Які продукти на Львівщині подорожчали найбільше у вересні

1293 0
Найбільше подорожчали яйця та м'ясо.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

У Львівській області у вересні 2023 року порівняно з серпнем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 0,6%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Найбільше подорожчали яйця (на 13,7%). М’ясо та м’ясопродукти подорожчали на 3,6%, зокрема ковбаси варені першого ґатунку – на 7,4%, філе куряче – на 6,7%, ковбаси варено-копчені – на 4,8%, вирізка свиняча – на 3,4%, свинина, окремі порційні частини курячі – на 3,0%, яловичина – на 2,5%, птиця (тушки курячі) – на 1,9%.

Читайте також: Львівські фермери почнуть вирощувати нові культури через окупацію південних регіонів України

Ціни на цукор, сири тверді типу емменталь, сметану та молоко з підвищеним вмістом жиру, оселедці, соки фруктово-ягідні підвищилися на 2,8–2,0%. Водночас на 12,5% подешевшали крупи гречані, на 6,4% – овочі, на 1,8% – крупи манні та пшеничні, мед, на 1,0% – рис, на 0,8% – фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,1%. Одяг і взуття подорожчали на 6,3%. Послуги з управління багатоквартирними будинками подорожчали на 0,2%. Вартість інших комунальних послуг не змінилася.

У сфері транспорту на 4,1% подорожчали паливо та мастила. Послуги з перевезення речей здорожчали на 2,8%. Разом з тим, на 3,5% зменшилася вартість проїзду у міжміському поїзді. Вартість інших транспортних послуг не змінилася.

Читайте також: Чи здорожчає проїзд у громадському транспорті у Львові

Вартість послуг вищої та середньої освіти збільшилася на 16,1%, навчання на курсах іноземних мов – на 2,9%, готелів – на 2,7%, перукарень – на 2,3%, хімічного чищення одягу – на 1,7%, ремонту взуття – на 1,2%, страхування особистого транспорту – на 0,7%, харчування поза домом – на 0,6%, поштових послуг – на 0,5%.

Нагадаємо, на Львівщині збільшилися обсяги виробництва сільськогосподарської продукції. Цьогоріч показник зріс на 3,4% у порівнянні з 2021 роком.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!