Київ

За рік в Києві прибрали майже 5 тисяч незаконно встановлених МАФів та яток

603 0
З них майже 2 тисячі — конструкції стихійної торгівлі

Протягом 2023 року у Києві прибрали майже 5 тисяч елементів благоустрою, що були розміщені без дозвільних документів. Демонтажі відбуваються щодня. Про це інформує офіційний портал Києва.

«Левова частка демонтажів проведена фахівцями комунального підприємства. Ще частину демонтували власники самостійно на вимогу приписів від інспекторів благоустрою», – розповів т. в. о. директора комунального підприємства "Київблагоустрій" Андрій Коваль.

За словами посадовця, кожен об'єкт попередньо обстежують інспектори та вносять приписи. За відсутності дозвільних документів комунальники проводять демонтаж за дорученням департаменту територіального контролю Києва.

Влітку та восени комунальники найбільше зносять елементів стихійної торгівлі.

«Протягом 2023 року в місті демонтували 1890 таких елементів: це продуктові лотки, столи, парасолі, торговельні намети тощо. Також серед іншого протягом року демонтовано близько 1350 тимчасових споруд, 702 засоби пересувної торгівлі та майже 930 інших незаконно розміщених елементів благоустрою», — розповів Андрій Коваль.

У КМДА також повідомили, що торік активно прибрали з вулиць столиці й пам'ятні об'єкти, пов’язані з історією та культурою Росії та СРСР.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!