Детальний огляд ринку нерухомості Львова та п’ять рецептів Різдвяної куті. Підсумки доби

1095 0
Нині 17 грудня та 662 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Скільки коштує квартира у Львові, або Детальний огляд ринку нерухомості. Ринок нерухомості в Україні після повномасштабного вторгнення все ж таки вистояв. Ба більше, наприкінці 2023 року на ньому спостерігається зростання, щоправда, така ситуація далеко не в усій країні. Як змінився первинний і вторинний ринок; на скільки зросли ціни на житло в гривнях і в доларах; чому у Львові найвища в країні вартість квадратного метра житла; які проблеми та перспективи в забудовників; що робить Львів для розвитку і створення якісної забудови; чому цифровізація і спецмайнове право важливі та як це допоможе уникнути корупції, обговорили у Львові на «Forum West: нерухомість і ритейл» забудовники, девелопери та експерти зі всієї України. Tvoemisto.tv занотувало основні виступи та питання, порушені під час цієї події.

Читайте також: У Львові на Перфецького хочуть добудувати житловий квартал. Цим будинком має завершитись сформований житловий квартал, будівництво якого погодили ще у 2019 році.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 89 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 28 районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 2 засоби протиповітряної оборони, 13 артилерійських засобів, 2 ворожих склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Читайте також: «Безпечна Львівщина» – 2024. Скільки і на що область скерує 400 млн грн. У структурі програми є основних 11 напрямків. Основну суму, а це близько 320 млн гривень, скерують на матеріально-технічне забезпечення військових формувань, правоохоронних органів і сил оборони, які захищають Україну.

Та: Працівники ТЦК проводять агітацію на вулицях Львова. Розповідають перехожим призовного віку про переваги військової служби за контрактом.

Ключові події:

1. У Києві демонтували пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець». Раніше цього не могли зробити через охоронний статус Мінкульту.

Читайте також: Львів стане членом мережі європейських метрополій. Що це означає. Участь у ній дає доступ до знань та можливостей, зокрема грантових, у межах Європейського Союзу.

Та:  На вокзалах та у торгових центрах України можуть встановити металодетектори. МВС України напрацювало та вже реалізує концепцію безпечного середовища;

2. Помер один із поранених після вибуху гранат на Закарпатті. Чоловік був в реанімації.

На цю ж тему: Депутату, який підірвав гранати на засіданні, оголосили підозру.

Читайте також: Львів’янин, що незаконно приватизував злітну смугу, отримав умовний термін. Її загальна площа – 8947.4 кв.м, а вартість сягає понад 9,4 млн грн.

Та: У Львові оштрафували за хабарництво керівника комунального підприємства. Галицький райсуд міста Львова виніс вирок колишньому виконувачу обов’язків директора ЛКП «Архітектурно-будівельний нагляд» Петрові Огороднику;

3. На кордоні з Польщею помер ще один водій. Це вже третій випадок смерті українського водія з початку блокування українсько-польських пунктів пропуску.

На цю ж тему: «Блокади вирішуються не на кордоні, а в політичних кабінетах», – лідерка «Євромайдану-Варшава». Активісти організували «Польсько-український форум майбутнього».


Читайте також: На Львівщині перевірили відремонтований міст на трасі Львів – Радехів – Луцьк. Зараз він знову відкритий для руху автомобілів;

4. Церква св. Юра на Львівщині отримала посилений захист від ЮНЕСКО. До списку також внесли:

  • Церкву Архангела Михаїла, Ужок, Закарпатська обл. (дерев’яні церкви Карпатського регіону);
  • Будівлю Одеського національного академічного театру опери та балету;
  • Будівлю Одеської обласної філармонії імені Давида Ойстраха;
  • Спасо-Преображенський собор міста Чернігів.

Читайте також: Львів’ян запрошують відвідати благодійний ярмарок від Домівки врятованих тварин. Відвідувачів очікують історії про «хвостиків», які живуть у Домівці, а також кожного дня ярмарку відбуватимуться лекції від засновника притулку Ореста Залипського про екоцид України, спричинений повномасштабним вторгнення росії в Україну;

5. З мигдалем чи корицею. П’ять рецептів Різдвяної куті. Напередодні Святвечора українці традиційно готують 12 основних страв. Головна серед них безперечно – кутя. Хороший смак і ситність цієї страви є невід’ємною частиною святкування Різдва. Ми зібрали для вас 5 рецептів приготування куті.

Читайте також: Топ-5 онлайн-ресурів для безкоштовного вивчення англійської. Tvoemisto.tv підготувало підбірку.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!