Київ

Жителі Куренівки, Сирця та Замковища скаржаться на сморід щоночі. В чому причина

814 0
Причиною може бути завод з перетоплювання алюмінію.

Мешканці житлових районів міста Києва – Сирець, Куренівка та Замковище заявляють, що кожної ночі їх огортає надзвичайний сморід. Про це повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба.

«Місцеві довго вивчали ситуацію, досліджували джерело і переконані, що сморід стоїть через діяльність заводу зі спалювання та переплавки алюмінієвого металобрухту – ТОВ «АДМ». Буду перевіряти цю гіпотезу і вимагати перевірку заводу!», - зазначила депутатка, після зустрічі із мешканцями зазначених мікрорайонів.

Для точного визначення причин неприємного запаху Кулеба написала відповідні звернення. Також на прохання депутатки компанія ЛУН зголосилися поставити датчик перевірки якості повітря.

Водночас Кулеба наголосила, що в 2020 році ТОВ «АДМ» здійснило переобладнання, було змінено джерело викидів, кількісний та якісний склад забруднюючих речовин і отримало нові дозволи на викиди. При цьому компанія отримала не всі документи, які потрібні для роботи.

«Не було дотримано вимоги законодавства – проведено ознайомлення громадськості із інформацією про наміри отримання дозволу на викиди в атмосферне повітря. Тобто ТОВ «АДМ» отримало 3-ю категорію як підприємство з безпечним та нешкідливим виробництвом, водночас громаду з цього процесу виключили. Тому вона, як на мене, має право на підозри», - каже депутатка.

Керівництво підприємства переконує, що викиди не від них.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!