Київ

За час повномасштабної війни через простій транспорту Київ втратив понад 9,7 млрд гривень

522 0
З початку повномасштабної війни у столиці пролунали 950 тривог.
Фото: Київпастранс

Фото: Київпастранс

З 24 лютого 2022 року по 9 січня 2024 року тривалість тривог у Києві становила 1 115 годин. За цей час тільки через простій громадського транспорту місто втратило більше 9,7 млрд грн. Про це пише "Економічна правда".

Ці дані робилися із розрахунку, що година простою транспорту завдає столиці збитків на 8,7 млн грн. Цю цифру рік тому озвучила ГО «Пасажири Києва».

Прямі втрати комунальників здаються невеликими, зважаючи на безпекові ризики. Так, «Київпастранс» прозвітував, що у 2022 році перевіз 144,3 млн пасажирів – на 40,9% менше, ніж у 2021 році. Дохід скоротився до 1,37 млрд грн. Дохід «Київського метрополітену» у 2022 році знизився вдвічі до 1 млрд грн. За той рік з 5:00 до 23:00 у столиці тривоги тривали 631 годину. Це еквівалентно місячному простою транспорту або 200 млн грн доходу.

З початку повномасштабної війни у столиці пролунали 950 тривог. Серед найінтенсивніших періодів тривог і подекуди ракетних атак – початок великої війни, коли Київ протягом місяця перебував в облозі, травень 2023 року, а також останні два місяці, коли росіяни почали нову «зимову кампанію» обстрілів українських міст. Найбільш «завантажений» цієї зими період часу — з 11 до 15 годин дня. У жовтні було найменше тривог від початку великої війни.

Нагадаємо, під час тривоги більшість киян вимушені пересідати у маршрутки приватних підприємців, які продовжують курсувати містом та заробляти, унаслідок цього. За даними ініціативи «Пасажири Києва» комунальний транспорт втрачає щонайменше 2,1 млрд грн за кожні 250 годин простою.

У жовтні в столиці продовжили заборону на рух громадського транспорту під час повітряних тривог.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!