Новини
  • У Львові вперше видадуть "Бійню номер п У Львові вперше видадуть "Бійню номер п'ять" українською У Львові готують до видання легендарний твір - «Бійню номер п’ять» американського письменника Курта Воннегута. Попри те, що ця книга заслужено є класикою світової літератури, українською мовою у книжковому форматі вона виходить вперше. Презентація книги відбудеться в рамках «Форуму видавців».
  • 5 вистав, які треба побачити у львівських театрах у новому сезоні 5 вистав, які треба побачити у львівських театрах у новому сезоні У театрах Львова стартують нові сезони. Цього разу особливу увагу театрали приділяють святкуванню 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка, але не тільки.
  • Історія в кадрі: Щосереди в бібліотеці у Львові показуюють кіно Історія в кадрі: Щосереди в бібліотеці у Львові показуюють кіно Щосереди у великому читальному залі Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, що на пр-ті. Шевченка, 13, показують документально-історичні фільми. Зокрема, завтра, 20 серпня, показуватимуть фільм «Данило Галицький. Таємниці однієї перемоги». Вхід на покази безкоштовний.
  • У Львові покажуть фільм про Грузію, заборонений в Росії У Львові покажуть фільм про Грузію, заборонений в Росії У Львові покажуть фільм про війну в Грузії, заборонений до показів у Росії. Учасники соціального розвиткового проекту «Квиток до успіху» запрошують на перегляд патріотичного фільму «5 днів серпня», що відбудеться в кіноклубі «Бруківочка» у п’ятницю, 22 серпня.
  • Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує На вихідні 16-17 серпня обіцяють похмуру погоду, однак це не привід сидіти вдома. У ці дні Tvoemisto.tv рекомендує послухати класичну музику, піти з сім'єю у музей або ж скуштувати випічку чи повчитись танцювати сальсу.
  • Фільм тижня у Львові: "Нестримні 3" Фільм тижня у Львові: "Нестримні 3" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує пригодницький бойовик з Сильвестром Сталоне, Антоніо Бандерасом та Джейсоном Стейтемом – "Нейстримні 3".
  • У Львові 9 музеїв безкоштовно запрошують на вихідні з сім’єю У Львові 9 музеїв безкоштовно запрошують на вихідні з сім’єю У суботу та неділю 16-17 серпня цікаву пропозицію для сімей пропонують дев’ять музеїв Львова. Проект розпочався 1 червня і триватиме до 28 грудня. Він передбачає безкоштовний вхід та екскурсію/майстер-клас у окремо визначений музеєм вихідний день тижня для батьків з дітьми, що сприяє розвитку сімейного туризму у Львові, згуртуванню членів сім’ї, що допоможе відкривати щось нове одне в одному, налагодити контакт, глибше дізнатися про інтереси як дітей, так і батьків.
  • На площах старого Львова читатимуть вірші. Програма На площах старого Львова читатимуть вірші. Програма З 21 до 24 серпня на відкритих майданчиках старої частини Львова пройде фестиваль поезії та прози «Голос Дзвона». Людям читатимуть поетичні та прозові твори та співатимуть пісні.
  • Collegium Musicum зіграє для пацієнтів військово-медичного центру
  • Для допомоги військовим у галереї "Дзига" продаватимуть картини Для допомоги військовим у галереї "Дзига" продаватимуть картини Сьогодні, 15 серпня, о 17:00 у галереї "Дзиґа" на вул. Вірменській,35 відбудеться відкриття виставки-продажу малярства Мирослава Ягоди.
  • Завтра стартує фестиваль музики у старому Львові Завтра стартує фестиваль музики у старому Львові Фестиваль триватиме з 15 по 31 серпня у Львові та Кракові. Це вперше, коли захід проходитиме у двох містах одночасно. Усі концерти відбуватимуться у історичних та архітектурних пам'ятках міст.
  • До Львова на фестиваль приїде гурт – автор пісні "Podaj Rękę Ukrainie" До Львова на фестиваль приїде гурт – автор пісні "Podaj Rękę Ukrainie" З 5 по 8 вересня уже третій рік поспіль у Львові відбудеться українсько-польський «Фестиваль Партнерства». Цього разу у зв’язку із подіями в Україні організатори фестивалю вирішили відмовитися від святкових концертів на великій сцені, а натомість більше уваги присвятити ознайомленню із досвідом польських реформ та нинішнього функціонування сфери культури. Події фестивалю розосередяться всім містом.
  • У Львові шукають акторів для зйомок у кіно  У Львові шукають акторів для зйомок у кіно Для зйомок у короткометражному фільмі під робочою назвою "Ровер" у Львові шукають акторів. Потрібні молоді хлопці та дівчата, чоловіки віком від 30 років та літня жінка. Поки що проводять інтернет-кастинг, зйомки планують розпочати у вересні.
  • Садовська, Чубай та Пікардійці співатимуть у Львові, щоб зібрати кошти на лікування бійців Садовська, Чубай та Пікардійці співатимуть у Львові, щоб зібрати кошти на лікування бійців 6 та 7 вересня у Львові відбудеться мистецький проект «20 обертів», учасники якого збиратимуть кошти для поранених бійців.
  • Молоді українські письменники написали 28 новел, присвячених Євромайдану Молоді українські письменники написали 28 новел, присвячених Євромайдану Незабаром на книжкових полицях з’явиться збірка «Євромайдан. Хроніка в новелах». За словами Василя Карп’юка, директора літературної агенції «Discursus», яка готує книгу, туди ввійдуть найкращі тексти, надіслані на конкурс «Новела по-українськи» від журналу «Країна».
  • Львів і Донецьк об Львів і Донецьк об'єднає стріт-арт на Сихівському мості З 21 по 23 серпня активісти розмальовуватимуть найбільший міст у Львові, що сполучає райони Шувар та Новий Львів. Крім звичних синьо-жовтих кольорів організатори планують намалювати патріотичний малюнок на опорах моста. Кошти, що залишаться від пожертв на фарбу, віддадуть на підтримку військових. Усіх охочі можуть долучатися.
  • У Львові ремонтуватимуть дах костелу, якому майже півтора століття У Львові ремонтуватимуть дах костелу, якому майже півтора століття У Львові у вересні планують почати реконструкцію даху пам’ятки ХІХ століття – храму святого Івана Золотоустого, який знаходиться на вул. Лисенка, 43. Ремонт мав розпочатись ще 2012 року, однак через зміни порядку подання документації, міська рада відклала це питання.
  • Львів Львів'ян кличуть у Парк культури дивитися кіно під зорями На вихідних, 15-17 серпня, о 21:00 кіно у Львові можна буде безкоштовно переглянути на великому екрані просто неба. В Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького стартує проект "Кіно під зорями". Цього разу глядачі можуть навіть попередньо проголосувати за фільми, які б вони хотіли побачити.
  • Львів’яни можуть подати на конкурс «Драма.UA» п’єси українською чи суржиком
Львів’яни можуть подати на конкурс «Драма.UA» п’єси українською чи суржиком Мистецька майстерня «Драбина» оголошує V Конкурс п’єс «Драма.UA». Основна мета конкурсу – відкрити широкому загалу імена молодих, талановитих українських драматургів.
  • У Львові виставили картини, написані під звуки вибухів гранат на Майдані У Львові виставили картини, написані під звуки вибухів гранат на Майдані У львівському Палаці мистецтв відкрилась виставка "Кольори волі" київських художників Марії Діордічук і Єгора Стрєлкова. Усі 12 картин художниця малювала просто неба у лютому під час подій на Майдані. Після Майдану художники показували свою у виставку у Європейських країнах. Митці побувати в Естонії, Фінляндії, Данії, Швеції та Італії.
  • На «Ніч у Шевченківському гаю» набирають додаткову групу. Як записатись? На «Ніч у Шевченківському гаю» набирають додаткову групу. Як записатись? У суботу, 16 серпня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться низка екскурсій під назвою «Ніч у Шевченківському гаю». Наразі на основні екскурсії групи вже набрані, але через ажіотаж музейники проведуть додаткову екскурсію о 22:30. На неї ще можна записатися.
  • На Форум видавців до Львова приїде грузинський письменник На Форум видавців до Львова приїде грузинський письменник Грузинський письменник, драматург, критик, телепродюсер, блогер та журналіст Баса Джанікашвілі приїде до Львова на 21-й Форум видавців.
  • У Шевченківському гаю з У Шевченківському гаю з'явився новий експонат Нещодавно Народному музею побуту та архітектури у Львові передали новий експонат — дзвіницю XIX століття із села Хоросно (Пустомитівський район). Експонат рідкісний, оскільки збудований за давніми українськими традиціями та репрезентує Львівщину. Наразі дзвіниця стоїть за головною церквою музею (із села Кривка).
  • Львів Львів'яни можуть обрати пісні, які прозвучать на концерті «Океану Ельзи» Львів’яни можуть голосування за пісні, які б вони хотіли почути на концерті гурту «Океан Ельзи» на «Арені-Львів» 24 серпня.
  • Фільм тижня: «Шторму назустріч» Фільм тижня: «Шторму назустріч» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує видовищний пригодницький трилер «Шторму назустріч» в ролях з Сарою Уейн Келліс та Меттом Уолшем.
  • На львівському даху показуватимуть рекламу, аби зібрати гроші для військових На львівському даху показуватимуть рекламу, аби зібрати гроші для військових Сьогодні, 8 серпня, у Львові відбудеться показ рекламних роликів на даху. Під час показу збиратимуть кошти на підтримку української армії. Організатори обрали 100 креативних роликів реклами на армійську тематику.
  • 10 музеїв Львова запрошують на безкоштовні екскурсії. Долучився Музей ідей
10 музеїв Львова запрошують на безкоштовні екскурсії. Долучився Музей ідей Львів’яни та гості міста мають змогу відвідати ще один цікавий музей – Музей ідей, який став новим учасником проекту «На вихідні з сім’єю у музей». Загалом, цими вихідними – 9-10 серпня – 10 музеїв міста запрошують на безкоштовні екскурсії для сімей.
  • Львів Львів'ян запрошують на день відкритих дверей на закинуту фабрику повидла 23 серпня у Львові на закинутій Фабриці повидла, будинку з неоготичною вежею, яка нагадує середньовічний замок на вул. Б. Хмельницького, 124, проведуть день відкритих дверей. Всі охочі зможуть безкоштовно відвідати майстер-класи, побачити інтерактивні інсталяції та послухати виступи музикантів.
  • На вихідних у Парку культури безкоштовно показуватимуть кіно На вихідних у Парку культури безкоштовно показуватимуть кіно Відтепер у львівському Парку культури просто неба показуватимуть кіно. Цих вихідних о 21:00 годині усі охочі зможуть безкоштовно переглянути улюблені фільми.
  • У Львові на гаражному розпродажі книжок писатимуть листи воякам. Програма У Львові на гаражному розпродажі книжок писатимуть листи воякам. Програма У суботу, 16 серпня, у дворику "Видавництва Старого Лева" (вул. Лемківська, 15А) з 12:00 по 17:00 проходитиме черговий Гаражний розпродаж. Цього разу акція відбудеться під гаслом "Книги за життя". Тут львів'яни зможуть продати та купити книжки за символічну ціну, а також можна буде придбати нові книги.
  • Фестиваль «Захід» відбудеться попри заборону та без учасників з Росії Фестиваль «Захід» відбудеться попри заборону та без учасників з Росії Фестиваль «Захід 2014» пройде 8-10 серпня в с. Родатичі на Львівщині пори те, що Родатицька сільська рада прийняла рішення про заборону його проведення.
  • Прохаськи у Львові представлять дитячий детектив з музичним сюрпризом Прохаськи у Львові представлять дитячий детектив з музичним сюрпризом У Львові в вересні відбудеться презентація книги «Куди зникло море» Тараса та Мар’яни Прохаськів («Видавництво Старого Лева»). Це – продовження кротячої саги «Хто зробить сніг». Проілюструвала її, як і «Хто зробить сніг», сама Мар’яна. Це – детективна історія з неочікуваними сюжетними поворотами.
  • Зроблені у Львові мультфільми для незрячих покажуть державні ТРК Зроблені у Львові мультфільми для незрячих покажуть державні ТРК Державні телерадіокомпанії України транслюватимуть мультфільми для незрячих, зроблені у Львові.
  • Завтра у Львові виготовлятимуть 3D-пам'ятник Франца Йосифа
  • У Львові на вихідних – фестиваль культур  У Львові на вихідних – фестиваль культур 9 серпня о 16:00 у Львові на площі Музейній, 1, біля Домініканського собору, в межах проекту «Домініканес», міжнародна молодіжна організація AIESEC проведе фестиваль культур «GlobalVillage».
  • Пост-поп-арт у Львові: свято шоколадних трюфелів Пост-поп-арт у Львові: свято шоколадних трюфелів У Львові, в галереї "Зелена канапа", що на вул. Вірменській, 7, триває виставка "Пан Трюфель". Це – пост поп-арт проект Сергія Міхновського, над яким він працював більш ніж 2 роки.
  • Львів'ян запрошують на фільм про батька української фізичної культури
  • У Львові покажуть "Майдан" Лозниці У Львові покажуть "Майдан" Лозниці З 12 по 16 серпня о 19:00 у Львові в Палаці мистецтв, що на вул. Коперника,17 покажуть новий документальний фільм Сергія Лозниці "Майдан".
  • До дня народження Заньковецької Google присвятив актрисі дудл До дня народження Заньковецької Google присвятив актрисі дудл У понеділок, 4 серпня, на головній сторінці пошукової системи Google з'явилось тематичне видозмінене зображення головного логотипу –"дудл" з портретом української актриси Марії Заньковецької. Сьогодні виповнюється 160 років з дня її народження.
  • На Форум видавців до Львова приїде російська письменниця Уліцкая На Форум видавців до Львова приїде російська письменниця Уліцкая Відома російська письменниця та громадська діячка Людміла Уліцкая буде гостем цьогорічного Форуму видавців у Львові, що пройде з 10 по 14 вересня цього року. Про це інформує прес-служба Форуму видавців.
  • Фільм тижня у Львові: "Вартові Галактики" Фільм тижня у Львові: "Вартові Галактики" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фантастичний пригодницький фільм з Він Дізілем та Бредлі Купером "Вартові Галактики".
  • У Львові щороку знімають десятки фільмів, але місто на цьому не заробляє У Львові щороку знімають десятки фільмів, але місто на цьому не заробляє У Львові щороку знімають кілька десятків фільмів та рекламних роликів, однак жодних прибутків від цього місто не отримує. Все через те, що у Львові, як і загалом в Україні, немає спеціального органу, так званої кінокомісії, який би контролював процес зйомок.
  • У Львові встановили Юрія Змієборця для збору коштів на військо У Львові встановили Юрія Змієборця для збору коштів на військо 30 липня, у середу, у Львові біля входу в Ратушу встановили дерев’яну фігуру Юрія Змієборця – міського лицаря. З її допомогою всі охочі можуть долучитися до підтримки українських військових. Виготовили лицаря з липового дерева львівські митці. Жертводавці будуть прибивати до його щита бляшки, таким чином символічно укріплюючи оборону України. 100 років тому, за І Світової війни, схожу фігуру використовували у місті для збору коштів на військові потреби.
  • Piano Extremist дасть концерт у Львові, аби зібрати кошти військовим Piano Extremist дасть концерт у Львові, аби зібрати кошти військовим Піаніст Майдану, який називає себе Piano Extremist, дасть у Львові концерт просто неба, під час якого триватиме збір коштів на підтримку українських військових.
  • У Львові 8 днів відбуватимуться концерти у храмах. Програма У Львові 8 днів відбуватимуться концерти у храмах. Програма З 15 до 31 серпня у місті відбудеться міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові». Водночас аналогічний фестиваль «Музика у старому Кракові» триватиме у Польщі. Для Кракова це буде 39-й рік досвіду, а для Львова все відбуватиметься вперше. Львів’яни та гості міста зможуть перебувати у храмах під музичний супровід творів видатних композиторів від епохи бароко і до класики.
  • Львів'яни - у трійці переможців на кращий ескіз ордена Героїв Небесної сотні
  • Львівські художники проведуть аукціон на підтримку Нацгвардії Львівські художники проведуть аукціон на підтримку Нацгвардії 1 серпня, у п’ятницю,у Львові пройде благодійний аукціон для збору коштів українським військовим в межах благодійного проекту «Митці-воїнам». Твори мистецтва продаватимуть, аби зібрати кошти на потреби Нацгвардії України , інформують організатори.
  • Львів Львів'ян запрошують на вранішню веломандрівку з кавою У Львові розпочалася реєстрація на участь у Кавовій ВелоМилі, яка відбудеться в межах VIII свята «На каву до Львова» 20 вересня. Кавова веломандрівка охопить центральні вулиці міста, фініш – на площі Ринок.
  • "КіноЛев" у Львові перенесли "до кінця війни" "КіноЛев" у Львові перенесли "до кінця війни" Вперше за останні роки у Львові не відбудеться фестиваль "КіноЛев". Натомість 22-24 серпня, у традиційні для КіноЛева дні, всіх охочих запрошують мовчки дивитись на Великого Оптиміста – Чарльза Спенсера Чапліна.
  • У Львові на стінах будинків пишуть поезію Костенко та Іздрика У Львові на стінах будинків пишуть поезію Костенко та Іздрика Стіну ще одного будинку у центрі Львова цими вихідними розписали віршем поетеси та письменниці Ліни Костенко. Тепер, проходячи вулицею Ф. Ліста, можна прочитати її вірш «Очима ти сказав мені: люблю».
  • Львів’ян навчать робити іграшки з пряжі Львів’ян навчать робити іграшки з пряжі З 28 до 31 липня для львів’ян проводитимуть майстер-класи у музеї Олени Кульчицької. Тут навчатимуть робити іграшки з пряжі, брошки-квітки з тканини тощо.
  • Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Через складну ситуацію на Сході України у Львові практично не відбувається гучних і масштабних святкувань. Однак, провести час цікаво і з користю завжди можна. У ці вихідні Tvoemisto.tv радить піти з родиною у музей, подивитись розумне українське кіно або ж покататись на байку і в такий спосіб допомогти нашим військовим.
  • У театрі ім. Марії Заньковецької розпочали ремонтувати сцену У театрі ім. Марії Заньковецької розпочали ремонтувати сцену Одразу після закінчення театрального сезону 21 липня у театрі імені Марії Заньковецької розпочали роботи із заміни покриття сцени та укріплення несучих опор.
  • За три роки у Львові планують відремонтувати всі театри За три роки у Львові планують відремонтувати всі театри Протягом 2014-2017 років у Львові планують відремонтувати всі театри. Це передбачено програмою підвищення безпеки театральних постановок у театрах міста.
  • Фільм тижня у Львові: "Геркулес" Фільм тижня у Львові: "Геркулес" Цього тижня tvoemisto.tv пропонує своїм читачам пригодницький бойовик з Дуейном Джонсосном в головній ролі – "Геркулес".
  • Wiz-Art у Львові: 5 подій фестивалю, які не можна пропустити Wiz-Art у Львові: 5 подій фестивалю, які не можна пропустити Сьогодні, 24 липня, у Львові стартує сьомий міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Впродовж трьох днів глядачам покажуть понад 70 стрічок з різних куточків світу. Крім кінопоказів, гостей фестивалю чекають зустрічі з українськими та іноземними режисерами, майстер-класи та лекції. Tvoemisto.tv рекомендує своїм читачам 5 подій фестивалю, які, на нашу думку, просто не можна пропустити.
  • Поети зберуться на марафон World Poetry Movement у Львові Поети зберуться на марафон World Poetry Movement у Львові У п'ятницю, 25 липня, о 18:00 у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відбудеться Поетичний марафон у межах ініціативи Всесвітнього поетичного руху.
  • Режисер розповість у Львові, як знімали «Тіні незабутих предків» Режисер розповість у Львові, як знімали «Тіні незабутих предків» Сьогодні, 23 липня, відбудеться майстер-клас Любомира Левицького – українського режисера, відомого за фільмами «Штольня» і «Тіні незабутих предків». Назва майстер-класу: «Як ми знімали фільм».
  • У Львові шукають молодих поетів, що пишуть українською У Львові шукають молодих поетів, що пишуть українською У межах Форуму видавців у Львові пройде Х Молода республіка поетів. Вчора стартував перший етап фестивалю. Організатори заходу запрошують молодих україномовних поетів спробувати свої сили в конкурсі.
  • Львів Львів'ян запрошують до діалогу на стінах "Дзиґи" 22 липня о 17:00 у галереї "Дзиґа", що на вул. Вірменській,35, відкриється світлової інсталяції американця Юджина Бака.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!