Хочеш дізнатися про плани росії – подивися, в чому вона звинувачує інших, – Зеленський

2566 0
Президент заявив, що рф, прикриваючись пропагандистськими заявами, може готувати використання проти українців біологічної чи хімічної зброї.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у нічному зверненні до українців сказав, що росія, прикриваючись своїми неправдивими і пропагандистськими заявами про буцімто біологічні лабораторії в Україні, сама може готувати використання проти українців біологічної чи хімічної зброї.

«Я президент адекватної країни і адекватного народу. І батько двох дітей. На моїй землі не розроблено жодної хімічної та іншої зброї масового знищення. Весь світ це знає. І якщо Росія зробить щось подібне проти нас, то отримає найжорстокішу санкційну відповідь.

Російські пропагандисти сьогодні помітно пожвавішали. І дуже старалися. Напевно, для того, щоб прикрити злочини своєї армії в Україні. 

Читайте також: У США заявили, що Росія готується до застосування хімічної зброї

Злочини проти Маріуполя. Проти Донбасу. Проти Харкова. Проти десятків інших міст.  Прикрити новими звинуваченнями. Новими-старими фейками. Вони звинувачують нас,  знову нас, що ми нібито розробляємо біологічну зброю,  нібито готуємо хімічну атаку. 

Мене це дуже непокоїть, бо не раз ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани росії – подивися, в чому росія звинувачує інших. Послухайте, розгін таких звинувачень у російських ЗМІ сам собою показує, що це вони на таке здатні. Російські військові, російські спецслужби показують, що вони цього хочуть. Вони вже робили такі речі у інших країнах».

Крім того, президент звернувся російською мовою до влади росії: «І що тепер? Що це за звинувачення у підготовці хімічних атак? Ви вирішили провести «дехімізацію» України? Чим – аміаком, фосфором? Що ще ви нам приготували? Куди вдарите хімічною зброєю – по пологовому будинку в Маріуполі? По церкві у Харкові? По дитячій лікарні «Охматдит»?», – сказав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!