Новини
  • Як відзначатимуть «останні дзвоники» у Львові. Графік заходів Як відзначатимуть «останні дзвоники» у Львові. Графік заходів 29 травня у навчальних закладах Львова проведуть урочистості з нагоди закінчення навчального року. Окрім урочистих лінійок, школярі візьмуть участь у молитовних заходах.
  • На трасі Львів–Тернопіль запровадили реверсний рух На трасі Львів–Тернопіль запровадили реверсний рух Через ремонтні роботи на частині автодороги «Львів-Тернопіль» запроваджено реверсний рух.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на в’їзді до міста Ситуація на дорогах Львова: ДТП на в’їзді до міста Нині на кільці біля Зимної Води сталося ДТП: водій збив жінку-пішохода.
  • Чому львів Чому львів'янам по-різному нарахували оплату за газ у квітні? У багатьох львів'ян - суттєві розбіжності у квитанціях за газопостачання за квітень. Під офісами «Львівгазу» що на вулицях Золотій та Дорошенка, львів'яни утворюють величезні черги. Учора люди прийшли із квитанціями за квітень і майже кожен скаржився на завищену кількість спожитого газу та показники, які не відповідають тим, що є на лічильнику.
  • Львів’ян запрошують помолитися за упокій загиблого волонтера Львів’ян запрошують помолитися за упокій загиблого волонтера Сьогодні, 19 травня, у селі Липники відбудеться поминальна служба за упокій волонтера спільноти «Варта 1» Володимира Боднара, який загинув на Луганщині.
  • До 40-річчя Вакарчуку встановлять міні-пам’ятник До 40-річчя Вакарчуку встановлять міні-пам’ятник У Мукачеві презентували міні-скульптуру Святослава Вакарчука, яку планують встановити поблизу знакового місця – замку «Паланок». Створення скульптури приурочили до 40-річчя лідера Океану Ельзи.
  • Конкурс до 150-ліття від Дня народження Шептицького. Як податись? Конкурс до 150-ліття від Дня народження Шептицького. Як податись? Із 29 травня до 28 червня у Львові та у Львівській області проходитиме Міжнародний форум «Золотий мольберт» та його пленери «Слідами Мойсея українського духа», які цьогоріч присвячені 150-річчю митрополита Андрея Шептицького, та спрямовані на інформування про багатогранну діяльність постаті митрополита, його цінностей та дороговказів серед інтелігенції та учнівської молоді як на теренах Львівщини, так і по всій Україні, в рамках організації щорічного Міжнародного форуму мистецької творчості «Золотий мольберт».
  • Львівських школярів навчать правильно їздити на велосипеді
Львівських школярів навчать правильно їздити на велосипеді Тренінги із безпечної їзди велосипедами вже третій місяць тривають у школах міста. Дітям нагадують про обов’язкове дотримання правил дорожнього руху, а також про використання світловідбивачів у темну пору доби. Тренінги проходять за участю ДАІ, Львівської асоціації велосипедистів, «Велопатруля», а також волонтерів кампанії «Безпечне місто».
  • Як курсуватиме тролейбус №13 після продовження лінії
Як курсуватиме тролейбус №13 після продовження лінії Сьогодні, 18 травня, відновили роботи з продовження тролейбусної лінії №13 до пр. Свободи. Планується, що вкінці травня усі роботи будуть виконані.
  • У Львові тестуватимуть електричні сирени
У Львові тестуватимуть електричні сирени У середу, 20 травня 2015 року, в період з 14:40 до 15:00 год., з метою перевірки рівня готовності технічних засобів централізованої системи оповіщення, департамент з питань цивільного захисту ЛОДА буде проводити навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту з увімкненням електричних сирен та передачі мовної інформації.
  • У середу Львів прощатиметься із волонтером, що загинув під Попасною У середу Львів прощатиметься із волонтером, що загинув під Попасною У середу, 20 травня, відбудеться похорон Андрія Соколенка, який загинув під Попасною у машині, що підірвалась на фугасі. Заупокійна Літургія відбудеться у Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла об 11:00.
  • Правоохоронці шукають очевидців ДТП у Львові Правоохоронці шукають очевидців ДТП у Львові Унаслідок ДТП, яке сталося увечері 15 травня, пішохід отримав тілесні ушкодження. Правоохоронці просять відгукнутися усіх, хто був свідком цієї події.
  • У Львові пройде матч Шахтар-Дніпро. Як курсуватимуть шатл-баси У Львові пройде матч Шахтар-Дніпро. Як курсуватимуть шатл-баси У середу, 20 травня, о 19.00 годині на стадіоні «Арена Львів» відбудеться футбольний матч між командами «Шахтар» та «Дніпро».
  • Масове отруєння у Львові: 48 осіб ще досі в лікарні Масове отруєння у Львові: 48 осіб ще досі в лікарні Сьогодні, 18 травня, на стаціонарному лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває 48 осіб. У вісьмох госпіталізованих виявили сальмонельоз.
  • Артисти Львівської опери обурені великою кількістю повісток Артисти Львівської опери обурені великою кількістю повісток Артисти Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької оприлюднили звернення до української влади. У ньому вони обурюються великою кількістю повісток для мобілізації, які переважно адресуються артистичному складу театру.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на Великого–Княгині Ольги Ситуація на дорогах Львова: затори на Великого–Княгині Ольги Зараз на вулицях Володимира Великого та Княгині Ольги утворилися затори унаслідок ДТП.
  • У Львові вшанували жертв депортації кримських татар. Фото У Львові вшанували жертв депортації кримських татар. Фото У Львові пройшла акція «Запали вогник у своєму серці», присвячена 71-й річниці депортації кримських татар.
  • На Сході підірвалися волонтери зі Львова. Як допомогти На Сході підірвалися волонтери зі Львова. Як допомогти Учора, 17 травня, на Луганщині на фугасі підірвався автомобіль. Загинули чотири особи, серед яких – львівський волонтер Володимир Боднар. Активіст Андрій Романчак, який також був у автомобілі, терміново потребує допомоги.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Тершаковців провалився люк Ситуація на дорогах Львова: на Тершаковців провалився люк Нині на вулиці Тершаковців на водіїв чекає небезпека: посеред проїзної частини провалився люк.
  • Як раціонально використовувати робочий час. 7 порад Як раціонально використовувати робочий час. 7 порад Як правильно і ефективно організувати робочий час? Це питання особливо гостро постає напередодні літа, коли вже зовсім неробочий настрій, а в думках – довгоочікувані відпустки. Але якщо порахувати, скільки часу ви вбиваєте на робочому місці на неважливі порожні розмови, на справи, які не входять у ваші основні обов'язки і просто на пошук в потрібний момент ручки або аркуша паперу - результат вас може шокувати. Тому пропонуємо вам 7 порад, які допоможуть оптимізувати ваш робочий потенціал.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси У понеділок, 18 травня, у Львові без світла залишаться декілька вулиць у Франківському, Залізничному та Галицькому районах. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Де у Львові з’являться парковки для велобайків Де у Львові з’являться парковки для велобайків Із червня у Львові почнуть впроваджувати проект зі створення стоянок для велобайків. Про це 15 травня під час конференції заявив начальник транспорту і зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир.
  • 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим жив Львів упродовж минулого тижня.
  • У Львові із Личаківського кладовища викрали бронзовий надгробок У Львові із Личаківського кладовища викрали бронзовий надгробок Із Личаківського цвинтаря у Львові викрали бронзове погруддя вагою приблизно 150 кг заслуженого працівника сільського господарства *Юліана Карпінського. Інформацію вже підтвердили у Державному історико-культурному музеї-заповіднику «Личаківський цвинтар».
  • День Музею у Львові. Що відвідати? День Музею у Львові. Що відвідати? Із 15 по 17 травня Львів стане справжнім культурним осередком: музеї відкриють свої двері для багатьох відвідувачів, пропонуючи їм пізнавальні лекції, творчі майстерні, концерти, а також театралізовані дійства. Tvoemisto.tv пропонує перелік музеїв, які приготували цікаві заходи у рамках святкування.
  • Львів Львів'янам розкажуть, як сьогодні правильно займатись волонтерством У четвер, 21 травня, у Львові відбудеться регіональний семінар «Волонтерство та благодійність за новими правилами: можливості та виклики». Захід має на меті зміцнити потенціал регіональних волонтерських та благодійних організацій в управлінні фінансами, бухгалтерському обліку, залученні ресурсів та звітності.
  • Ремонт дороги до Червонограда обіцяють завершити у травні Ремонт дороги до Червонограда обіцяють завершити у травні До кінця травня цього року дорожники планують завершити поточний ремонт однієї з найгірших ділянок траси Р-15 Жовква-Червоноград-Ковель. Сьогодні підрядник виконує роботи на відтинку від села Межиріччя до міста Червоноград.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Цього тижня пропонуємо перелік заходів для тих, хто хоче провести вихідні на свіжому повітрі, обговорити стратегію розвитку міста або просто подивитись на фільм.
  • Дискусія про європейськість Львова – вже сьогодні на Tvoemisto.tv Дискусія про європейськість Львова – вже сьогодні на Tvoemisto.tv Сьогодні у рамках святкування Дня Європи у Львові Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує львів’ян та гостей міста на панельну дискусію «Що Україна та Львів можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?». Пряму трансляцію дискусії можна буде переглянути наживо на Tvoemisto.tv. Початок - о 13.00.
  • Львів як на долоні. Екскурсія оглядовими майданчиками Львів як на долоні. Екскурсія оглядовими майданчиками Львів, який ви вже знаєте, але на який хочеться дивитись знов і знов. Древні дахи, переплетення вулиць та архітектурні творіння. Все це Tvoemisto.tv покаже із найвищих оглядових майданчиків Львова.
  • Конкурс на найкращий соціальний плакат у Львові. Як долучитись? Конкурс на найкращий соціальний плакат у Львові. Як долучитись? У рамках урбаністично-культурного проекту «Майстерня міста 2015» оголосили конкурс соціального плаката на тему «Збереження культурної спадщини міста Львова». Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • Фільм тижня у Львові: «Ідеальний голос 2» Фільм тижня у Львові: «Ідеальний голос 2» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду музичну комедію «Ідеальний голос 2». Ця історія співочих дівчат розповідає про те, якими можуть бути талановиті люди на шляху до своєї мети.
  • Майстер-клас із галицької та кримської кухонь. Як долучитись?
Майстер-клас із галицької та кримської кухонь. Як долучитись? Завтра, 16 травня, у Львові відбудеться 4-й майстер-клас із приготування страв галицької та кримської кухонь. Присутні скуштують кримських чебуреків і галицького гречаного пирога із картоплею та занотують секрети рецептів. Запрошують усіх охочих.
  • Як у Львові святкуватимуть День Європи. Перелік заходів Як у Львові святкуватимуть День Європи. Перелік заходів 12-20 травня Україна долучиться до відзначення Дня Європи. Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з 10-ма містами України проведе різнопланові заходи, що вкотре нагадають громадянам про європейськість України, її потенціал та інтелект. Приєднається до відзначення Дня Європи і Львів.
  • Львів’ян закликають долучатись до реконструкції Парку культури Львів’ян закликають долучатись до реконструкції Парку культури Наразі у Львові триває робота над оновленням одного з найулюбленіших парків львів’ян. У суботу та неділю, 30-31 травня, архітектори, дизайнери, дендрологи, інші спеціалісти та активні мешканці зберуться для спільної розробки проекту розвитку Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.
  • Львів’ян  знайомитимуть із мистецтвом у Стрийському парку 
Львів’ян знайомитимуть із мистецтвом у Стрийському парку У неділю, 17 травня, у Львові проведуть другий етап пленеру «LvivSeasons». Участь у заході беруть молоді художники віком від 15 до 30 років – студенти та випускники Львівської національної академії мистецтв, Львівського державного коледжу ім. І. Труша, Української академії дизайну у Львові.
  • То є Львів! Анатолій, програміст То є Львів! Анатолій, програміст Галерея нашого нового проекту «То є Львів!», у якому розповідаємо про звичайних львів’ян, цього тижня поповнилась ще одним портретом. Сьогоднішнього героя рубрики звати Анатолій. За освітою він – програміст. З дитинства захоплюється усім, що пов’язане з комп’ютерами. Однак найбільше любить подорожувати. Каже, саме у мандрівках можна здобути найцінніший життєвий досвід.
  • Де у Львові не буде гарячої води до 22 травня. Перелік буднків Де у Львові не буде гарячої води до 22 травня. Перелік буднків Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», через ремонтні роботи на об’єктах теплопостачання призупинено подачу гарячої води до 24 споживачів Львова.
  • Поціновувачі айкідо з України та Європи з’їдуться до Львова 
Поціновувачі айкідо з України та Європи з’їдуться до Львова У суботу та неділю, 23-24 травня, у СК «Динамо», що на вулиці Василя Стуса, 4, відбудеться Міжнародний навчальний семінар з Айкідо Йосінкан під керівництвом відомого майстра та керівника Міжнародної Федерації Йосінкан Сусуму Чіно 8 Дан, Японія. Організаторам заходу є Українська фундація Йошинкан Будо.
  • У Львові відбудеться велопробіг «Green Bike»: перекриватимуть рух У Львові відбудеться велопробіг «Green Bike»: перекриватимуть рух 16 травня, в рамках першого велосипедного фестивалю «ВЕЛОПАРК», який відбудеться у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, вулицями міста пройде велопробіг «Green Bike».
  • Хто з 1 червня втрачає право на пільговий проїзд у Львові? Перелік Хто з 1 червня втрачає право на пільговий проїзд у Львові? Перелік
  • Масове отруєння у Львові: госпіталізовано вже 48 осіб Масове отруєння у Львові: госпіталізовано вже 48 осіб Кількість госпіталізованих з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» збільшилась до 48 осіб.
  • Біля вокзалу у Львові буде смуга для громадського транспорту Біля вокзалу у Львові буде смуга для громадського транспорту На вулиці Городоцькій біля Привокзального ринку виділять смугу для громадського транспорту. Рішення було погоджено на міській комісії з безпеки дорожнього руху.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Нині на вулиці Городоцькій поблизу головного залізничного вокзалу сталося ДТП.
  • Львів’яни вирушають у пішу прощу: перекриватимуть рух Львів’яни вирушають у пішу прощу: перекриватимуть рух Сьогодні, 15 травня, із нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці розпочинається ХХІІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів». За шляхом маршруту прочан перекриватимуть рух.
  • Від сьогодні проїзд у львівських маршрутках коштує 4 гривні Від сьогодні проїзд у львівських маршрутках коштує 4 гривні Від сьогодні, 15 травня, вартість проїзду у львівських маршрутках дорожчає до 4 гривень. Окрім того, знімаються часові обмеження на безкоштовний проїзд для пільгових категорій.
  • У Львові обговорять, що заважає місту стати ще більш європейським У Львові обговорять, що заважає місту стати ще більш європейським У суботу, 16 травня, в рамках святкування Дня Європи у Львові Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує львів’ян та гостей міста на панельну дискусію «Що Україна та Львів можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?».
  • У Львові центру екстреної медичної допомоги вручили новий реанімобіль У Львові центру екстреної медичної допомоги вручили новий реанімобіль Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав сучасний німецький реанімобіль Mercedes-Benz Sprinter 413, який дає можливість виконувати інтенсивну терапію безпосередньо в салоні авто. Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.
  • Релігійні організації звільнили від податку на нерухомість Релігійні організації звільнили від податку на нерухомість Релігійні організації не платитимуть податок на нерухомість. Про це йдеться в змінах до Податкового кодексу, які сьогодні 248-ма голосами ухвалила Верховна Рада, пише УНІАН.
  • Ситуація на дорогах: на вул. Бандери –  затори, на Франка стоять трамваї Ситуація на дорогах: на вул. Бандери – затори, на Франка стоять трамваї Наразі у Львові значно ускладнений рух на вул. Степана Бандери у напрямку руху від вул. Коперника. Водії пов’язують виникнення заторів вздовж усієї вулиці із перекриттям руху на площі святого Юра.
  • У новій поліції Львова хочуть служити більше 8 тисяч чоловік У новій поліції Львова хочуть служити більше 8 тисяч чоловік У новій патрульній поліції Львова уже виявили бажання служити більше восьми тисяч осіб. Про це повідомили в прес-службі обласного управління міліції.
  • Які внутрішні дворики впорядковують у Львові Які внутрішні дворики впорядковують у Львові У центральній частині міста відновлюють три внутрішні двори: на вул. Довбуша, 1, 7А та 11. Роботи тривають вже другий тиждень, а закінчити їх планують до кінця травня. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.
  • Львів Львів'ян запрошують на фестиваль вуличної їжі у Парку культури 16 та 17 травня у Львові під час Першого львівського велофесту відбудеться другий фестиваль вуличної їжі «Парк-Пікнік». Про це повідомили організатори події.
  • Як у Львові вшанують 71-шу річницю депортації татар. Програма заходів Як у Львові вшанують 71-шу річницю депортації татар. Програма заходів 18 травня у світі вшановуватимуть 71-шу річницю сталінської депортації кримськотатарського народу, яка забрала життя майже половини корінного народу Криму. До вшанування доєднається і Львів. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • Зі Львова відкривають прямий авіарейс до  Тель-Авіва Зі Львова відкривають прямий авіарейс до Тель-Авіва У середу, 20 травня, авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» виконає перший власний прямий регулярний рейс за маршрутом Львів – Тель-Авів – Львів. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.
  • У Львові відкривається кінотеатр просто неба У Львові відкривається кінотеатр просто неба У суботу, 16 травня, у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться кінопоказ просто неба. Цією подією розпочнеться сезон перегляду світових кіношедеврів на свіжому повітрі у Львові, адже подібні кінопокази відбуватимуться у парку щовихідних.
  • Львів Львів'ян закликають не ламати дерева перед Трійцею Християн закликають не нищити молоді деревця з метою прикрашання храмів і домівок до свята Зіслання Святого Духа.
  • Львів’яни продовжують звертатися до лікарень із симптомами отруєння. Оновлено Львів’яни продовжують звертатися до лікарень із симптомами отруєння. Оновлено На сьогодні, 14 травня, у Львові із симптомами харчового отруєння до лікарень звернулася 28 людей, серед яких – 4 дитини. Медики після діагностування стверджують, що потерпілі знаходяться в стані середньої важкості.
  • Тролейбус №13 пустять через центр не раніше кінця травня Тролейбус №13 пустять через центр не раніше кінця травня У понеділок, 18 травня, відновлюють роботи з продовження тролейбусної лінії №13 до пр. Свободи. Планується, що в кінці травня усі роботи будуть виконані. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради із посиланням на директора ЛКП «Львівелектротранс» Сергія Васільєва.
  • Від сьогодні площа Святого Юра перекрита для руху Від сьогодні площа Святого Юра перекрита для руху Сьогодні, 14 травня, розпочалися роботи з впорядкування пл. св. Юра. Зокрема, ремонтники мінятимуть аварійні інженерні мережі. У зв’язку з цим площа буде закрита для руху транспорту. Також буде внесено зміни у схеми руху громадського транспорту. На час проведення дорожньо-ремонтних робіт зі змінами курсуватимуть міські автобусні маршрути №2А, 15, 33, 38, та тролейбуси №2, 7, 9, 10, 12, 20.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!