Новини
  • Як львів’яни прибирали у парках. Фото Як львів’яни прибирали у парках. Фото Сьогодні у шістьох парках Львова відбулась акція «Зробимо Україну чистою! - 2015», яка є частиною всесвітнього руху «Lets Do It World».
  • Полякам покажуть Львів у мініатюрі Полякам покажуть Львів у мініатюрі Польські спеціалісти зараз реставрують пластичну панораму Львова XVIII століття. Її створив архітектор Януш Вітвіцький у 1930-их роках. Панораму давнього Львова утворюють будинки, церкви, монастирі - загалом більше 300 масштабованих будівель.
  • Із травня «ВКонтакте» залишить без музики і відео своїх користувачів Із травня «ВКонтакте» залишить без музики і відео своїх користувачів Із 1 травня в Російській федерації набувають чинності поправки до федерального закону «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації». Таким чином, безкоштовного контенту у соцмережі «ВКонтакте» майже не залишиться.
  • Львів’ян попереджують про шторм Львів’ян попереджують про шторм На суботу, 25 квітня, у Львівській області та місті Львів оголошене штормове попередження.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Музичні події, активний відпочинок і, звичайно ж, цікаве кіно. Tvoemisto.tv підготувало чергову підбірку подій, що зроблять ваші вихідні цікавішими.
  • Львів’ян запрошують скуштувати рубців і допомогти армії Львів’ян запрошують скуштувати рубців і допомогти армії Сьогодні, 25 квітня, з 13:00 до 19:00 учасники «Львівського кульїнарного клюбу «Zdorowja I Spoki'j» влаштовують доброчинне частування з казана на підтримку акції волонтерської ініціативи «Допоможи фронту».
  • Хто може зареєструватись волонтером в АТО. Інфографіка Хто може зареєструватись волонтером в АТО. Інфографіка Український форум волонтерів створив інфографіку, де спробував розтлумачити поняття реєстру волонтерів.
  • У Львові на Городоцькій висадили клени У Львові на Городоцькій висадили клени Учора працівники міського управління екології та благоустрою, ЛКП «Зелений Львів» та Галицької райадміністрації продовжили розпочаті торік роботи з озеленення вулиці Городоцької. Так, на ділянці від вулиці Наливайка до вулиці Менцинського було висаджено 5 кленів кулястих. А вже завтра, силами ГО «Українські креативні реформатори», ГО «Мій шлях» та ГО «Екозахист» у Стрийському парку висадять 10 магнолій.
  • Подаруй Львів своїм рідним: переможцем став 76-річний криворожець Подаруй Львів своїм рідним: переможцем став 76-річний криворожець Серед історій, які були надіслані на Всеукраїнський конкурс «Подаруй Львів своїм рідним», журі обрало історію дітей Миколи Лукіча з Кривого Рогу, якому вони вирішили подарувати поїздку до Львова.
  • У Львові батяри пересядуть на велосипеди У Львові батяри пересядуть на велосипеди У суботу, 2 травня, вулицями Львова проїде перший ретро велопроменад «Батяри на роверах». Подія об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. Організатори сподіваються, що заїзд стане щорічним дійством та своєрідною присвятою львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Реєстрація та вхід – вільні.
  • У Львові таки демонтували ванни із фасаду історичного будинку У Львові таки демонтували ванни із фасаду історичного будинку Сьогодні, 24 квітня, з фасаду будинку «Львівської майстерні шоколаду», що на Сербській, 3 зняли металеві конструкції. Майже дворічна судова тяганина між міськими чиновниками та підприємством «Холдинг емоцій «!Фест» завершилась на користь чиновників.
  • На вихідних у Львові - змагання з автослалому. Програма На вихідних у Львові - змагання з автослалому. Програма У неділю, 26 квітня, о 13:00 на вулиці Городоцька, 300, стартує Перший етап «Кубок Лева» 2015 з автослалому. Організатором заходу є ГО «Мотор Груп» за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.
  • Де у Львові з’являться майданчики для дітей? Адреси Де у Львові з’являться майданчики для дітей? Адреси Учора під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради було прийнято рішення доповнити схеми розміщення дитячих та спортивних ігрових майданчиків 19-ма земельними ділянками.
  • Незаконне паркування на Франка ускладнює рух маршруток Незаконне паркування на Франка ускладнює рух маршруток Поки триває ремонт вул. Стуса, автобуси №53 і 4А курсують по вул. І.Франка. На окремих ділянках є проблема з тим, що вздовж дороги з обох сторін з порушенням правил дорожнього руху припарковані приватні авто. Це створює аварійні ситуації, бо два великі автобуси за таких умов не можуть розминутися.
  • У Львові визначили ділянку для створення ІТ-парку У Львові визначили ділянку для створення ІТ-парку Депутати Львівської міської ради на сесії 23 квітня затвердили цільову програму розвитку ІТ-парку у Львові.
  • Історія львівської Полтви в 10-ти фото Історія львівської Полтви в 10-ти фото Львівська річка Полтва з численними притоками вільно протікала нинішніми вулицями міста до середини XIX ст. Однак більшість стічних вод в межах міста випускалися до річки, яка з часом перетворилася на відкритий каналізаційний колектор. Через неприємний запах її назавжди «закували» під землею.
  • У рамках Фестивалю писанок у Львові здійснили «Добру справу» У рамках Фестивалю писанок у Львові здійснили «Добру справу» У рамках відзначення Великодня у Львові відбувся V Фестиваль Писанок. Цього року організатори благодійної акції «Добра справа», що входила до програми Фестивалю, зібрали 5 250 грн, за які буде придбано обладнання для палати кардіологічного профілю в І дитячому відділенні ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.
  • У Львові шукають заступника мера із гуманітарних питань У Львові шукають заступника мера із гуманітарних питань Мер Львова Андрій Садовий шукає заступника із гуманітарних питань. Інформацію про це від опублікував на своїй сторінці у мережі Facebook.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Сахарова Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Сахарова У Львові у районі вул. Сахарова, 35 сталося ДТП – зіштовхнулися відразу три легкові автомобілі. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • У Львові розшукують 12-річну дівчину У Львові розшукують 12-річну дівчину У Львові вдруге за кілька місяців розшукують 12-річну львів’янку, яка зникла 22 квітня близько 15:00.
  • Проблемні моменти при отриманні субсидій: рекомендації юристів Проблемні моменти при отриманні субсидій: рекомендації юристів Через значне здорожчання комунальних послуг, тепер отримання субсидій - це питання що цікавить багатьох львів’ян. Утім, отримати право на цю допомогу не так вже і просто: доведеться розібратися у всіх вимогах та зібрати чималу кількість довідок. Tvoemisto.tv звернулося до юридичної компанії HD Partners із проханням допомогти нашим читачам розібратися із тим, хто має право на субсидії та як їх отримати. Юристи компанії надали відповіді на питання, які найчастіше задають наші читачі.
  • Ситуація на дорогах Львова: в районі автовокзалу стоять тролейбуси Ситуація на дорогах Львова: в районі автовокзалу стоять тролейбуси У районі автовокзалу у Львові зараз не курсують тролейбуси у зв’язку із пошкодженням дротів.
  • Для тримісячної львів’янки шукають донора крові. Як допомогти? Для тримісячної львів’янки шукають донора крові. Як допомогти? Для тримісячної Софійки Скиби зі Львова потрібна кров. Дівчинка перебуває у відділенні ІІ хірургії львівської лікарні на вулиці Орлика з діагнозом білліарна атрезія (вроджена вада жовчовивідних шляхів).
  • У Львові назвуть вулицю на честь генерала, що загинув у зоні АТО У Львові назвуть вулицю на честь генерала, що загинув у зоні АТО Із метою вшанування Героя України генерала Сергія Кульчицького, який загинув у зоні бойових дій під час антитерористичної операції на сході України, депутати міськради Львова вирішили назвати його іменем одну з вулиць міста.
  • У Львові вирішили, як перетворити місто у центр ділового туризму У Львові вирішили, як перетворити місто у центр ділового туризму Під час засідання сесії Львівської міської ради було затверджено Програму «Почесні амбасадори Львова», яка розроблена на виконання Програми розвитку індустрії ділової гостинності Львова на 2015-2017 роки. Дана програма повинна вивести місто на світовий ринок ділового туризму, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові буде окремий житловий район для учасників АТО У Львові буде окремий житловий район для учасників АТО Міська рада затвердила ЛКП «Рембуд» проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. Під Голоском та зарезервувала ще дві ділянки у цьому ж районі для будівництва багатоквартирних житлових будинків для учасників АТО та їхніх сімей. За відповідне рішення проголосували 78 депутатів 23 квітня під час сесії Львівської міськради.
  • Як у Львові розвиватимуть кінематографію Як у Львові розвиватимуть кінематографію Депутати Львівської міської ради сьогодні, 23 квітня, на сесії затвердили програму розвитку кінематографії у Львові на 2015-2017 роки. Мета програми – створення належних правових та організаційних умов, які сприятимуть розвитку кінематографії у Львові, поліпшення якості кінообслуговування населення, збільшення кількості відвідувачів кінотеатрів, кіноклубів та любителів кіно.
  • Львів затвердив програму з урбаністики. Що зміниться? Львів затвердив програму з урбаністики. Що зміниться? Депутати Львівської міської ради на сесії 23 квітня затвердили програму урбаністичного розвитку міста на 2015-2016 роки. Мета програми – запровадження у містобудівну політику Львова принципів сталого розвитку, розвитку урбан-руху, а також популяризація принципів такого бачення містопланування серед жителів. Як зазначається в ухвалі, вона покликана поліпшити якість життя у Львові, зробити міський простір зручнішим, доступнішим і більш привабливим для мешканців, гостей та інвесторів.
  • Як у Львові облаштувати велостоянку та отримати на неї дозвіл Як у Львові облаштувати велостоянку та отримати на неї дозвіл Погодження щодо облаштування велопарковок з боку Львівської міської ради (районних адміністрацій) є безкоштовними і їх можна отримати впродовж кількох днів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Таким чином у місті намагаються стимулювати розвиток вело інфраструктури.
  • Чи можна у Львові обійтися без гідравлічних випробувань Чи можна у Львові обійтися без гідравлічних випробувань Практично увесь Львів без гарячої води. ЛКП «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго» проводять гідравлічні випробування. Як відбуваються ці роботи та чи можна обійтися у Львові без відключень води? Щоб з'ясувати це, знімальна група Tvoemisto.tv подалася на ТЕЦ-1, де проходять випробування.
  • У Львові водіїв просять оминати центр через ремонт на Гнатюка. Схема У Львові водіїв просять оминати центр через ремонт на Гнатюка. Схема Сьогодні розпочались роботи з заміни каналізаційного випуску з будинку №20-22 на вул. Гнатюка. У зв’язку з цим до 20:00 25 квітня рух транспорту за вказаною ділянкою буде перекрито. Водіїв просять оминати центр через значну ускладненість руху.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на проспекті Свободи Ситуація на дорогах Львова: затор на проспекті Свободи На проспекті Свободи у Львові величезний затор, водіїв просять оминати центр міста. Сьогодні, 23 квітня, через перекриття руху транспорту на вулиці Гнатюка, утворився величезний корок на проспекті Свободи.
  • На Арені Львів зійдуться Шахтар і Динамо. Як курсуватимуть шатл-баси? На Арені Львів зійдуться Шахтар і Динамо. Як курсуватимуть шатл-баси? У неділю, 26 квітня, о 19:30 на стадіоні «Арена Львів» відбудеться футбольний матч між командами «Шахтар» (Донецьк) та «Динамо» (Київ). Даний матч проходитиме в рамках Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об'єднання професіональних футбольних клубів України «Прем'єр-ліга» сезону 2014-2015 років.
  • До Львова з’їдуться найкращі виконавці бойового гопака До Львова з’їдуться найкращі виконавці бойового гопака За підтримки управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР, з нагоди 30-ї річниці заснування школи бойового гопака з 25 по 26 квітня 2015 року у Львові пройде 22-й Чемпіонат України з бойового гопака.
  • Майже половина із тих, хто записується до нової поліції у Львові - жінки Майже половина із тих, хто записується до нової поліції у Львові - жінки У Львові вже четвертий день триває збір анкет у нову поліцію. У понеділок, 20 квітня, міністр МВС Арсен Аваков оголосив про відкриття набору до нової патрульно-постової поліції. За цей час бажання стати новим правоохоронцем виявили понад 2,5 тисячі львів'ян.
  • Львів-«шістдесятник». Сім старих фото Львова 60-х років Львів-«шістдесятник». Сім старих фото Львова 60-х років Ми підібрали для вас кілька фотографій Львова ще за радянських часів. Для когось ці фото - лише погляд у минуле рідного міста, але чимало із нас ще пригадують його таким.
  • Ситуація на дорогах Львова: ремонт на вул. Гнатюка, ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ремонт на вул. Гнатюка, ДТП на Городоцькій 23-25 квітня у Львові виконують аварійні роботи з заміни каналізаційного випуску з будинку №20-22 на вул. Гнатюка. Про це повідомили у Львівській міській раді з посиланням на інформацію управління інженерного господарства ЛМР.
  • В Україні буде референдум щодо вступу до НАТО В Україні буде референдум щодо вступу до НАТО Президент Петро Порошенко анонсував проведення референдуму про вступ України до НАТО.
  • Ситуація на дорогах Львова: на площі Митній паралізований рух Ситуація на дорогах Львова: на площі Митній паралізований рух На площі Митній сталася аварія: автівка протаранила трамвай. Окрім того, рух ускладнився й в інших частинах міста.
  • Українці хочуть мати власний офіc Facebook Українці хочуть мати власний офіc Facebook В Україні має з’явитися власний офіс Facebook. Таку ідею висловив український поет, перекладач і блогер Андрій Бондар після того, як його сторінка у соцмережі Facebook була заблокована на добу через вірш: «Хотел спросить у рыбака, как клев, Но вырвалось: «А чё там у хохлов?»
  • Американське видання розповіло історію львівського борця за українську мову Американське видання розповіло історію львівського борця за українську мову Американське видання «Newsweek» розповіло своїм читачам історію львів’янина Романа Матиса, який визначився з головною метою свого життя – боротьбою з російською мовою в українському суспільстві.
  • У Львові відновлюють туристичний маршрут на ретро-паровозі У Львові відновлюють туристичний маршрут на ретро-паровозі Потяг вирушає з головного вокзалу і через Підзамче рухається парком «Знесіння». Вагони везе паровоз, який збудували ще 1953 року для переміщення вантажів. Тепер його від реставрували і знову пустили в дію.
  • Чи законно у Львові зрізали дерева задля пам Чи законно у Львові зрізали дерева задля пам'ятника Вербицькому У сквері на перетині вул. Чупринки-Вербицького-Бандери поблизу школи зрізали 100-літні ялини, щоби встановити на їхньому місці пам'ятник. На місці дерев планують замостити гранітним каменем близько 900 квадратних метрів скверу та встановити тут пам'ятник композитору Михайлу Вербицькому.
  • Восени Львів прийматиме Конгрес культури Східного партнерства
Восени Львів прийматиме Конгрес культури Східного партнерства Сьогодні у Львівській міській раді організатори Конгресу культури Східного партнерства, який відбудеться у Львові 4-6 вересня, підписали декларацію про співпрацю.
  • Топ-7 фото Землі з космосу від NASA Топ-7 фото Землі з космосу від NASA Американське космічне агентство NASA в честь святкування Дня Землі підготувало чудову галерею знімків нашої планети. Світ відзначає День Землі 22 квітня.
  • Поляки знімають серіал про заробітчанок зі Львова Поляки знімають серіал про заробітчанок зі Львова У Польщі розпочалася зйомка серіалу про дівчат зі Львова. Як повідомляє видання nowiny24.pl, від понеділка знімальна група Studio "A" з Варшави працює у Перемишлі над зйомками серіалу «Дівчата з України».
  • Львів’яни матимуть змогу платити за пальне зі смартфона Львів’яни матимуть змогу платити за пальне зі смартфона Мобільна програма «Яндекс.Заправки» розроблена для пошуку АЗС неподалік та оплати пального просто зі смартфона. Додаток вперше з'явилися в Україні, в інших країнах такої програми у Яндекса немає.
  • Як каратимуть військових за порушення під час бойових дій Як каратимуть військових за порушення під час бойових дій Відтепер за ухиляння від мобілізації садитимуть на термін до 7 років, дезертирів - до 10 років. Президент України Петро Порошенко підписав низку законів, які посилюють відповідальність військовослужбовців та мобілізованих.
  • Львів’ян запрошують вшанувати жертв геноциду вірмен Львів’ян запрошують вшанувати жертв геноциду вірмен У п’ятницю, 24 квітня, відбудеться вшанування 100-ї річниці пам’яті геноциду вірмен Західної Вірменії. Заходи розпочнуться молебнем за упокій жертв геноциду об 11:00 годині у Вірменському кафедральному соборі, що на вулиці Вірменській 7/13. Очолить молитву настоятель храму отець Тадеос Ґеворґян.
  • Із липня між Львовом і Харковом курсуватиме додатковий швидкісний потяг Із липня між Львовом і Харковом курсуватиме додатковий швидкісний потяг Через кілька місяців Харків та Львів, відстань між якими становить 1061 кілометр залізницею, хочуть з'єднання єднати нічним швидкісним поїздом. Поїзд курсуватиме щоденно, крім суботи.
  • Львів Львів'яни склали інтерактивну карту скандальних забудов Львів’яни склали мапу незаконних забудов міста. У перелік потрапили 17 об’єктів, які зводяться у Львові.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Вітовського – Героїв Майдану Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перехресті Вітовського – Героїв Майдану Близько 13:30 у Львові на перехресті вулиць Вітовського – Героїв Майдану зіштовхнулась маршрутка №54 та трамвай. Рух ускладнений в сторону Коперніка.
  • Львів’ян попереджають про нічні заморозки Львів’ян попереджають про нічні заморозки Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що вночі 22-23 квітня на поверхні ґрунту та в повітрі будуть заморозки 0-2°.
  • У Львові урбаністи представили проект скверу на Сихові У Львові урбаністи представили проект скверу на Сихові Урбаністична ініціатива презентувала у Львові проект скверу на Сихові. Проект був презентований широкій громадськості 9 квітня, а зараз із детальним описом проекту можна ознайомитись онлайн.
  • Скільки коштуватимуть атракціони у львівському Парку культури цьогоріч Скільки коштуватимуть атракціони у львівському Парку культури цьогоріч Каруселі пройшли щорічне діагностичне експертне обстеження Західним експертно-технічним центром та Дежгірхімпромнаглядом у Львівській області та отримали дозвіл на експлуатацію.
  •  Велобарахолка та велойога: у Львові відбудеться Велофестиваль Велобарахолка та велойога: у Львові відбудеться Велофестиваль У суботу та неділю, 16-17 травня, у Парку культури пройде перший велофестиваль «Велопарк», який збере усю велоспільноту міста. Захід об’єднає спортивне, музичне, кулінарне та мистецьке поціновування велоруху. Для організації цієї унікальної події об’єдналися Парк культури, ГО «ВелоклубРоверс» та FrankyKustomFamily.
  • Завтра у Львові для проїзду закриють вулицю Гнатюка Завтра у Львові для проїзду закриють вулицю Гнатюка За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, 23-25 квітня виконуватимуть аварійні роботи з заміни каналізаційного випуску з будинку №20-22 на вул. Гнатюка.
  • Львів’ян запрошують на перегляд фільмів про найважливіше в історії України Львів’ян запрошують на перегляд фільмів про найважливіше в історії України У середу, 22 квітня, у Львові продовжується показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі». Покази відбуваються щосереди із 15:00 до 16:00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: проспект Шевченка, 13. Сьогодні на порядку денному дві стрічки: «За Україну! За її Волю!» та «Війна за свій рахунок».
  • На центральній вулиці Львова лежав муляж гранати На центральній вулиці Львова лежав муляж гранати Сьогодні, 22 квітня, уранці на вулиці Коперника перехожі виявили гранату. Як з’ясувалося пізніше, це був муляж.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Пасічній Ситуація на дорогах Львова: затор на Пасічній На вулиці Пасічній поблизу кінцевої зупинки трамвайного маршруту №2 виникає затор.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!