«Ми маємо разом повернути деяким лідерам Заходу сміливість», – Зеленський

1152 0
Президент зазначив, що те, що окупанти роблять з Маріуполем – за межею звірства.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до українців зазначив, що вчора був день, який визначає все, зокрема хто і на чиєму боці.

«Усе, що окупанти роблять із Маріуполем, – це вже за межею звірства. Авіабомба на пологовий будинок – це остаточний доказ того, що відбувається геноцид українців», – сказав президент. 

Зеленський зазначає, що європейці вже не зможуть сказати, що не бачили, що відбувалося з українцями. Вони повинні посилювати санкції проти Росії так, щоб у неї більше не було жодної можливості продовжувати цей геноцид, і тиснути на Росію так, щоб вони сіли за стіл переговорів і завершили цю звірячу війну.

«Ми маємо разом повернути деяким лідерам Заходу сміливість. Щоб вони нарешті зробили те, що повинні були зробити ще в перший день вторгнення. Або закрити українське небо від російських ракет і бомб, або дати нам бойові літаки, щоб ми все зробили самі», – додає. 

Загалом сьогодні завдяки «гуманітарним коридорам» було врятовано близько 35 тисяч людей. 10 лютого готується ще шість. 

Крім того, президент України підписав укав про нагородження лауреатів Національної премії Тараса Шевченка. Зеленський нагадав, що саме 9 березня, у день народження поета Тараса Шевченка, оголошуються переможці цієї премії в сфері культури та мистецтва.

«Я вважаю, що під час воєнного стану, поки тривають запеклі бої за нашу свободу, треба дотримуватися наших традиій, не зраджувати їм, щоб ми зберегли все наше, українське, повністю», – прокоментував він.

Читайте також: У Маріуполі від зневоднення померла дитина

Нагадаємо, що у Маріуполі під час нальоту російської авіації знищено пологовий будинок у центрі міста, лікарню, дитяче і терапевтичне відділення. У результаті обстрілів 17 людей отримали поранення. Під час авіанальоту, за даними Маріупольської міської ради, на лікарню скинули кілька бомб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!