Київ

З’явилась петиція про обладнання фунікулера пандусами для маломобільних людей

433 0
Київська влада розгляне петицію, якщо вона набере 6000 голосів.

Кияни закликають міську владу обладнати фунікулер металевими пандусами. Відповідна петиція з’явилася на сайті Київради.

Авторка звернення Анна Сімонян пропонує встановити пандуси, за допомоги яких маломобільні групи населення зможуть самостійно підніматися і спускатися. До того ж встановлення пандусів полегшить переміщення батьків із дитячими візками на станціях фунікулера.

«Враховуючи повномасштабне вторгнення в Україну та збільшення кількості осіб з обмеженими можливостями у нашій країні, а також наявність батьків із дітьми у візках та дитячих велосипедів, вважаємо необхідним зробити Фунікулер більш доступним для всіх», — пояснює Анна.

Київська влада розгляне петицію, якщо вона набере 6000 голосів.

Нагадаємо, раніше громадська організація «Пасажири Києва» закликала владу виділити 5 % міського бюджету на 2024 рік на заходи з безбар’єрності та безпеки руху. Йдеться про 3,57 млрд гривень. 

У бюджеті Києва на 2024 рік для створення безбар’єрного простору передбачено близько 1,5 млрд грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!