Київ

З мапи укриттів Києва прибрали близько тисячі непридатних для цього об’єктів

630 0
На заміну визнаним непридатними укриттям облаштують "найпростіші укриття" у підземних паркінгах
Підземний паркінг (умовне фото).  Фото: КМДА

Підземний паркінг (умовне фото). Фото: КМДА

Після рішення комісії щодо непридатності значної кількості укриттів у Києві, з обліку та мапи було знято близько тисячі об’єктів. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Після рішення комісії щодо непридатності значної кількості укриттів, з обліку та мапи було знято близько однієї тисячі об’єктів. Це, своєю чергою, вимагає в найкоротші терміни наростити кількість укриттів, які мають забезпечити захист населення», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в якості одного з варіантів розв'язання проблеми Київська міська військова адміністрація ініціювала зустріч з представниками великого бізнесу, які володіють значними площами підземних просторів.

Йшлося про надання можливості мешканцям Києва отримати безпеку в найпростіших укриттях підземного простору, які сьогодні є у бізнесу – підземних паркінгах, господарчих приміщеннях тощо.

Повідомляється, що ці найпростіші укриття будуть нанесені на мапи Фонду захисних споруд виключно в статусі як «найпростіші укриття».

У КМВА запевнили, що до них буде забезпечений цілодобовий безперешкодний доступ, а обладнані вони будуть лише найнеобхіднішим – місцями для сидіння, засобами пожежогасіння, медичними аптечками та питною водою.

«Частина представників великих ТРЦ та інших закладів сфери торгівлі і обслуговування вже зголосилися піти назустріч і готові надати свої площі для захисту киян. Дехто ще вагається, але військова адміністрація готова допомогти вирішувати усі проблеми, аби в найкоротші строки забезпечити населення столиці максимальною кількістю укриттів», - додали у КМВА.

Нагадаємо, раніше в КМВА повідомили, що  в підземних паркінгах облаштовуватимуть найпростіші укриття. Зазначається, що районні ради спільно з ДСНС та поліцією найближчими днями обстежать потенційні площі та почнуть їх облаштовувати – серед основних вимог: цілодобовий безперешкодний доступ, а також обладнання найнеобхіднішим — місцями для сидіння, засобами пожежогасіння, медичними аптечками та питною водою.

Як вказують у КМВА, частина представників великих ТРЦ та інших закладів сфери торгівлі й обслуговування вже зголосилися піти на зустріч і готові надати свої площі для захисту киян.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!