Новини
  • День міста Шептицького у Львові. Програма святкувань День міста Шептицького у Львові. Програма святкувань У неділю, 3 травня, у Львові мешканці та гості відзначатимуть День міста, а оскільки цього року виповнюється 150 років від дня народження митрополита Андрея Шептицького, прийнято рішення відзначити 759-річчя Львова як День міста Шептицького.
  • Львів’ян навчатимуть гри справжніх самураїв Львів’ян навчатимуть гри справжніх самураїв У середу, 22 квітня, о 17:00 у Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки відбудеться безкоштовний майстер-клас з гри в «Ґо». Якщо вам набридли звичні настільні ігри або ви цікавитись Японією та хочете дізнатись про неї більше – цей захід саме для вас.
  • Львівські сироти висадять фруктовий сад у пам Львівські сироти висадять фруктовий сад у пам'ять про Андрея Шептицького Із нагоди 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, 23 квітня о 14:00 на території Львівської загальноосвітньої школи-інтернат №2, що на вулиці Просвіти, 2/4, відбудеться акція «Діти – митрополиту Андрею». Вихованці школи-інтернату висаджуватимуть близько ста фруктових дерев.
  • Львів’ян запрошують долучатись до розробки вуличних меблів Львів’ян запрошують долучатись до розробки вуличних меблів У середу, 22 квітня, в URBAN бібліотеці, що на вулиці Устияновича, відбудеться спільна розробка та планування дизайну та видів меблів. Всі бажаючі отримають змогу побачити, як їх думки матеріалізують в дереві та розставлять на Катедральній площі.
  • Львів’янам розкажуть, де швидко зробити закупи в Польщі Львів’янам розкажуть, де швидко зробити закупи в Польщі Презентація торгового центру Korczowa Dolina, м. Млини (Польща) – найбільшого торгового центру на кордоні з Європейським Союзом відбудеться у Львові 22 квітня.
  • У Львові проведуть фотовиставку і флешмоб, присвячені читанню У Львові проведуть фотовиставку і флешмоб, присвячені читанню У рамках реалізації проектів «Духовна велич Львова» та «Культурне місто» учасники конкурсу молодіжних проектів Lviv Young Project пропонують нову соціально-культурну ініціативу, яка має на меті популяризувати сімейне читання, пропагувати українську літературу на книжковому ринку, залучити моральних та духовних авторитетів до промоції книг тощо.
  • «Укрзалізниця» розповіла, як дешевше їздити потягами ІнтерСіті «Укрзалізниця» розповіла, як дешевше їздити потягами ІнтерСіті Квитки на потяги ІнтерСіті надходять у продаж за 30 днів до відправлення і, якщо замовити їх у перший клас заздалегідь, то можна зекономити до 15%. Про це повідомили в прес-службі Української залізничної швидкісної компанії.
  • Зі сльозами на очах: у Львові посмертно нагородили Героїв Зі сльозами на очах: у Львові посмертно нагородили Героїв У Львові близькі військових, які загинули під час служби у зоні АТО, отримали посмертні нагороди «За мужність» та ордени «Богдана Хмельницького».
  • Якою буде платна дорога Львів-Краковець: характеристики Якою буде платна дорога Львів-Краковець: характеристики Уряд планує побудувати платну дорогу за 5 років. Вона стане першою в Україні з такими характеристиками.
  • Чи доведеться львів’янам реєструвати мобільні номери? Чи доведеться львів’янам реєструвати мобільні номери? Уряд України вважає, що реєстрація усіх абонентів мобільного зв'язку завадить терористам здійснювати атаки на сили АТО. Тому Кабмін під приводом боротьби з тероризмом готується ввести реєстрацію. Віднині й до 10 травня проект постанови перебуває на громадському обговоренні.
  • Порошенко і американські військові на полігоні. Фоторепортаж Порошенко і американські військові на полігоні. Фоторепортаж Навчання «Фіарлес Гардіан–2015» розпочинають новий етап у співпраці України та Сполучених Штатів Америки у оборонній сфері, заявив президент під час зустрічі з представниками ЗМІ у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області у понеділок, 20 квітня. Про це повідомили в прес-службі голови держави.
  • Що робити, якщо вам відімкнули світло. 5 порад Що робити, якщо вам відімкнули світло. 5 порад Відімкнення від енергомережі за несплату. Такі випадки непоодинокі, однак доволі часто споживачі не згодні із тим, що їх віднесли до боржників та відімкнули від світла і вважають такі дії «Львівобленерго» незаконними. Юристи компанії HD Partners розповіли, як перевірити законність відключення та як захистити себе у випадку, якщо ви вважаєте дії «Львівобленерго» незаконними.
  • У Львові заморозки можуть бути до середини травня У Львові заморозки можуть бути до середини травня Нічого аномального у погоді у Львові за останні декілька днів немає, адже для весни на Галичині притаманна мінливість у погоді. Про це сказала у коментарі tvoemisto.tv начальник відділу метеопрогнозів Львівського регіонального центру з гідрометеорології Лариса Луцан.
  • Турецька компанія літатиме зі Львова до Болгарії і Хорватії Турецька компанія літатиме зі Львова до Болгарії і Хорватії Авіакомпанія «Атласджет – Україна» розпочинає міжнародні авіаперевезення зі Львова. Про це повідомили в прес-службі Державіаслужби України.
  • Якою буде зарплата нових патрульних у Львові Якою буде зарплата нових патрульних у Львові У Львові вже зареєструвалися близько 400 кандидатів у нову патрульну службу. Про це 20 квітня під час презентації підрозділу розповіла перший заступник Міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, повідомляють в прес-службі МВС.
  • За борги за тепло у Львові забиратимуть квартири За борги за тепло у Львові забиратимуть квартири У львів'ян, які по кілька місяців не платитимуть за тепло, відбиратимуть квартири. Без помешкання можуть залишитися ті люди, в яких сума заборгованості становить понад 10 мінімальних зарплат.
  • Скільки вихідних українці матимуть у травні Скільки вихідних українці матимуть у травні Завдяки тому, що багато свят припадають на вихідні дні, у травні українці відпочиватимуть 13 днів
  • Павло Шеремета про те, чому у Львові має подорожчати проїзд Павло Шеремета про те, чому у Львові має подорожчати проїзд У Львові немає фатальних проблем у сфері громадського транспорту, треба тільки покращувати його якість. Однак львів’яни мають усвідомити: якісний транспорт не може коштувати дешево. Таку думку в інтерв’ю Tvoemisto.tv висловив екс-міністр економічного розвитку і торгівлі, керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета.
  • У Львові розпочався набір до нової патрульної служби: як податися У Львові розпочався набір до нової патрульної служби: як податися З 20 квітня 2015 року розпочався набір громадян на навчання в нову патрульну службу міст Львова та Одеси. Конкурсний набір триватиме до 13 травня 2015 року. Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.
  • Стало відомо, хто отримав звання «Львів’янин року» Стало відомо, хто отримав звання «Львів’янин року» У Львові обрали «Львів'янина року», «Почесного громадянина міста» та «Шляхетну львівську родину».
  • Коли львів Коли львів'янам відновлять подачу гарячої води ЛМКП «Львівтеплоенерго» проводить гідравлічні випробування магістральних теплових мереж від ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» та 6 котелень. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • Сьогодні у Львові голова МВС представить проект патрульно-постової служби Сьогодні у Львові голова МВС представить проект патрульно-постової служби Сьогодні голова МВС Арсен Аваков у Львові презентуватиме проект патрульно-постової служби МВС України.
  • Сьогодні Львівщину відвідує Президент: програму у Львові скасовано Сьогодні Львівщину відвідує Президент: програму у Львові скасовано Сьогодні, 20 квітня, Президент України Петро Порошенко відвідує Львівщину, де відкривають українсько-американські командно-штабні навчання «Фіарлес Гардіан – 2015».
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій На вулиці Городоцькій сталося ДТП. Через аварію проїзд вулицею ускладнюється.
  • 7 речей про Львів. Підсумок тижня 7 речей про Львів. Підсумок тижня Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події та цікавинки, які відбулися на тижні, що минає.
  • Коли у Львові потепліє Коли у Львові потепліє Мокрий сніг, низька температура та дощі у Львові збережуться до середи. Таким є прогноз Українського гідрометеорологічного центру.
  • Як у Львові відзначали День Пластової Присяги Як у Львові відзначали День Пластової Присяги Сьогодні пластуни Львова розпочали щорічне святкування Дня Першої Пластової Присяги. Відбувся молебень, вимарш до центру міста, вшанування видатних пластунів на Личаківському кладовищі. Серед святкових заходів також тематичний квест та благодійний концерт, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Які лоукости запросили літати до Львова Які лоукости запросили літати до Львова Українська влада звернулася до усіх відомих європейських лоукостів, із повідомленням про те, що «небо Львова відкрите», усі обмеження вже зняті, і Львів чекає на нових перевізників. Про це повідомило видання «Українська правда» із посиланням на голову Державіаслужби Дениса Антонюка та Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цього тижня на вихідні Львів пропонує мешканцям та гостям міста чимало цікавого. Зокрема, багато розваг заплановано на свіжому повітрі. Серед цікавинок цього тижня - день відкритих дверей у ботанічному саду та безкоштовні уроки скелелазіння у Шевченківському гаю.
  • У Львові розшукують водія, який втік з місця ДТП У Львові розшукують водія, який втік з місця ДТП Сьогодні, 17 квітня, о 18:50 на вул. Лисинецька, 5 було здійснено ДТП. Водій автомобіля BMW, який, за словами очевидців, є винуватцем аварії, втік з місця ДТП.
  • Ситуація на дорогах Львова: біля залізничного вокзалу з рейок зійшов трамвай Ситуація на дорогах Львова: біля залізничного вокзалу з рейок зійшов трамвай Сьогодні о 18:45 на під'їзді до головного залізничного вокзалу зійшов з рейок трамвай «Електрон». Про це повідомили в ефірі радіо «Львівська хвиля». Зараз рух на даній ділянці ускладнений, зупинилися декілька трамваїв.
  • На вихідних у Львові прогнозують грозу, град і заморозки  На вихідних у Львові прогнозують грозу, град і заморозки Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що завтра, 18 квітня, будуть пориви північно-західного вітру та шквал 15-20 м/с, гроза, град. А вночі 19 квітня на поверхні ґрунту та в повітрі – заморозки 0-3°.
  • ТОП-5 мобільних додатків, що стануть у нагоді кожному львів’янину. Оновлено ТОП-5 мобільних додатків, що стануть у нагоді кожному львів’янину. Оновлено Написати звернення в міськраду, визначити маршрут до потрібного місця і швидко знайти цікаве кафе. Сьогодні у Львові за допомогою телефону можна робити багато речей, що спрощують нам життя. Tvoemisto.tv ТОП-5 мобільних додатків, які будуть корисними львів’янам та гостям міста.
  • Хто приймає найважливіші рішення у Львові Хто приймає найважливіші рішення у Львові Мерія Львова вже декілька місяців працює не у повному складі. Зараз у міського голови немає жодного заступника, відтак, коли мер Андрій Садовий може поїхати у відрядження чи відпустку, місто залишається практично без керівництва.
  • Львів’ян закликають не приносити штучні квіти на кладовища Львів’ян закликають не приносити штучні квіти на кладовища Церква та науковці закликають відмовитись від пластикових квітів, адже це дорого й непривабливо, шкодить екології та здоров’ю людей і не є богословською символікою. Як повідомив референт Бюро УГКЦ з питань екології о. Микола Пришляк, альтернатива – висадити живі квіти або ж поставити плиту на могилу.
  • Як у Львові відзначатимуть 103-тю річницю Пласту Як у Львові відзначатимуть 103-тю річницю Пласту У суботу, 18 квітня, пластуни Львова розпочнуть щорічне святкування Дня Першої Пластової Присяги. Урочистості передбачають молебень, вимарш до центру міста, вшанування видатних пластунів на Личаківському кладовищі, тематичний квест та благодійний концерт. Кожного року найголовніше пластове свято відвідують близько двох тисяч пластунів Львова, області та гостей з інших осередків.
  • В Україні запустили сайт психологічної допомоги бійцям АТО В Україні запустили сайт психологічної допомоги бійцям АТО Асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій за підтримки Канадсько-Української Фундації запустила інтерактивний ресурс психологічної допомоги бійцям АТО Про це повідомляють в Українському кризовому медіа центрі.
  • Львів Львів'ян запрошують на благодійний солодкий ярмарок У неділю, 19 квітня, на площі Галицькій у Львові в рамках Х-ї акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» відбудеться благодійний ярмарок «Великодній кошик».
  • У Львові ремонтують дорогу в старовинному районі. Схема У Львові ремонтують дорогу в старовинному районі. Схема Від 9 квітня у районі Підзамче перекрита ділянка дороги на вулиці Богдана Хмельницького від вулиці Промислової. Зараз тут виконують демонтаж старого дорожнього покриття, трамвайних рейок, тощо.
  • Чому львів’ян закликають не годувати голубів Чому львів’ян закликають не годувати голубів Львів’ян та гостей міста закликають не годувати голубів в центрі міста, оскільки птахи можуть зашкодити як довкіллю, так і здоров’ю людей. Про це на круглому столі «Екологічний гріх» зазначила кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри екології біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Звенислава Мамчур.
  • До Львова їде Президент. Чи перекриватимуть рух? До Львова їде Президент. Чи перекриватимуть рух? Президент України Петро Порошенко у понеділок, 20 квітня, приїде на Львівщину, де відкриватимуть українсько-американські командно-штабні навчання «Фіарлес Гардіан – 2015».
  • Закон про декомунізацію: чи демонтують щось у Львові? Закон про декомунізацію: чи демонтують щось у Львові? 9 квітня Верховна Рада України прийняла закон, що забороняє пропаганду комунізму та фашизму. Як вплине нововведення на Львів: чи доведеться у Львові проводити демонтаж чи змінювати власні назви? Про це tvoemisto.tv запитало у львівських істориків.
  • Чому виросла ціна на хліб. Три причини Чому виросла ціна на хліб. Три причини Протягом останніх місяців хліб в Україні подорожчав. За даними Міністерства економіки, середня ціна пшеничного хліба тепер становить 9,67 грн за кг, а середня ціна за 1 кг житнього хліба – 9,35 грн. З чим пов’язано зростання ціни на хліб та чи очікувати нових подорожчань, пояснювали хлібопекарі на прес-конференції асоціації «Укрхлібпром». Асоціація об’єднує виробників, що займають понад 50% хлібного ринку.
  • Скільки у Львові коштує паркування? Скільки у Львові коштує паркування? У Львові є понад 6400 місць для паркування приватного, службового та туристичного транспорту, а також для автомобілів таксі. У центрі послуга коштує удвічі дорожче, аніж в інших частинах міста.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського На перехресті вулиць Липинського та Замарстинівської сталося ДТП.
  • У Львові бібліотеки для дорослих працюватимуть довше У Львові бібліотеки для дорослих працюватимуть довше У львівських бібліотеках для дорослих вирішили подовжити час роботи. Із травня вони функціонуватимуть на годину більше.
  • Які вулиці Львова сьогодні без світла. Перелік Які вулиці Львова сьогодні без світла. Перелік Сьогодні, 17 квітня, кілька вулиць у Львові та Винниках лишаться без електропостачання через планові ремонтні роботи. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У Львові перевірять умови приватизації та роботу обленерго У Львові перевірять умови приватизації та роботу обленерго Місто Львів, зокрема, його мешканці постійно мають проблеми з ПАТ «Львівобленерго». У зв’язку із цим депутати Львівської міської ради вирішили перевірити, як була проведена приватизація підприємства та чи виконує воно взяті на себе інвестиційні зобов’язання.
  • Блага цивілізації. В скільки обходиться прання та холодильник Блага цивілізації. В скільки обходиться прання та холодильник Чергове подорожчання "комуналки" (світло і газ подорожчали з 1 квітня, а вода - з 1 травня), змусило багатьох українців замислитися, яким чином мінімізувати витрати на комунальні послуги. Зрозуміти, на чому можна заощадити, а де економія є досить сумнівною, допоможе інфографіка, яку підготувало видання Укрінформ.
  • Групи взаємопідтримки для учасників АТО та їх сімей. Де знаходяться у Львові 
Групи взаємопідтримки для учасників АТО та їх сімей. Де знаходяться у Львові Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з волонтерами, ГО, БФ, священнослужителями, підприємцями, працівниками гуманітарної сфери Львова реалізовує проект «Завжди поруч з вами!», у рамках якого створені групи взаємопідтримки, з метою забезпечення якісного дозвілля, психологічного розвантаження, пошуку шляхів подолання депресії та агресії, організація тематичних зустрічей для воїнів, які повернулись із зони АТО, їх дружин та дітей.
  • У Львові планують облаштувати 11-кілометровий індустріальний парк У Львові планують облаштувати 11-кілометровий індустріальний парк У Львові планують перетворити занедбану, встелену інженерними комунікаціями місцевість, що тягнеться від вулиці Промислової до вулиці Замарстинівської, на відпочинкову рекреаційну зону. Подібні "індустріальні парки" передбачають використання інженерних мереж як елементів ландшафтного дизайну.
  • Андрій Кокотюха про Львів на сторінках ретророманів. Вже завтра в ефірі tvoemisto.tv Андрій Кокотюха про Львів на сторінках ретророманів. Вже завтра в ефірі tvoemisto.tv У п’ятницю, 17 квітня, о 15:00 розпочнеться прямий ефір «Твоє місто LIVE» на tvoemisto.tv, гостем якого буде письменник Андрій Кокотюха.
  • Куди зі Львова літатиме новий лоукостер Куди зі Львова літатиме новий лоукостер Компанія Atlasjet Україна домовилася з Міністерством інфраструктури про запуск 29 рейсів закордон та всередині країни, базовим аеропортом для яких стане Львів. Про це сьогодні повідомили в прес-службі міністерства.
  • Завтра у Львові – гроза та град Завтра у Львові – гроза та град Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що завтра, 17 квітня, вранці та вдень буде гроза, пориви західного вітру та шквал 15-20 м/с, град. Температура повітря вночі становитиме 6-8º тепла, вдень 13-15º тепла.
  • У Львові дітей запрошують до Майстерні талантів У Львові дітей запрошують до Майстерні талантів Центр інноваційної освіти «Про.Світ» оголошує набір на короткотермінову розвивальну програму для дітей віком 11 – 13 років. «Майстерня талантів». Навчання триватиме з 18 квітня по 6 червня. Заняття тривалістю 4 години відбуватимуться по суботах.®
  • У Львівському ботанічному саду – День відкритих дверей. Що подивитись У Львівському ботанічному саду – День відкритих дверей. Що подивитись У неділю, 19 квітня, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх охочих на День відкритих дверей, який триватиме з 14:00 до 18:00.
  •  Львів збере найерудованішу молодь Західної України Львів збере найерудованішу молодь Західної України У суботу та неділю, 18-19 квітня, у Львові у молодіжному клубі «Пікассо», що на вулиці Зелена, 88, пройдуть традиційні змагання Весняного чемпіонату Львівської області з гри «Що? Де? Коли?». Старт змагань о 13:00.
  • Польська весна привезе до Львова унікальні театральні спектаклі Польська весна привезе до Львова унікальні театральні спектаклі Ювілейна п’ята Польська театральна весна у Львові цьогоріч відбуватиметься у рамках святкування Року Польського театру в Польщі та за її межами. З цієї нагоди, 23-27 квітня, до Львова приїдуть артисти з Чехії, Польщі та різних міст України і представлять шість виняткових спектаклів: п’ять для дорослих і один для дітей.
  • Як львів Як львів'яни добирались на роботу велосипедами Сьогодні, 16 квітня, учасники акції весняний День велосипедом на роботу зібрались у 5-ти точках різних районів Львова та о 8:30 з'їхались на площі Ринок. На велосніданок приїхали 60 велосипедистів.
  • У Львові покажуть світлини модного безхатька У Львові покажуть світлини модного безхатька Із 22 квітня до 13 травня в галереї «Дзиґа», що на вулиці Вірменська, 35, буде представлений до перегляду проект Юрка Дячишина «Slavik’s Fashion». Це фотопроект про модного безхатька.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!