Новини
  • Львів Львів'ян закликають не ламати дерева перед Трійцею Християн закликають не нищити молоді деревця з метою прикрашання храмів і домівок до свята Зіслання Святого Духа.
  • Львів’яни продовжують звертатися до лікарень із симптомами отруєння. Оновлено Львів’яни продовжують звертатися до лікарень із симптомами отруєння. Оновлено На сьогодні, 14 травня, у Львові із симптомами харчового отруєння до лікарень звернулася 28 людей, серед яких – 4 дитини. Медики після діагностування стверджують, що потерпілі знаходяться в стані середньої важкості.
  • Тролейбус №13 пустять через центр не раніше кінця травня Тролейбус №13 пустять через центр не раніше кінця травня У понеділок, 18 травня, відновлюють роботи з продовження тролейбусної лінії №13 до пр. Свободи. Планується, що в кінці травня усі роботи будуть виконані. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради із посиланням на директора ЛКП «Львівелектротранс» Сергія Васільєва.
  • Від сьогодні площа Святого Юра перекрита для руху Від сьогодні площа Святого Юра перекрита для руху Сьогодні, 14 травня, розпочалися роботи з впорядкування пл. св. Юра. Зокрема, ремонтники мінятимуть аварійні інженерні мережі. У зв’язку з цим площа буде закрита для руху транспорту. Також буде внесено зміни у схеми руху громадського транспорту. На час проведення дорожньо-ремонтних робіт зі змінами курсуватимуть міські автобусні маршрути №2А, 15, 33, 38, та тролейбуси №2, 7, 9, 10, 12, 20.
  • Вулиця Курбаса у Львові вже пішохідна. Фото Вулиця Курбаса у Львові вже пішохідна. Фото Перевтілення вулиці Курбаса у Львові триває, й невдовзі вона стане зовсім іншою – із новим покриттям, деревами, вуличними меблями та декоративним освітленням. Нині на вулиці облаштували покриття та висадили дерева.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра у Львові близько десятка вулиць у Франківському та Шевченківському районах залишаться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Чи відшкодовуватимуть збитки львів’янам, що отруїлися Чи відшкодовуватимуть збитки львів’янам, що отруїлися Сьогодні, 13 травня, у Львові із симптомами харчового отруєння до лікарень звернулось більше 20 осіб. За однією із версій львів’яни захворіли після споживання продуктів із курячого м’яса в одному із закладів Холдингу емоцій «!Fеst». Менеджер зв’язків із громадськістю мережі ресторанів Христина Васильків розповіла Tvoemisto.tv, що наразі заклад «Театр пива «Правда» зачинили для відвідування і перевіряють.
  • Львів’ян попереджують про грозу та шквали Львів’ян попереджують про грозу та шквали Львівський регіональний центр з гідрометеорології застерігає: по місту Львову 14 травня гроза. Вдень пориви північно-західного вітру та шквал 15 – 20 м/с, град.
  • Масове харчове отруєння у Львові. 5 фактів Масове харчове отруєння у Львові. 5 фактів Ситуацію щодо можливого отруєння людей внаслідок споживання продуктів харчування у одному з ресторанів Львова зараз вивчають фахівці. Всім госпіталізованим пацієнтам проводиться необхідний комплекс лікувально-діагностичних заходів, відповідно до протоколів МОЗ України. Ситуація перебуває на контролі. На місці працюють спеціалісти Головного управління держсанепідслужби України у Львівській області, інформує прес-служба міськради.
  • У Львові для військових збиратимуть вишиванки. Як долучитись? У Львові для військових збиратимуть вишиванки. Як долучитись? Зібрані вишиванки передадуть на Схід як обереги. Тож львів'ян закликають приносити свої, купувати чи вишивати солдатам національні сорочки.
  •  Львів’ян запрошують на «Казку у гаю» Львів’ян запрошують на «Казку у гаю» У суботу та неділю, 30-31 травня, традиційно, як і кожного року до Дня захисту дітей у Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться дитячий фестиваль «Казка у гаю». Розпочинається Фестиваль привітальною виставою від відомих акторів міста.
  • На проспекті Свободи у Львові вибухівки не знайшли. Оновлено На проспекті Свободи у Львові вибухівки не знайшли. Оновлено Сьогодні, 13 травня, на лінію 102 зателефонував невідомий та повідомив про замінування трьох магазинів, які знаходяться у центрі міста. Жодних вимог, які могли б відвернути вибух, анонім не висував. Наразі правоохоронці завершили пошуки й інформують, що вибухівки не знайшли.
  • У Львові хочуть з У Львові хочуть з'ясувати, коли у транспорті введуть е-квиток Із 15 травня тариф на проїзд у маршрутках підвищується до 4 грн. Опитування львів’ян показало, що вони готові платити за проїзд більше, якщо буде забезпечена якість перевезень та облік пасажиропотоку. Одним із кроків до цього мав би стати електронний квиток, про запровадження якого у Львові вже говорять досить давно.
  • У Львові запропонували президенту визначити дату Дня вишиванки У Львові запропонували президенту визначити дату Дня вишиванки 21 травня Львів приєднається до загальноукраїнського Дня вишиванки. Про це під час прес-конференції розповіла організатор акції Леся Воронюк-Волошина.
  • Пам’ятник Шептицькому з’явиться у Львові  до 29 липня Пам’ятник Шептицькому з’явиться у Львові до 29 липня Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський сьогодні, 13 травня, заявив, що місто зробить все можливе для того, аби встановити пам’ятник Митрополитові Андрею Шептицькому до 29 липня. Проте, за його словами, облаштування самої площі Святого Юра може тривати довше.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Нині на вулиці Городоцькій поблизу головного залізничного вокзалу сталося ДТП.
  • Сьогодні екс-прем’єр Польщі у Львові розкаже про можливості для бізнесу Сьогодні екс-прем’єр Польщі у Львові розкаже про можливості для бізнесу Сьогодні, 13 травня, відбудеться черговий бізнес-сніданок «BreakWest». Цього разу основним спікером буде колишній прем’єр-міністром Польщі Ян Кшиштоф Белецький. Переглянути онлайн-трансляцію заходу кожен охочий зможе наживо на Tvoemisto.tv. Початок о 9.30 годині.
  • Закон про воєнний стан. 10 фактів Закон про воєнний стан. 10 фактів Учора, 12 травня, Верховна Рада прийняла закон про правовий режим функціонування держави у разі запровадження воєнного стану. Необхідність його введення має бути обґрунтована президентом, якщо він вирішить його підписати.
  • На Львівщині знайшли одне з найбільших поховань вояків УПА На Львівщині знайшли одне з найбільших поховань вояків УПА В урочищі «Альтана» на Сколівщині виявлено близько 30 людських останків. За інформацією комунального підприємства «Доля» Львівської облради, більшість належить воякам УПА.
  • Онлайн-прийом заявок до нової поліції Львова продовжили Онлайн-прийом заявок до нової поліції Львова продовжили Станом на вівторок, 12 травня, служити у складі нової патрульної поліції у Львові зголосилися понад 7 тисяч людей. Однак через ажіотаж набір продовжили.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес Завтра, 13 травня, у Львові близько 20 вулиць у п’яти районах міста залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У Львові шукають тренерів для навчання нових поліцейських У Львові шукають тренерів для навчання нових поліцейських У Львові оголосили конкурсний набір тренерів для проведення навчання слухачів нової патрульної поліції. Про це повідомили в прес-службі обласного управління міліції.
  • «Таємна аптека» запрошує на екскурсію у львівське підземелля «Таємна аптека» запрошує на екскурсію у львівське підземелля Вже традиційно, з нагоди Міжнародного дня музеїв, інтерактивний музей «Таємна аптека», що на площі Соборній,1, відкриває двері усім охочим. У неділю, 17 травня, та понеділок, 18 травня, перші 2 екскурсії безкоштовні.
  • У Львові обговорять проблеми розвитку інноваційної інфраструктури У Львові обговорять проблеми розвитку інноваційної інфраструктури Із четверга по суботу, 14-16 травня, у Львові відбуватиметься ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури: європейський вектор – нові виклики та можливості». Мета заходу – об'єднати владу, успішних підприємців і креативних науковців для проведення змістовного діалогу.
  • Площу святого Юра закривають на ремонт. Схеми руху громадського транспорту
  • 5 унікальних львівcьких сходів, де варто зробити селфі 5 унікальних львівcьких сходів, де варто зробити селфі Львів – це не тільки готичні шпилі і старовинна глиняна ліпка на фасадах, Львів – це ще й вишукані елементи інтер’єру, які збереглися крізь роки і не втратили шарму. Пропонуємо вам перелік унікальних сходів, які точно сподобаються любителям стильних селфі.
  • Скільки коштуватиме проїзд у нічних маршрутках Львова Скільки коштуватиме проїзд у нічних маршрутках Львова У місті зараз вивчають можливість реалізації проекту з запровадження нічних маршрутів. Якщо проект знайде підтримку, такі нічні маршрути можуть курсувати містом вже влітку. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • 11-річного львів’янина нагородили орденом загиблого в АТО батька 11-річного львів’янина нагородили орденом загиблого в АТО батька Указом Президента України від 14 березня «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» львівський сержант Віктор Лущик нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Нагороду за батька отримав його 11-річний син.
  • Львів’янам розкажуть про досвід Ізраїлю у ІТ-сфері Львів’янам розкажуть про досвід Ізраїлю у ІТ-сфері Сьогодні, 12 травня, Львівська бізнес-школа, MS in Technology Management запрошує на зустріч-дискусію з відомим підприємцем із Ізраїлю Іллею Кенігштейном на тему «Tel Aviv – Startup City». Організатори пропонують дізнатись чимало нового та корисного про Ізраїль – державу-стартап, яка побудувала ІТ-галузь, поки воювала. Також говоритимуть про потенційні сценарії становлення структури інноваційного бізнесу в Україні.
  • На вихідних у Львові – велофестиваль. Програма
На вихідних у Львові – велофестиваль. Програма У неділю та суботу, 16-17 травня, у Парку культури пройде перший велофестиваль «Велопарк», який збере усю велоспільноту міста. Захід об’єднає спортивне, музичне, кулінарне та мистецьке поціновування велоруху. Для організації цієї унікальної події об’єдналися Парк культури, ГО «ВелоклубРоверс» та FrankyKustomFamily.
  • Львів’янам пропонують прикрасити трамваї та автобуси Львів’янам пропонують прикрасити трамваї та автобуси Львівська міська рада оголошує міський відкритий конкурс на зовнішнє оформлення міського пасажирського громадського транспорту у Львові. Кінцевий термін подання конкурсних проектів – 20 червня.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Луганській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Луганській Нині на вулиці Луганській сталося ДТП, що призводить до утворення затору.
  • У Львові обмежили рух на перетині Червоної Калини – Драгана У Львові обмежили рух на перетині Червоної Калини – Драгана 11-13 травня обмежують рух транспорту на перетині проспекту Червоної Калини та вулиці Драгана.
  • Львів’янки у вишиванках провели святкову ходу до Дня матері Львів’янки у вишиванках провели святкову ходу до Дня матері Сьогодні, 10 травня, львівський осередок Союзу українок провів урочисту ходу.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 4-10 травня.
  • У Львові розпочався Чемпіонат України з дуатлону. Фото У Львові розпочався Чемпіонат України з дуатлону. Фото Сьогодні, 10 травня, у нашому місті розпочались змагання з дуатлону, які проходять через центральну частину, проспект Чорновола і вулицю Липинського.
  • Як завтра уникнути заторів у Львові. Схеми Як завтра уникнути заторів у Львові. Схеми Завтра, 10 травня, о 9:00 годні у Львові розпочнуться змагання з дуатлону, які пройдуть через центральну частину, проспект Чорновола і вулицю Липинського. У зв’язку з цим вулиці будуть повністю закритими для проїзду автомобілів та громадського транспорту у період від 8.30 до 13.30 год. Відтак, на період змагань тролейбус №13 не курсуватиме взагалі, а 21 міський автобусний маршрут буде їздити за зміненою схемою руху.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними вся Україна відзначає Дні примирення та пам’яті за жертвами Другої світової війни. Громада міста Львова також вшановує загиблих героїв, чий вклад у боротьбу із найжахливішими тоталітарними режимами ХХ століття став безцінним. Чимало подій 9 і 10 травня проходитимуть без веселощів, а з сумом за полеглими та надією на мир. Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові.
  • Ніколи знову… Львів’яни вшанували полеглих у ІІ Світовій війні Ніколи знову… Львів’яни вшанували полеглих у ІІ Світовій війні 8 і 9 травня – у Львові Дні пам’яті та примирення, під час яких відбулася низка поминальних заходів.
  • Суд дозволив усі масові заходи до 9 травня у Львові Суд дозволив усі масові заходи до 9 травня у Львові Сьогодні, 9 травня, Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким дозволив проведення у Львові масових заходів партіям, громадським організаціям та окремим громадянам.
  • На вулиці Під Дубом у Львові відремонтують аварійний дах На вулиці Під Дубом у Львові відремонтують аварійний дах 260 тисяч гривень із міського бюджету витратять на ремонт даху будинку на вулиці Під Дубом у Львові. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові з У Львові з'являться два нові автобусні маршрути У Львові відкриють ще двох автобусних маршрутів до Збиранки та до Великих Грибовичів. Відповідні зміни до рішення №809 від 02.09.2011р «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування» вніс виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 8 травня, інформує прес-служба ЛМР.
  • Фільм тижня у Львові: «Це я» Фільм тижня у Львові: «Це я» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду українську мелодраму про українців. Про те, як ми не вміємо чути один одного, але вміємо по-справжньому любити.
  • У Львові зустріли студента, якого рік тримали у російському СІЗО. Оновлено У Львові зустріли студента, якого рік тримали у російському СІЗО. Оновлено Сьогодні, 8 травня, до Львова повернувся Юрій Яценко, студент юридичного факультету ЛНУ імені Франка, активіст Євромайдану, який більш ніж рік перебував у російському СІЗО. Львів’яни зустріли його на вокзалі.
  • Львів’ян запрошують на фестиваль з шахів Львів’ян запрошують на фестиваль з шахів У суботу та неділю, 9-10 травня, пройде фестиваль з шахів, присвячений Дню міста Львова. Захід організовує Львівська обласна шахова федерація спільно з управлінням молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.
  • Проїзд у львівських маршрутках подорожчає з 15 травня Проїзд у львівських маршрутках подорожчає з 15 травня З 15 травня проїзд у львівських маршрутках подорожчає до 4 гривень. Відповідне рішення прийняв виконком Львова сьогодні, 8 травня.
  • До кінця червня у Львові відремонтують покриття на Сокільницькій До кінця червня у Львові відремонтують покриття на Сокільницькій У Франківському районі Львова спільно з мешканцями відремонтують вул.Сокільницьку. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради із посиланням на головк Франківської районної адміністрації Руслана Кандибора.
  • Львів’ян запрошують привітати матерів разом із оркестром INSO-Львів Львів’ян запрошують привітати матерів разом із оркестром INSO-Львів Щорічний Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози», який традиційно проходитиме у Львівській обласній філармонії з 22 травня до 7 червня 2015 року, цьогоріч розпочнеться з особливої акції. Присвяченої матерям.
  • Фестиваль театрів для людей із особливими потребами у Львові. Програма Фестиваль театрів для людей із особливими потребами у Львові. Програма У п’ятницю та суботу, 15-16 травня, відбудеться X Ювілейний міжнародний фестиваль особливих театрів на тему «У старому кіно». У перший день фестивалю покази театральних вистав будуть у Міському Палаці Культури ім. Гната Хоткевича, що на вулиці Кушевича, 1, другого дня відбудуться обговорення та консультації для керівників і режисерів театральних колективів-учасників фестивалю, а також екскурсії для особливих акторів. Учасниками фестивалю є колективи зі Львова, Червонограду, Нового Роздолу, Києва, Сум, Херсону та гості з Польщі і Білорусії.
  • Думки Твого міста: чи готові львів’яни платити за проїзд більше? Думки Твого міста: чи готові львів’яни платити за проїзд більше? Львівська влада вже розглядає новий тариф на проїзд у маршрутках. Ціна його становитиме 4 гривні. Проект рішення про встановлення нової ціни на проїзд вже погодив Антимонопольний комітет. Tvoemisto.tv запитало у львів’ян, як вони ставляться до можливих нововведень?
  • У неділю християн запрошують вшанувати найстарішу ікону Львова У неділю християн запрошують вшанувати найстарішу ікону Львова У 4-ту неділю після Великодня, 10 травня, у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ КП, що на вулиці Грушевського, 2, відзначать день вшанування Львівської чудотворної ікони Божої Матері Одигитрії. З цієї нагоди об 11:00 годині у храмі розпочнеться Архиєрейська Літургія, яку очолить митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій (Рудюк).
  • Львів’янам покажуть жінок  на світлинах із Першої світової війни Львів’янам покажуть жінок на світлинах із Першої світової війни У четвер, 14 травня, у Центрі міської історії у рамках виставкової програми відбудеться відкрита лекція Малґожати Радкєвіч «(Не)видимі історії: Жінки на фотографіях з Першої світової війни». Антропологиня розповість про жіночий досвід у збройному конфлікті. На виставці "Велика війна 1914 - ... Індивідуальний та глобальний досвід" представлять історії робітниць, медсестер, воячок і благодійниць. Лекція Малґожати доповнить цю тему новими героїнями і сюжетами.
  • Ситуація на дорогах Львова: ускладнений рух проспектом Чорновола Ситуація на дорогах Львова: ускладнений рух проспектом Чорновола Наразі у Львові на проспекті Чорновола на кільці важко проїхати. Утворився значний затор по вулиці Липинського. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Хмельницького Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Хмельницького Нині на початку вулиці Хмельницького тимчасово ускладнився рух та не курсують трамваї.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на площі Соборній Ситуація на дорогах Львова: ДТП на площі Соборній Нині на перехресті вулиць Франка та Пекарської поблизу площі Соборної сталося ДТП.
  • Сьогодні у Львові День пам’яті та примирення. Програма заходів Сьогодні у Львові День пам’яті та примирення. Програма заходів Сьогодні, 8 травня, у Львові відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення. Громада міста також зможе вшанувати загиблих героїв, чий вклад у боротьбу із найжахливішими тоталітарними режимами ХХ століття став безцінним.
  • В Україні пропонують видавати зошити з портретами героїв Небесної сотні В Україні пропонують видавати зошити з портретами героїв Небесної сотні Всі артисти, які, не важливо якою мовою говорять чи співають, які вважають себе українцями, зараз мають сфокусуватися на новій генерації, на новому поколінні. Бо від того, які діти повиростають, залежить, яку ми країну через 10 років будемо мати.
  • Помер головний редактор львівського видання «Вголос» Помер головний редактор львівського видання «Вголос» На 41-му році життя передчасно помер головний редактор «Вголосу» Віктор Павлик.
  • Відомі львів’яни на один день перевтіляться у кельнерів Відомі львів’яни на один день перевтіляться у кельнерів «Подаруй кельнеру квітку!» – під цим гаслом 21 травня у Львові вже всьоме відзначатимуть День кельнера. Мета святкувань – підвищити престиж професії офіціанта та спонукати молодь до навчання у цій сфері. Як відзначає виконуючий обов’язки начальника управління економіки ЛМР Вікторія Довжик, це свято не має аналогів у світі.
  • Фестиваль ретро-автівок у Львові. Програма
Фестиваль ретро-автівок у Львові. Програма Із 12 до 14 червня у Львові традиційно пройде автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів у Львові. У програмі фестивалю багато різноманітних акцій: виставки-презентації класичних автомобілів у парку культури імені Богдана Хмельницького та на площі Ринок, ретро-парад центральними вулицями міста, конкурс авторетроелеганції.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!