Головні події дня у Києві: новий поїзд зі столиці до Польщі та відновлення комунального господарства в області

652 0
Дайджест новин за 27 квітня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація

У Києві та передмістях рятувальники продовжують розмінування територій та вилучення вибухонебезпечних предметів. У столиці з початку повномасштабної війни ДСНС знищили 866 вибухонебезпечних предметів, у тому числі, 2 авіаційні бомби.

Крім того, ​​екс-керівника так званої «поліції ЛНР» затримали у Києві. Чоловікові повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України. 

Навчання

У Києві 2 травня розпочнеться прийом документів у перші класи і триватиме до 31 травня. Цьогоріч документи будуть прийматися не тільки особисто, а й в електронному вигляді або у вигляді поштових листів. 

Крім того, у столиці організували тренінги для всіх охочих навчитися основним навичкам надання домедичної допомоги. Навчання можна пройти на базі фахових закладів. Детальніше про те, де заняття можна відвідати та як записатись, читайте за посиланням

 

Транспорт

Новий поїзд сполученням Київ – Хелм – Київ курсуватиме з 1 травня. Поїзд №23/24 відправлятиметься з Києва о 22:49 та прибуватиме до Хелма об 11:30. У зворотному напрямку поїзд відправлятиметься з 2 травня о 16:05 та прибуватиме до Києва о 07:29.

Для зручності пасажирів по станції Хелм організоване хабове сполучення з Варшавою: пасажири, які прибувають до Хелма, можуть швидко пересісти на поїзд до Варшави, який відправляється о 13:11 та прибуває до Варшави о 16:11. 

Київська область

Російські військові в Бучі цілеспрямовано вбивали людей за складеними списками. За словами мера міста, існує вірогідність, що їх росіянам допомагали складати місцеві колаборанти. Загалом у період російської окупації серед мирних громадян було вбито 412 містян. Окупанти закатували практично кожного п’ятого з тих, хто був у окупації. 

Крім того, фахівці завершили прокладання водогону до міста Ірпінь. Відтепер він поєднаний з водопровідною системою Києва, і вода у місто постачатиметься зі столичних водопровідних станцій.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!