Новини
Сторінка:71727374757677787980
  • Банкомати не витримують морозів Банкомати не витримують морозів Через морози в Україні виходять з ладу банкомати. Про це повідомив голова правління UPC Антон Романчук. Він відзначив збільшення частки працюючих зі збоями банкоматів з 5-8% до 15% внаслідок сильних морозів.
  • Вартість страхових полісів «автоцивілки» в Україні зросте майже вдвічі Вартість страхових полісів «автоцивілки» в Україні зросте майже вдвічі Українських автомобілістів чекає черговий сюрприз – вартість «автоцивілки» для більшості з них виросте. Причина полягає у тому, що регулятор страхового ринку Нацфінпослуг з 29 грудня минулого року ввів нові коригуючі коефіцієнти, які страховики використовують при розрахунку цін на поліси ОСАЦВ.
  • Депутати хочуть дозволити судові процеси через Skype Депутати хочуть дозволити судові процеси через Skype У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким дозволяє участь у судових процесах в режимі відеоконференції. Проект закону №9753 було внесено народним депутатом від БЮТ Валерієм Писаренком. Згідно з положеннями закону, господарські суди в Україні за клопотанням однієї зі сторін, третьої особи, прокурора або іншого учасника процесу, можуть дозволити стороні брати участь у суді в режимі відеоконференції.
  • Популярний український файлообмінник EX.UA закрили (ОНОВЛЕНО) Популярний український файлообмінник EX.UA закрили (ОНОВЛЕНО) Вчора було призупинено обслуговування домену, а сьогодні доступ до сайту EX.UA став неможливий. Про це повідомляють у блозі компанії imena.ua. За даними іншого сайту, siteua.org, EX.UA було закрито правоохоронцями: ніби-то вчора вони прийшли у офіс компанії Воля-Кабель та зупинили роботу сервісу. Окрім того, останні кілька днів абоненти компанії Воля скаржилися на проблеми з доступом до інтернету.
  • Колесніков пообіцяв, що проїзд у плацкартних вагонах не дорожчатиме Колесніков пообіцяв, що проїзд у плацкартних вагонах не дорожчатиме Вартість пасажирських залізничних перевезень у плацкартних вагонах не підвищуватиметься, повідомив віце-прем'єр-міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков на прес-конференції у вівторок у Києві.
  • В інтернеті з’явилася соціальна мережа для людей мистецтва В інтернеті з’явилася соціальна мережа для людей мистецтва В інтернеті з’явилася нова соціальна мережа для творчих людей. Новий проект My-ArtMap буде нагадувати вже відомі гіганти Facebook або Twitter.
  • Бензин в Україні подешевшав на 10-20 копійок Бензин в Україні подешевшав на 10-20 копійок Після півторамісячної стабільності на АЗС, які торгують в основному українським бензином, ціни впали на 10-20 копійок за літр А-95 або до 10 -10,10 грн за літр, - повідомляє аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко
  • Найуспішніший письменник України за рік продав майже 120 тисяч примірників книг Найуспішніший письменник України за рік продав майже 120 тисяч примірників книг Журнал «Фокус» оприлюднив рейтинг 25 найуспішніших письменників України. Очолила його Лада Лузіна.
  • Найближчими днями власникам сенсорних телефонів радять не говорити по телефону на вулиці Найближчими днями власникам сенсорних телефонів радять не говорити по телефону на вулиці Через майже тридцятиградусні морози в Україні можуть не працюватимуть сенсорні екрани в мобільних телефонах, домофони та банкомати. Про це пише Gazeta.ua.
  • За останній рік кількість українців, які користуються Інтернетом, збільшилась на 19% За останній рік кількість українців, які користуються Інтернетом, збільшилась на 19% У порівнянні з листопадом 2010 року ріст інтернет-аудиторії України становив 19,3% або 2,6 млн. Такі результати дослідження gemiusAudience, яке провела компанія Gemius.
  • Google дозволив експортувати дані зі своїх сервісів на комп`ютер Google дозволив експортувати дані зі своїх сервісів на комп`ютер Google запустив сервіс Takeout, який дозволяє експортувати на комп'ютер дані зі свого профілю з усіх сервісів Google.
  • Через морози овочі та фрукти в Україні подорожчають на 5-10%, - експерт Через морози овочі та фрукти в Україні подорожчають на 5-10%, - експерт Через сильні морози в Україні наступного тижня ціни на овочі та фрукти можуть підвищитися на 5-10%. Але з потеплінням ціна знову почне знижуватися. Про це повідомила керівник проекту "Агроогляд: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.
  • Весною центральні вулиці Львова планують покрити безкоштовним Wi Fi Весною центральні вулиці Львова планують покрити безкоштовним Wi Fi Весною на центральних вулицях Львова планують провести безкоштовну мережу Wi Fi. Про це медіа-порталу «Твоє місто» повідомив один із розробників проекту, засновник Lviv Star-up club, Ростислав Чайка.
  • Як розраховуватись за комуналку у Львові через Інтернет Як розраховуватись за комуналку у Львові через Інтернет Цього тижня у Львові місті запрацювала система оплати комунальних платежів через Інтернет в електронній системі прийому платежів «EasyPay». Як користуватись нововведенням, роз`яснили у Львівській міській раді.
  • 30 січня у Львові гратимуть актори Московського театру оперети 30 січня у Львові гратимуть актори Московського театру оперети До Львова з гастролями приїде Московський театр оперети з виставою "Казки Віденського лісу" - повідомила Олеся Галканова, керівник прес-служби Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької.
  • Подати заяву для переходу на єдиний податок українцям потрібно сьогодні до 20.00 Подати заяву для переходу на єдиний податок українцям потрібно сьогодні до 20.00 Cьогодні, 25 січня, в Україні останній день подачі заяв для переходу на єдиний податок. Про це нагадує прес-служба Міністерства фінансів (Мінфін) України. Робочий день податкових органів України сьогодні повинен тривати до 20.00.
  • Зарезервувати квитки на потяг в Україні тепер можна за 90 діб Зарезервувати квитки на потяг в Україні тепер можна за 90 діб З 26 січня поточного року, з метою покращення обслуговування пасажирів, на Південно-Західній залізниці збільшено термін резервування місць у поїздах до 90 діб. Про це повідомили на сайті Південно-Західної залізниці.
  • В Україні може подешевшати курятина, - експерти В Україні може подешевшати курятина, - експерти Експерти прогнозують, що найближчим часом в Україні знизяться ціни на курятину. За словами експертів Українського клубу аграрного бізнесу, вперше за кілька років в Україні відбулося різке скорочення поголів'я птиці у сільгосппідприємствах, що повинно спричинити падіння ціни.
  • Продуктові інтернет-ринки Львова: асортимент, доставка, ціни Продуктові інтернет-ринки Львова: асортимент, доставка, ціни Медіа-портал «Твоє місто» порівняв продуктові інтернет-ринки Львова: «VIP-послуга» («Шувар»), «Гуртівонька» і BezGMO.ua. Серед критеріїв - продукція, яку можна купити, сума мінімального замовлення, плата за доставку, географія доставки, години прийому заявок, час доставки та телефони.
  • Львів`ян закликають не викидати батарейки у смітник Львів`ян закликають не викидати батарейки у смітник Львів`ян закикають дотримуватись правил утилізації старих батарейок. Від сьогодні, 23 січня, до 31 січня у Львові працюватиме 5 пунктів прийому старих батарейок для їхньої подальшої утилізації. Ініціатори проекту заликають львів`ян доулчитись до акції, адже викидання батарейок разом із побутовим сміттям забруднює ґрунт, водойми і повітря важкими металами та кислотами, які дуже шкідливі для здоров’я людини. - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Квитки на потяги по Україні у цьому році не подорожчають, - Мінінфраструктури Квитки на потяги по Україні у цьому році не подорожчають, - Мінінфраструктури Підвищення тарифів на пасажирські залізничні перевезення у внутрішньому сполученні в 2012 році не буде. Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.
  • Відтепер українці можуть переводити WebMoney в Укрпошті
Відтепер українці можуть переводити WebMoney в Укрпошті Система електронних платежів WebMoney ввела можливість переводити у готівку електронні гроші в будь-якому відділенні "Укрпошти".
  • Список таксі Львова, які називають вартість за проїзд при замовленні. Ціни (Оновлено) Список таксі Львова, які називають вартість за проїзд при замовленні. Ціни (Оновлено) «Твоє місто» склало список львівських таксі, оператори яких називають вартість за проїзд одразу при замовленні послуги. З`ясувалось, що таку функцію у Львові підтримує 9 компаній.
  • В понеділок у Львові презентуватимуть україномовну книгу про Стіва Джобса В понеділок у Львові презентуватимуть україномовну книгу про Стіва Джобса У понеділок, 23 січня, у львівській книгарні «Є» представлять книжку Волтера Айзексона “Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple”. Коштуватиме книга, що має 624 сторінки, 152 гривні.
  • У Львівській ОДА відкрито «гарячу лінію» з питань роботи дозвільних центрів У Львівській ОДА відкрито «гарячу лінію» з питань роботи дозвільних центрів У Львівській обласній державній адміністрації працює «гаряча лінія» для суб’єктів підприємницької діяльності з питань роботи Єдиних дозвільних центрів та відділів державної реєстрації повідомила прес-служба Львівської ОДА.
  • Ціна на хліб може підвищитись на 10%, - експерт Ціна на хліб може підвищитись на 10%, - експерт В окремих регіонах України підвищення ціни на газ може спричинити зростання цін на хліб до 10%. Про це сказав засновник однієї з найбільших українських компаній-виробників хлібної продукції Володимир Мисик.
  • Що робити, якщо в супермаркеті у Вас вимагають показати особисті речі? Що робити, якщо в супермаркеті у Вас вимагають показати особисті речі? Що робити, якщо охоронцеві здалося, що Ви сховали за пазухою або в кишені якийсь товар, і на виході з магазину від Вас вимагають показати сумку або вміст кишень? Поради юриста читайте далі.
  • За парковки без паркоматів українцям треба буде платити до кінця березня
За парковки без паркоматів українцям треба буде платити до кінця березня Уряд відтермінував обов'язкове встановлення на парковках паркоматів або автоматичних в'їзних-виїзних терміналів. Про це у понеділок, 16 січня, заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, представляючи проект відповідного рішення на засіданні уряду .
  • Від сьогодні на якісних українських продуктах з`явиться емблема «З турботою про українське!» Від сьогодні на якісних українських продуктах з`явиться емблема «З турботою про українське!» Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів і Центральний союз споживчих товариств України (Укоопспілка) розробили спеціальне маркування для якісних українських продуктів харчування. Про це повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов. За його словами, продукти, марковані новою емблемою зі словами «З турботою про українське!», з'являться в продажу від сьогодні, 18 січня. Нова позначка гарантуватиме те, що продукт якісний і вироблений з української сировини на українському підприємстві.
  • Квитки на міжнародні потяги не подорожчали
Квитки на міжнародні потяги не подорожчали Для пасажирів вартість квитка на проїзд у міжнародному сполученні залишається незмінною. Про це повідомили у прес-службі "Укразалізниці". Нагадаємо, у зв'язку із набранням чинності наказу Міністерства інфраструктури від 22 грудня 2011 року з 6 січня 2012 тарифи в сполученні з державами СНД і Балтії підвищені на 20%. Ціна квитків не змінилась, оскільки з цієї ж дати, у відповідності з Податковим кодексом, цей вид перевезень обкладається за нульовою ставкою.
  • Російські та білоруські посадовці визнали низьку якість українського сиру Російські та білоруські посадовці визнали низьку якість українського сиру Міністр сільського господарства і продовольства Білорусії Михайло Русявий розділив занепокоєння Росспоживнагляду з приводу якості поставлених до Росії українських сирів. Про це інформує видання "Тиждень".
  • Українці не отримають вклади Ощадбанку СРСР, бо немає грошей, - експерт Українці не отримають вклади Ощадбанку СРСР, бо немає грошей, - експерт Поширення інформації про підготовку урядом законопроекту про поверенення знецінених вкладів Ощадбанку колишнього СРСР свідчить про початок передвиборчої компанії в Україні. Про це заявив провідний експерт Центру Разумкова, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.
  • У 2012 році комуналка в Україні подорожчає на 50%, - експерт У 2012 році комуналка в Україні подорожчає на 50%, - експерт Тарифи на комунальні послуги в Україні будуть збільшені на 30-50% у наступному році. Такий прогноз озвучив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.
  • Нардепи пропонують операторам мобільного зв Нардепи пропонують операторам мобільного зв'язку відключати телефони, які не були зареєстровані в Україні У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9695 від 12 січня 2012 р. ініційований народними депутатами Юрієм Мороко (ПР) і Віталієм Коржем (БЮТБ) про внесення зміни до закону України "Про телекомунікації" щодо запобігання користування терміналами, законність ввезення яких на територію Україну не підтверджена. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.
  • Продукти збережуть цінову стабільність до кінця зими Продукти збережуть цінову стабільність до кінця зими Таку думку висловлюють фермери, повідомляє ТСН. Однак, неприємно здивувати може хіба що картопля з морквою, адже о цій порі запас українських овочів традиційно вичерпується.
  • Податок на прибуток підприємства треба сплатити до 17 лютого
Податок на прибуток підприємства треба сплатити до 17 лютого Платникам податків не пізніше 9 лютого необхідно подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємства за ІІ-IV квартали 2011 року та не пізніше 17 лютого сплатити податок на прибуток підприємства за цей період. Про це повідомило Управління масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Львівській області.
  • Міністр фінансів планує повернути українцям вклади Ощадбанку СРСР
Міністр фінансів планує повернути українцям вклади Ощадбанку СРСР Міністр фінансів Федір Ярошенко доручив підготувати законопроект про компенсацію втрат від знецінених вкладів в Ощадбанк колишнього СРСР. Про це він заявив в п'ятницю на засіданні колегії Мінфіну.
  • В українській курятині виявили сальмонелу
В українській курятині виявили сальмонелу У продукції найбільших українських виробників курятини виявили збудник сальмонели. Зокрема, експерти знайшли бактерію у курятині двох марок. Про це ексклюзивно УНН повідомили у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України.
  • Водійські права в Україні стали вдвічі дешевшими Водійські права в Україні стали вдвічі дешевшими Як розповів заступник начальника ДАІ України Володимир Резніков, згідно з новою постановою Кабміну, з 1 січня вдвічі знижено, наприклад, вартість водійських прав для тих, хто отримує їх вперше, обійдеться у 273,5 гривні замість 380 гривень.
  • Уряд збільшив допомогу при народженні дітей  Уряд збільшив допомогу при народженні дітей Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що у 2012-му державна допомога при народженні дитини збільшиться на 10,5%. За народження першої дитини українці отримуватимуть 28 830 гривень, що майже на 2 730 грн більше, ніж у минулому році.
  • Україна контролюватиме якість харчових продуктів за зразком ЄС Україна контролюватиме якість харчових продуктів за зразком ЄС Через збільшення випадків отруєння та виявлення неякісної продукції харчування в Україні постало питання посилення системного контролю за продуктами харчування від виробництва до реалізації. У зв'язку з цим Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо утворення моделі продовольчого контролю за зразками Євросоюзу, повідомив голова Держветфітослужби України Іван Бісюк.
  • На українському взутті вказуватимуть, з чого воно зроблено На українському взутті вказуватимуть, з чого воно зроблено 25 грудня 2011 набула чинності постанова Кабінету Міністра України N632 від 9 червня 2011 р., яка затверджує технічний регламент маркування матеріалів, які використовуються для виготовлення основних складових взуття, що йде на продаж.
  • Продажі нових авто в Україні за рік зросли на третину Продажі нових авто в Україні за рік зросли на третину Продажі нових легкових автомобілів в Україні в 2011 році, за попередніми даними, зросли на 33% порівняно з 2010 роком, перевищивши 216 тис. од., повідомляє інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting.
  • Попри заборону в Україні і далі працюють інтернет-аптеки Попри заборону в Україні і далі працюють інтернет-аптеки Сьогодні, 29 грудня 2011 р., набирає чинності наказ Міністерства охорони здоров`я № 723 від 31 жовтня 2011 р., яким затверджені нові Ліцензійні умови (ЛУ) здійснення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Про це повідомляє "Львівський портал" з посиланням на "ЛІГА: ЗАКОН".
  • Продукти перед Новим роком-2012 подорожчали менше, ніж завжди Продукти перед Новим роком-2012 подорожчали менше, ніж завжди За два тижні вартість плодоовочевого кошика зросла майже на 4%. При цьому ціни на овочі та фрукти залишаються, як і раніше в 2,5 рази нижчими, ніж роком раніше.
  • Експерти прогнозують зникнення третини інтернет-магазинів Експерти прогнозують зникнення третини інтернет-магазинів У Верховній Раді зареєстрований законопроект "Про торгівлю", який може суттєво змінити правила гри на ринку торгівлі в інтернеті. Експерти прогнозують зростання цін та зникнення третини інтернет-магазинів.
  • На свята в Карпатах майже не залишилось вільних місць. Ціни на відпочинок (ОНОВЛЕНО) На свята в Карпатах майже не залишилось вільних місць. Ціни на відпочинок (ОНОВЛЕНО) На новорічно-різдвяні свята 2011-2012 в українських Карпатах майже в усіх базах відпочинку та садибах не залишилось місць. Про це "Твоє місто" повідомили власники помешкань, коли журналісти медіа-порталу готували порівняльну характеристику цін на курортах Карпат.
  • З кінця грудня для перевезення собак потягом потрібно буде викупити усе купе З кінця грудня для перевезення собак потягом потрібно буде викупити усе купе З 30 грудня 2011 року набирає чинності наказ Міністерства інфраструктури України „Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України”. У ньому, зокрема, прописаний порядок для перевезення собак у купе пасажирського, швидкого поїздів, а також у швидкісних – у вагонах з місцями для сидіння та регіональних поїздах.
  • Найдорожча ковзанка у Львові у KING CROSS LEOPOLIS, найдешевша - "Медик" Найдорожча ковзанка у Львові у KING CROSS LEOPOLIS, найдешевша - "Медик" Журналісти медіа-порталу "Твоє місто" порівняли ціни катання на львівських ковзанках. За результатами, найдорожче кататись у торгово-розважальному комплексі KING CROSS LEOPOLIS, найдешевше на "Медику".
  • Жива ялинка обійдеться львів`янам на 200 грн дешевше, ніж штучна Жива ялинка обійдеться львів`янам на 200 грн дешевше, ніж штучна Півторматерова штучна ялинка цього року у Львові коштує 350 грн. Живе дерево такої ж висоти втриче дешевше - від 70 гривень.
  • В Україні після свят подорожчають бензин, горілка та сигарети В Україні після свят подорожчають бензин, горілка та сигарети Депутати можуть спровокувати новий виток інфляції в Україні. З січня алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчають. Це стало результатом прийнятого парламентом закону про підвищення акцизу в середньому на 8,9%. У грошовому вираженні це означає, що пляшка чистого спирту подорожчає на 75 коп.
  • У 2012 році українці платитимуть більше за телеграми та "брехунець" У 2012 році українці платитимуть більше за телеграми та "брехунець" З 1 січня 2012 року абонплата за користування дротовою радіоточкою буде підвищена на 30%. Для ціна виросте з 7,2 до 9,36 грн, для юридичних осіб з 10,8 - до 14,04 грн, повідомили в "Укртелекомі".
  • В Україні значно подорожчає імпортний алкоголь В Україні значно подорожчає імпортний алкоголь Кабінет Міністрів запровадив мінімальні оптово-роздрібні ціни на окремі види імпортного алкоголю, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
  • До свят сигналізацію у квартирах Львова встановлюватимуть зі знижками До свят сигналізацію у квартирах Львова встановлюватимуть зі знижками Державна служба охорони впродовж кількох передсвяткових тижнів надаватиме знижку на вартість монтажних робіт при встановленні охоронних систем у квартирах. Про це повідомили у СЗГ ГУ МВС України у Львівській області.
  • Колесніков пропонує продавати квитки на потяг як на літаки Колесніков пропонує продавати квитки на потяг як на літаки Україна планує запровадити нову систему продажу залізничних квитків – за авіаційною схемою. Тобто реалізація квитків відкриватиметься за 90 діб з мінімальної ціни, а з наближенням дня відправлення потягу вони будуть дорожчати.
  • З Нового року залізничні квитки можуть подорожчати З Нового року залізничні квитки можуть подорожчати Вже в 2012 році вартість залізничних квитків в Україні може підскочити на 30-60%, прогнозують експерти. До стрибка цін може призвести нова реформа "Укрзалізниці".
  • Створена відеокамера, "для якої не існує нічого, що здавалось би швидким" Створена відеокамера, "для якої не існує нічого, що здавалось би швидким" У Массачусетському технологічному інституті (MIT, США) створена система зйомки, що дозволяє захоплювати зображення зі швидкістю в трильйон кадрів в секунду. Провідні розробники установки Андреас Велта (Andreas Velten) і Рамеш Раскар (Ramesh Raskar) говорять, що для неї «не існує нічого у Всесвіті, що виглядало б швидким».
  • З Нового року у львівських кіосках не продаватимуть пиво (ОНОВЛЕНО) З Нового року у львівських кіосках не продаватимуть пиво (ОНОВЛЕНО) Львівська міська рада 15 грудня, прийняла ухвалу «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (окрім безалкогольного) на території м.Львова», у якій міститься заборона з 1 січня продавати у Львові слабоалкогольні напої і пиво у кіосках. Окрім того депутати проголосували за заборону на продаж алкоголю в усіх торгівельних закладах міста, окрім ресторанів, барів, кафе і клубів з 20:00 до 12:00. До цього рішення алкоголь можна було купити з 10:00 до 22:00.
  • Наступного місяця львів’яни платитимуть за комуналку по старих тарифах - експерт Наступного місяця львів’яни платитимуть за комуналку по старих тарифах - експерт Мешканці Львова у січні повинні отримати квитанції зі старими тарифами наквартплату, які діяли до червня 2011 року. Про це в коментарі Гал-інфо сказав правозахисник, заступник голови Львівської міської організації партії «Громадянська позиція» Теодор Дяків.
  • Більше половини товарів для дітей в Україні не відповідає нормам Більше половини товарів для дітей в Україні не відповідає нормам Більш ніж половина дитячих іграшок, реалізованих в Україні, не відповідає стандартам. Про це свідчать результати перевірки якості дитячих товарів. Кабмін пропонує суттєво збільшити суми штрафних санкцій для виробників та реалізаторів такої продукції, запровадити обов’язок власним коштом вилучати неякісні товари з ринку та компенсувати шкоду, заподіяну споживачам. Окрім того дозволити Держспоживінспекції проводити перевірки відповідних підприємств без попередження.
Сторінка:71727374757677787980
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!