Київ

З’явилась петиція про створення центрів утилізації побутової техніки в Києві

570 0
Стара побутова техніка є небезпечним видом побутового сміття

Мешканці  столиці закликають міську владу вивчити можливість і створити у місті спеціалізовані центри утилізації старої побутової техніки. Відповідна петиція  зареєстрована на офіційному сайті Київради.

Як пояснюють автори звернення, стара побутова техніка є дуже небезпечним видом побутового сміття. Люди постійно оновлюють  техніку, тому  стара  нерідко залишається біля під’їздів, на звичайному смітнику.

Проте, як наголошують підписанти документа, залишення електронних приладів в непризначених для цього місцях небезпечно для людей і довкілля. Оскільки у випадку пошкодження захисної оболонки таке сміття виділяє токсичні речовини і важкі метали, які забруднюють повітря, воду, ґрунт.

Водночас велика частина побутової техніки містить матеріали, які можна вторинно використовувати або відновлювати. Тому, логічним рішенням місцевої влади стане створення централізованих пунктів приймання старої побутової техніки.

«Це дасть змогу ефективно її переробляти, адже велику кількість деталей можна використовувати повторно, чи утилізовувати згідно з чинними екологічними нормами,  значно зменшивши негативний вплив на довкілля», – йдеться у петиції.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!