Новини
Сторінка:71727374757677787980
  • Google створила відеоекскурсію центрами обробки даних Google створила відеоекскурсію центрами обробки даних Компанія Google продемонструвала користувачам, як виглядає Інтернет зсередини. Для цього корпорація підготувала 4 підбірки фотографій і презентаційний відеоролик про дата-центри в США і Європі.
  • У Львові практично навчать інформаційної безпеки. Програма У Львові практично навчать інформаційної безпеки. Програма 19 жотвня у Львові пройде практичний семінар у галузі інформаційної безпеки WISC. Це результат співпраці ІТ інженерів з досвідом роботи у сфері інформаційної безпеки та тестування прикладних сервісів, програмно-апартних комплексів тощо та ініціативної підтримки компанії Lohika та кафедри "Захист Інформації" "Львівської політехніки".
  • Ціни на хліб в Україні можуть зрости на 20% Ціни на хліб в Україні можуть зрости на 20% В Україні є всі передумови для подорожчання хліба приблизно на 20%.
  • Сьогодні набуває чинності закон, який обмежує розрахунки готівкою Сьогодні набуває чинності закон, який обмежує розрахунки готівкою Сьогодні, 18 жовтня набув чинності закон про платіжні системи, який обмежує розрахунки готівкою.
  • У Google вмонтують документи з Google Drive У Google вмонтують документи з Google Drive У видачі пошуковика Google з‘являться посилання на документи з аккаунта користувача у файлосховищах Google Drive
  • iPad mini презентуватимуть 23 жовтня
iPad mini презентуватимуть 23 жовтня Компанія Apple представить світу зменшений варіант планшетника iPad 23 жовтня. Поки не відомо, як саме називається новий пристрій від Apple, однак журналісти вже охрестили його iPad mini.
  • Microsoft запустила власний музичний сервіс
Microsoft запустила власний музичний сервіс Компанія Microsoft представила музичний сервіс Xbox Music. Скористатися Xbox Music зможуть власники консолей Xbox 360, комп'ютерів і планшетів на Windows 8, а також смартфонів на Windows Phone 8.
  • За рівнем доступності інформаційних технологій Україна поступається навіть Лівану та Бразилії За рівнем доступності інформаційних технологій Україна поступається навіть Лівану та Бразилії Проникнення швидкісного інтернету в Україні знаходиться на дуже низькому рівні, вважають в Міжнародному союзі електрозв'язку (МСЕ).
  • YouTube ввів нову систему рейтингування відео YouTube ввів нову систему рейтингування відео Тепер місце відео в рейтингу, а відповідно, і в пошуковій видачі, буде залежати від того, як довго глядачі його дивляться, а не від кількості "кліків" по ньому.
  • В Україні подорожчали овочі В Україні подорожчали овочі Закінчення сезону овочів відкритого ґрунту і перехід на тепличну продукцію призвели до підвищення ціни "плодоовочевого кошика" українця відразу на 8,8% за тиждень.
  • В Україні зросла ціна долара В Україні зросла ціна долара У понеділок, 15 жовтня, американський долар виріс на готівковому ринку до 8,18 грн, а на міжбанку - до 8,15.
  • Планшетні комп Планшетні комп'ютери Apple розпізнаватимуть свого власника за очима Управління США з патентів і торгових марок оприлюднило патентну заявку компанії Apple на засоби і методи для забезпечення доступу до внутрішніх компонентів (Devices and Methods for Providing Access to Internal Component). Йдеться про інструменти біометричної ідентифікації користувачів портативних пристроїв Apple, зокрема планшетних комп'ютерів і комунікаторів.
  • У Gmail з У Gmail з'явилась функція трансліту У поштовому сервісі Gmail з‘явилася функція, що дозволяє перекладати слова, введені латинською транскрипцією, в інші мовні розкладки.
  • Більшість українців вживають дешеву їжу Більшість українців вживають дешеву їжу Через подорожчання продуктів та зниження доходів українські сім'ї вже протягом 5 років стабільно переходять на дешеві продукти.
  • У Львові проходить Міжнародний Економічний Форум У Львові проходить Міжнародний Економічний Форум Сьогодні, 12 жовтня, у Львові в конференц-залі стадіону «Арена Львів» проходить 12 Міжнародний Економічний Форум. Форум дозволить учасникам отримати актуальну інформацію з перших рук і взяти участь у дискусіях з питань тенденцій розвитку глобальної економіки, транскордонної співпраці, регіонального розвитку, інвестицій та інновацій.
  • Google і Samsung випустять спільний планшет Google і Samsung випустять спільний планшет Компанія Google у співпраці з Samsung випустить 10-дюймовий планшетний комп'ютер в лінійці Nexus, екран якого буде мати досконаліші характеристики, ніж дисплей Apple iPad третього покоління.
  • Незабаром безпровідний Інтернет працюватиме за допомогою світла Незабаром безпровідний Інтернет працюватиме за допомогою світла Шотландська компанія PureVLC готує переворот у сфері бездротового цифрового зв'язку. Їх технологія Li-Fi, яка використовує для обміну інформацією світло, може замінити традиційну передачу даних на радіочастотах (Wi-Fi).
  • Найновіша електронна "читалка" коштуватиме 10 євро
Найновіша електронна "читалка" коштуватиме 10 євро Німецька компанія Txtr створила, можливо, найкомпактніший та найдешевший у світі букрідер з дисплеєм на електронному чорнилі E Ink. Пристрій отримав назву Beagle. Планується, що його ціна складатиме лише 10 євро (100 грн).
  • Торти показуватимуть мультфільми Торти показуватимуть мультфільми Компанія Disney розробила нову технологію, яка дозволить дивитися короткі відеоролики прямо з поверхні торта. Заявка на патент вже подана.
  • До Нового року в Україні подорожчає свинина До Нового року в Україні подорожчає свинина За три наступні місяці вартість свинини зросте на 15-25%. Про це заявив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич
  • Мережа Facebook запустить дві нові функції
Мережа Facebook запустить дві нові функції Соцмережа Facebook вже тестує в Штатах нові кнопки "хочу" (Want) і "отримати" (Collect), які бренди зможуть розміщувати на фотографіях своїх продуктів.
  • У навігаційній програмі від Google розміщено зупинки громадського транспорту Львова У навігаційній програмі від Google розміщено зупинки громадського транспорту Львова Львівська міськрада у співпраці з громадськими організаціями завершила роботу над розміщенням зупинок громадського транспорту Львова в комп’ютерній програмі «Google Transit».
  • Ціна одного номерного знакy для авто тепер становить 135 грн. Ціна одного номерного знакy для авто тепер становить 135 грн. Автолюбителю доведеться віддати за комплект номерів 270 грн, хоча як зазначали працівники управління ДАІ , наступного року вартість комплекту номерних знаків становитиме 80 грн.
  • З осені в Україні подорожчало пальне, проте подешевшали товари для дому З осені в Україні подорожчало пальне, проте подешевшали товари для дому Невелику інфляцію вересня забезпечило подорожчання пального та освітніх послуг, в той час як продовольчий ринок все ще не подає інфляційних сигналів.
  • З З'явилась бета-версія браузера Firefox Сьогодні, 5 жовтня, Mozilla випустила бета-версію браузера Firefox для операційної системи Windows 8, оптимізовану для сенсорного дисплея.
  • На користувачів Skype здіснюється масова хакерська атака На користувачів Skype здіснюється масова хакерська атака Користувачів попередили про масову розсилку шкідливої програми з використанням Skype, повідомляє російський розробник засобів інформаційної безпеки «Доктор Веб».
  • Microsoft запустить новинний ресурс Microsoft запустить новинний ресурс Корпорація Microsoft запустить власний проект онлайн-новин MSN News, який стане частиною оновленого порталу MSN. Новинний ресурс MSN News буде розміщувати короткі замітки з 300-500 слів, що надають можливість швидко отримати інформацію.
  • За перегляд деяких статей в Googlе доведеться платити За перегляд деяких статей в Googlе доведеться платити Найбільша пошукова система в світі Google запустила експериментальну послугу, в рамках якої користувачі зможуть заплатити за читання окремих статей в інтернеті, не оформляючи підписку на весь сайт.
  • Українські ліки подешевшали на 18% Українські ліки подешевшали на 18% Ліки на Україні подешевшали на 18%. Про це повідомив керівник Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.
  • За допомогою смартфона можна буде перевіряти легені За допомогою смартфона можна буде перевіряти легені Новий додаток до смартфону допоможе контролювати стан легенів. Для тесту достатньо дмухнути у мікрофон, вбудований у смартфон. Така можливість особливо важлива для людей з астмою або іншими захворюваннями легенів.
  • У Львові на Міжнародному Економічному Форумі говоритимуть про співпрацю з Польщею У Львові на Міжнародному Економічному Форумі говоритимуть про співпрацю з Польщею Українсько-Польське економічне співробітництво на фоні соціально-економічних процесів в центральній Європі обговорять учасники ХII Міжнародного Економічного Форуму "Стратегії. Інвестиції. Співробітництво", який відбудеться 12 жовтня у Львові в конференц-залі стадіону «Арена Львів».
  • Тепер взимку власники смартфонів розмовлятимуть по рукавичці Тепер взимку власники смартфонів розмовлятимуть по рукавичці Проблема роботи сенсорних екранів на морозі вирішена. Італійська компанія розробила комплект зимових рукавичок, які можуть дозволити здійснювати дзвінок, не дістаючи телефон.
  • Цигарки та алкоголь подорожчають з нового року Цигарки та алкоголь подорожчають з нового року Верховна Рада прийняла законопроект, що передбачає збільшення ставки акцизного збору на алкогольну продукцію та сигарети. Про це повідомляє офіційний портал Верховної Ради.
  • Euronews відкрив глобальне інтернет-радіо Euronews відкрив глобальне інтернет-радіо Інформаційний телеканал Euronews 2 жовтня запустив інтернет-радіо.
  • "Яндекс" презентував власний браузер
"Яндекс" презентував власний браузер Компанія "Яндекс" на технологічній конференції YaC, яка відкрилася в Москві 1 жовтня, представила власний браузер. "Яндекс.Браузер" отримав "наймінімалістичний інтерфейс на ринку".
  • Картопля падатиме в ціні до кінця сезону Картопля падатиме в ціні до кінця сезону На сьогоднішній день сільгоспвиробники продають картоплю в регіонах України в середньому по 1 грн 10 коп за кілограм на відміну від 1,8 грн, які просили за кілограм коренеплоду на початку сезону, і ціна ще буде знижуватись.
  • «Яндекс» відкрив магазин додатків для Android «Яндекс» відкрив магазин додатків для Android Компанія «Яндекс» в понеділок, 1 жовтня, анонсувала Yandex.Store — власний магазин додатків для мобільної платформи Android.
  • Mail.ru запустила власний браузер Mail.ru запустила власний браузер Російська Mail.ru Group запустила альфа-версію соціального браузера «Аміго», у якого є панель для роботи з соціальними мережами: «Одноклассниками», «ВКонтакте», «Моим Миром» та Facebook.
  • З 1 жовтня в Україні підвищать прожитковий мінімум З 1 жовтня в Україні підвищать прожитковий мінімум З 1 грудня його буде підвищено до 1095 грн.
  • Українці не хочуть їсти яблучного повидла Українці не хочуть їсти яблучного повидла Останні кілька років в Україні простежується тенденція до зниження попиту на яблучне повидло.
  • Створена фотокамера, яка знімає без участі людини Створена фотокамера, яка знімає без участі людини Британська компанія OMG Life представила першу у світі камеру, здатну робити знімки без участі користувача.
  • Відтепер з YouTube можна скачувати відео
Відтепер з YouTube можна скачувати відео Найпопулярніший світовий відеохостинг YouTube дозволив авторам завантаженого відео зберігати файли на жорсткий диск своїх комп'ютерів. Викачувані відео не будуть перекодовані.
  • Львів Львів'янам розкажуть про ризики "піратських" програм У Львові вперше відбудеться семінар присвячений боротьбі з використанням неліцензійного програмного забезпечення «Переваги ліцензійного програмного забезпечення для організацій».
  • У Google-картах тепер можна переглядати підводні панорами У Google-картах тепер можна переглядати підводні панорами Компанія Google в рамках сервісу Street View представила підводні сферичні панорами. Про це йдеться в офіційному блозі компанії.
  • На Львівщині найдорожчий рис На Львівщині найдорожчий рис Максимальна ціна на рисову крупу зафіксована в Львівській області - 7,43 грн / кг.
  • Samsung розробить мобільний браузер Samsung розробить мобільний браузер Найбільший виробник смартфонів, компанія Samsung, розробляє власний мобільний браузер, який встановлюватиметься на пристрої компанії.
  • Смартфон викликатиме швидку, якщо власник потрапить у аварію Смартфон викликатиме швидку, якщо власник потрапить у аварію Американські розробники створили додаток для смартфона, який визначає, що сталася аварія, і викликає екстрені служби допомоги. Поки що програма розрахована тільки на мотоциклістів.
  • Motorola й Intel розробили спільний смартфон Motorola й Intel розробили спільний смартфон Компанії Motorola й Intel представили смартфон RAZR i. В апараті, який працює на базі Android 4.0, використовується процесор Intel Atom.
  • Україна попала в десятку країн за найбіднішими громадянами Україна попала в десятку країн за найбіднішими громадянами За даними німецької страхової компанії Allianz, які вона оприлюднила у своєму останньому «Звіті про світове багатство 2012 року», найбагатшими виявилися швейцарці та японці. Натомість одними з найбідніших виявились українці, вони опинились у десятці країн з найбіднішими громадянами.
  • Прожитковий мінімум українців склав 1097 грн. Прожитковий мінімум українців склав 1097 грн. Фактичний розмір прожиткового мінімуму на серпень 2012 року у розрахунку за місяць на одну особу становив 1097 грн.
  • Користуватись браузером Internet Explorer стало небезпечно Користуватись браузером Internet Explorer стало небезпечно Microsoft Corp попередила про знайдену помилку в роботі інтернет-браузера Internet Explorer, через яку персональний комп'ютер користувача може стати легкою здобиччю хакерів.
  • В Україні обмежили готівкові розрахунки громадян В Україні обмежили готівкові розрахунки громадян Парламент надав Нацбанку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою.
  • Canon запустив власне фотосховище Canon запустив власне фотосховище Компанія Canon запустила сервіс Project 1709. Він призначений для зберігання фотографій у мережі Інтернет та їх систематизації.
  • Помститись оселі зла - рецензія на прем Помститись оселі зла - рецензія на прем'єру фільму Твоє місто спільно з Планетою Кіно ІМАХ у Львові започатковує нову рубрику для львів'ян - кіноогляди. Ми рецензуватимемо найкращі чи найрезонансніші новинки кіно, аналізуватимемо, рекомендуватимемо кому може бути цікавим їх перегляд. Першим для рецензії нашим журналістом ми обрали фільм "Оселя зла. Відплата", світова прем'єра якого була днями.
  • Жертвами хакерів стають 34% українських Інтернет-користувачів Жертвами хакерів стають 34% українських Інтернет-користувачів 34% українських користувачів Інтернету захищають дані за допомогою примітивних паролів, які легко підібрати хакеру. Про це свідчать результати дослідження компанії «О+К Research». Як показало дослідження, «підібраний або вкрадений зловмисником пароль може стати ключем до всієї інформації про користувача»: від персональних фотографій до номера кредитної картки.
  • Компанія Microsoft розповіла про «планшетний» Office 2013 Компанія Microsoft розповіла про «планшетний» Office 2013 У пакет увійдуть текстовий редактор Word, табличний процесор Excel, блокнот OneNote і програма для створення презентацій PowerPoint.
  • iPhone 5 з iPhone 5 з'явиться в Україні в кінці жовтня Офіційно ввезені в Україну смартфони iPhone 5 від компанії Apple надійдуть у продаж 31 жовтня. Відомо, що ціна офіційно ввезеного в Україну смартфону буде від 7999 грн.
  • Гривня здає позиції перед валютою Гривня здає позиції перед валютою Курс євро на міжбанківському валютному ринку відкрився стрибком на 11 копійок – до 10,5920/10,6050 грн/євро, в порівнянні з 10,4804-10,4935 грн/євро вчора ввечері.
  • Українці платитимуть податок за нерухомість Українці платитимуть податок за нерухомість Кабінет міністрів України планує зняти мораторій, що забороняє податок на нерухомість, замість мораторію з 1 січня буде введений податок на нерухомість.
  • Під Львовом хочуть збудувати сміттєпереробний завод Під Львовом хочуть збудувати сміттєпереробний завод Для найшвидшого і оптимального вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк пропонує збудувати сміттєпереробний завод безпосередньо біля самого звалища – на території Збиранки. У такий спосіб можна займатись переробкою сміття та паралельно проводити рекультивацію і закриття існуючого звалища. Цю ініціативу Михайло Костюк озвучив сьогодні, 13 вересня, під час наради щодо вирішення проблем Грибовицього сміттєзвалища, яка відбулася у Львівській ОДА.
Сторінка:71727374757677787980
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!