Новини
Сторінка:71727374757677787980
  • Золото незабаром може подешевшати, - аналитик Золото незабаром може подешевшати, - аналитик Ціни на золото в недалекому майбутньому можуть знизиться, оскільки ситуація з золотими кредитами є дуже негативною для цього дорогоцінного металу, відзначив в ефірі Bloomberg TV редактор Mcclellan Market Report Тому Макліллан.
  • У 2012 році тарифи на воду в Україні формуватимуть по-новому У 2012 році тарифи на воду в Україні формуватимуть по-новому У Національній комісії регулювання сфери комунальних послуг готують новий механізм тарифоутворення на послуги холодного водопостачання. Уже з 2012 року вартість води для різних категорій населення буде залежати від обсягу її споживання, повідомляє "Комерсант-Україна".
  • Мінімальна зарплата в Україні зросте у 2012 році Мінімальна зарплата в Україні зросте у 2012 році У 2012 році розмір мінімальної зарплати та пенсії буде збільшено на понад 10%. Про це повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага, повідомляє газета «Известия» від 14 грудня 2011 року.
  • Магазини хочуть перевіряти без попередження та штрафувати на більші суми Магазини хочуть перевіряти без попередження та штрафувати на більші суми Мінекономрозвитку оприлюднило законопроект, що посилює контроль держави за якістю продукції, реалізованої у країні. Про це пише "Комерсант Україна". Зокрема, як повідомляє видання, законопроектом планується скасувати обов'язкове попередження підприємств, що продають товари та надають послуги споживачам, про терміни планової перевірки.
  • Мобільний зв`язок може подорожчати Мобільний зв`язок може подорожчати Партія регіонів хоче змусити мобільних операторів платити додатковий збір на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування в розмірі 7%, щоб скоротити дефіцит Пенсійного фонду. За прогнозами учасників ринку, введення нового збору призведе до зростання тарифів, оскільки податкове навантаження на споживачів збільшиться вдвічі.
  • Квартири в Україні за рік подешевшали на 15%. Дешевшатимуть і далі - експерт Квартири в Україні за рік подешевшали на 15%. Дешевшатимуть і далі - експерт З початком 2011 року, ціни на нерухомість знизилися на 15%, заявив віце-президент Асоціації з нерухомості Віктор Несін. На його думку, якщо після Нового року ринок нерухомості "зупиниться", квартири можуть подешевшати ще більше.
  • Поїздка на таксі подорожчає в три рази Поїздка на таксі подорожчає в три рази Влада хоче, щоб до Євро-2012 всі водії таксомоторів мали ліцензії і возили пасажирів за єдиним тарифом. Таксисти вважають, що через нові правила кілометр шляху має коштувати, як літр бензину, а це близько 10 грн.
  • Алкоголь у львівських кіосках може зникнути Алкоголь у львівських кіосках може зникнути Львівська міська рада підготувала ухвалу, яка має на меті заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах. Основним аргументом міських чиновників є те, що саме 80% складених протоколів щодо продажу алкоголю неповнолітнім були складені саме на продавців кіосків. Про це у п`ятницю під час громадських слухань щодо цього питання повідомила начальник Департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.
  • 40 телеканалів в Україні у 2012 році матимуть цифровий формат 40 телеканалів в Україні у 2012 році матимуть цифровий формат В Україні підходить до завершального етапу будівництво 4-х покриттів мережі цифрового телемовлення в найсучаснішому стандарті DVB-T2. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, в інтерв'ю журналістам у середу під час 45-ого засідання Ради глав адміністрацій зв'язку Регіональної співдружності у сфері зв'язку (РСЗ).
  • В Україні подорожчали кредити на купівлю авто В Україні подорожчали кредити на купівлю авто Сайт myBank дослідив зростання кредитних ставок українських банків на купівлю автомобілів за листопад 2011 року. Згідно з аналізом, 17 фінансових установ з 30 перших за розміром активів видають кредити на купівлю нових автомобілів, шість банків позичають на вживані автомобілі.
  • Кожна 10 шуба в магазині чи на базаірі - підробка Кожна 10 шуба в магазині чи на базаірі - підробка За статистикою кожна десята норка, бобер чи шиншила - несправжні. Очолює рейтинг підробок норка, - її заміняють кроликом, бобром або фарбованим бабаком.
  • Інтернет-магазини можуть підняти ціни Інтернет-магазини можуть підняти ціни Суб’єктів інтернет-торгівлі, які працюють без офісних приміщень, будуть суворо штрафувати вже через 6 місяців після набрання чинності закону про внутрішню торгівлю. Це, як прогнозує виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко, призведе до підняття цін в інтернет-магазинах.
  • Камінне опалення вдвічі дешевше за газове - БудЕксперт Камінне опалення вдвічі дешевше за газове - БудЕксперт Обігрів будинку каміном дозволяє зекономити його господарям більше ніж половину суми від тієї, яку б вони витратили на газове опалення. Про це повідомили в ефірі нової програми «БудЕксперт», що 4 грудня стартувала на телеканалі ZIK.
  • Українцям встановлюватимуть лічильники в кредит Українцям встановлюватимуть лічильники в кредит У рамках реформи Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ планує встановити теплові лічильники в кожній квартирі. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив профільний міністр Анатолій Близнюк. Натомість, як пояснив посадовець, громадяни платитимуть державі протягом 18 місяців гроші в рахунок погашення боргу за установку таких лічильників.
  • Кабмін хоче заощадити на допомозі при пологах Кабмін хоче заощадити на допомозі при пологах Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній раді законопроект, який змінює порядок виплат соціальної допомоги матерям при вагітності та пологах. Як повідомляє газета "Коммерсантъ-Украина", документ розроблений Міністерством соціальної політики.
  • Коньяк подорожчає: за півлітра треба буде заплатити на 3 грн більше
Коньяк подорожчає: за півлітра треба буде заплатити на 3 грн більше Відповідно до Податкового кодексу України, з 1 січня 2012 року ставка акцизного збору на коньяк підвищиться до 27 грн. за 1 л 100%-го спирту. За оцінками галузевих експертів, через це мінімальні роздрібні ціни на коньяк зростуть.
  • Завтра Польща почне видавати українцям "шопінг-візи" Завтра Польща почне видавати українцям "шопінг-візи" З 1 грудня генконсульство Польщі у Львові почне видавати жителям 5-и західних областей України так звані шопінг-візи на 7 днів. Про це на прес-конференції у вівторок повідомив генконсул Польщі у Львові Ярослав Дрозд.
  • Взяти кредит на житло стало втричі важче Взяти кредит на житло стало втричі важче На сьогодні 90% бажаючих взяти іпотечний кредит отримують відмову від банків, хоча ще влітку цей показник був близько 30%. Про це ІАП "Столична нерухомість" повідомив Сергій Тютюнник, директор компанії BGT Consulting.
  • СБУ буде ретельніше фільтрувати коментарі на сайтах і записи в блогах СБУ буде ретельніше фільтрувати коментарі на сайтах і записи в блогах Президент Віктор Янукович пропонує створити в структурі Служби безпеки України підрозділ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки. Відповідний законопроект Президент зареєстрував у середу у Верховній Раді.
  • З Нового року при купівлі та продажу квартир спілкуватись із чиновниками можна буде менше З Нового року при купівлі та продажу квартир спілкуватись із чиновниками можна буде менше З 1 січня 2012 року набувають чинності нові правила реєстрації нерухомості. Замість БТІ оформляти право власності, видавати довідки і завіряти угоди буде Укрдержреєстр - нова структура при Мін'юсті. При цьому спілкуватися з чиновниками доведеться набагато рідше - наприклад, звірка квартири з її техпаспортом тепер уже необов'язкова при перепродажі, - пише Сегодня.
  • "Укрзалізниця" побіцяла запустити додаткові потяги, якщо будуть пасажири "Укрзалізниця" побіцяла запустити додаткові потяги, якщо будуть пасажири Голова прес-служби "Укрзалізниці" Олена Лизунова запевнила, що додаткові потяги на новорічні свята будуть призначені, але після того, як будуть продані квитки на існуючі напрямки.
  • В Україні балкони прирівняли до корисної площі В Україні балкони прирівняли до корисної площі Верховна Рада України прийняла поправки до Житлового кодексу України, на підставі яких балкони і лоджії відтепер будуть вважатися частиною корисної площі житла. За поясненнями посадовців, щомісячна квартплата через це не зміниться, але тепер, при купівлі помешкання, українці будуть змушені платити й за балконну площу.
  • Складений рейтинг найгірших паролів 2011 року Складений рейтинг найгірших паролів 2011 року Компанія SplashData, що займається питаннями комп'ютерної безпеки, склала на основі даних, викрадених і розкритих хакерами, рейтинг найгірших (і при цьому дуже поширених) паролів, пише Time.
  • Новорічна ялинка цього року обійдеться українцям мінімум у 100 гривень Новорічна ялинка цього року обійдеться українцям мінімум у 100 гривень Новорічна ялинка цього року обійдеться українцям мінімум у 100 гривень Про це заявив голова Держагенства лісових ресурсів Віктор Сівець.
  • 70% взуття в Україні завезено з Китаю, - експерт
70% взуття в Україні завезено з Китаю, - експерт Президент Ліги виробників взуття Олександр Бородиня заявив, що на сьогодні в Україні 70% взуття зі штучної шкіри завезено з Китаю.
  • Wizzair відновить польоти зі Львова у березні 2012 року Wizzair відновить польоти зі Львова у березні 2012 року Перша українська лоукост-авіакомпанія Wizz air Україна оголосила сьогодні про відновлення перельотів з міжнародного аеропорту Львова у зв'язку із закінченням ремонту злітно-посадкової смуги.
  • В Україні з В Україні з'явиться держпідприємство із закупівлі ліків безпосередньо від виробника Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров'я України створити державне підприємство із закупівлі ліків. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
  • Автоцивілка подорожчає: влада проти знижок для водіїв
Автоцивілка подорожчає: влада проти знижок для водіїв Автолюбителі незабаром не зможуть отримати легальну знижку у страхових компаній при оформленні автоцивілки (обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності - (ОСАЦВ). Таку заборону з подачі страхових компаній пропонують запровадити нардепи у новому законопроекті, направленому вже на перше читання.
  • Бізнесмени до 35 років можуть отримати пільговий кредит на суму до 17,5 тис. грн
Бізнесмени до 35 років можуть отримати пільговий кредит на суму до 17,5 тис. грн За допомогою програми «Молодіжний Бізнес України» українці віком від 18 до 35 років можуть отримати пільговий кредит для власної справи. Про це повідомила голова правління Асоціації «СЕСП» Наталія Лапардіна на прес-конференції в Києві.
  • Українцям підвищили квартплату Українцям підвищили квартплату Верховна Рада прийняла поправки президента до змін у Житловий кодекс УРСР, які запропонував Президент, і якими узаконюється оподаткування засклених балконів і лоджій.
  • У Львові з’явиться громадська пральня: 9 кг одягу пратимуть за одну годину і за 75 грн (ФОТО)
У Львові з’явиться громадська пральня: 9 кг одягу пратимуть за одну годину і за 75 грн (ФОТО) Завтра, 18 листопада, у Львові за адресою вул. В. Великого, 117 відбудеться відкриття салону «Бульбашки» – першої пральні сучасного типу в Україні
  • Клієнти можуть не звітувати перед банками Клієнти можуть не звітувати перед банками Національний банк роз'яснив, що клієнти повинні повідомляти банку паспортні дані й ідентифікаційний код, а іншу інформацію – лише за власним бажанням, пише "Комерсант-Україна" Зокрема, громадяни не зобов'язані заповнювати анкети банків, розроблені для виявлення доходів, отриманих злочинним шляхом.
  • Як розраховувати на допомогу при вагітності та пологах Як розраховувати на допомогу при вагітності та пологах Іноді на підприємстві відбувається така ситуація: працівниця отримала листок непрацездатності у зв‘язку з вагітністю та пологами, але деякий час продовжує працювати на підприємстві. Але як розрахувати допомогу по вагітності та пологах, яке працівниці фактично необхідно виплатити? Відповідь на це та багато інших запитань - далі.
  • Як захистити свої права, скуповуючись в інтернет-магазинах Як захистити свої права, скуповуючись в інтернет-магазинах "За статистикою, суди повністю задовольняють не менше як 45% позовів, частково на боці споживачів – у 40% і ухвалюють рішення на користь Інтернет-торговців – у 15%", - каже юрист-фахівец зі споживчих спорів Юрій Спектор. Він розповість, що потрібно знати, щоб не бути ошуканим.
  • Сигарети в Україні подорожчали на 50 копійок Сигарети в Україні подорожчали на 50 копійок Напередодні Міжнародного дня відмови від куріння, який традиційно відзначається 17 листопада, в Україні сигарети подорожчали на 5-7%.
  • Українських міністрів зобов Українських міністрів зобов'язали вести блоги «УКРІНФОРМ БЛОГИ» - таку назву має проект, розроблений Національним інформаційним агентством УКРІНФОРМ за участю Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України. Його завдання - сприяти діалогу між громадянами й владними структурами, надати додаткову можливість оперативного обміну думками із проблемних питань з метою їх вирішення.
  • Львів Львів'яни можуть висловитись щодо податку на розкіш на сторінці Тігіпка у Facebook У результаті реалізації законопроекту про оподаткування предметів розкоші та елітного майна, розробленого Міністерством соціальної політики, до державного бюджету додатково надходитиме близько 800 мільйонів гривень щороку, які будуть спрямовані на виплату пенсій. Про це журналістам у Києві повідомив віце-прем’єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
  • В Україні можуть зникнути інтернет-аптеки
В Україні можуть зникнути інтернет-аптеки Кабінет міністрів України запропонував закрити інтернет-аптеки. Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді наприкінці минулого тижня.
  • Один з українських мобільних операторів вводить оплату за звіти про доставку SMS
Один з українських мобільних операторів вводить оплату за звіти про доставку SMS Мобільні оператори шукають нові способи для заробітку. Із 15 листопада абоненти МТС-Україна будуть платити 3 коп. за кожне підтвердження про доставку SMS. Експерти вважають, що приклад оператора цілком можуть наслідувати і конкуренти, - пише газета КоммерсантЪ-Украина.
  • В Україні може подорожчати молоко В Україні може подорожчати молоко В Україні зростають закупівельні ціни на молоко, а з ними, напевно, і підвищиться вартість продукту для кінцевого споживача, - повідомляє Finance.ua.
  • У 2012-ому закордонні паспорти подорожчають у чотири рази
У 2012-ому закордонні паспорти подорожчають у чотири рази З 1 січня 2012 року в Україні подорожчає стандартне оформлення закордонного паспорта. Згідно з постановою Кабінету Міністрів Україні від 26 жовтня 2011 р. N 1098, з нового року в Україні діятиме новий "прайс" на послуги МВС та ДМС.
  •  З 1 січня маршрутки у Львові їздитимуть за новими маршрутами та з новими номерами З 1 січня маршрутки у Львові їздитимуть за новими маршрутами та з новими номерами З першого січня наступного року у Львові змінюється система руху громадського транспорту – будуть нові маршрути та нова нумерація. Іншим буде і розташування кінцевих зупинок. Окрім того міська влада планує підвищити ціну за проїзд у громадському транспорті та за парковку в центрі міста, до квітня 2012 року впровадити електронні квитки, а до 2017 року - повністю оновити автобусний парк у місті.
  • У Львові найдешевші квартири на Сихові, найдорожчі - в центрі У Львові найдешевші квартири на Сихові, найдорожчі - в центрі З першого по сьоме листопада 2011 середня ціна продажу 1-3 кімнатних квартир на вторинному ринку у Львові знизилася на 0,07% ($ 1) до $ 1 423 за кв.м, - повідомляє компанія SV-Development. Найдешевшим залишався Сихівський район, із середнім показником $ 1 167/кв.м., а найдорожчим Галицький район, де середня ціна продажу склала $ 1 767/кв.м.
  • Влада хоче посилити вимоги до споживчого кредитування Влада хоче посилити вимоги до споживчого кредитування Взяти споживчий кредит (купівля меблів, побутової техніки) скоро стане складніше: Кабмін звернувся до Нацбанку з пропозицією посилити вимоги до позичальників з урахуванням їхньої платоспроможності. Як саме - Нацбанк не уточнює, - пише "Сегодня".
  • У наступному році Кабмін виділить 350 млн грн на цифрове телебачення
У наступному році Кабмін виділить 350 млн грн на цифрове телебачення У проекті Державного бюджету України на 2012 рік передбачено виділення понад 350-ти мільйонів гривень на створення в країні цифрового телебачення. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, виступаючи в суботу на святкуванні з нагоди 60-річчя українського телебачення.
  • Українці зможуть безмитно ввозити товари на суму до 1 тис. євро Українці зможуть безмитно ввозити товари на суму до 1 тис. євро Верховна Рада збільшила максимальну сумарну вартість товарів, що не оподатковуються і ввозяться в ручній поклажі або у багажі один раз на 10 днів, з 200 євро до 1 тис. євро.
  • Завтра у Львові стартує ярмарок товаровиробників Харкова Завтра у Львові стартує ярмарок товаровиробників Харкова З 4 до 17 листопада у Львові відбуватиметься ярмарок товаровиробників Харкова, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Близько 8% американських компаній звільняють своїх співробітників через соцмережі Близько 8% американських компаній звільняють своїх співробітників через соцмережі Соціальні мережі, такі як Facebook, Twitter, Myspace, де люди обмінюються фотографіями, улюбленими піснями і знаходять колишніх однокласників, нараховують мільйони користувачів. Однак інколи особисті дані допомагають шахраям обікрасти вас або ж дають підстави для вашого звільнення. Що не варто писати у соцмережах - далі.
  • Спеціальні сайти допомагають порівнювати ціни різних інтернет-магазинів Спеціальні сайти допомагають порівнювати ціни різних інтернет-магазинів Блукати сайтами у пошуках потрібної речі за потрібною ціною так само недоцільно і виснажливо, як і хаотично ходити звичайними магазинами. Тому скористайтеся сайтами порівняння цін. Як вигідніше здійснювати закупи онлайн, - читайте далі.
  • Молодим вченим надаватимуть пільгові кредити на придбання житла Молодим вченим надаватимуть пільгові кредити на придбання житла Кабінет Міністрів України затвердив План заходів із залучення молодих учених до роботи в наукових установах та вищихнавчальних закладах. Відповідне розпорядження схвалено на засіданні Уряду 31 жовтня цього року.
  • Уряд планує зменшити податок для IТ-компаній Уряд планує зменшити податок для IТ-компаній Кабінет Міністрів України розробив законопроект, який передбачає встановлення 5%-ної ставки податку на прибуток для IТ-компаній.
  • Українські батьки зможуть слідкувати за своїми дітьми з мобільного Українські батьки зможуть слідкувати за своїми дітьми з мобільного МТС випускає Android-додаток для нагляду за дитиною. Додаток «МТС Дитина під наглядом» дозволяє визначити місце, де зараз перебуває дитина та навіть переглядати історії запитів.
  • В Україні з В Україні з'явиться ще одна мережа фастфудів На український ринок виходить мережа ресторанів швидкого харчування KFC (Kentucky Fried Chicken). Як повідомляється, в 2012 році компанія планує відкрити перший заклад в Україні. Середня вартість чека в закладах мережі становитиме близько 50 гривень.
  • SIM-картки не продаватимуть за паспортами — НКРЗ SIM-картки не продаватимуть за паспортами — НКРЗ Нові абоненти мобільного зв`язку не будуть зобов`язані пред`являти паспорт при купівлі SIM-карток. Про це заявив голова Національної комісії з питань регулювання зв`язку (НКРЗ) Петро Яцук, передає кореспондент РБК-Україна.
  • Українцям придумали новий тариф - за переробку сміття Українцям придумали новий тариф - за переробку сміття В Україні планується запровадити новий тариф для населення - за переробку сміття. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Коментарів», на прес-конференції повідомив голова Держагенства з інвестицій та нацпроектів Владислав Каськів.
  • Як повернути неякісний товар у магазин? Як повернути неякісний товар у магазин? Як повернути зламаний товар у магазин, якщо з моменту покупки вже пройшло 14 днів? На це питання відповів Євген Діжа, партнер Юридичної компанії «Інком ЮРЕК».
  • Проїзд у потягах подорожчає на 50% Проїзд у потягах подорожчає на 50% Після реорганізації "Укрзалізниці" в акціонерне товариство ціна на залізничні квитки може підскочити в півтора рази. Про це сказав старший аналітик компанії "Тройка Діалог" Іван Харчук.
  • Президент наклав вето на закон, який забороняв робити з квартир офіси Президент наклав вето на закон, який забороняв робити з квартир офіси Президент України Віктор Янукович ветував Закон України «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об’єкта житлової нерухомості».
  • Від завтра продати валюту можна буде без паспорта, – НБУ Від завтра продати валюту можна буде без паспорта, – НБУ Національний банк України вніс зміни до чинної процедури здійснення операцій з купівлі-продажу валют, проте зберіг вимогу про купівлю іноземної валюти лише за документами, що посвідчують особу.
  • Овочі можна буде придбати за низькою ціною ще три тижні Овочі можна буде придбати за низькою ціною ще три тижні Всупереч прогнозам місячної давності, до кінця жовтня овочі не тільки не подорожчали, але і продовжують продаватись дешево, - повідомляє FINANCE.UA.
Сторінка:71727374757677787980
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!