Київ

«Заплаву орхідей» та «Гай хижих птахів» в Києві оголосили природними пам’ятками

781 0
На цих територіях ростуть червонокнижні рослини і птахи

Два природних об’єкти в Києві оголошені пам’ятками природи місцевого значення. Про це пресслужба Київради.

Природний об’єкт «Заплава орхідей» оголосили ботанічною пам’яткою природи місцевого значення. Таке рішення було прийнято 25 травня на пленарному засіданні Київради. Орієнтована площа пам’ятки складає 24,9 га.

Територія ботанічної пам’ятки природи місцевого значення включає природну заплаву струмка Віта, довжиною близько два кілометри. На цій локації знайдено найбільшу популяцію рідкісної орхідеї – пальчатокорінника м’ясочервоного.

Раніше популяція заходила також і до села Хотів Київської області, однак була знищена внаслідок забудови території. Крім цього, на локації мешкають 25 видів птахів, значна кількість яких є зникаючими та охороняються Бернською конвенцією..

У Голосіївському районі рішенням Київради зоологічною пам’яткою природи місцевого значення оголошено природний об’єкт «Гай хижих птахів». Орієнтована площа пам’ятки складає 105,1 га.

На території пам’ятки  ростуть дерева граба та дуба. Завдяки відсутності рубок, тут зберігся величезний за площею старий гай, який став притулком багатьом хижим птахам, які знаходяться під охороною Бернської конвенції. Також тут проживають птахи, які занесені до Червоної книги України – шуліка чорний, канюк звичайний, яструб великий, підсоколик великий та багато видів кажанів і сов. Крім цього на території мешкають білки, кабани, зайці, лиси, козулі та їжаки.

Нагадаємо, також у планах Київради створити на Троєщині ландшафтний заказник місцевого значення «Броварський ліс».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!