Київ

З Палацу культури київського політеху збивають натуральний травертин

816 0
Активісти кажуть, що не розуміють причин демонтувати натуральний та коштовний облицювальний камінь.

З будівлі Палацу культури КПІ працівники університету збивають коштовний натуральний травертин. Про це повідомив засновник ініціативи Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов.
 
Активіст закликав припинити демонтаж автентичного оздоблення, повернути травертин на місце та наголосив, що перед подібними роботами слід консультуватися з фахівцями та громадою.
 
«Це – українська спадщина, архітектурний ансамбль світового рівня, відзначений державними преміями. Прикро бачити від ректорату таке байдуже ставлення до праці попередників», – зазначив Дмитро Соловйов.
 
 
 
 
Tvoemisto.tv звернулося із запитом до адміністрації університету з проханням пояснити причини демонтажу травертину.
 
Довідка. Палац культури КПІ – частина архітектурного комплексу Київського політехнічного інституту, який спроєктував видатний український архітектор Володимир Лиховодов. За створення комплексу авторський колектив на чолі з Лиховодовим отримав Державну премію України в галузі архітектури в 1988 році.
 
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ, КПІ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!