Росіяни в Україні ґвалтують навіть немовлят, – Зеленський

2385 0
Особу військового, який на тимчасово окупованій території України ґвалтував немовля, вже встановили.
Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Вже зафіксовані сотні випадків зґвалтувань російськими загарбниками в Україні, в тому числі неповнолітніх дівчат, дітей і навіть немовляти. Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламенту Литви.

Він заявив, що особу російського військового, який на тимчасово окупованій території України зґвалтував немовля, вже встановили. Це російський вояка Бичков із Пскова, який відправляв товаришам відео того, що він робить з немовлям,  як він над ним знущається.

«У звільнених окупованих районах України продовжується робота з фіксації і розслідування воєнних злочинів, скоєних рф. Майже щоденно знаходять нові масові поховання вбитих. Тисячі жертв, сотні випадків жорстоких катувань. Трупи людей досі знаходять в каналізаційних люках і підвалах. Зв'язані, понівечені тіла. Є села, колись достатньо великі, а зараз залишилися практично без мешканців. Сотні дітей-сиріт. Як мінімум, сотні дітей, бо ми ще не знаємо точної кількості жертв. Зафіксовані сотні випадків зґвалтувань, в тому числі неповнолітніх дівчат і зовсім маленьких дітей, і навіть немовляти», – сказав президент.

Читайте також: Зеленський просить зброю у Південної Кореї

За словами Зеленського, російські пропагандисти вже, мабуть, почали це виправдовувати, та кажуть, як завжди, що цього не було, а якщо й було, то це був захист.

«І мені цікаво, а як зараз міністр оборони рф та інші автори цієї «спецоперації» оцінюють ось такі результати. Після таких злочинів, після ось навіть такого «подвигу»російського солдата Бичкова. Може, міністр оборони запросить таких псковських десантників для захисту своїх дітей, до себе додому. Дітей, онуків своїх… Чи він не хоче цього, шановний пан міністр. Впевнений, побоїться», – додав глава держави.

Як пише Громадське, 8 квітня у Twitter з'явився допис про російського військового Олексія Бичкова. Зокрема опублікували відео, на якому хлопець представляється та каже, що записує «люте відео», після чого вчиняє сексуальне насильство над маленькою дитиною. Немовля починає плакати. Однак не зрозуміло, коли й де були зроблені відео та чия дитина постраждала. За інформацією білоруських журналістів, 9 квітня Бичкова затримали у росії.

Читайте також: Ще сім тіл дістали з-під завалів у Бородянці на Київщині

Нагадаємо, що у Київській області, зокрема у Бучі та в Ірпені, зафіксували факти зґвалтування дітей російськими військовими під час їх перебування там. Йдеться про 14-річну дівчинку, хлочика 11 років, також дівчини 20 років. Також зазначимо, що сьогодні, 12 квітня, уповноважена Верховної Ради з прав людина Людмила Денісова заявила, що наразі відомо про приблизно 25 дівчат і жінок 14-24 років, яких неодноразово ґвалтували російські військові в підвалі будинку в Бучі. Денісова зазначила, що дев'ять постраждалих вагітних. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!