Новини
  • Президента УКУ нагородять Орденом Почесного Легіону у Франції Президента УКУ нагородять Орденом Почесного Легіону у Франції У четвер та п’ятницю, 7-10 травня, в Парижі та в містечку Санліс біля Парижа відбудуться традиційні святкування днів Анни Ярославни у Франції. У програмі відзначення – вручення Ордена Почесного Легіону владиці Борису (Ґудзяку) та урочиста Літургія в церкві Бориса і Гліба в Санлісі, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук).
  • Як курсуватимуть екскурсійні електромобілі у Львові. Маршрути Як курсуватимуть екскурсійні електромобілі у Львові. Маршрути Виконавчий комітет ЛМР погодив курсування у Львові екскурсійних електромобілів. Дозвіл надано тимчасово, до 1 серпня цього року.
  • У неділю у Львові пр. Чорновола та вул. Липинського - непроїзні У неділю у Львові пр. Чорновола та вул. Липинського - непроїзні У неділю, 10 травня, о 9:00 годині у Львові розпочнуться змагання з дуатлону, які пройдуть через центральну частину, проспект Чорновола і вулицю Липинського, у зв’язку з цим дані вулиці будуть повністю закриті для проїзду автомобілів та громадського транспорту у період з 8:30 до 13:30 години.
  • Львів’ян запрошують на духовну подорож до Тезе Львів’ян запрошують на духовну подорож до Тезе «Фундація Духовного Відродження» запрошує львів’ян на спільну молитву за пошуком нової солідарності в Тезе*. Мандрівка триватиме із 05 до 22 серпня. Реєстрація вже стартувала і продовжиться до 1 липня.
  • Львів’янам розкажуть, як побороти корупцію Львів’янам розкажуть, як побороти корупцію Сьогодні, 30 квітня, Школа управління Українського католицького університету запрошує на львів’ян на лекцію-дискусію з Богданом Витвицьким, відомим американським діячем у сфері боротьби з корупцією та одним із нещодавніх претендентів на посаду голови антикорупційного бюро в Україні. Тема лекції: «Корупція в Україні: що треба зрозуміти і що треба зробити».
  • У Львові виділять стипендії для молодих істориків. Як отримати? У Львові виділять стипендії для молодих істориків. Як отримати? Проект «Локальна історія» громадської організації «Українська Галицька Асамблея» оголошує відкритий конкурс на здобуття наукової стипендії для молодих істориків. Мета програми – дослідження історії Львова, зокрема минулого нових мікрорайонів міста, які виникли на основі колишніх приміських сіл.
  • Львів’ян закликають долучатись до контролю пасажиропотоку в маршрутках Львів’ян закликають долучатись до контролю пасажиропотоку в маршрутках У Львові оголосили набір людей для визначення реального пасажиропотоку в маршрутках, а також для проведення спільних із ДАІ рейдів у громадському транспорті. Про це, 29 квітня, під час брифінгу заявив керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.
  • Львів’яни не хочуть бачити ринок біля поліклініки на Сихові Львів’яни не хочуть бачити ринок біля поліклініки на Сихові Учора, 29 квітня, біля 4-ї поліклініки на проспекті Червоної Калини, 70, відбулись громадські обговорення щодо рішення про перенесення ринку «Санта-Барбара» на перетин проспекту та вулиці Скрипника. Мешканці довколишніх будинків та працівники поліклініки виступили проти.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Поблизу мотозаводу на вулиці Городоцькій сталося ДТП.
  • Чи був вибух у Львові? Детальна інформація Чи був вибух у Львові? Детальна інформація Сьогодні вночі у соціальних мережах з'явилася інформація, що у Залізничному районі Львова близько першої години пролунав вибух у дільничному пункті міліції. Світлана Добровольська, речник Головного управління міліції у Львівській області, розповіла Tvoemisto.tv про деталі нічного інциденту.
  • На вихідних у Львові дощитиме На вихідних у Львові дощитиме Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що вночі та вранці 30 квітня на поверхні ґрунту та в повітрі будуть заморозки 0-2°. Без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Температура повітря вночі становитиме 3-5º тепла, вдень 13-15º тепла.
  • Декана львівського вишу обрали членом Вищої ради юстиції України Декана львівського вишу обрали членом Вищої ради юстиції України У вівторок, 28 квітня, в Актовій залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся з'їзд представників юридичних ВНЗ і наукових установ щодо призначення членів Вищої ради юстиції. Декан юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, професор Андрій Бойко абсолютною більшістю голосів був обраний і призначений членом Вищої ради юстиції.
  • Львів’янам стане легше слідкувати за витратами бюджету міста Львів’янам стане легше слідкувати за витратами бюджету міста У Львові презентували ініціативу щодо візуалізації даних міського бюджету, реалізовану з ініціативи міськради та за підтримки Програми розвитку ООН, з метою полегшення доступу громадян до даних про доходи та видатки місцевого бюджету, особливості його формування та ефективність виконання.
  • Як курсуватимуть нічні автобуси у Львові. Прогнозовані маршрути Як курсуватимуть нічні автобуси у Львові. Прогнозовані маршрути У Львові активно обговорюють питання повернення нічних маршрутів, які повинні поєднувати центр міста і вокзал із віддаленими районами. Наразі Управління транспорту та зв'язку організувало опитування щодо доцільності нічних рейсів і за їх результатами пропонує 7 маршрутів по усьому місту.
  • Площу Митну у Львові прикрасять до Дня міста
Площу Митну у Львові прикрасять до Дня міста Завтра квітковий годинник, що на пл. Митній, прикрасять двома тисячами квітів бегонії. Роботи вже традиційно виконуватиме компанія «Плантпол-Україна».
  • День Батяра у Львові святкуватимуть довше. Програма День Батяра у Львові святкуватимуть довше. Програма Святкування Дня Батяра у Львові продовжено ще на один день. Отож, 1-4 травня у Львові на площі Музейній (біля Домініканського собору) збираються усі, хто хоче більше дізнатися про батярів, стати частиною батярської культури, відтворити настрій та запал, який панував у місті на початку ХХ століття, та разом відсвяткувати День Батяра у Львові.
  • Що не пропустити у День Львова: 7 важливих подій Що не пропустити у День Львова: 7 важливих подій Місто Львів відзначає День міста. Оскільки цього року виповнюється 150 років від дня народження митрополита Андрея графа Шептицького, прийнято рішення відзначити 759-річчя Львова, як День міста Шептицького. Сьогодні, зокрема, о 19.00 год у Львівському будинку органної та камерної музики відбудеться унікальна музична подія «Чотири клавесини», під час якої Львів на один день стане клавесинною столицею України.
  • Львів Львів'ян запрошують помолитись за місто У неділю, 3 травня, мешканці Львова та гості відзначатимуть День міста. З цієї нагоди у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) о 14.30 год відбудеться екуменічна молитва за місто. До участі запрошують представників усіх конфесій, мешканців та гостей Львова.
  • Як зекономити? Львівська залізниця запроваджує абонементи Як зекономити? Львівська залізниця запроваджує абонементи Пасажири Львівської залізниці, які часто користуються приміськими електро- та дизель-поїздами, мають можливість зменшити витрати на проїзд, купуючи абонементні квитки, повідомили у прес-центрі ДТГО «Львівська заліхниця».
  • Дорогу Львів-Тернопіль відремонтували лише на словах. Фото Дорогу Львів-Тернопіль відремонтували лише на словах. Фото Водії обурюються, що дорога Львів-Тернопіль, на ремонт якої витратили 1,5 мільйона гривень, відремонтованою зовсім не виглядає.
  • Коли «Залізничтеплоенерго» увімкне львів Коли «Залізничтеплоенерго» увімкне львів'янам гарячу воду Головний інженер ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Віталій Камінський розповів Tvoemisto.tv про перебіг гідравлічних випробувань та коли підприємство відновить постачання гарячої води львів'янам.
  • У Львові - транспортний колапс У Львові - транспортний колапс Нині у Львові складно проїхати вулицями Науковою, Єрошенка, Липинського, Хмельницького, Кульпарківською, Володимира Великого, Івана Франка, а також проспектом Свободи.
  • Львів’янам знову приходитимуть повістки Львів’янам знову приходитимуть повістки В Україні розпочалася п’ята хвиля часткової мобілізації. Готувати її стали ще до закінчення четвертої, а саме від 10 квітня. Генштаб не називає кількості тих, хто буде призваний до війська під час цієї хвилі.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Єрошенка, ДТП на вулиці Великого Ситуація на дорогах Львова: затор на Єрошенка, ДТП на вулиці Великого На вулиці Єрошенка посеред дороги поламалася вантажівка. Аварія може стати причиною затору. Тим часом вулицею Володимира Великого неможливо проїхати через два ДТП.
  • Українці отримуватимуть шенгенські візи за новими правилами Українці отримуватимуть шенгенські візи за новими правилами З 23 червня в Україні почне діяти візова інформаційна система (ВІС) країн Шенгенського договору. Згідно із нею при поданні документів на отримання шенгенської візи заявники повинні будуть здати свої відбитки пальців та цифрову фотографію.
  • ТОП-3 соціальних відеролики до Дня перемоги ТОП-3 соціальних відеролики до Дня перемоги Напередодні травневих свят презентували соціальний проект «Пам'ятаємо. Пишаємося. Переможемо!». Серія із 2 відеороликів створена креативним агентством TABASCO на замовлення групи «Інформаційний Опір», за сприяння Національної гвардії України і Національного військово-історичного музею України в рамках інформкампанії до 9 травня. Активісти «Українського кризового медіа центру», в свою чергу, з ініціативи Українського інституту національної пам’яті теж створили ролик до 8-9 травня.
  • Вокалістка гурту ONUKA поспілкується із львів’янами Вокалістка гурту ONUKA поспілкується із львів’янами Зустріч музикантки із прихильниками і водночас прес-конференція відбудеться у середу, 29 квітня, о 17:00, у приміщенні Першої Львівської Медіатеки. На захід запрошують усіх охочих поспілкуватись із лідеркою гурту ONUKA.
  • Львів’янам покажуть мистецтво в умовах тюремної камери
Львів’янам покажуть мистецтво в умовах тюремної камери У четвер, 30 квітня, о 17:00 годині в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбудеться відкриття ІІ мистецького проекту «Камера». Цього року в рамках проекту свої роботи представлять 17 талановитих молодих художників не лише зі Західної України, а й з Києва.
  • Як у Львові учаснику АТО отримати путівку в санаторій ? Як у Львові учаснику АТО отримати путівку в санаторій ? Сьогодні, 28 квітня, Львівська облрада виділила 1 млн 300 тис. грн на лікування та реабілітацію демобілізованих. 60 вояків зі Львівщини, які відслужили в зоні АТО, поїдуть на лікування в моршинський санаторій «Говерла».
  • Фестиваль садівництва «Floria Фест». Що подивитись? Фестиваль садівництва «Floria Фест». Що подивитись? 2-3 травня львів'ян запрошують на фестиваль садівництва «Floria Фест», який уже вдруге пройде у садовому центрі “Клуб Рослин”. Дорослі відвідувачі фестивалю зможуть взяти участь у професійних майстер-класах, та отримати консультації із професійного садівництва, а для дітей на заході заплановано чимало забав та розваг. ®
  • Львів’ян запрошують на сплави по Дністру та Чорному Черемошу
Львів’ян запрошують на сплави по Дністру та Чорному Черемошу На вихідні, 1-4 травня, турклуб «Манівці» запрошує львів’ян на сплав по Дністру, а 8-9 травня є нагода дістатись Чорного Черемоша. Тури передбачають ночівки в наметовому містечку, сплави на катамаранах та вечірні посиденьки біля вогнища.
  • До Львова з’їдуться найкращі борці-юніори Західної України До Львова з’їдуться найкращі борці-юніори Західної України Львівська обласна федерація вільної боротьби спільно з управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР організовує проведення відкритого Кубку Львова з вільної боротьби. Захід відбудеться 30 квітня в легкоатлетичному манежі з велотреком, що на вулиці Клепарівська, 39А.
  • Парку «Індустріальному» у Львові – бути Парку «Індустріальному» у Львові – бути Зелена зона на вулиці Липинського має стати парком «Індустріальним». Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.
  • Львів’ян запрошують обговорити перенесення «Санта Барбари» Львів’ян запрошують обговорити перенесення «Санта Барбари» Завтра, 29 квітня, о 18:30 г біля 4-ї поліклініки на просп. Червоної Калини, 70 (на вулиці) пройдуть громадські обговорення щодо рішення про перенесення ринку на перетин проспекту та вул. Скрипника. Мешканців запрошують долучитись.
  • Чому Львівщина досі без начальника юстиції? Чому Львівщина досі без начальника юстиції? Сьогодні, 28 квітня, у Львові представили нового в.о. начальника Головного управління юстиції Львівщини – Ярослава Жукровського. Попри те, що у Міністерстві юстиції оголошували конкурс на посаду начальника, його обрати так і не змогли, відтак, призначили виконувача обов'язків начальника.
  • Що має побачити кожен львів’янин: будівля, де вчився Хмельницький Що має побачити кожен львів’янин: будівля, де вчився Хмельницький Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікавинки про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 7 фактів про унікальну будівлю, яка є першою пам’яткою барокової культури у нашому місті, а також під стінами якої свого часу ходив здобувати науку Богдан Хмельницький.
  • Ситуація на дорогах Львівщини: перекрито частину траси Львів-Тернопіль Ситуація на дорогах Львівщини: перекрито частину траси Львів-Тернопіль Сьогодні, 28 квітня, від 8 до 20 години частина дороги Львів-Тернопіль буде перекритою та недоступною для проїзду через ремонтні роботи.
  • Завтра у Львові – гроза, град та шквал Завтра у Львові – гроза, град та шквал Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що завтра, 28 квітня, вдень буде гроза, град та шквал 15-20 м/с. Вночі без опадів. Температура повітря вночі становитиме 10-12º тепла, вдень 23-25º тепла.
  • У Львові пройде благодійний сімейний фестиваль «Мамазліт» У Львові пройде благодійний сімейний фестиваль «Мамазліт» У суботу, 30 травня, у Львові у готелі Kavalier Boutique Hotel, що на вулиці Старознесенська, 70, відбудеться фестиваль для всієї родини «Мамазліт», де гості матимуть можливість весело провести час на свіжому повітрі.
  • Завтра в ефірі Tvoemisto.tv - розмова з Олегом Рибачуком про нові реалії України Завтра в ефірі Tvoemisto.tv - розмова з Олегом Рибачуком про нові реалії України У вівторок, 28 квітня, у готелі «Леополіс» відбудеться бізнес-сніданок «BreakWest» з українським політиком та громадським діячем Олегом Рибачуком. Темою для обговорення є «Україна в нових геополітичних реаліях».
  • Львів’ян запрошують обговорити будівництво на Котляревського Львів’ян запрошують обговорити будівництво на Котляревського Завтра, 28 квітня, о 18:30 на вулиці Котляревського, 49 пройдуть громадські обговорення щодо будівництва житлово-офісної споруди. Запрошують мешканців прилеглих будинків та небайдужих до долі міста львів’ян.
  • У Львові пройдуть Дні хорватської культури. Програма У Львові пройдуть Дні хорватської культури. Програма Упродовж трьох днів, із 1 до 3 травня, у Львові проходитиме фестиваль «Meditarraneo. Дні Хорватської культури», що познайомить львів’ян і гостей міста з мистецтвом, культурою, національною кухнею, музикою, кіно та туристичним потенціалом Хорватії.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про корупцію від американського правника  Львів’ян запрошують на лекцію про корупцію від американського правника У четвер, 30 квітня, Школа управління Українського католицького університету запрошує на львів’ян на лекцію-дискусію з Богданом Витвицьким, відомим американським діячем у сфері боротьби з корупцією та одним із нещодавніх претендентів на посаду голови антикорупційного бюро в Україні. Тема лекції: «Корупція в Україні: що треба зрозуміти і що треба зробити».
  • Трамвай vs базар. Що важливіше для львів Трамвай vs базар. Що важливіше для львів'ян? Сьогодні, 27 квітня, під час брифінгу міський голова Львова Андрій заявив, що 99% усіх мешканців Сихова проти перенесення ринку «Санта-Барбара» на проспект Червоної Калини – вулицю Скрипника біля поліклініки. Перенесення ринку «Санта-Барбара» у Львові до поліклініки на Сихові теоретично неможливо, сказав мер.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку винуватців двох ДТП Львів’ян просять допомогти у пошуку винуватців двох ДТП У Львові розшукують винуватців нічних ДТП, які трапились 26 та 27 квітня. Правоохоронці просять зголоситися всіх, хто має будь-яку інформацію про обставини цих дорожньо-транспортних пригод, а також інші дані, що можуть допомогти в пошуку водіїв-втікачів.
  • «Львівтеплоенерго» завершив випробування. Коли з’явиться гаряча вода? «Львівтеплоенерго» завершив випробування. Коли з’явиться гаряча вода? Як повідомили у ЛМКП, гідравлічні випробування на магістральних теплових мережах завершено. Тривають роботи з локалізації і ліквідації виявлених поривів і дефектів та трубопроводах.
  • Львів’ян навчатимуть шити вишиванки. Як долучитись? Львів’ян навчатимуть шити вишиванки. Як долучитись? У вівторок, 28 квітня, об 11.00 у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відбудеться лекція українського етнолога, історика матеріальної культури, кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Інституту народознавства НАНУ Оксани Косміної: «Красо України Покуття. Регіональні особливості традиційних сорочок».
  • Скільки львів’яни вживають алкоголю? Статистика
Скільки львів’яни вживають алкоголю? Статистика Кількість магазинів на 1 особу, які продають алкогольні напої у Львові, більш ніж втричі перевищує їхню кількість у Варшаві, Кракові та Вроцлаві. Загалом у місті їх налічується 948 – на близько 750 тис населення, понад 1/7 частина якого – неповнолітнє. Про це повідомили в департаменті економічної політики ЛМР.
  • У Львові запустили програму для навчання управлінців міськради У Львові запустили програму для навчання управлінців міськради У Львові стартувала перша програма управлінського розвитку від Школи управління Українського католицького університету. Це шестимісячний навчально-практичний курс для вищої ланки управління Львівської міської ради.
  • Куди піти з дитиною у Львові. ТОП-5 місць Куди піти з дитиною у Львові. ТОП-5 місць Якщо правильно спланувати свій відпочинок, то він може бути однаково цікавий як для батьків, так і для дітей. Пропонуємо вам ТОП-5 місць у Львові для сімейного відпочинку.
  • У Львові на Сихові впав у яму екскаватор. Фото У Львові на Сихові впав у яму екскаватор. Фото Екскаватор, який задіяний у будівництві трамвайної колії на Сихів, упав у яму.
  • Як львів’янам оформити субсидії. 12 найпоширеніших запитань Як львів’янам оформити субсидії. 12 найпоширеніших запитань Від травня цього року умови надання державної житлової субсидії значно спрощено. Цей вид соціальної допомоги лишається одним із найбільш затребуваних. Пропонуємо вам інформацію про отримання субсидій у формі актуальних питань та відповідей.
  • На травневі свята курсуватиме додатковий потяг Львів-Запоріжжя На травневі свята курсуватиме додатковий потяг Львів-Запоріжжя Для перевезення пасажирів під час травневих свят Укрзалізниця призначила ще один додатковий поїзд.
  • Львів святкує День міста. Програма заходів Львів святкує День міста. Програма заходів Вже цієї неділі, 3 травня, мешканці та гості Львова відзначатимуть День міста. Оскільки цього року виповнюється 150 років від дня народження митрополита Андрея Шептицького, вирішено відзначити 759-річчя Львова як День міста Шептицького.
  • 36 запитань, після яких можна закохатися 36 запитань, після яких можна закохатися Запитання, відповіді на які найкраще допомагають пізнати досі незнайому людину, підібрав ще в 1997-му році психолог Артур Арон. Після його експерименту одна з пар учасників вирушила до вівтаря. Ми пропонуємо вам перелік цих запитань, адже коли іще закохуватись, як не у розпал весни.
  • У Львові проведуть благодійний автоквест. Як долучитись? У Львові проведуть благодійний автоквест. Як долучитись? У Львові відбудеться благодійний автоквест, до участі в якому запрошуються усі бажаючі, які мають намір підтримати військових в АТО. Організаторами заходу є громадське формування «Рабів до раю не пускають», повідомив прес-центр громадського формування.
  • Львів’яни матимуть змогу «подзвонити» Митрополиту Шептицькому Львів’яни матимуть змогу «подзвонити» Митрополиту Шептицькому Із 3 травня і до кінця року діятиме телефонна лінія Шептицького. Зателефонувавши за номером 2907, кожен щодня матиме змогу почути нові висловлювання митрополита Андрея на різні теми.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.
  • Львів’ян закликають пригадати жертв Чорнобильської трагедії Львів’ян закликають пригадати жертв Чорнобильської трагедії Сьогодні, 26 квітня, по всій Україні відбувається вшанування 29-ї річниці Чорнобильської трагедії. У Львові заходи відбудуться у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності та біля Пам’ятного знаку героям і жертвам Чорнобиля.
  • У Львові експонують ікони на дошках із-під ящиків для набоїв У Львові експонують ікони на дошках із-під ящиків для набоїв У Львові у Національному музеї імені Андрея Шептицького відкрилася виставка-продаж унікальних ікон. Християнські святі намальовані на залишках дерев’яних ящиків для набоїв із зони АТО.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!