Новини
  • Львів Львів'ян запрошують до діалогу на стінах "Дзиґи" 22 липня о 17:00 у галереї "Дзиґа", що на вул. Вірменській,35, відкриється світлової інсталяції американця Юджина Бака.
  • Гурти з усієї України з Гурти з усієї України з'їдуться на Львівщину заради єдності і в підтримку війська Фестиваль-ярмарок "Легенди Свіржа" об'єднується з благодійним фестивалем "Полярна Зірка" під гаслом "Україна Єдина – спільна мета". Подія відбуватиметься з 25 по 27 липня у Свіржі. Виконавці з усієї України приїдуть, щоб підтримати єдність та допомогти зібрати кошти на допомогу українським військовим.
  • Для львів’ян проведуть безкоштовні майстер-класи з йоги Для львів’ян проведуть безкоштовні майстер-класи з йоги 23 липня у Львові відкриється фотовиставка YogaTravel «Культурний релятивізм: Діалог Цивілізацій» з нагоди святкування 10-річчя Української Федерації Йоги. В межах заходу для всіх охочих проведуть безкоштовні майстер-класи з йоги. Виставка проходитиме з 23 липня до 8 серпня у Львівському палаці мистецтв (вул.Коперника, 17).
  • Львів’ян навчать писати голлівудські сценарії. Розклад лекцій Львів’ян навчать писати голлівудські сценарії. Розклад лекцій Львівський міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art 2014 представляє програму освітніх заходів Wiz-Art Film School. В межах освітнього блоку фестивалю відбудуться лекції, майстер-класи та зустрічі за участю гостей фестивалю та членів журі.
  • У музеї Пінзеля у Львові знову протікає дах і ненадійне риштування У музеї Пінзеля у Львові знову протікає дах і ненадійне риштування Покрівля споруди Музею сакральної барокової скульптури Йогана Георга Пінзеля знову почала протікати, так як термін придатності тимчасового покриття — поліетиленової плівки, вже вичерпаний.
  • Через жалобу на Львівщині перенесли фестиваль «Легенди Свіржа» Через жалобу на Львівщині перенесли фестиваль «Легенди Свіржа» На Львівщині перенесли перший фестиваль-ярмарок «Легенди Свіржа», який планувався у Свіржі Перемишлянського району 19-20 липня 2014 року.
  • Учасники "Вавилон Учасники "Вавилон'13" розкажуть у Львові про документальне кіно як боротьбу У п’ятницю, 25 липня, о 17:00 у Центру міської історії Центрально-Східної Європи відбудеться дискусія за участю режисерів кінооб’єднання «Вавилон’13», де обговорять, чи «Документальне кіно – інструмент боротьби в Україні?».
  • На Львівщині рятуватимуть костел, якому майже 400 років На Львівщині рятуватимуть костел, якому майже 400 років У с. Вижняни на Львівщині розпочався мистецький, реставраційний та історико-краєзнавчий табір для молоді з України і Польщі «Дружба задля врятування костелу Івана Сельського». Він діятиме до 30 липня. У програмі табору – збереження костелу, якому майже 400 років.
  • Львівські художники віддали свої картини на благодійний аукціон для військових Львівські художники віддали свої картини на благодійний аукціон для військових Завтра, 18 липня, у Трускавці відбудеться благодійний аукціон «Митці - воїнам». За вилучені кошти організатори планують закупити біноклі нічного бачення та тепловізори для 1-го резервного батальйону Нацгвардії.
  • «Ту Стань! – 2014» відбудеться у зміненому форматі «Ту Стань! – 2014» відбудеться у зміненому форматі Зважаючи на неоголошену війну Росії проти України, змінено формат фестивалю «Ту Стань!», який щорічно організовують у селі Урич Сколівського району на Львівщині. Тож цьогоріч в межах фестивалю не відбудеться концерту, але будуть «середньовічні» університет та містечко, залишаться лицарські поєдинки, героїчна пісня при ватрі та прадавні ремесла.
  • Фільм тижня у Львові: "Світанок планети мавп" Фільм тижня у Львові: "Світанок планети мавп" Цього тижня tvoemisto.tv пропонує до перегляду фантастичний бойовик з Гарі Олдменом – "Світанок планети мавп".
  • Львів’ян закликали робити селфі з книгами для популяризації читання
Львів’ян закликали робити селфі з книгами для популяризації читання Форум видавців у Львові пропонує в’зяти участь у акції Book&Face – зробити селфі (автопортрет) з улюбленою книжкою чи з тою, яку читаєте зараз. «Давайте робити селфі з книжкою і ділитись добрими текстами з іншими!» – закликає Форум видавців.
  • Wiz-Art у Львові покаже українську анімацію. Повна програма Wiz-Art у Львові покаже українську анімацію. Повна програма Сьомий львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art, що відбудеться 24-27 липня, оголосив програму. Цього року на фестивалі покажуть понад 70 стрічок з різних куточків світу. Крім кінопоказів, гостей фестивалю чекають зустрічі з українськими та іноземними режисерами, майстер-класи та лекції.
  • На території закинутої фабрики повидла у Львові проведуть Urban Exploration Lviv Fest На території закинутої фабрики повидла у Львові проведуть Urban Exploration Lviv Fest Протягом трьох днів, 15–17 серпня, у Львові на території закинутої фабрики повидла, будинку з неоготичною вежею, яка нагадує середньовічний замок на вул. Б. Хмельницького, 124, проведуть безліч майстер-класів, виставок та концертів на урбаністичну, екологічну і патріотичну тематику.
  • Музиканти закликатимуть врятувати Свірзький замок, що біля Львова Музиканти закликатимуть врятувати Свірзький замок, що біля Львова 19-20 липня у селі Свірж, що за 40 км від Львова, відбудеться фестиваль-ярмарок «Легенди Свіржа». Це – соціальний проект, який має на меті привернути увагу людей до культурної спадщини в Україні – Свірзького замку. Про це tvoemisto.tv повідомили організатори – молодіжна громадська організація «Молодь за зміни».
  • Львів’яни з сім’ями можуть безкоштовно відвідати на вихідних ще три музеї
Львів’яни з сім’ями можуть безкоштовно відвідати на вихідних ще три музеї До проекту «На вихідні з сім’єю у музей» долучились нові учасники: Музей скла (пл. Ринок, 2), Інтерактивний музей «Таємна аптека» (пл. Соборна,1) та «Історико-меморіальний музей полковника Є. Коновальця». Відділ Львівського історичного музею (с. Зашків, Жовківського р-ну.).
  • У Нацмузеї Шептицького у Львові вже також є Wi-Fi У Нацмузеї Шептицького у Львові вже також є Wi-Fi Від сьогодні, 11 липня, відвідувачі Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, що на проспекті Свободи, 20, мають змогу користуватись безкоштовним Wi-Fi.
  • Фільм тижня у Львові: "Перевага" Фільм тижня у Львові: "Перевага" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фантастичний трилер з Джонні Деппом у головній ролі – "Перевага".
  • У Львові мистецьку акцію присвятять костелу, якому понад 300 років У Львові мистецьку акцію присвятять костелу, якому понад 300 років 13 липня у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» вже другий рік поспіль відбудеться мистецька акція «На межі тисячоліть». Якщо минулого року вона була у Підтримку Підгорецького замку, то цьогоріч центральним елементом акції є костел Усіх Святих у селі Годовиця.
  • Завтра вночі Львовом їздитиме театралізований трамвай Завтра вночі Львовом їздитиме театралізований трамвай У п’ятницю, 11 липня, в межах фестивалю «Ніч у Львові» містом курсуватиме трамвай, всередині якого проходитиме театралізоване дійство та читатимуть вірші.
  • «Вітер На-Дії» у Львові: 60 майстерень, лекції Найєма та Мариновича. Програма «Вітер На-Дії» у Львові: 60 майстерень, лекції Найєма та Мариновича. Програма У четвер, 10 липня, у Львові стартує Всеукраїнський молодіжний з’їзд «Вітер На-Дії», що триватиме до 13 липня. У програмі з’їзду – понад 60 майстер-класів, спортивних ігрор та квестів, відкритих лекцій, а також – вистави просто неба та проживання в кемпінгу на території Українського католицького університету. Організатори очікують учасників зі Сходу України.
  • У Львові кінофестиваль «Ровер» їде на Збоїща
  • У дворику Ратуші тіні танцюватимуть коломийку під музику "Йорого Клоца" У дворику Ратуші тіні танцюватимуть коломийку під музику "Йорого Клоца" В п’ятницю, 11 липня, розпочинається вже традиційний проект «Ніч у Львові». Під час трьох ночей на гостей чекатиме понад 100 різноманітних заходів. Зокрема, в дворику Ратуші театр тіней «ДИВ» показуватиме міні-вистави.
  • У Львові через мистецтво розкажуть, як перемогти у ментальних війнах У Львові через мистецтво розкажуть, як перемогти у ментальних війнах У Львові з 28 серпня по 7 липня вчергове відбудеться Тиждень актуального мистецтва. Цьогоріч темою Тижня стануть "Ментальні війни".
  • У Львові рукодільниці та пекарі збиратимуть кошти для військових У Львові рукодільниці та пекарі збиратимуть кошти для військових У Львові 20 липня відбудеться «Патріотичний ярмарок», зібрані кошти з якого скерують на потреби військових. Уже зараз організатори шукають тих, хто готовий поділитися власним крамом. Зголошуватися до участі можуть продавці патріотичних товарів, майстри рукоділля, і навіть пекарі та кондитери.
  • У Львові гратимуть барокову музику на клавесині, флейті та скрипці У Львові гратимуть барокову музику на клавесині, флейті та скрипці 13 липня о 19:00 у Дзизі, що на вул. Вірменській, 35, відбудеться концерт барокової музики від спільноти Collegium Musicum. На клавесині гратиме Анастасія Бойко, на флейті — Наталя Кожушко, на скрипці — Христина Андрухів. Звучатиме музика Баха, Генделя, Телемана.
  • У Львові покажуть виставку з Кракова про різну свободу У Львові покажуть виставку з Кракова про різну свободу Мистецтво віддавна є двигуном політичних змін. Отже, «Мистецтво – це свобода», – саме цим гаслом керуються організатори виставки з колекції МОСАК-у (Музею Сучасного Мистецтва в Кракові) в Україні. Їх добірка складається з кількадесят відео та фото творів авторства польських та закордонних митців.
  • Фонтани на площі Ринок у Львові стануть сценами кавового фестивалю
Фонтани на площі Ринок у Львові стануть сценами кавового фестивалю Фестиваль "На каву до Львова" цього року пройде у новому форматі. Основними локаціями свята стануть чотири фонтани на площі Ринок: Нептун, Амфітріта, Діана та Адоніс. Організатори кажуть, що відвідувачі свята не лише матимуть змогу смакувати кавою, але й стануть учасниками створення комфортного арт-простору у центрі міста протягом 18-21 вересня.
  • 12 безкоштовних акцій «Ночі у Львові», на які ще можна зареєструватися 12 безкоштовних акцій «Ночі у Львові», на які ще можна зареєструватися Серед 100 заходів фестивалю «Ніч у Львові», який пройде 11-13 липня, є чимало безкоштовних. Попри те, що через великий інтерес реєстрація на частину подій вже завершилась, на деякі екскурсії чи презентації все ще можна зареєструватися.
  • У Львові покажуть короткометражки Made in Ukraine. Перелік фільмів У Львові покажуть короткометражки Made in Ukraine. Перелік фільмів Львівський міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art покаже у Львові українські короткометражки в межах національного конкурсу Made in Ukraine. Цього року краще кіно визначатимуть з 11 фільмів-претендентів. Серед них — комедія «Абонент» від сестер-режисерок Марини та Оксани Артеменко, історія про самотність «Бабушка» Аліни Горлової, драма «24 години з життя жінки» Олександра Фещенка, філософський фільм «Сортувальник» Олександра Шкрабака та драма «Так закінчилось літо» Марини Рощиної.
  • Три львівські музеї потрапили в десятку кращих в Україні Три львівські музеї потрапили в десятку кращих в Україні Три музеї у Львові потрапили в десятку музеїв, які у цікавій ігровій формі знайомлять дітей із світом мистецтва. Такі дані оприлюднили на Facebook-сторінці проекту, що займається розвитком музейної справи, “Динамічна культура”.
  • Фільм тижня у Львові: “Теорема Зеро”
Фільм тижня у Львові: “Теорема Зеро” Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фільм із розряду артхаус – фантастичний триллер “Теорема Зеро”.
  • До кінця 2014 року "заньківчани" готують три прем'єри
  • У Львові завтра святкуватимуть Купала: буде вогняне шоу на плавучій сцені У Львові завтра святкуватимуть Купала: буде вогняне шоу на плавучій сцені Завтра, 5 липня, у парку «Погулянка» святкуватимуть Купала. У програмі свята ігри, забави, плетіння вінків та запуск їх на воду, стрибки через багаття, вогняне шоу на плавучій сцені, а також кіно під зоряним небом.
  • Усі локації «Ночі у Львові» можна знайти на Google maps Усі локації «Ночі у Львові» можна знайти на Google maps Для того, аби зручно спланувати похід на події «Ночі у Львові», організатори радять скористатися спеціально створеною картою на сервісі Google maps. Під час фестивалю у Львові пройде 100 заходів, серед яких екскурсія Львовом для хіпстерів, ексклюзивна екскурсія нічними дахами міста та найдавнішими храмами.
  • У Львові на презентації патріотичного пісенника збиратимуть гроші для армії У Львові на презентації патріотичного пісенника збиратимуть гроші для армії У наступний четвер, 10 липня, о 18:30 в арт-кав’ярні «Квартира 35» у Львові Студентське братство організовує патріотичний концерт-презентація нового співаника «Ми йдем вперед». 10 гривень з кожного квитка буде перераховано на потреби української армії.
  • Львів’янам покажуть полароїд-книгу про мандрівки
Львів’янам покажуть полароїд-книгу про мандрівки У четвер, 3 липня, о 19:00 у Львові стартує виставки полароїд-фотографії Романа Барабаха під назвою «Книга спокою». Вона присвячена мандрівкам, красі рідного краю і душевному спокою.
  • 5 подій «Ночі у Львові», які не можна пропустити. Повна програма
5 подій «Ночі у Львові», які не можна пропустити. Повна програма З 11 до 13 липня у Львові проходитиме вже традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», під час якого вночі храми, музеї та інші культурні й духовні заклади відкриють свої двері для відвідувачів. Протягом трьох ночей на львів’ян та гостей міста чекатимуть понад 100 заходів. Це ексклюзивні екскурсії, відвідини досі закритих пам’яток та багато іншого.
  • Прохасько та Савка поділяться літературними секретами з початківцями  Прохасько та Савка поділяться літературними секретами з початківцями 11-16 серпня в Карпатах під час V Літньої літературної школи відомі українські письменники та видавці поділяться секретами успіху в літературі з авторами-початківцями.
  • У Львові покажуть символіку українського вінка мовою акварелі У Львові покажуть символіку українського вінка мовою акварелі В липні у Львові відкриється виставка живопису Тетяни Боричок "Сплела". Художниця спробує за допомогою живопису передати своє захоплення українським вінком – потужним знаком, символом життя минулого і сьогодення. Виставка триватиме до 25 липня.
  • У Львові стартує єврейський фестиваль за єдність України. Програма У Львові стартує єврейський фестиваль за єдність України. Програма Сьогодні, 1 липня, у Львові розпочинається шостий міжнародний фестиваль клезмерської музики «LvivKlezFest». Цьогоріч він проходить під егідою «Євреї за єдність України» та пропонує насичену програму, яка розпочнеться прем’єрою музичного проекту "Brodway Zone" у Львівській філармонії.
  • У Львові на гаражному розпродажі продаватимуть покривала-печворки У Львові на гаражному розпродажі продаватимуть покривала-печворки 6 липня у Львові в Музеї ідей, що на вул. Валовій,18а, відбудеться незвичний модний показ, кіноперегляд та гаражний розпродаж.
  • Львівську оперу та площу Ринок сконструюють з Lego Львівську оперу та площу Ринок сконструюють з Lego До Дня архітектора, який відзначають в Україні 1 липня, у Львові відкриється виставка мініатюрного Львова з конструктора Lego – "Львів кубічний". Така виставка відбудеться вперше. Автор скульптур – Мікаел Атоян.
  • У Львові шукатимуть ідеї для меморіалу Небесній сотні у Києві У Львові шукатимуть ідеї для меморіалу Небесній сотні у Києві У Львові презентують програму та умови Всеукраїнського відкритого конкурсу на визначення кращої ідеї Меморіального комплексу Героям Небесної сотні в Києві.
  • 5 фільмів про Ізраїль, які покажуть львів’янам у липні 5 фільмів про Ізраїль, які покажуть львів’янам у липні У Львові п’ять вечорів проводитимуть Фестиваль ізраїльського кіно. У програмі – 5 фільмів про різні сфери життя Ізраїлю. Покази проходитимуть у Львівському палаці мистецтв в межах міжнародного фестивалю LvivKlezFest.
  •  На з На з'їзді молоді «Вітер На-Дії» у Львові буде понад 60 творчих майстерень 12 липня у Львові під час Всеукраїнського з’їзду молоді «Вітер На-Дії» відбудеться понад 60 мистецьких та спортивних майстер-класів. Зокрема, для учасників «Вітру На-Дії» проведуть майстерні зі стрінг-арту, карлінгу, мармурування, миловаріння, декупажу, різьби по дереву, виготовлення виробів із фетру, вовни та соломи. Окрім того, усі охочі зможуть відвідати танцювальні, акторські, художні майстер-класи. Проводитимуть заняття майстри з різних міст України.
  • У Львові – ретроспектива німого кіно з Чарлі Чапліном У Львові – ретроспектива німого кіно з Чарлі Чапліном З 26 по 30 червня у Львові у Палаці мистецтв триватиме ретроспективний показ фільмів з Чарлі Чапліном. Львів'янам покажуть відреставровані копії короткометражок, "Золоту лихоманку", "Цирк", "Вогні великого міста" та "Нові часи".
  • 90 танцюристів з Грузії презентують у Львові модерні танці 90 танцюристів з Грузії презентують у Львові модерні танці 14 липня у Львові легендарний національний балет Грузії "Сухішвілі" представить свою найновішу програму. 90 танцюристів привезуть модерні танці під назвою "Рамішвілі" у Львівську оперу, а вже звідти презентуватимуть її в інших містах.
  • Фільм тижня у Львові: "Трансформери: Час вимирання" Фільм тижня у Львові: "Трансформери: Час вимирання" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фантастичний бойовик «Трансформери: Час вимирання».
  • У Львові – прем У Львові – прем'єра осучасненої "Наталки Полтавки" На вихідних у Львові прем'єра вистави "Divka" . Це – мюзикл за п’єсою Івана Котляревського "Наталка Полтавка" ставить Львівський драматичний театр імені Лесі Українки. У мистецькому середовищі ця постановка – велика інтрига, бо це дебютна робота нового директора театру Олексія Коломійцева.
  • «Ніч у Львові»: екскурсії дахами та найстарішими храмами «Ніч у Львові»: екскурсії дахами та найстарішими храмами Понад 100 нічних атракцій покажуть львів’янам та гостям міста у липні під час традиційного фестивалю «Ніч у Львові». Серед особливостей цьогорічного заходу – сакральний Львів.
  • Графіті про місто майбутнього намалюють у Львові
Графіті про місто майбутнього намалюють у Львові У Львові 28 червня пройде молодіжний фестиваль Lviv Graffiti Fest. Тема фестивалю – місто майбутнього.
  • Бізнесменів закликають озеленити Львів Бізнесменів закликають озеленити Львів Львівська міська рада пропонує компаніям міста долучитися до облаштування клумб та зелених насаджень та розмістити там свою рекламу.
  • У Львові та Кракові одночасно звучатиме музика європейських композиторів У Львові та Кракові одночасно звучатиме музика європейських композиторів В рік свого 20-річчя оркестр «Віртуози Львова» одночасно проведе музичні фестивалі у двох містах - «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові».
  • Львів увійшов у серію United colors of Ukraine Львів увійшов у серію United colors of Ukraine Шахтарська каска, львівський лев, одеський якір, герб України створені за допомогою традиційних орнаментів – серія робіт українського художника, ілюстратора та дизайнера Андрія Єрмоленка підірвала Інтернет. Усе це – серія United colors of Ukraine.
  • У Львові презентували атлас з картою міста 1704 року
  • Львів’ян навчать робити картини за рідкісною японською технікою Львів’ян навчать робити картини за рідкісною японською технікою У вівторок, 1 липня, у Львові в галереї «Зелена канапа» відкриється виставка Анни Попової «Шепіт трав» черпаний папір». Вона триватиме до 20 липня. Під час експозиції заплановано майстер-клас, де охочих навчатимуть рідкісній технології виготовлення картин з черпаного паперу.
  • Київський театр «Дуенде Фламенко» танцюватиме у Львові іспанські танці Київський театр «Дуенде Фламенко» танцюватиме у Львові іспанські танці 12 липня у Львові, у Міському палаці культури ім. Г. Хоткевича, що на вул. Кушевича, 1, гастролюватиме Київський театр іспанського танцю і музики «Дуенде Фламенко». Гастролі колективу відбудуться у рамках Фестивалю «Fandango de Ucrania», який триватиме з 10 до 13 липня у Львові.
  • У Львові відкриють виставку про Орвелла та фашизм
  • Як львів’яни вчились електронну музику міксувати Як львів’яни вчились електронну музику міксувати На вихідних у Львові музиканти вчили всіх охочих писати та грати електронну музику. Акція «Музичне обличчя Львова» пройшла в Майстерні міста. Тут звучали виключно треки про місто Лева – від музикантів відомих і не дуже.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!