Київ

Зоозахисники вшанували пам’ять тварин, що загинули під час окупації Бородянки

632 0
У притулку в Бородянці під час окупації загинули 222 тварини. Зоозахисники вимагають звільнення керівництва притулку
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У столиці під КМДА відбулась мирна акція вшанування пам’яті тварин, що постраждали від війни та загинули під час окупації, зокрема померли у притулку під час окупації Бородянки. Про це повідомляє Укрінформу.

Під час акції волонтери зоозахисних організацій «Зоопатруль Україна» та «Хвостата Банда» виставили перед КМДА 222 речі для собак (мисочки, повідки, ошийники тощо) в пам’ять про закатованих у Бородянці. Це були речі саме тих собак, що постраждали у притулку, оскільки волонтери «Хвостатої Банди» евакуювали звідти тварин.

Мета мирної акції - привернути увагу до проблем тварин, що пережили окупацію та страждають від війни; питання належного утримання тварин у притулках, організації допомоги безпритульним та вуличним тваринам у Києві та відповідальності посадових осіб, у компетенцію яких входить це питання.

«У притулку було 485 тварин. Вони просто залишилися зачиненими без їжі, без води. На наступний день після деокупації наші волонтери поїхали в притулок і виявили, що деякі тварини залишилися живі. Але 222 тварини, на жаль, загинули», - сказала співзасновниця благодійного фонду «Хвостата банда» Катерина Левик. 

За її словами, 263 тварини волонтери евакуювали своїми силами, без допомоги міста. 

«Врятованих тварин евакуювали на Іподром, там звільнилась конюшня, і ми тимчасово розмістили тварин там. Ми самі вигодовували, лікували, прилаштовували тварин. Наразі всі тварини поїхали на перетримку в нові родини», - зазначила Левик.

Вона наголосила, що минуло вже більше року, а керівництво притулку не покаране. 

«Вони зараз працюють на тих же посадах. Наповнюють заново притулок. Ми хочемо, щоб їх хоча б звільнили, і вони не мали справи з тваринами та бюджетом міста. А звільнити їх може тільки Київська міська державна адміністрація», - зауважила Левик. 

Нагадаємо, у неділю, 16 липня, в Гостомелі у притулку Едуарда Глеби, де перебувають тварини, врятовані з Херсона після підриву росіянами Каховської дамби, пройде День відкритих дверей. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!