Новини
Сторінка:71727374757677787980
  • Для українських готелів пом Для українських готелів пом'якшили умови пільг Україна знизила мінімальний рівень доходу три-, чотири- і п‘ятизіркових готелів від здачі номерів, при якому їх прибуток не буде обкладатися податком, з 75% до 50% сукупного доходу.
  • Підприємства Львова запрошують до участі у ярмарку "Львівський товаровиробник" Підприємства Львова запрошують до участі у ярмарку "Львівський товаровиробник" З 4 по 7 жовтня 2012 року у Львові триватиме виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник».
  • У Львові будують торговий комплекс У Львові будують торговий комплекс На вулиці Князя Мстислава Удатного у Львові триває будівництво торгового комплексу. На проведення робіт є дозвіл інспекції Держархбудконтролю. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на повідомлення Галицької районної адміністрації.
  • На Львівщині відкривають сміттєпереробний завод На Львівщині відкривають сміттєпереробний завод У Червонограді 22 серпня відкриють завод із переробки побутових відходів. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації
  • У Львівській області подешевшали особняки У Львівській області подешевшали особняки У липні середня вартість будинку із землею у Львівській області знизилася на 0,49% - до 363 $ / кв. м. Про це йдеться у звіті Українського товариства оцінювачів і комітету "Ліга експертів Україна".
  • Президент не дозволив "спрощенцям" сплачувати пенсійні внески поквартально Президент не дозволив "спрощенцям" сплачувати пенсійні внески поквартально Президент України Віктор Янукович ветував закон, який дозволяє «спрощенцям» платити єдиний внесок на обов´язкове державне соціальне страхування щоквартально. Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі глави держави.
  • В Україні дорожчають кредити на авто В Україні дорожчають кредити на авто За даними компанії «Простобанк Консалтинг» на 13 серпня 2012 року середня реальна ставка по кредитах на купівлю нових автомобілів іноземного складання терміном на два роки склала 16,9% річних. У порівнянні з 16 липня вартість таких позик зросла, в середньому, на 0,15 процентного пункту.
  • Міжнародні аудитори радять Україні скасувати спрощену систему оподаткування Міжнародні аудитори радять Україні скасувати спрощену систему оподаткування Україні слід скасувати спрощену систему і ввести замість неї прості правила оподаткування з рівними умовами для всіх підприємців. Про це в коментарі для Kyiv Post заявив Володимир Котенко, партнер українського відділення великої міжнародної аудиторської компанії Ernst & Young.
  • Кабмін розширив перелік ліків з регульованою ціною Кабмін розширив перелік ліків з регульованою ціною Кабмін розширив перелік ліків, ціни на які буде встановлювати держава. Таке рішення було прийнято Кабміном 13 серпня.
  • Нові зміни до Податкового кодексу вступили в дію Нові зміни до Податкового кодексу вступили в дію Закон про внесення змін до Податкового кодексу у зв‘язку з проведенням адміністративної реформи Державної податкової служби (ДПС) опублікований в газеті «Голос України» минулої суботи. Як повідомлялося, 8 серпня Президент України Віктор Янукович підписав закон № 5083-VI, який передає Мінфіну та іншим державним органам частину функцій Державної податкової служби.
  • Львів Львів'яни більше довіряють гривні, ніж євро Найбільш популярною валютою для заощаджень сьогодні львів'яни визнають долар США – 62% респондентів радять зберігати зароблене у цій грошовій одиниці. Другою за популярністю визнано гривню, її обрали б як резервну майже 20% львів’ян. Про це свідчать результати дослідження "Економічний прогноз мешканців Львова", яке провів у серпні Український центр вивчення громадської думки "СОЦІОІНФОРМ".
  • Експерти прогнозують ріст курсу долара у вересні Експерти прогнозують ріст курсу долара у вересні Національний банк вже тривалий час штучно стримує коливання гривні, проте навіть якщо офіційний курс гривні залишатиметься стабільним, то на міжбанку та на готівковому ринку валют гривня вже скоро втратить не менше 10 - 15 копійок, переконаний економічний експерт Олександр Жолудь.
  • Автосалони можуть зупинити продаж авто? Автосалони можуть зупинити продаж авто? Автосалони можуть припинити продавати автомобілі. Таку ситуацію цілком імовірно може створити дефіцит спеціальних документів, так званих довідок-рахунків, які видають тільки у Києві при МВС.
  • Євро опустилося нижче 10 гривень Євро опустилося нижче 10 гривень У четвер, 9 серпня торги доларом на міжбанку відкрилися на рівні 8.0915/8.0945 гривні за долар, і до 11:00 курс склав 8.0918/8.0952 гривні за долар. До 13:00 ціни піднялися до 8.0932/8.0967 гривні за долар і на момент закриття торгової сесії вийшли на 8.0970/8.1010 гривні за долар.
  • Міськрада дозволила торгувати динями та кавунами у Львові у 15 місцях Міськрада дозволила торгувати динями та кавунами у Львові у 15 місцях У Львові торгувати баштанними можна лише у 15 місцях. Для впорядкування торгівлі баштанними та забезпечення мешканців якісними баштанними культурами, виконком затвердив місця сезонної торгівлі кавунами та динями, - повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • У світі дорожчає чай У світі дорожчає чай Через неврожай у найбільших країнах-виробниках ціни на чай у світі зросли до максимуму за 2,5 року. Виробництво чаю впало, зокрема, через посуху в Кенії і мусонних дощів у Шрі-Ланці, пише Financial Times.
  • Львів досі без електронного квитка через депутатів Львів досі без електронного квитка через депутатів Позбутись проблеми з фальшивими квитками та неплатниками у міському транспорті Львова можна з запровадженням електронного квитка. Як розповідає генеральний директор ТзОВ «ТіПіеФ – Україна» Філіп Схелфут, європейські міста саме з допомогою електронної системи у транспорті легалізували цей ринок та навели лад.
  • Оператори мобільного зв Оператори мобільного зв'язку змінюють посекундну оплату на нові тарифи Українські оператори мобільного зв’язку переходять на нові тарифні моделі. Замість оплати кожної секунди розмови чи кожного повідомлення, абонентам пропонують денну або місячну абонентську плату.
  • ОСББ можуть отримати пільгові бюджетні кредити ОСББ можуть отримати пільгові бюджетні кредити Відділ супроводу ОСББ Львівської міської ради повідомляє, що державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву почав прийом заявок на отримання пільгових бюджетних кредитів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • У пошті Gmail з У пошті Gmail з'явиться новий відеочат Сервіс Hangouts, який раніше працював тільки в соціальній мережі Google+, тепер буде доступний користувачам поштової служби Gmail. Про це повідомляє офіційний блог компанії Google.
  • З 1 вересня в Україні зростуть мінімальні стипендії З 1 вересня в Україні зростуть мінімальні стипендії З 1 вересня 2012 року зростуть мінімальні стипендії для учнів ПТУ, вузів, а також стипендії для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Це закріплено постановою №703 від 25 липня, розміщеною на сайті уряду.
  • Кабмін заснував премію за інновації Кабмін заснував премію за інновації Кабінет міністрів України заснував Премію за розроблення і впровадження інноваційних технологій. Як повідомляє Урядовий портал, це передбачено постановою №701.
  • Українські мобільні оператори пропонують споживачам microSIM-карти для планшетів і смартфонів Українські мобільні оператори пропонують споживачам microSIM-карти для планшетів і смартфонів Кількість користувачів смартфонів і планшетів в Україні зростає. У зв‘язку з цим, на даний момент все найбільші операторів мобільного зв’язку в країні надають послугу покупки або заміни стандартної SIM-карти на microSIM.
  • Картопля подорожчає на 30%, - прогнози експертів Картопля подорожчає на 30%, - прогнози експертів Нинішньої зими ціна на картоплю зросте на 25-30%, незважаючи на те, що основна кількість цього продукту вирощується в одноосібних селянських господарствах. Про це сказав голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Іван Томич.
  • Міжнародний економічний форум у Львові пройде на "Арені-Львів" Міжнародний економічний форум у Львові пройде на "Арені-Львів" 2 жовтня 2012 року у приміщенні прес-центру «Арени Львів» відбудеться ХІІ Міжнародний економічний форум «Стратегії. Інвестиції. Співробітництво». Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
  • 10 найважливіших гаджетів 21 століття 10 найважливіших гаджетів 21 століття Минуло всього дванадцять років з початку двадцять першого століття, але ми вже можемо сміливо сказати, що це був прекрасний час для технологій. Від гаджетів Apple до відеокамер — перед вами список з десяти найбільш важливих пристроїв, які з‘явилися в недавньому часі.
  • Microsoft завершила розробку Windows 8 Microsoft завершила розробку Windows 8 Компанія Microsoft представила готову до тиражування (RTM, запущена у виробництво) версію операційної системи Windows 8, говориться в офіційному блозі.
  • Київстар підвищує плату за з Київстар підвищує плату за з'єднання та змінює тарифи Один із найбільших мобільних операторів України «Київстар» почав підвищувати плату за з’єднання у деяких тарифних планах, про що свідчать смс, які компанія розсилає на номери своїх абонентів.
  • Податкова нагадує про декларування прибутків підприємтсв Податкова нагадує про декларування прибутків підприємтсв Державна податкова служба у Львівській області нагадує платникам податків що не пізніше 9 серпня необхідно подати декларацію з податку на прибуток підприємства за перше півріччя 2012 року.
  • Українці не можуть розібратись з кредитними та депозитними договорами банків Українці не можуть розібратись з кредитними та депозитними договорами банків Українці найчастіше звертаються до НБУ за роз‘ясненнями за кредитними і депозитними договорами.
  • Кількість країн з надійними банками зменшується Кількість країн з надійними банками зменшується Кількість країн з найвищим кредитним рейтингом скорочується. Рейтингові агентства не залишають каменя на камені, і після жахливих помилок, допущених на початку кризи, зараз намагаються убезпечити себе постійними зниженнями кредитних рейтингів.
  • Експерти очікують ослаблення гривні до кінця року Експерти очікують ослаблення гривні до кінця року Валютний режим, мабуть, буде змінений після виборів, і до кінця року очікується ослаблення національної валюти приблизно до 8,5 гривні за долар. Про це заявила економіст однієї з інвестиційних компаній Ірина Піонтковська.
  • Для львів Для львів'ян створили інтерактивну карту неприємного запаху в місті Львів’яни можуть дізнатись про місця найбільш неприємного запаху у Львові за допомогою нової аплікації, створеної для андроїда.
  •  ІТ-бізнесу не знизять податки: закон підписано ІТ-бізнесу не знизять податки: закон підписано Президент підписав Закон про внесення змін у Податковий кодекс стосовно особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції. Зокрема, Закон на 10 років (з 2013 ) звільняє від ПДВ операції із поставки програмного забезпечення.
  • Банки встановлять жорсткіші умови для позичальників Банки встановлять жорсткіші умови для позичальників Уряд запропонував змінити процедуру взаємодії позичальників і кредиторів у разі визнання кредитного договору недійсним. У такому випадку суд на прохання банку буде заарештовувати заставне майно боржника. І лише якщо позичальник встигне протягом 30 днів повернути борг, установа не буде стягувати заставу. Банкіри сподіваються, що це позбавить їх клієнтів стимулів для початку судових розглядів, пише «Комерсант-Україна».
  • Овочі та фрукти в Україні ще подешевшають Овочі та фрукти в Україні ще подешевшають З початку липня вартість основного набору овочів і фруктів українців знизилася майже на третину, повідомила керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" Тетяна Гетьман.
  • Пошукові запити в Google тепер можна вводити від руки Пошукові запити в Google тепер можна вводити від руки Пошуковик Google зможе розпізнавати рукописний ввід для пошукових запитів. Власникам смартфонів і планшетників тепер не потрібно буде влучати на невеличкі клавіші або «розмовляти» з апаратом.
  • Кава подорожчає на 40%, - експерти Кава подорожчає на 40%, - експерти Через несприятливі погодні умови у країнах-виробниках кава може подорожчати на 30-40% і навіть стати гіршою на смак, заявили експерти компанії Lionstone Investment Services.
  • У Львові обладнали GPS перші 5 автобусів та 1 тролейбус У Львові обладнали GPS перші 5 автобусів та 1 тролейбус Відтепер контролювати роботу міських автобусних маршрутів та електротранспорту можна з допомогою навігаційної системи. Вже зараз кілька автобусів на міських маршрутах облаштовані GPS-пристроями і працюватимуть у тестовому режимі до 30 липня. Саме 30 липня перевізники міста мають обрати фірму, яка встановлюватиме GPS-навігатори на всіх міських автобусах.
  • Вступ у всі виші в Україні планують зробити електронним Вступ у всі виші в Україні планують зробити електронним Міністерство освіти і науки в майбутньому планує повністю перевести вступну кампанію в електронний формат. Про це повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.
  • Найдорожчий квадратний метр нерухомості у Львові продали за понад 20 тис. грн Найдорожчий квадратний метр нерухомості у Львові продали за понад 20 тис. грн Учасник аукціону продажу комунального майна у Львові купив приміщення площею 79,3 м кв. за 1 млн. 620тис. грн., тобто за ціною 20428, 75 грн. за квадратний метр. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради з посиланням на управління комунальної власності ЛМР.
  • Податкова роз Податкова роз'яснила як підписувати звіти в електронному вигляді Державна податкова інспекція (ДПІ) в Солом‘янському районі м. Києва роз’яснила, хто повинен підписувати податкову звітність в електронному вигляді.
  • В Україні спростять дозвільні процедури? В Україні спростять дозвільні процедури? Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров доручив голові державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайлу Бродському вивчити питання зменшення кількості дозволів, які необхідно отримувати для роботи підприємства, цінової політики у цій сфері та ефективності роботи самої дозвільної системи. Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, відповідне доручення він дав під час засідання Кабінету Міністрів вчора, 23 липня.
  • Офіційна трансляція Лондонської олімпіади відбуватиметься в інтернеті Офіційна трансляція Лондонської олімпіади відбуватиметься в інтернеті Сервіс мікроблоггінгу Twitter стане «офіційним коментатором» Олімпіади в Лондоні. Угоду з власниками мікроблога уклала американська телекомпанія NBCUniversal. Договір передбачає публікацію в Twitter посилань на новини, відеосюжети, інтерв‘ю зі спортсменами і тренерами.
  • Ціна на хліб в Україні може різко зрости після виборів Ціна на хліб в Україні може різко зрости після виборів Вартість пшениці в Україні досягла максимуму за останній рік – тільки за минулий місяць її ціна зросла на 13,5%.
  • В Україіні планують підвищити податки орендарям землі В Україіні планують підвищити податки орендарям землі Асоціація міст хоче збільшити доходи місцевих бюджетів за рахунок збільшення податків для суб’єктів, які не мають права власності на землю, але фактично орендують її.
  • Вартість Євро опустилась до найнижчої за 2 роки позначки Вартість Євро опустилась до найнижчої за 2 роки позначки Євро в ході торгів 23 липня опустився нижче 1,21 долара, вперше за період з червня 2010 року. Зниження відбулося через побоювання, що знову посилилися щодо ситуації в єврозоні, в першу чергу, в Греції та Іспанії, передає "Інтерфакс".
  • Споживачі хочуть щоб магазини перейшли в інтернет Споживачі хочуть щоб магазини перейшли в інтернет Недавнє дослідження показало, що споживачі пред‘являють все більш високі вимоги до рітейлерів. Вони хочуть використовувати найрізноманітніші канали, зручні для них. І одночасно фахівці пророкують перетворення традиційних магазинів на шоу-руми вже до кінця поточного десятиліття.
  • Польща ввела нові правила для трудових мігрантів Польща ввела нові правила для трудових мігрантів З 21 липня в дію вступають нові правила працевлаштування іноземців у Польщі. З 21 липня в дію вступили нові правила працевлаштування іноземців у Польщі. Роботодавець, який хоче прийняти на роботу іноземця з-поза Євросоюзу, і має для нього дозвіл на роботу (або не потребує його), повинен перевірити чи іноземець має дійсний документ на перебування в Польщі.
  • Хонда випустить автомобілі з досупом до Facebook та Twitter Хонда випустить автомобілі з досупом до Facebook та Twitter Компанія Honda представила нову мультимедійну систему HondaLink, яка дебютує на моделі Accord дев‘ятого покоління. Прем’єра моделі в США відбудеться восени поточного року, повідомляє Motor.ru.
  • 12 мільйонів українців користуються інтернетом щодня 12 мільйонів українців користуються інтернетом щодня Станом на початок 2-го півріччя 2012 року 17,6 мільйона жителів України віком від 15 років (45% дорослого населення) регулярно користуються інтернетом (виходять в мережу не рідше 1 разу на місяць). При цьому щодня користуються інтернетом 12,2 мільйона українців без урахування дітей.
  • Мер Львова зупинив дію ухвали міської ради щодо МАФів Мер Львова зупинив дію ухвали міської ради щодо МАФів Міський голова Львова Андрій Садовий відхилив 4 ухвали, прийняті на сесії міської ради 12 липня: щодо МАФів, механізованого атракціону та двох ухвал щодо земельних питань, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Гуртожитки в Україні вже можна приватизовувати Гуртожитки в Україні вже можна приватизовувати Президент Віктор Янукович підписав ухвалений Верховною радою 21 червня закон про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
  • Вартість українських книг може зрости вдвічі Вартість українських книг може зрости вдвічі Президент Форуму видавців Олександра Коваль прогнозує, що книжки в українських книгарнях з січня 2013 року, коли буде запроваджено зміни до Податкового Кодексу, що нині ініційовані Міністерством фінансів та Державною податковою службою, можуть подорожчати удвічі, - повідомили у прес-службі Форуму видавців.
  • В Україні зросли штрафи за порушення правил перевезень В Україні зросли штрафи за порушення правил перевезень З 15 липня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення правил руху через залізничні переїзди та перевезень пасажирів автомобільним транспортом.
  • Amazon випустить конкурента iPhone? Amazon випустить конкурента iPhone? Один з найбільших інтернет-ритейлерів у світі, американська компанія Amazon, займається розробкою смартфона на ОС Android, який складе конкуренцію iPhone, пише Bloomberg, посилаючись на людей знайомих з ситуацією.
  • Українці не зможуть купувати дорогі товари за готівку  Українці не зможуть купувати дорогі товари за готівку Парламент затвердив у першому читанні правки НБУ в законодавство (законопроект №10656) щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків. Одна з головних новацій документа - надання центробанку країни повноважень встановлювати максимальні ліміти готівкових платежів під час розрахунків за товари та послуги. Простіше кажучи, покупці втратять можливість робити великі придбання за готівку.
  • У Львові продаватимуть підвали та мансарди
У Львові продаватимуть підвали та мансарди Депутати Львівської міської ради на сесії 12 липня затвердили програму приватизації майна комунальної власності Львова на 2012-2014 роки.
  • В Україні хочуть ввести збір за купівлю валюти В Україні хочуть ввести збір за купівлю валюти Державна податкова служба України (ДПСУ) пропонує знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) в Україні 32,6-49,7% до 15%, а також повернути збір з купівлі іноземної валюти в розмірі 3%. Про це йдеться у проекті фіскальної реформи ДПСУ, яким володіє видання «Коммерсант-Украина».
  • Facebook створить платформу для онлайн-рекрутингу Facebook створить платформу для онлайн-рекрутингу Найбільша у світі соціальна мережа Facebook має намір запустити платформу для оголошень про пошук співробітників, створюючи тим самим пряму конкуренцію соцмережі для ділового спілкування LinkedIn.
Сторінка:71727374757677787980
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!