Новини
  • У Львові пройдуть «Дні Фоліо». Хто презентуватиме свої книги? У Львові пройдуть «Дні Фоліо». Хто презентуватиме свої книги? Із 30 до 31 травня видавництво Фоліо проведе акцію «Дні Фоліо у Львові», під час якої буде презентовано книги сучасних українських письменників, відбудеться обговорення важливих питань культурного життя України та патріотичного виховання молоді.
  • Завтра у Львові закриють для проїзду ще одну частину вул. Б. Хмельницького Завтра у Львові закриють для проїзду ще одну частину вул. Б. Хмельницького Завтра, 7 травня, на ремонт закриють частину вулиці Богдана Хмельницького на ділянці від вулиці Остряниці до вулиці Шкільної. Як повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, закриття цієї ділянки не призведе до нових змін у русі громадського транспорту.
  • У Мережі з’явилось відео із мотопробігу кордоном України У Мережі з’явилось відео із мотопробігу кордоном України Стрічку «Навколо України» про подорож мотоцикліста Сергія Малика вздовж усього українського кордону виклали у вільний доступ у Мережі.
  • Львів’ян запрошують на прощу до святого джерела Львів’ян запрошують на прощу до святого джерела У суботу та неділю, 9 – 10 травня, відбудеться Марійська проща до святого джерела Пресвятої Богородиці у присілку Заглина Жовківського району. Усіх охочих запрошують долучатись спільної молитви.
  • Львів’янам пропонують придбати футболки із Шептицьким для військових
Львів’янам пропонують придбати футболки із Шептицьким для військових Цьогоріч Україна святкує 150-ліття від дня народження Андрея Шептицького. Як на церковному, так і на державному рівні проводитимуться різні заходи, які матимуть на меті почитання Митрополита. Львівські активісти та духівники пропонують долучити до святкування і солдат із зони АТО, надіславши їм футболки із портретом та цитатами Андрея Шептицького.
  • Львів’ян запрошують на вечір пам Львів’ян запрошують на вечір пам'яті Андрія Кузьменка У неділю, 10 травня, в Музеї Ідей у Львові, що на вулиці Валовій, 18 а, відбудеться вечір пам'яті Андрія Кузьменка. Початок о 20:00, вхід – вільний.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Личаківській стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Личаківській стоять трамваї У зв'язку із ДТП на вулиці Личаківській зараз стоять трамваї. Рух вулицею ускладнений.
  • У Львові проведуть екскурсії, приурочені Змієборцю. Як долучитись? У Львові проведуть екскурсії, приурочені Змієборцю. Як долучитись? Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, що на проспекті Свободи, 20, запрошує львів’ян долучатись до циклу тематичних екскурсій «Церковно-календарний рік в НМЛ».
  • Львів’ян запрошують на діагностику професійних здібностей Львів’ян запрошують на діагностику професійних здібностей У середу, 13 травня, на проспекті Свободи, біля Львівської Опери, відбудеться виїзний захід «Тебе шукає робота!» (25-й Ярмарок кар’єри), організований Обласною службою зайнятості та НУ «Львівська політехніка», за підтримки Львівської міської ради. Початок заходу – об 11:00.
  • Стартував конкурс для львівських видавництв. Як податись? Стартував конкурс для львівських видавництв. Як податись? Управління культури ЛМР оголошує конкурс на кращі україномовні видання львівських видавництв. За результатами оцінки книжкових видань конкурсною комісією переможці отримають фінансову підтримку від Львівської міської ради.
  • У Львові проведуть «Чарівну ніч у бібліотеці» для юних книгоманів У Львові проведуть «Чарівну ніч у бібліотеці» для юних книгоманів У п’ятницю та суботу, 8-9 травня, у Львові відбудеться «Чарівна ніч в бібліотеці». Ініціатива спрямована на поширення польської мови та книги серед дітей польського походження у новаторському відображенні. Ця незвична форма заходу має на меті сприяти налагодженню партнерства між експертами з Польщі і педагогами, котрі працюють у школах з польською мовою викладання, та допомогти батькам відірвати дітей від телевізорів і комп’ютерів, зацікавити їх читанням книг – джерела не лише знань, але й забави та пригод.
  • Як у Львові відзначать День пам’яті та примирення. Програма Як у Львові відзначать День пам’яті та примирення. Програма 8 травня у Львові відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення.
  • Як курсуватиме громадський транспорт у Львові на вихідних Як курсуватиме громадський транспорт у Львові на вихідних У неділю, 10 травня, о 9:00 годині у Львові розпочнуться змагання з дуатлону, які пройдуть через центральну частину, проспект Чорновола і вулицю Липинського, у зв’язку з цим вилиці будуть повністю закриті для проїзду автомобілів та громадського транспорту у період з 8:30 до 13:30 години.
  • Чому у Львові на Сихові немає гарячої води? Чому у Львові на Сихові немає гарячої води? Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», сьогодні зранку призупинено подачу гарячої води у Сихівський житловий масив, через порив на магістральній тепловій мережі діаметром 500 мм на вулиці Драгана.
  • Відкрити вулицю Курбаса у Львові тепер обіцяють у 20-х числах травня Відкрити вулицю Курбаса у Львові тепер обіцяють у 20-х числах травня Закінчити реконструкцію вулиці Леся Курбаса у Львові планують до 20-х чисел травня. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради із посиланням на заступника голови Галицької районної адміністрації Андрія Зозулю.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Личаківській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Личаківській Нині на вулиці Личаківській ускладнився рух через ДТП. Тимчасово не курсують трамвайні маршрути №№ 2, 7 та 10.
  • «Батярський» Львів відвідало понад 15 тисяч людей «Батярський» Львів відвідало понад 15 тисяч людей У рамках відзначення Дня міста Львова відбувся вже VII День Батяра. 1-4 травня на площі Музейній (біля Домініканського собору) гості та мешканці міста мали унікальну можливість стати частиною батярської культури, відтворити настрій та запал, який панував у місті на початку ХХ століття.
  • Львів Львів'ян запрошують на молитву у День святого Юрія Християни східного обряду 6 травня вшановують пам'ять святого Юрія. З особливою пошаною це свято відзначають львів’яни, адже святий Юрій – покровитель нашого міста.
  • Завтра у Львові –  гроза та шквали вітру Завтра у Львові – гроза та шквали вітру Львівський регіональний гідрометцентр застерігає: завтра у Львові можлива гроза, град та сильний вітер.
  • Природознавчий музей запрошує львів’ян на «Дні і Ночі в музеї» Природознавчий музей запрошує львів’ян на «Дні і Ночі в музеї» Державний природознавчий музей НАН України традиційно запрошує всіх львів’ян та гостей міста відсвяткувати разом Міжнародний день музеїв і Європейську ніч музеїв. Насичена майстер-класами та лекціями програма чекає на гостей міста 16 і 17 травня.
  • Де у Львові досі немає гарячої води Де у Львові досі немає гарячої води З 30 квітня ЛМКП «Львівтеплоенерго» розпочало відновлювати подачу гарячої води частині споживачів. Станом на 5 травня подачу гарячої води відновлено до Галицького, Личаківського, Шевченківського районів та Сихова. Без гарячої води залишається Франківський район, мікрорайон Новий Львів та будинки в кінці вул. Стрийської.
  • У Львові обговорять майбутнє залізничного транспорту
У Львові обговорять майбутнє залізничного транспорту Міністерство інфраструктури України, ДАЗТ України «Укрзалізниця», Дніпропетровський національний університет імені акад. В. Лазаряна та залізничне видавництво «Рухомий склад» (м. Харків) за підтримки Науково-технічного товариства залізничників України запрошують взяти участь у V Міжнародній партнерській конференції EuroTrain «Сучасний рухомий склад: пріоритети, інновації, перспективи», яка проходитиме 15-20 червня у Львові.
  • Близько 6 тисяч львів’ян хочуть служити у новій поліції. Набір триває Близько 6 тисяч львів’ян хочуть служити у новій поліції. Набір триває У Львові триває перший етап конкурсного набору на посади у Мою нову поліцію. До 13 травня у палаці Потоцьких бажаючі служити у патрульній поліції заповнюють анкети. Про це інформує ГУМВС України у Львівській області.
  • Львів’ян запрошують на гостину до «Львівського лицаря» Львів’ян запрошують на гостину до «Львівського лицаря» У середу, 6 травня, «Львівський Лицар» запрошує до себе на «оглядини». У день Святого Юрія, в образі якого повернувся легендарний Львівський Лицар, волонтери цієї ініціативи запрошують усіх охочих оглянути військове обладнання, а також долучитись до збору коштів для його закупівлі.
  • Дерева vs пам’ятники. Три місця, які змінять Львів Дерева vs пам’ятники. Три місця, які змінять Львів Останнім часом у Львові точаться дискусії навколо вирубки дерев, на місці яких мають з’явитись нові споруди, що вплинуть на інфраструктуру міста. На площі Святого Юра вже розпочали зрізку дерев, які заважають будівництву пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. У сквері на перетині вулиць Чупринки-Вербицького-Бандери зрізали 100-літні ялини, щоби встановити на їхньому місці пам'ятник Вербицькому. А на проспекті Чорновола «жертвами» урбанізації стали 13 дерев, які заважають будівництву музею «Територія Терору». Tvoemisto.tv з’ясувало скількох тополь, ялин та чагарників вартувала поява у Львові двох пам’ятників і одного музею.
  • У Львові відбудеться благодійний аукціон-виставка. Як долучитись? У Львові відбудеться благодійний аукціон-виставка. Як долучитись? Перша благодійна виставка в межах арт-проекту «Код нації – справжня єдність» відбулась в Музеї українського живопису у Дніпропетровську у квітні. Друга з черги виставка стартує в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького 6 травня й триватиме до 26 травня. Відкриття о 16.00. На ній разом з роботами митців з Донбасу і Криму будуть заекспоновані твори львівських художників.
  • Електричка Львів-Ужгород знову зупинятиметься в Чопі Електричка Львів-Ужгород знову зупинятиметься в Чопі Починаючи із вівторка, 5 травня, електропоїзд №829/830 сполученням Львів – Ужгород – Львів знову зупинятиметься на станції Чоп. Щоправда, поки що у якості експерименту впродовж 2 місяців. Якщо за цей період по станції спостерігатиметься значний пасажиропотік, зупинку зазначених поїздів буде збережено.
  • У Львові стартував конкурс-виставка дитячих малюнків. Де подивитись? У Львові стартував конкурс-виставка дитячих малюнків. Де подивитись? Із нагоди Міжнародного дня сім’ї до 17 травня у залах Львівського палацу мистецтв, що на вулиці Коперника, 17 діятиме виставка-конкурс дитячого малюнку «Моя сімʼя». На виставці представлено 55 кращих робіт, які відібрало компетентне журі із близько 120-ти малюнків учнівської молоді.
  • Львів’ян  запрошують на прощу до Унева Львів’ян запрошують на прощу до Унева У п’ятницю та суботу, 15-17 травня, з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці відбудеться ХХІІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів». Цьогоріч тема співзвучна з надією та впевненістю: «Вихід є. Вихід триває».
  • На вихідних у Львові перекриватимуть рух. Схема об На вихідних у Львові перекриватимуть рух. Схема об'їзду У неділю, 10 травня, о 9:00 годині у Львові розпочнуться змагання з дуатлону, які пройдуть через центральну частину, проспект Чорновола і вулицю Липинського. У зв’язку з цим вилиці будуть повністю закриті для проїзду автомобілів та громадського транспорту у період з 8:30 до 13:30 год. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.
  • Обід на літній терасі. Що замовити львів’янам? Обід на літній терасі. Що замовити львів’янам? Філіжанка ароматної кави, освіжаючий коктейль чи навіть ситний обід найкраще смакують на свіжому повітрі. Саме тому з настанням весни львівські ресторани і кав’ярні відкривать для своїх гостей відкриті тераси. Tvoemisto.tv дізнавалось, де у Львові можна не лише смачно перекусити, а й помилуватись красою старовинного міста. ®
  • Ситуація на дорогах Львова: не курсують трамваї №3 і №5 Ситуація на дорогах Львова: не курсують трамваї №3 і №5 Трамвайні маршрути №№ 3 та 5 тимчасово не курсують через відсутність струму.
  • У Львові триває п’ята хвиля мобілізації У Львові триває п’ята хвиля мобілізації 184-й Навчальний центр Академії сухопутних військ проводить прийом мобілізованих, призваних на військову службу під час п’ятої хвилі часткової мобілізації.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Личаківській Ситуація на дорогах Львова: затор на Личаківській Нині на вулиці Личаківській ускладненився рух. Затор утворився на під’їзді до Винників.
  • Російські байкери обіцяють заїхати до Львова Російські байкери обіцяють заїхати до Львова Лідер московського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов на прізвисько «Хірург» заявив про наміри провести мотопробіг західною Україною.
  • Чому в Україні заборонили будь-які наклейки на номерних знаках Чому в Україні заборонили будь-які наклейки на номерних знаках Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив ДАІ не допускати наявність на автомобільних номерних знаках будь-яких написів, окрім державних реєстраційних знаків.
  • Львів Львів'ян закликають патрулювати місто 9 травня. Як долучитися Львів’ян запрошують долучитися до охорони громадського правопорядку у місті на період святкувань 8 та 9 травня. Про це повідомили у прес-центрі ГФ «Рабів до раю не пускають».
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Святкування 759-ї річниці Львова, свято міської культури День батяра, громадські слухання з приводу перенесення ринку «Санта-Барбара». Tvoemisto.tv зібрало для вас найважливішу інформацію про те, чим жив Львів минулого тижня.
  • Якими можуть бути нові межі Львова. Карта Якими можуть бути нові межі Львова. Карта Завершився процес погодження нових меж міста Львова. Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.
  • Рекорд: на Львівщині понад 200 сопілкарів виконали гімн. Відео Рекорд: на Львівщині понад 200 сопілкарів виконали гімн. Відео У селі Стрілки Старосамбірського району 237 сопілкарів виконали Державний гімн України. Цей захід приурочили до 200-річчя від дня народження його автора, отця Михайла Вербицького, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
  • Львів Львів'ян сьогодні запрошують на міжконфесійну молитву за місто Сьогодні, 3 травня, о 14:30 в Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться екуменічна молитва з нагоди святкування Дня міста Львова. У молитві візьмуть участь представники духовенства усіх християнських конфесій.
  • У Львові батяри пересіли на ровери. Як це було. Фото У Львові батяри пересіли на ровери. Як це було. Фото У рамках міського свята – Дня батяра – відбувся перший велопроменад у стилі ретро «Батяри на роверах». Велозаїзд стартував від Домініканського собору. Його учасники проїхалися до вулиці Погулянка, а потім повернулися у центр міста.
  • Борчині зі Львова здобули три золоті медалі на чемпіонаті України Борчині зі Львова здобули три золоті медалі на чемпіонаті України В Івано-Франківську поєдинками дівчат завершився чемпіонат України з вільної боротьби серед юніорів. Борчині зі Львова привезли до рідного міста три золоті, три срібні медалі й дві бронзові.
  • На Львівщині тривають тактичні навчання українців та американців На Львівщині тривають тактичні навчання українців та американців На Львівщині триває українсько-американське комплексне тактичне навчання «Фіарлес Гардіан-2015». Активно долучаються до проведення занять військовослужбовці Збройних Сил України, які на цьому навчанні працюють у ролі спостерігачів.
  • Як святкують VII День Батяра у Львові. Фото Як святкують VII День Батяра у Львові. Фото Від учора на площі Музейній (біля Домініканського собору) збираються усі, хто хоче більше дізнатися про батярів, стати частиною батярської культури, відтворити настрій та запал, який панував у місті на початку ХХ століття, та разом відсвяткувати День Батяра у Львові.
  • Кого у Львові нагородили до Дня міста. Фоторепортаж Кого у Львові нагородили до Дня міста. Фоторепортаж Почесні відзнаки міста Львова у номінаціях «Шляхетна львівська родина», «Львів’янин року» та «Почесний громадянин міста Львова» вручили сьогодні, 1 травня, під час урочистого засідання з нагоди Дня міста.
  • У Львові покажуть фільми просто неба. Де подивитися? У Львові покажуть фільми просто неба. Де подивитися? У неділю, 3 травня, львів’ян запрошують завітати у Стрийський парк, аби на свіжому повітрі переглянути кілька фільмів на екологічну тематику.
  • Римо-католиків Львова звільнили від посту на 1 травня Римо-католиків Львова звільнили від посту на 1 травня Архиєпископ РКЦ Мечислав Мокшицький на 1 травня звільнив римо-католиків Львівської архидієцезії від посту.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними Львів святкує свій День народження, тож сюрпризів та цікавинок вистачить як для мешканців, так і для гостей міста. Святкова програма потішить нас багатьма захоплюючими й різноплановими подіями. Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку найцікавіших та найкращих пропозицій плідно й насичено провести ці вихідні.
  • Від сьогодні львів’яни платитимуть більше за гарячу воду й опалення Від сьогодні львів’яни платитимуть більше за гарячу воду й опалення Сьогодні, 1 травня, в Україні починають діяти нові тарифи на опалення і гарячу воду. Їх вартість у середньому зросте на 72%.
  • Сьогодні нагороджуватимуть найкращих львів’ян року Сьогодні нагороджуватимуть найкращих львів’ян року Сьогодні, 1 травня, відбудуться урочисті збори до Дня міста Львова, на яких вручать нагороди найкращим львів’янам року.
  • Фільм тижня у Львові: «Суперкоманда» Фільм тижня у Львові: «Суперкоманда» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує іспано-аргентино-індо-американський мультфільм «Суперкоманда». Ця історія звичайного аргентинського хлопця показує, як багато можна зробити для міста, яке любиш.
  • Ситуація на дорогах: ДТП на Стрийській, затори на виїздах з міста Ситуація на дорогах: ДТП на Стрийській, затори на виїздах з міста У Львові на перехресті вулиць Стрийської і Володимира Великого у Львові сталося ДТП. Про це повідомили в ефірі радіо «Люкс».
  • В День міста Львів охоронятимуть волонтери В День міста Львів охоронятимуть волонтери Для забезпечення порядку на травневі свята та у День Міста, міліція Львівщини заручилася підтримкою громадських організацій і формувань. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ МВСУ у Львівській області.
  • У Львові проведуть виставку спортивних автівок. Де подивитись?
У Львові проведуть виставку спортивних автівок. Де подивитись? У понеділок, 4 травня, о 12:00 годині у Центральному парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького львівський автоспортивний проект «Drive Сity» презентує автомобілі провідних автогонщиків міста Лева, перед стартом сезону.
  • Ремонт дороги Львів -Тернопіль триває Ремонт дороги Львів -Тернопіль триває Ремонтні роботи у Львівській області на дорозі Львів-Тернопіль тривають. Наразі дорожники виконали лише підготовчі роботи, а саме – провели підготовку основи. Невдовзі буде розпочато роботи із укладки дорожнього покриття. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області.
  • Недалеко від Львова. 5 містечок, де варто побувати Недалеко від Львова. 5 містечок, де варто побувати Замки, костели, туристичні маршрути, рекреаційні зони і ще багато цікавого приховують маленькі містечка на Львівщині. Райцентр – це повноцінний і самобутній населений пункт, зі своєю атмосферою і родзинкою. Мандрівка в один, а, можливо, й декілька із них не забере у вас багато часу і сил. Тому напередодні травневих свят Tvoemisto.tv пропонує вам 5 містечок неподалік від Львова, які заслуговують уваги.
  • Національний музей Шептицького запрошує львів’ян на екскурсію Національний музей Шептицького запрошує львів’ян на екскурсію Цими днями минає 103 роки від моменту освячення будівлі Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, що по вуиці Драгоманова, 42. Із цієї нагоди у неділю, 3 травня, львів’ян запрошують безкоштовно відвідати експозицію Українського мистецтва ХХ століття.
  • У Львові відбудеться перший «Велопарк». Програма фестивалю У Львові відбудеться перший «Велопарк». Програма фестивалю У суботу та неділю, 16-17 травня, у львівському Парку культури стартує перший велофестиваль «ВЕЛОПАРК», що покликаний об’єднати всіх небайдужих до велоспорту – спортсменів, любителів активного способу життя, глядачів та вболівальників. Крім того, фестиваль збере ще й музикантів та кулінарів. В рамках фестивалю пройде другий фестиваль вуличної їжі «Парк-пікнік».
  • Президента УКУ нагородять Орденом Почесного Легіону у Франції Президента УКУ нагородять Орденом Почесного Легіону у Франції У четвер та п’ятницю, 7-10 травня, в Парижі та в містечку Санліс біля Парижа відбудуться традиційні святкування днів Анни Ярославни у Франції. У програмі відзначення – вручення Ордена Почесного Легіону владиці Борису (Ґудзяку) та урочиста Літургія в церкві Бориса і Гліба в Санлісі, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук).
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!