Ірма Вітовська про «великую русскую культуру» та як повернути мігрантів воєнного часу в Україну. Підсумки доби

1105 0
Нині 31 серпня та 554 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 40 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 11 ударів по районах зосередження противника та 4 – по його ЗРК. Уражено ворожий пункт управління та станцію РЕБ.

Читайте також: В Україні перевірять усі рішення ВЛК з початку війни, – Зеленський. За результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень виїхали за кордон.

Та: Суд призначив нового захисника для коригувальника вогню по Яворівському полігону. Попередній адвокат Ярослав Гандзюлевич розірвав договір про захист.

Акцент дняІрма Вітовська: Ракети повбивали мастурбацію на «великую русскую культуру». Сьому розмову із серії «Що буде перемогою для України» Tvoemisto.tv провело з акторкою Ірмою Вітовською. Говорили про звання, кіно і театр; те, чому українофобство не скасовує таланту митців; як нам вдалось відвоювати Анну Київську і чим важливо витискати росію з минулого; чому «клепана баба» не може бути нашим символом; чому Україна не стала незалежною в 1919 році і як не повторити помилок того часу.

«Я думаю, що взагалі мрія про те, що росія колись розсиплеться, залишається найбільшою нашою мрією. Тільки тоді для нас почнеться нова історія, ми нарешті зможемо видихнути. На чому вони об’єднують, цементують? Через страх, через коліно, через амнезію своїх народів, яких вони колонізували і дегуманізували. Через дегуманізацію пройшли всі ці буряти, башкіри, тувинці. Це страшна дегумізація. Якщо спитати про бабусю цього Шойгу, я думаю, що він навіть не знає цієї історії».

Ключові події:

1. Шлях додому. Як повернути мігрантів воєнного часу в Україну. 31 серпня о 12:00 «Твоє місто» проведе публічну дискусію за участю представників місцевої влади, соціологів, дослідників міграції, експертів з соціальних комунікацій та економічних експертів. За підсумками дискусії будуть сформульовані пропозиції щодо комунікації з молодими мігрантами воєнного часу для медіа і представників державної влади.

Читайте також: Занедбана перлина. Чому Гостиний двір на Подолі в Києві ніяк не можуть відреставрувати. Гостиний двір у Києві був центром торгівлі на Подолі на межі XVIII – XIX століть. Тут працювали продавці та майстри, були крамнички з унікальними товарами. За 200 років будівля пережила часи важких випробувань та занепаду через війни, пожежі, революції. У січні 2022-го під егідою Міністерства культури та інформаційної політики тут почали протиаварійні роботи, об’єкт мав стати мультифункціональним простором. За цей час намагалися здійснити лише консервацію, але тепер, здається, знову нікому нема до цього об’єкта діла…

«Твоє місто. Київ» намагалося з’ясувати, чи має держава подальші плани з реставрації цієї історичної будівлі.

Та: Як відбувається будівництво мосту-хвилі на Оболонський острів. Фото. Наразі будівельники зводять хвилеподібну конструкцію опор переправи;

2. Патрульний застрелив людину. Що відомо про трагедію та за яких умов поліція може застосовувати зброю. Правоохоронця, що влаштував стрілянину, затримали. У ДБР уточнили, що з’ясовують правомірність застосування патрульним табельної зброї.

Читайте також: Поліцейські шукають очевидців ДТП біля Львова, внаслідок якої загинув дворічний хлопчик. Трагедія сталася 29 серпня неподалік села Раковець;

3. Частина Львівщини залишиться без газу. Адреси. Нині частина населених пунктів у Червоноградському та Стрийському районах будуть без газу.

Читайте також: Новий етап обміну ламп на Львівщині. Як та де зареєструватися. Обмін тепер зможуть здійснити певні категорії юридичні особи.

А також: Між Києвом та Васильковом запускають 18 щоденних рейсів електрички. Експеримент триватиме з 1 по 30 вересня 2023 року. Потяги додали для вивчення пасажиропотоку на цьому напрямку;

4. На Львівщині майже 1,5 тис. учнів розпочнуть навчальний рік дистанційно. Також цьогоріч закрилось 19 закладів середньої освіти та 15 філій. Окрім цього, освітній ступінь понизили 24 школи та філії.

На цю ж тему: Львівським школам рекомендують обмежити використання телефонів учнями під час навчання. Під час проведення уроків чи інших заходів радять не зберігати мобільний пристрій на робочому місці, а складати учнями свої мобільні пристрої до спеціально облаштованих для цього скриньках.

А також: Укриття у столичних закладах освіти мають бути відкриті цілодобово, – Рада оборони Києва. Відповідальність за це покладено на районні адміністрації;

5. Україна візьме участь у Євробаченні-2024. Що зміниться.  Цього разу нацвідбір матиме нововведення, зокрема глядачі самі зможуть обрати одного з фіналістів.

Читайте також: Де можна поплавати поблизу Львова. Перелік озер, графік та ціни. На Львівщині визначили 12 водойм, які є готовими для безпечного купання відпочивальників 12 пляжів на 12 водоймах. Ці об’єкти мають рятувальні пости, персонал пройшов відповідне функціональне навчання.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!