Новини
Сторінка:71727374757677787980
  • Стало відомо, що найчастіше українці купують через інтернет Стало відомо, що найчастіше українці купують через інтернет Найчастіше через інтернет в Україні продаються товари з роздрібної торгівлі, споживчі і косметичні товари і технології. При цьому найпопулярнішими покупками експерти називають одяг і аксесуари, дрібну побутову техніку і мобільні телефони. Збільшується також кількість онлайн-покупок авіаквитків і бронювання готелів через інтернет.
  • Від сьогодні дійсні нові правила виплати вкладів Ощадбанку Від сьогодні дійсні нові правила виплати вкладів Ощадбанку З 11 липня набуває чинності закон "Про внесення змін до закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", який передбачає перереєстрацію вкладників Ощадбанку СРСР.
  • У США винайшли програму, що розпізнаватиме емоції людей У США винайшли програму, що розпізнаватиме емоції людей Науковці із медійної лабораторії Масачусетського технологічного інституту розробили комп’ютерну програму, яка може визначати характер емоцій багатьох людей по їхніх обличчях, повідомляє британський журнал New Scientist.
  • З 1 серпня Wizzair вводить плату за ручний багаж З 1 серпня Wizzair вводить плату за ручний багаж Лоу-кост авіакомпанія WizzAir вводить окрему плату за стандартний ручний багаж розміром 55х40Х20 см. Нововведення почне діяти уже з 1 серпня.
  • УКУ створює магістерку для ІТ-фахівців УКУ створює магістерку для ІТ-фахівців Український католицький університет створює магістерську програму з управління для ІТ-фахівців. Про це в інтерв’ю ДОУ повідомив голова Наглядової ради Львівського кластеру ІТ та бізнес послуг Олег Денис.
  • В Україні прийнято закон про дешеву іпотеку В Україні прийнято закон про дешеву іпотеку Верховна Рада прийняла Закон "Про реалізацію соціальних ініціатив президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів".
  • БТІ залишається монополістом. Приватників не допустили на цей ринок  БТІ залишається монополістом. Приватників не допустили на цей ринок У четвер, 5 липня, Верховна Рада провалила реформу інституту БТІ і не дозволила приватним фірмам проводити інвентаризацію об'єктів.
  • В Україні зросте вартість цукру В Україні зросте вартість цукру Уже цього року виробники прогнозують подорожчання цукру до 7-8 гривень за кілограм. На 15-20% збільшиться собівартість цукру за рахунок росту цін на енергоносії, повідомили в Національній асоціації цукровиробників України «Укрцукор».
  • Послуги доступу до інтернету та кабельного телебачення зростуть у ціні Послуги доступу до інтернету та кабельного телебачення зростуть у ціні Держрегулятор 6 липня схвалив законопроект, яким вводиться 3,5%-ва надбавка до тарифів операторів. Кошти від цих платежів оцінюються понад 1,6 млрд грн на рік і будуть спрямовані на розвиток зв’язку у сільських та гірських районах та компенсацію збитків від надання послуг за державними тарифами.
  • Нові зміни до Податкового кодексу: єдиний податок з доходом до 20 млн Нові зміни до Податкового кодексу: єдиний податок з доходом до 20 млн Верховна рада ввела п'яту та шосту групу платників єдиного податку, під яку підпадають фізичні і юридичні особи з річним обсягом доходу до 20 млн гривень.
  • Київстар та МТС знижують вартість дзвінків на вимогу АМКУ Київстар та МТС знижують вартість дзвінків на вимогу АМКУ Погрози Антимонопольного комітету подіяли на найбільших українських мобільних операторів - "Київстар" і "МТС". Компанії направили у відомство листи про намір знизити ціни, пише газета "Комерсант-Україна".
  • Іпотека стане ще доступнішою Іпотека стане ще доступнішою Уряд вніс зміни в порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, затвердженого постановою Кабінету міністрів № 343 від 25 квітня 2012 року.
  • В Україні введуть правила випуску та використання електронних грошей В Україні введуть правила випуску та використання електронних грошей 3 липня у Верховній раді був зареєстрований проект постанови про прийняття за основу законопроекту № 10656, що регламентує використання в Україні електронних грошей.
  • До кінця року Apple випустить "бюджетний" iPad До кінця року Apple випустить "бюджетний" iPad Компанія Apple до кінця 2012 року представить нову версію свого планшетного комп'ютера iPad, яка буде відрізнятися екраном меншого розміру і більш низькою ціною. Про це повідомляє РІА "Новости" із посиланням на джерела у компанії.
  • Кабмін змінив порядок реєстрації транспортних засобів Кабмін змінив порядок реєстрації транспортних засобів Кабінет міністрів скасовує обов’язкове дослідження транспортних засобів при їх реєстрації чи знятті з обліку. Як повідомляє прес-служба уряду, відповідну постанову, розроблену Міністерством внутрішніх справ, Кабмін ухвалив 27 червня
  • У Львові зникнуть "дешеві" та "соціальні" аптеки У Львові зникнуть "дешеві" та "соціальні" аптеки Назви «соціальна» аптека, аптека «низьких» або «найкращих» цін є рекламою і вводять в оману громадян України, а тому з липня вони відтепер заборонені на вивісках. Тепер на вивісках фактично має залишитися тільки одне слово – «Аптека».
  • Rozetka.ua не доставлятиме електротовари додому Rozetka.ua не доставлятиме електротовари додому Інтернет-магазин Rozetka.ua не здійснюватиме доставку електротоварів додому у зв'язку із закриттям складу.
  • Курс Євро зросте на кілька днів Курс Євро зросте на кілька днів Пакет заходів, спрямованих на боротьбу з борговою кризою єврозони, який недавно ухвалили країни ЄС, у найближчі дні підвищать курс євро, однак ріст буде короткостроковим, запевняють експерти.
  • У Львові зросли ціни на квартири У Львові зросли ціни на квартири У Львові за період з 4 січня по 3 липня 2012 року вартість квартир на вторинному ринку зросла на 0,91% (13 дол. США) до 1 444 дол. США за кв. м.
  • В Україні врегулюють вартість послуг ріелторів В Україні врегулюють вартість послуг ріелторів Уряд підготував законопроект, яким зобов’яже ріелторів отримувати сертифікати і підвищувати свою кваліфікацію кожні три роки. При цьому їхні послуги не зможуть коштувати більше 3% від вартості нерухомості.
  • До кінця року ціна на пиво зросте на 15%, продукти широкого вжитку - втричі, - прогнози експертів До кінця року ціна на пиво зросте на 15%, продукти широкого вжитку - втричі, - прогнози експертів Соцпрограми — прямі винуватці майбутнього подорожчання товарів народного споживання. Таку думку висловив голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народний депутат Олександр Чорноволенко.
  • Коментарі у Facebook тепер можна буде редагувати Коментарі у Facebook тепер можна буде редагувати Соціальна мережа Facebook дозволить користувачам редагувати власні коментарі.
  • З 1 липня на 10% зросла вартість користування стаціонарним телефоном З 1 липня на 10% зросла вартість користування стаціонарним телефоном Від учора, 1 липня, відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), тарифи на користування стаціонарним телефоном зросли на 10%.
  • Від сьогодні українці платитимуть на 3% більше при купівлі авто Від сьогодні українці платитимуть на 3% більше при купівлі авто 28 червня вступає в силу Закон «Про внесення змін в статтю 1 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування», інформує прес-служба парламенту.
  • Ставку внеску в дешевій іпотеці можуть знизити до 10% Ставку внеску в дешевій іпотеці можуть знизити до 10% В постанову щодо здешевлення іпотеки планують внести нові зміни, знизивши обов‘язковий внесок позичальника. Про це повідомляє Кореспондент, цитуючи главу Міністерства регіонального розвитку Анатолія Близнюка. За словами міністра, відомство може знизити внесок з 25% до 10%.
  • З 1 липня у Львові зростуть тарифи на електроенергію для населення З 1 липня у Львові зростуть тарифи на електроенергію для населення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики Постановою №750 від 15.06.2012р., зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 19.06.2012р. за №996/21308, внесла зміни до тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню. Постанова набуває чинності 1 липня 2012 року. Про це 27 червня повідомляє відділ корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».
  • ПриватБанк обмежив зняття грошей із карток ПриватБанк обмежив зняття грошей із карток ПриватБанк, який володіє найбільшою мережею банкоматів в Україні, обмежив зняття грошей із карток Visa інших банків сумою 100 грн за раз.
  • В Україні поки що не буде магазинів duty-free всередині країни В Україні поки що не буде магазинів duty-free всередині країни Норма про можливість відкриття магазинів безмитної торгівлі поза пунктами перетину кордону була виключена з нової редакції Митного кодексу через ризик збільшення порушень, заявив голова Митної служби Ігор Калєтнік.
  • Замість печаток в Україні планують застосовувати обов`язковий підпис Замість печаток в Україні планують застосовувати обов`язковий підпис Кабінет міністрів з метою полегшення ведення бізнесу в Україні пропонує скасувати обов‘язкове застосування суб’єктами господарювання печаток, замінивши їх вказівкою в документах особистого підпису.
  • Податкова роз`яснила як діятимуть зміни до Податкового кодексу Податкова роз`яснила як діятимуть зміни до Податкового кодексу Підписаний Президентом України Закон № 4834-VI Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм значно полегшить діяльність суб‘єктів малого та середнього бізнесу, запевняють у Державній податковій службі. Про це пише «Корреспондент».
  • Підприємці можуть розстрочити заборгованість зі сплати страхових внесків Підприємці можуть розстрочити заборгованість зі сплати страхових внесків З 12 червня 2012 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до розділу VIII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо стимулювання сплати поточних платежів з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України”, - повідомили "Твоє місто" у прес-службі Львівської ОДА.
  • Телефонний зв Телефонний зв'язок подорожчає на 10% Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) вчора, 21 червня, на своєму черговому засіданні затвердила нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, що надаються операторами телекомунікацій. Про це повідомляє прес-служба НКРЗІ.
  • Понад тисячу гуртожитків в Україні передадуть у комунальну власність Понад тисячу гуртожитків в Україні передадуть у комунальну власність Верховна Рада Україна прийняла Закон про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012 - 2015 роки. За відповідний законопроект проголосували 345 народних депутата при мінімально необхідних 226.
  • Компанія Apple запустить власні мобільні карти Компанія Apple запустить власні мобільні карти На конференції для розробників WWDC-2012 компанія Apple анонсувала власний додаток — картографічну платформу. Вона замінила Google Maps в новій iOS. Попри те, що очікувалося раніше, вона не базується на вирішенні OpenStreetMap.
  • Купувати м Купувати м'ясо в супермаркетах може бути небезпечно У супермаркетах України зловживають тими препаратами, які дають можливість м‘ясу зберігатися довше.
  • Мобільним операторам заборонили в односторонньому порядку змінювати тарифи Мобільним операторам заборонили в односторонньому порядку змінювати тарифи У середу в Україні набули чинності нові правила надання та отримання телекомунікаційних послуг.
  • Підприємцям дадуть пільги в обмін на квартири для працівників Підприємцям дадуть пільги в обмін на квартири для працівників Уряд розробляє систему стимулів, аби заохотити бізнес будувати житло. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у Гостомелі (Київська область) на урочистостях з нагоди введення в експлуатацію житлового будинку Державного підприємства «Антонов».
  • Український сир відповідає нормам Український сир відповідає нормам Згідно з висновками російських фахівців, 91 зразок українського сиру на 96% відповідає санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.
  • На "Арені-Львів" буде картинг і святкуватимуть весілля На "Арені-Львів" буде картинг і святкуватимуть весілля «Арену Львів» уже замовили під весілля. А наступного місяця на прилеглих паркінгах біля стадіону відкриють картинг-клуб.
  • Орендувати стадіон «Арена Львів» на одну подію коштує 160 тис. грн. Орендувати стадіон «Арена Львів» на одну подію коштує 160 тис. грн. 160 тис. грн. коштує оренда стадіону «Арена Львів» на один матч. Про це сьогодні, 19 червня, на брифінгу журналістам повідомив директор з експлуатації стадіону «Арена Львів» Олексій Жуковін.
  • В Україні незначно подешевшало пальне - від 1 до 10 копійок за літр В Україні незначно подешевшало пальне - від 1 до 10 копійок за літр В Україні у понеділок, 18 червня, подешевшали всі марки палива, свідчать дані моніторингу ринку нафти і нафтопродуктів від агентства Укрінформ.
  • У Львові хочуть будувати готелі «Шератон», «Маріотт» та «Хаятт» У Львові хочуть будувати готелі «Шератон», «Маріотт» та «Хаятт» Ведуться переговори щодо будівництва у Львові готелів трьох світових мереж «Шератон», «Маріотт» та «Хаятт», – зазначив сьогодні, 18 червня, на прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий.
  • МТС-Україна заборонила змінювати тариф МТС-Україна заборонила змінювати тариф У відповідь на рекомендацію Антимонопольного комітету знизити тарифи, мобільний оператор компанія «МТС-Україна» ввела мораторій на зміну тарифів. Про це повідомив представник прес-служби компанії.
  • Для відкриття бізнесу не будуть потрібні санкції пожежників Для відкриття бізнесу не будуть потрібні санкції пожежників На сайті Верховної ради розміщено текст законопроекту № 10529-1, що вносить зміни в ряд законів щодо правового регулювання адміністративних відносин між суб‘єктами господарювання та органами державного нагляду в сфері цивільної оборони, пожежної безпеки та техногенної безпеки. Основна суть законопроекту — відмова від обов’язкових дозволів органів пожежної безпеки і санепідемстанцій на початок роботи підприємства, пише «Комерсант-Україна».
  • Автомобілі в Україні можуть подорожчати через новий податок Автомобілі в Україні можуть подорожчати через новий податок Мінекології запропонувало ввести збір з імпортерів та виробників автомобілів на утилізацію старих авто. Збір за автомобіль масового сегмента (об’єм двигуна 1000-2200 куб. cм) складе 0,7-1,5 тис. грн. Автовиробники скаржаться на непомірне податкове навантаження і попереджають, що машини можуть подорожчати.
  • Оцінку в Україні проводитиме лише 12 підприємств? Оцінку в Україні проводитиме лише 12 підприємств? 810 оцінювачів звертаються до президента України, Верховної Ради і Фонду державного майна з вимогою скасувати низку нормативних актів, ухвалення яких призвело до монополізації ринку оцінних послуг. Про це повідомили представники Українського товариства оцінювачів, «Асоціації фахівців оцінки», форуму «Відкритий клуб незалежних оцінювачів».
  • Ціни на мобільний зв Ціни на мобільний зв'язок в Україні можуть знизити Антимонопольний комітет направив двом найбільшим операторам мобільного зв'язку у країні - «Київстару» і МТС — офіційні листи з рекомендаціями знизити тарифи. Про це повідомив перший заступник голови комітету Рафаель Кузьмін. Самі оператори говорять, що листів від АМКУ поки не отримували.
  • Довідку з податкової відтепер можна замовити через інтернет Довідку з податкової відтепер можна замовити через інтернет Довідку про відсутність податкового боргу тепер можна замовити в «онлайні» і отримати по електронній пошті. Про це повідомив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.
  • Роботодавці зможуть звільняти працівників за розголошення зарплати Роботодавці зможуть звільняти працівників за розголошення зарплати У проекті нового Трудового кодексу прописана норма, згідно з якою роботодавець може звільнити свого співробітника за розголошення комерційної таємниці, до якої, зокрема відноситься і розмір зарплат, повідомили юристи компанії «Алексєєв, Боярчуков і Партнери».
  • Українським працедавцям та працівникам запропонують нові умови? Українським працедавцям та працівникам запропонують нові умови? Нова ініціатива Кабміну - законопроект "Про зайнятість населення" вже пройшов перше читання. Уряд зазначеним документом запропонував три головні новації: працевлаштування молоді, ослаблення оподаткування на малий бізнес, який створює легальні робочі місця, нарешті, допомога держави працівникові в разі звільнення та перекваліфікації, пише "Сегодня".
  • В Україні на 15% подорожчає пиво В Україні на 15% подорожчає пиво Подорожчання енергоносіїв стане основною причиною зростання ціни на пиво.
  • Від сьогодні в Україну без податків можна ввозити товарів на тисячу євро Від сьогодні в Україну без податків можна ввозити товарів на тисячу євро В Україні сьогодні, 1 червня, набуває чинності новий Митний кодекс. Він передбачає передачу всіх повноважень із видання наказів нормативного характеру від Держмитслужби Міністерству фінансів України. Також передбачено, що вартість товарів, які можуть ввозитися громадянами на митну територію України без сплати податків через сухопутні і морські пункти пропуску складає 500 євро, повітряним сполученням - до 1 тис. євро, а при поштових пересиланнях - до 300 євро.
  • У центрі Львова буде безкоштовний Wi-Fi У центрі Львова буде безкоштовний Wi-Fi Протягом червня у центрі Львова буде безкоштовний Wi-Fi.
  • В Україні подешевшає бензин В Україні подешевшає бензин Основні оператори ринку нафтопродуктів домовилися про зниження цін на бензини і дизельне паливо на 0,2 грн. за літр протягом найближчого тижня.
  • Львів Львів'яни можуть звернутися за безкоштовними телетюнерами до 1 липня Для отримання можливості на безкоштовне забезпечення телетюнерами львів’янам, які мають на це право, слід звернутись, до 1 липня, у «єдину приймальню» відділу соціального захисту свого району із заявою та підтверджуючим документом.
  • Середня зарплата у Львівській області - 2 500 грн Середня зарплата у Львівській області - 2 500 грн Середня зарплата у Львівській області станом на квітень становить 2476 грн., в той час як середня зарплата в Україні – 2942 грн., - повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.
  • Потяг Hyundai їде до Львова 5 годин. ВІДЕО Потяг Hyundai їде до Львова 5 годин. ВІДЕО Сьогодні, 25 травня, близько 15:45 новий швидкісний потяг Hyundai Rotem вперше прибув до Львова з пасажирами. Потяг пробув у дорозі п’ять годин. Як запевняє віце-прем’єр України Борис Колесніков, який прибув потягом з Києва разом із журналістами до Львова, цей час згодом можна буде скоротити до чотирьох годин 20-45 хвилин.
  • Дзвінки мобільним телефоном в Україні подорожчають  Дзвінки мобільним телефоном в Україні подорожчають Компанія "МТС-Україна" збирається підняти вартість дзвінків всередині мережі та абонентам інших операторів в популярних тарифах на 20-50%.
  • На оновлених картах Яндекс з На оновлених картах Яндекс з'явились аеропорт і стадіон у Львові Сьогодні на http://maps.yandex.ua з’явилися карти Дрогобича, Калуша, Коломиї, Моршина, Мукачевого, Трускавця та ще близько 20 українських міст. Крім того, Яндекс оновив і вже наявні карти. Тепер на сервісі можна побачити докладні схеми 82 міст країни ― від Мукачевого до Шостки.
  • До кінця травня у Львові триває конкурс для інноваторів До кінця травня у Львові триває конкурс для інноваторів До 31 травня триває конкурс Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) «Випробування для інноваторів». Це конкурс для молодих та винахідливих студентів четвертого курсу і випускників, які повинні зняти відеоролик про інновації. Автори двох кращих відео отримають стипендію для навчання на магістерській програмі LvBS з інновацій та підприємництва - повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Сторінка:71727374757677787980
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!