Звільнення на Митниці, обшуки в податковій та Україна напередодні «активної фази» війни. Підсумки доби

1027 0
Нині 2 лютого та 344 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті: Україна перебуває напередодні «дуже активної фази» війни, у лютому і березні очікуються дуже активні дії на фронті, вважають у Головному управлінні розвідки Міноборони. За словами представника ГУР МОУ Андрія Юсова, зараз ситуація на фронті важка – ворог продовжує наступальні дії. Росіяни розуміють, що посилюється міжнародна підтримка України і що скоро буде наступний «Рамштайн», тому продовжують кидати на штурмові дії частково мобілізованих, а також злочинців із пвк «вагнер» та інших приватних військових компаній.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог веде розвідку, на окремих напрямках готується до наступу. Незважаючи на великі втрати, продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Новоселівське, Площанку, Невське, Червонопопівку, Діброву, Кузьмине і Білогорівку Луганської області та Спірне, Білогорівку, Васюківку, Благодатне, Красну Гору, Бахмут і Кліщіївку – Донецької.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, 3 райони зосередження ворога та його склад паливно-мастильних матеріалів.

Акцент дня: Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні заявив, що 2 лютого були звільнені керівники митниці, стосовно частини з них розпочаті дисциплінарні провадження. «На жаль, у деяких сферах тільки так можна гарантувати законність», – сказав він.

Зеленський додав, що також 2 лютого Службою безпеки України, ДБР, Бюро економічної безпеки та прокуратурою в межах відкритих кримінальних проваджень проведено десятки обшуків та інших дій у різних регіонах і щодо різних осіб.

Він наголосив, що особливо важлива чистота процесів у структурах Міністерства оборони та загалом сил оборони. Будь-яке внутрішнє постачання, будь-які закупівлі – усе має бути абсолютно таким же чистим і чесним.

Сьогодні звільнять все керівництво Митниці, – Арахамія. Зранку 1 лютого голова фракції «Слуга народу» розповів, що в Україні відбуваються низка обшуків. Зокрема, у Податковій, вручено повідомленння про підозру високопосадовцям Міноборони, також відбуваються обшуки у Коломойського щодо «Укрнафти» та у ексміністра Авакова та бізнесмена Столара. Уряд готується звільнити весь керівний склад митниці.

Зокрема, в першій половині дня 1 лютого Державне бюро розслідувань повідомило про «проведення обшуків у керівництва столичної податкової». Зазначається, що правоохоронці викрили керівницю податкової Києва на багатомільйонних незаконних схемах збагачення. За даними слідства, зловживаючи владою та службовим становищем в.о. начальника київської податкової Оксана Датій за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

Також Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта». Наразі у межах кримінальних проваджень документують 10 епізодів злочинної діяльності.

СБУ також провела низку обшуків у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних одному з депутатів Верховної Ради від забороненої партії «ОПЗЖ». На переконання слідства, комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах колишніх депутатів Медведчука і Козака.

Ключові події:

1. Батьки школярів скаржаться на холод у школах. Львову бракує генераторів для котелень. Tvoemisto.tv звернулося до ЛКП «Залізничнетеплоенерго» із запитом, де підтвердили, що тепла у школах немає через часті відключення електроенергії у котельнях. Там зауважили, що котельні лише частково обладнані промисловими генераторами. Саме тому забезпечення безперебійної подачі тепла наразі неможливе.

Tvoemisto.tv також звернулось з офіційним запитом до ЛМКП «Львівтеплоенерго» та чекає на відповідь.

Читайте також: Міністерство освіти скасувало ДПА для учнів 4 та 9 класів. Як повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, Уряд планує скасувати його і для учнів 11 класів;

2. Що змінилося у перетині кордону через систему «Шлях». Пояснення. Відтепер виїзд за кордон регулює постанова Кабміну № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України». Відповідно до постанови, Львівська ОВА змінила форму звернення щодо отримання дозволу на виїзд за межі України з гуманітарною метою;

3. У Львові планують відремонтувати Міський центр служби крові та докупити обладнання. Центру погодили 1,5 мільйона гривень, відповідне рішення прийняли 31 січня на засіданні міської комісії охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР.

Читайте також: Стало відомо, як почувається водійка трамваю, у якої сталася клінічна смерть під час керування. Пацієнтка перенесла інфаркт та наразі перебуває в комі. Проте її рефлекси відновлені, дихання самостійне, тиск стабільний;

4. Відключення світла у Києві на 2 лютого. Ситуація у столиці з енергозабезпеченням стабільна, тож Київ і надалі продовжує працювати у графіках.

Українці замовили через дію вже 500 тисяч енергоощадних ламп. «500 тисяч ламп – це, по суті, замовлення за 30-31 січня. Величезна кількість як для початку, зважаючи, що послуга доступна в обласних центрах, а також в Кривому Розі, Краматорську і Покровську», – зазначив керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік;

5. У колишньому хлібному магазині Львова знайшли фрагмент розписів ХІХ століття. Як зазначили в реставраційній майстерні, фрагмент розписів кінця ХІХ століття є яскравим свідченням тієї величної епохи. Подивитися на нього можна у крамниці на пл. Кропивницького,1.

Читайте також: У Львові казахи відкрили «Юрту Незламності». Фоторепортаж. Вона розташована біля Порохової вежі та одночасно може вмістити 50 людей.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!