Новини
  • Львів Львів'ян закликають cкаржитися на порушення в маршрутках Після одноденного пасажирського страйку львів’яни і надалі мають відстоювати свої права на підвищення якості проїзду в міському громадському транспорті. З цією метою у соціальній мережі Facebook з’явилася нова спільнота «Громадський контролер».
  • Довкола Львова відремонтують найаварійніші дороги Довкола Львова відремонтують найаварійніші дороги У період із 16 до 20 квітня на автошляхах Львів-Червоноград, Львів-Радехів-Луцьк і Львів-Золочів-Тернопіль розпочнуться ремонтні роботи. Про це повідомила заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гримак.
  • До Львова привезли «цікаву науку» з Одеси
До Львова привезли «цікаву науку» з Одеси У п’ятницю, 17 квітня, о 16:00 у приміщенні Державного природознавчого музею, що на вулиці Театральній, 18, розпочне свою роботу виставка «Відчуй себе дослідником», яку організовує одеський «Музей цікавої науки».
  • Ситуація на дорогах Львова: два ДТП, не курсують трамваї № 5 і № 6 Ситуація на дорогах Львова: два ДТП, не курсують трамваї № 5 і № 6 Нині сталося два ДТП: на вулиці Князя Романа та на перетині вулиць Хмельницького й Замарстинівської.
  • Львів’ян навчатимуть скелелазіння. Де спробувати? Львів’ян навчатимуть скелелазіння. Де спробувати? На вихідних, 18 й 19 квітня, усіх охочих запрошують прийти у Шевченківський гай та спробувати свої сили у скелелазінні, каякінгу, паркурі.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Кульпарківській та Науковій стоять тролейбуси Ситуація на дорогах Львова: на Кульпарківській та Науковій стоять тролейбуси Вулицями Науковою та Кульпарківською не курсують тролейбуси. Причина – тимчасове знеструмлення через обірвані троси.
  • Де у Львові сьогодні не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові сьогодні не буде світла. Перелік вулиць Сьогодні, 16 квітня, кілька вулиць у Львові та Винниках лишаться без електропостачання через планові ремонтні роботи. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Думки Твого міста: чи підтримали львів Думки Твого міста: чи підтримали львів'яни пасажирський страйк Сьогодні маршруткам у Львові оголосили одноденний страйк. Чи багато мешканців міста знали про акцію та чи долучилися вони до ініціативи, tvoemisto.tv запитало у львів'ян.
  • Хто видаватиме дозволи на будівництво у Львові. 5 нововведень Хто видаватиме дозволи на будівництво у Львові. 5 нововведень У структурі міської ради необхідно передбачити міську Інспекцію архбудконтролю, адже відповідне рішення щодо передачі Архбудконтролю містам Верховна Рада України вже проголосувала. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради із посиланням на міського голову Андрія Садового.
  • Зі Львова стане легше літати до країн Європи, СНД та Закавказзя Зі Львова стане легше літати до країн Європи, СНД та Закавказзя Як повідомляє ЛОДА, базовим аеропортом авіакомпанії Atlasjet стане аеропорт «Львів» імені Данила Галицького. До початку літа 2015 року українська «донька» турецької компанії Atlasjet розпочне здійснювати міжнародні та внутрішні рейси зі Львова та інших міст України. Окрім регулярних, у планах перевізника чартерні програми до популярних курортів Туреччини, Чорногорії та Єгипту.
  • Нова структура мерії Львова. 10 запланованих нововведень. Схема Нова структура мерії Львова. 10 запланованих нововведень. Схема Нову структуру Львівської міської ради представили у середу, 15 квітня, на засіданні Наглядової Ради Інституту міста. Про це повідомили в прес-службі мерії Львова.
  • Коли у Львові відновлять водопостачання Коли у Львові відновлять водопостачання Водопостачання у Львові відновлять протягом щонайбільше 2 годин. Про це у коментарі tvoemisto.tv повідомила керівник прес-служби ЛКП «Львівводоканал» Уляна Горбата. За її словами, вода вже є на перших поверхах більшості будівель у місті. Натомість, щоб налагодити водопостачання повністю, потрібно півтори-дві години.
  • Як відрізнити червонокнижні первоцвіти на львівських ринках Як відрізнити червонокнижні первоцвіти на львівських ринках Із приходом весни у Львові в різних точках продажу квітів можна побачити багато первоцвітів, які здобуті переважно незаконно. Більше того, велика їх кількість відноситься до червонокнижних видів. Львів’ян закликають не купувати подібні квіти. Пропонуємо вам фото первоцвітів, які занесені до Червоної Книги України.
  • Ти сам собі країна. Львів Ти сам собі країна. Львів'ян запрошують згадати Кузьму Вечір пам'яті Андрія Кузьменка відбудеться у Львові 10 травня.
  • Львів залишився без води. Де курсуватимуть водовозки Львів залишився без води. Де курсуватимуть водовозки Сьогодні ПАТ «Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • Де у Львові не буде гарячої води. Повний перелік адрес
Де у Львові не буде гарячої води. Повний перелік адрес Із 15 квітня ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» розпочало проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж, з метою виявлення дефектів, що підлягають ліквідації під час літнього ремонтного періоду, а також перевірки щільності та механічної міцності трубопроводів та арматури.
  • Які документи потрібні демобілізованим із АТО, щоб працевлаштуватись Які документи потрібні демобілізованим із АТО, щоб працевлаштуватись Львівський міський центр зайнятості інформує про можливість отримання соціальних послуг, які надає державна служба зайнятості. Тим хто демобілізувався з АТО надають консультації з питань зайнятості, ознайомлення з актуальними та перспективними вакансіями як на місцевому, так і на загальнодержавному ринку праці, сприяння у працевлаштуванні, проходження професійного навчання чи перепідготовки, участь у тимчасових або громадських роботах, проходження навчання з основ комп’ютерної грамотності, участь у семінарах та тренінгах із пошуку роботи, отримання соціальних виплат у випадку отримання статусу безробітного тощо.
  • Львів’ян запрошують долучатись до Фестивалю чистоти Львів’ян запрошують долучатись до Фестивалю чистоти Цього року акція «Зробимо Україну чистою! – 2015» пройде у форматі «Всеукраїнського Фестивалю Чистоти». 25 квітня прибирання охопить більшість парків Львова. Відбудуться також велозаїзд та міське свято у Парку культури.
  • Чи ввімкнуть львів’янам гарячу воду швидше Чи ввімкнуть львів’янам гарячу воду швидше Від сьогодні 370 будинків Львова залишаться без гарячої води на два тижні. Із 15 по 29 квітня ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проводитиме гідравлічні роботи, що передбачають цілковите припинення її подачі. Tvoemisto.tv запитало у головного інженера ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Віталія Камінського, чи можливо подібні роботи проводити без припинення подачі гарячої води або ж завершити їх у коротші строки.
  • Як львівських правоохоронців проводжали на Схід. Фото Як львівських правоохоронців проводжали на Схід. Фото Сьогодні, 15 квітня, у рамках ротації в зону АТО поїхав черговий загін львівських правоохоронців.
  • Львів’ян кличуть святкувати Воскресіння разом. Програма Львів’ян кличуть святкувати Воскресіння разом. Програма 18-19 квітня «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ запрошує громаду та гостей міста Львова на спільне святкування Великодня. Дитячі майданчики, майстер-класи, гаївки, благодійний аукціон, вечір джазової музики, лотерея та багато іншого на фестивалі справжніх традицій «Святкуймо Воскресіння разом» у Шевченківському гаю.
  • У Львові на цвинтарі горіли хрести, лавки й надгробки. Фото У Львові на цвинтарі горіли хрести, лавки й надгробки. Фото Учора, 14 квітня, унаслідок пожежі на Голосківському кладовищі вигоріли хрести та нагробки на могилах.
  • Заява та декларація для субсидії. Як заповнити правильно? Заява та декларація для субсидії. Як заповнити правильно? Із 1 травня набирає чинність постанова, яка дозволяє українцям отримувати субсидії за полегшеною схемою. Субсидії призначатимуть на 12 місяців, а продовжуватимуться автоматично. Пропонуємо вам зразки заяв і декларацій, які необхідно заповнити при оформленні субсидій.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій; на Личаківській стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій; на Личаківській стоять трамваї На вулиці Городоцькій поблизу ТЦ «Метро» сталося ДТП. Тим часом на вулиці Личаківській утворюється затор через шеренгу трамваїв, які зупинилися.
  • Які вулиці Львова сьогодні без світла. Перелік Які вулиці Львова сьогодні без світла. Перелік Сьогодні, 15 квітня, кілька вулиць у Львові та Винниках лишаться без електропостачання через планові ремонтні роботи. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У Львові туристів возитимуть електромобілем У Львові туристів возитимуть електромобілем Екскурсійний малогабаритний електромобіль на 4-8 осіб курсуватиме центром Львова впродовж двох літніх місяців. Питання про затвердження руху екскурсійних автомобілів сьогодні, 14 квітня, розглядалось на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.
  • У Львові триває голосування за «Львів У Львові триває голосування за «Львів'янина року» Сьогодні вночі завершується голосування, у якому мешканці міста можуть обрати людей, які заслуговують звання «Почесний громадянин міста», «Львів'янин року» та звання «Шляхетна львівська родина». Голосування розпочалося 4 квітня і тривало 10 днів.
  • Презентація посібників про торгівлю з ЄС для підприємців. Як долучитися Презентація посібників про торгівлю з ЄС для підприємців. Як долучитися Презентація посібників «Успішний експорт до Європейського Союзу. Практичний посібник для малих і середніх підприємств в Україні» та «Тимчасове ввезення/вивезення товарів. Путівник карнетами АТА» відбудеться у Львові завтра, 15 квітня.
  • Які будинку у Львові залишаться без гарячої води. Адреси
Які будинку у Львові залишаться без гарячої води. Адреси З 15 квітня ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проводитиме гідравлічні випробування теплових мереж на щільність, а тому не буде подаватись гаряча вода в будинки на окремих вулицях. Пропонуємо вам перелік будинків, в яких вже завтра вимкнуть теплу воду.
  • Що у Львові планують на травневі свята Що у Львові планують на травневі свята У Львівській міській раді вже отримали дві заявки щодо проведення масових заходів. Зокрема, 1 травня планують провести Соціальний марш, а на 9 травня заплановано покладання квітів на Пагорбі Слави. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Від завтра у Львові змінять маршрут трамваю №11 Від завтра у Львові змінять маршрут трамваю №11 За інформацією директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, з 15 квітня на ремонт закривають перехрестя вулиць Снопківська – Свєнціцького – Мушака – Стуса.
  • Львів’ян попереджають про заморозки та шквальні вітри Львів’ян попереджають про заморозки та шквальні вітри Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що найближчими днями у Львові слід очікувати нічні заморозки та шквали вітру.
  • Архиєпископ Мокшицький про те, хто має бути відповідальним за Львів Архиєпископ Мокшицький про те, хто має бути відповідальним за Львів Було б краще, щоб ми були більш відповідальні за це наше гарне місто. Таку думку в інтерв’ю Tvoemisto.tv висловив архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви, який живе у Львові уже упродовж восьми років, а до того багато років мешкав в Італії.
  • Львів’ян запрошують на Ніч Кіно Львів’ян запрошують на Ніч Кіно Цього разу дійство відбудеться в Кінопалаці імені Довженка. Перегляд фільмів розпочнеться 18 квітня о 23:55 годині.
  • Автомобілістів закликають завтра підвозити львів Автомобілістів закликають завтра підвозити львів'ян Щоб підтримати одноденний львівський пасажирський страйк, у соцмережі Facebook закликають водіїв приватного транспорту 15 квітня зупинятися на зупинках громадського транспорту і пропонувати підвезти людей у напрямку, що збігається із маршрутом водія автомобіля.
  • Як виглядатиме пам’ятник Квітці Цісик у Львові Як виглядатиме пам’ятник Квітці Цісик у Львові Голова українсько-американського проекту «Незабутня Квітка», депутат ЛМР Роман Грицевич на прес-конференції запропонував встановити пам’ятник діаспорній співачці Квітці Цісик. Довкола постаменту він пропонує облаштувати музичну алею її пам’яті. Проект пам’ятника розробив львівський скульптор Ярема Мисько. Як розповів Роман Грицевич Tvoemisto.tv, для тих, хто виявить бажання фінансово долучитись до створення «музичної вулиці» у Львові, невдовзі відкриють банківський рахунок, на який можна буде перераховувати кошти.
  • У Львові проведуть акцію на підтримку людей із легеневою гіпертензією
У Львові проведуть акцію на підтримку людей із легеневою гіпертензією У неділю, 3 травня, о 12:00 годині у центральній частині Львова відбудеться спортивний захід – «Ходотон – Затамуй подих заради Легеневої Гіпертензії». Захід присвячений Міжнародному дню Легеневої Гіпертензії, який відзначають 5 травня.
  • Як львів’яни зустрічали Великдень. ТОП-10 фото Як львів’яни зустрічали Великдень. ТОП-10 фото Львів’яни та гості міста зустріли й провели Великодні свята весело й насичено. Ми підібрали для вас найцікавіші фото із соціальних мереж, які передають багатогранність та незабутню атмосферу цього світлого свята.
  • Львів попрощається з Богданом Сорокою. 5 фактів про художника-графіка Львів попрощається з Богданом Сорокою. 5 фактів про художника-графіка Прощання з відомим українським художником-графіком, автором кількох персональних виставок в Україні і світі Богданом Сорокою розпочнеться сьогодні, 14 квітня, у храмі Блаженного Климентія Шептицького у Львові, що на вулиці Кривоноса, 1. Домовину з тілом привезуть до храму, де о 18:00 годині відбудеться парастас. Усі охочі зможуть попрощатися із художником у церкві до ранку середи, 15 квітня.
  • Що потрібно знати про нові тарифи та субсидії Що потрібно знати про нові тарифи та субсидії Сьогодні в умовах складної економічної ситуації в країні держава намагається уникнути дефолту і виконати обіцянки нашим кредиторам. З цією метою розпочато активну фазу енергоощадної політики, що змушує згадати про економію вже і простих українців. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, в рамках виконання Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, прийняла рішення, відповідно до якого зросли тарифи на електроенергію, газ, тепло і гарячу воду. Нові ціни почали діяти із 1 квітня цього року. Пропонуємо вам ознайомитись із тезами, що допоможуть підготуватись до подорожчання заздалегідь.
  • Українцям стали частіше відмовляти в «шенгенках». Інфографіка Українцям стали частіше відмовляти в «шенгенках». Інфографіка У більшості держав Шенгену суттєво зросла кількість візових відмов громадянам України. Проте українцям почали видавати більше мультивіз.
  • Негода у Львові: вітер обірвав металеві листи з даху. Фото Негода у Львові: вітер обірвав металеві листи з даху. Фото Учора, 13 квітня, через сильні пориви вітру було пошкоджено дах будинку на вулиці Керченській. Львів’яни не постраждали.
  • У Львові відкриють виставку до 150-річчя Шептицького У Львові відкриють виставку до 150-річчя Шептицького Завтра, 15 квітня, о 16.00 годині на другому поверсі Львівської міської ради відбудеться відкриття робіт учасників конкурсу присвяченого 150-річчю митрополита Андрея Шептицького.
  • На ремонт закривають перехрестя на початку вулиці Стуса На ремонт закривають перехрестя на початку вулиці Стуса Завтра, 15 квітня, на ремонт закриють перехрестя вулиць Снопківська – Свєнціцького – Мушака – Стуса.
  • Львів прощатиметься зі ще одним Героєм Львів прощатиметься зі ще одним Героєм Сьогодні, 14 квітня, львів’яни прощатимуться із Олександром Біяновим, військовослужбовцем 128-тої Мукачівської окремої гірсько-піхотної бригади.
  • Від сьогодні дорожчає проїзд у приміських маршрутках. Оновлено Від сьогодні дорожчає проїзд у приміських маршрутках. Оновлено Сьогодні, 14 квітня, проїзд у приміських та міжміських автобусах на Львівщині подорожчає на 27%.
  • Де у Львові сьогодні не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові сьогодні не буде світла. Перелік вулиць Сьогодні, 14 квітня, кілька вулиць у Львові та Винниках лишаться без електропостачання через планові ремонтні роботи. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Через сильний вітер у Львові постраждали двоє перехожих. Оновлено Через сильний вітер у Львові постраждали двоє перехожих. Оновлено На вул Чукаріна - Хуторівка у Львові постраждали двоє перехожих. Через сильний вітер на них впала сендвіч-панель. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.
  • Де бути Місцю щасливих людей. Львів Де бути Місцю щасливих людей. Львів'ян закликають до обговорення У соціальних мережах збирають ідеї з приводу того, де у Львові має бути створений сквер в пам'ять про Кузьму Скрябіна. Інтернет-голосування, яке триватиме два тижні і визначить остаточну ідею, має бути відкрите найближчим часом.
  • Поливаний понеділок. Як це відбувається у Львові. Фото Поливаний понеділок. Як це відбувається у Львові. Фото Місто підтримує Великодні традиції та запрошує мешканців і гостей Львова сьогодні на веселі забавляння й обливання «Поливаний понеділок». Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • Яку комуністичну символіку заборонили в Україні. Інфографіка Яку комуністичну символіку заборонили в Україні. Інфографіка Верховна Рада заборонила пропаганду комуністичного та нацистського режимів в Україні. За прийняття цього закону минулого тижня проголосували 254 народні депутати.
  • Поливаний понеділок. 5 фактів від обрядів до сучасності Поливаний понеділок. 5 фактів від обрядів до сучасності Поливаний понеділок, також Обливаний понеділок — другий день Великодніх свят, у який за стародавнім звичаєм хлопці обливають дівчат водою — «очищаються». Зараз цей звичай трансформувався і набув як прихильників, так і противників «очищення водою».
  • 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень Великдень у Львові, громадські слухання з приводу підвищення ціни на проїзд в маршрутках, громадський простір в пам’ять Кузьми Скрябіна. Tvoemisto.tv пропонує дізнатися, чим жив Львів минулого тижня.
  • Сьогодні до Львова привезуть Благодатний вогонь Сьогодні до Львова привезуть Благодатний вогонь Сьогодні до Львова доставлять Благодатний вогонь.Про це повідомили на сторінці спільноти «Варта 1» в Facebook.
  • Велосипед проти BMW: ідея паркування від львівського ровериста Велосипед проти BMW: ідея паркування від львівського ровериста У Львові велосипедист креативно відстояв своє право на паркування, не змігши поставити свій транспортний засіб належним чином через залишений поряд із велосипедною парковкою автомобіль.
  • Нова патрульна поліція: коли розпочнеться набір у Львові Нова патрульна поліція: коли розпочнеться набір у Львові У Львові з 27 квітня буде оголошений прийом заявок на конкурсний набір в нову патрульну поліцію. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства внутрішніх справ із посиланням на голову відомства Арсена Авакова.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує У неділю відзначається одне із найвеличніших християнських свят – Воскресіння Христове. Великодній ярмарок, гаївки-веснянки у Шевченківському гаю, флеш-моб «ВЕЛИКдень» та «Поливаний понеділок». Tvoemisto.tv зібрало найцікавіші і найважливіші події на ці вихідні.
  • Екс-секретар Папи Івана Павла II про подібність Рима і Львова Екс-секретар Папи Івана Павла II про подібність Рима і Львова Немає великої різниці між Римом і Львовом. Львів – це також дуже гарне місто, європейське, яке має свою велику історію.
  • На Великдень у Львові прогнозують дощ На Великдень у Львові прогнозують дощ У суботу, 11 квітня, у Львові та області буде переважно ясна погода без опадів. А от у Великодню неділю – дощ.
  • Батьків хлопчика, що загубився сьогодні у Львові, знайшли. Оновлено Батьків хлопчика, що загубився сьогодні у Львові, знайшли. Оновлено Батьків хлопчика, якого сьогодні було знайдено на вул. Рапопорта, 17 у Львові, уже відшукали.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!