Затримання наркодилера та запуск нового міського транспорту. Головні події дня у Києві

790 0
Дайджест новин за 24 травня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Безпекова ситуація

Кіберполіція викрила киянина на підтримці «руского міра». Він закликав українців ставати на бік російських загарбників. Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правопорушення

У Деснянському районі столиці правоохоронці затримали молодика за збут наркотиків, повідомляють про це у поліції Києва. Під час слідчих дій у зловмисника вилучили 40 пакетиків з марихуаною. Слідчі повідомили йому про підозру. За скоєне чоловікові загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Транспорт

Київ отримав три трамваї у рамках реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України», що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. 

Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні. Всього 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів.

Міжнародне сполучення 

«Укрзалізниця» прискорює поїзд №67/68 Київ–Варшава на дві години. З 11 червня поїзд відправлятиметься з Києва о 18:23 замість 19:13 і прибуватиме до Варшави об 11:33 замість 14:12. 

Зворотно, з Варшави, поїзд відправлятиметься о 17:49 і прибуватиме до Києва о 13:12. 

Благоустрій 

Понад 5 тисяч цибулин п’яти сортів лілій, подаровані харківськими меценатами, висадили на Харківській площі у Києві. За словами працівників КП «Київзеленбуд», розцвісти лілії можуть уже цього літа. Висота деяких рослин, залежно від сорту, може сягнути більше метра. 

Дерусифікація 

Процес дерусифікації в Броварах триває.  У опитуванні, яке запустила влада міста, мешканцям громади поставили два питання. По-перше, чи варто перейменувати центральний парк Броварів. По-друге, чи на часі демонтаж в ньому символів радянського періоду. 

Читайте також: Друге життя «Мрії». Чи можна відновити найвідоміший український літак та скільки це коштуватиме

Міжнародна допомога Київській області

Американська «Вашингтон таймс» допомагає відродити газету з Іванкова, що на Київщині, редакцію якої пограбували та розтрощили окупанти. Зокрема, повідомляють у Національній спілці журналістів України, іноземні колеги передали в Україну системний блок комп’ютера, монітор, клавіатуру.

Створення чоловічого монастиря у столиці

Православна церква України створила власний чоловічий монастир під назвою «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра». Відповідне рішення ухвалив Священний Синод ПЦУ на черговому засіданні. 

Крім того, Синод просив Предстоятеля звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (ПЦУ).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!