Новини
  • Фото дня: львівський «тягнизуб» встановив рекорд України Фото дня: львівський «тягнизуб» встановив рекорд України У Львові 26 лютого багаторазовий рекордсмен України Олег Скавиш зубами зрушив з місяця та протягнув по колії п'ятисекційний трамвай «Електрон» львівського виробництва вагою 38,5 тонн.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: Тараканівський форт і Дубенський замок
Куди поїхати на вихідні зі Львова: Тараканівський форт і Дубенський замок Усього за 165 кілометрів від Львова на Рівненщині розташовується унікальний оборонний форт, що є архітектурною пам’яткою 19 століття та замок, який зарахували до 7 чудес України. Tvoemisto.tv пропонує цими вихідними проїхатися місцями, що «дихають» історією.
  • Завтра Львів попрощається із Юрієм Шведою: деталі поховання Завтра Львів попрощається із Юрієм Шведою: деталі поховання Доцент кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка Юрій Шведа, сьогодні 26 лютого, після тривалої хвороби, відійшов у вічність. Про це повідомляють у прес-службі університету.
  • Онлайн-мапа покриття 3G-інтернету в Україні. Де подивитися? Онлайн-мапа покриття 3G-інтернету в Україні. Де подивитися? В Україні запустили інтерактивну мапу покриття 3G-інтернету операторів Київстар, Vodafone, Lifecell і Трімоб.
  • Компанія «Lego» створила іграшку - неповносправного хлопчика Компанія «Lego» створила іграшку - неповносправного хлопчика Виробник конструкторів «Lego» створив першу в історії фігурку інваліда на віку, таким чином компанія має намір покінчити з «культурною маргіналізацією» дітей з обмеженими можливостями.
  • Десять секретів про авіамандрівки Десять секретів про авіамандрівки Є речі, про які авіакомпанії не хочуть говорити зі своїми пасажирами. Проте їх варто знати всім, хто хоч інколи подорожує.
  • У Львові працівників ІТ-галузі запрошують зіграти у волейбол: деталі У Львові працівників ІТ-галузі запрошують зіграти у волейбол: деталі У Львові впроваджують ІТ лігу з волейболу. Навесні цього року планують проведення 1-го сезону ліги – в тестовому режимі. Але у перспективі змагання хочуть зробити регулярними. Про те, як долучитися розповіли Tvoemisto.tv організатори.
  • Авіакомпаніям представили список призначень. Куди літатимуть зі Львова? Авіакомпаніям представили список призначень. Куди літатимуть зі Львова? Державіаслужба виклала у відкритий доступ повний список призначень на маршрути, які на видані українським авіакомпаніям на поточний момент.
  • Львів’ян кличуть на перегляд фільму про Ісландію Львів’ян кличуть на перегляд фільму про Ісландію 3 березня о 19:00 у приміщенні Львівського палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться презентація фільму «Ісландія» з циклу передач першої україномовної передачі про подорожі GoMountains TV. Охочих запрошують на перегляд стрічки.
  • Київ – серед двохсот міст світу, де найкраще жити. Львова немає Київ – серед двохсот міст світу, де найкраще жити. Львова немає Відень визнали найкращим для проживання містом світу, Багдад − найгіршим. Рейтинг склала консалтингова компанія Mercer.
  • У Львові велосипедистів запрошують на змагання У Львові велосипедистів запрошують на змагання У неділю, 28 лютого, о 13:00 годині у парку імені Івана Франка, поблизу пам’ятника відбудуться змагання із велосипедного туризму, чим і розпочнеться сезон. Усіх охочих запрошують долучатись.
  • Від Крушельницької до Терещенків: як одягались елегантні панянки в 19 столітті Від Крушельницької до Терещенків: як одягались елегантні панянки в 19 столітті Пропонуємо старі фотографії кінця 19 – початку 20 століття, на яких зображені українки в образах аристократичних європейських леді. На фотопортретах можна побачити не традиційні вишиванки, а елегантні сукні, капелюшки й вишукані прикраси.
  • Бездріт замість wi-fi: три онлайн-ресурси для перекладу запозичень Бездріт замість wi-fi: три онлайн-ресурси для перекладу запозичень До дня Рідної мови у Львові відбулась робітня із творення українських відповідників до запозичень. У її рамках VIP-зал назвали панським кутом, флешмоб – раптівкою, а руфер – дахолазом. Також мовознавиця, кандидатка філологічних наук та старша викладачка УКУ Олена Синчак розповіла про онлайн ресурси, де можна швидко знайти українські відповідники запозиченням та новотвори.
  • «SunSay» завітає до Львова. Де придбати квитки? «SunSay» завітає до Львова. Де придбати квитки? 7 квітня виступом у місті «SunSay»розпочне всеукраїнський концертний тур. Фанати Андрія Запорожця та його команди також зможуть зустрітися з кумирами у Дніпропетровську, Києві та Харкові.
  • Львів Львів'ян запрошують до участі у міжнародній програмі для активістів Польсько-українсько-білоруська програма для активних громад «Сусіди 3.0» відкриває набір на 2016 - 2017 рік. Прийом заявок триває до 18 березня.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: монастир святого Ґерарда у Гніздичеві Куди поїхати на вихідні зі Львова: монастир святого Ґерарда у Гніздичеві Неподалік Львова близько півтисячоліття тому існував населений пункт із цікавою назвою Кохавино. Інколи там траплялися дива і навколо «святого місця» виросла спочатку капличка, потім – храм, а нині – там розташовується монастир святого Ґерарда, а Кохавино стало частиною містечка Гніздичів. За радянських часів у приміщені монастиря зберігали льон, але зараз монастир відродили і він став відомим відпустовим місцем. Tvoemisto.tv пропонує дізнатися, як з’їздити до «існуючого монастиря у неіснуючому містечку», за один день.
  • Три тези Папи Франциска про війну в Україні Три тези Папи Франциска про війну в Україні Папа Римський Франциск заявив, що війна є екзистенційною проблемою України, і він не розуміє, хто почав цю війну.
  • Львів’ян запрошують до участі у консурсі акустичної пісні на слова Шевченка Львів’ян запрошують до участі у консурсі акустичної пісні на слова Шевченка У мережі стартував конкурс «Ше.Пісня» на краще виконання пісні в акустиці на слова Шевченка. Участь у конкурсі може взяти будь-який виконавець, який покладе слова віршів Тараса Шевченка на музику.
  • Врятувати від туристів: 20 місць, яким завдає шкоди часте відвідування Врятувати від туристів: 20 місць, яким завдає шкоди часте відвідування Найбільш відвідувані і популярні серед туристів місця починають обмежувати кількість відвідувачів через збиток, який завдає туристичний потік.
  • Іноземці Твого міста: Стефанія дель Торсо про Львів, який не відрізняється від Донецька Іноземці Твого міста: Стефанія дель Торсо про Львів, який не відрізняється від Донецька Туристичній популярності Львова позаздрить напевно будь-яке українське місто. Але стара архітектура і численні кав’ярні – далеко не рівень європейського міста, вважає італійка Стефанія дель Торсо. Як експерт з туризму, вона не ідеалізує теперішній стан Львова і відкрито вказує на недоліки. Стефанія поділилася із Tvoemisto.tv думками про те, що треба негайно змінювати в туристичному місті та чому Львів не дуже відрізняється від Донецька.
  • У Соборі св. Юра виставили мощі святої Фаустини У Соборі св. Юра виставили мощі святої Фаустини Від 17 лютого і впродовж двох тижнів у Архикатедральному Соборі святого Юра вірні матимуть змогу молитовно вшанувати мощі святої Фаустини Ковальської, монахині, яка усе своє життя проповідувала про Боже Милосердя.
  • Сьогодні у Львові – лекція Ярослава Грицака. Як потрапити? Сьогодні у Львові – лекція Ярослава Грицака. Як потрапити? Сьогодні, 17 лютого, у Львові відбудеться лекція історика Ярослава Грицака на тему «Пошук рецептів успіху для України». Охочих разом пошукати шляху до процвітання запрошують долучатися.
  • Львів’ян просять допомогти дітям, що постраждали від вибуху газу Львів’ян просять допомогти дітям, що постраждали від вибуху газу У суботу, 13 лютого, у селищі Східниця Львівської області у приватному будинку трапився вибух газу. У результаті пригоди постраждали троє осіб – із них двоє братів 9-ти та 3-ох років. Львів’ян просять допомогти у лікуванні дітей грошима.
  • На що українці витрачають найбільше грошей. Статистика
На що українці витрачають найбільше грошей. Статистика За останні три роки українці стали витрачати на їжу більше грошей. Згідно з даними Держстатистики, на це йде майже половина (42%) зарплати пересічного громадянина, при тому, що народ переходить на дешевші продукти – хліб, крупи і макарони – і купує все менше м’яса і риби.
  • В лондонському супермаркеті Selfridges продаватимуть українську вишивку В лондонському супермаркеті Selfridges продаватимуть українську вишивку Український бренд Yulia Magdych, який відомий завдяки своїм вишитим блузам та сукням в національному стилі, буде продаватися в у відомому британському універмазі Selfridges.
  • Люди Твого міста. Отець Богдан Прах: Як не боятися бажати великого Люди Твого міста. Отець Богдан Прах: Як не боятися бажати великого Отець Богдан Прах, ректор Українського католицького університету – будівничий. Він змінив ландшафт Львова і дух міста. Мабуть, мало хто знає, що будівництво Львівської духовної семінарії на вул. Хуторівка – це була саме його ініціатива і проект. А новий університетський кампус УКУ – спільне дітище о. Богдана та владики Бориса (Ґудзяка). Попри великі проекти і неабиякі управлінські вміння, отець Богдан каже, що мріє колись повернутися до наукової роботи, і жартуючи додає: “Написана книжка – краща інвестиція у майбутнє, аніж десятки підписаних документів за день”. Tvoemisto.tv розпитало о. Богдана Праха про великі мрії і про те, як долати зовнішній та внутрішній скепсис на шляху до мети.
  • Як вимирають українські села: 15 світлин фотографа з Канади Як вимирають українські села: 15 світлин фотографа з Канади Вікторія Сорочинська, що нині мешкає у Берліні, народилася в Україні. Нещодавно, у віці 36-ти років, вона приїхала в українське село, яке пам’ятала з дитинства, і зробила знимки того, що від нього залишилося.
  • У Львові волонтери потребують спецій для страв військовим У Львові волонтери потребують спецій для страв військовим Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує спецій для приготування різноманітних страв для військових. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook.
  • Християни східного обряду відзначають Стрітення. 7 фактів про свято Християни східного обряду відзначають Стрітення. 7 фактів про свято Різдв’яний цикл свят завершується празником Господнього Стрітення, що його відзначають через сорок днів після Різдва Христового – 15 лютого. Як і Різдво, Стрітення належить до 12-ти найбільших свят церковного року.
  • Пішов у вічність відомий львівський журналіст. Де попрощатись? Оновлено Пішов у вічність відомий львівський журналіст. Де попрощатись? Оновлено У Львові на 70-му році життя помер львівський журналіст та фотограф Володимир Песляк.
  • Львів’яни представлять свій стартап у Кремнієвій долині Львів’яни представлять свій стартап у Кремнієвій долині Вісім українських стартапів вперше в історії візьмуть участь у відомій американській конференції Startup Grind у Кремнієвій долині. Серед них – сервіс для підвищення ефективності дата-центрів, який розробили львів’яни.
  • У День закоханих львів’ян закликають піти #накавуздругом У День закоханих львів’ян закликають піти #накавуздругом У неділю, 14 лютого, львів’янам пропонують масштабно долучитися до акції «На каву з другом», яка спрямонава проти дискримінації прав людей з обмеженими можливостями. Не залишати особливих людей в особливий день у дописі на сторінці у Fаcebook закликає громадський активіст Олександр Волошинський.
  • Папа Франциск та Патріарх Кирил підписали декларацію. Повний текст
Папа Франциск та Патріарх Кирил підписали декларацію. Повний текст Учорашня зустріч Папи Римського Франциска та патріарха Московського Кирила стала першою в історії для глав Римо-Католицької та Російської православної церков. Історичну подію підсумувала спільна декларація архієреїв.
  • Як львів’яни сьогодні їздили «Велосипедом на роботу». 8 фото Як львів’яни сьогодні їздили «Велосипедом на роботу». 8 фото Сьогодні, 12 лютого, велосипедисти всього світу, не зважаючи на погодні умови, діставалися на роботу чи навчання велосипедом. Львів, традиційно, долучиться до акції.
  •  Мінсоцполітики шукає директора для львівського підприємства Мінсоцполітики шукає директора для львівського підприємства Міністерство соціальної політики України оголошує конкурсний відбір на заміщення вакантної посади директора Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування.
  • Львівських музикантів запрошують виступити на Світовому Дні Молоді Львівських музикантів запрошують виступити на Світовому Дні Молоді Заохочені папою Франциском «робити шум на вулицях», за зразком Світових Днів Молоді з минулих років, організатори запрошують музикантів та митців до участі.
  • Львівський лижник виборов три медалі на чемпіонаті України Львівський лижник виборов три медалі на чемпіонаті України Представник «Інваспорту» Львівщини Ярослав Гульоватий – серед кращих в чемпіонаті України з лижних перегонів. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Оксана Вацеба.
  • Де шукати родинне коріння: 13 достовірних джерел Де шукати родинне коріння: 13 достовірних джерел Директор Галузевого державного архіву Служби безпеки України Ігор Кулик та юрист Інституту медіаправа Ігор Розкладай розповіли, де шукати достовірну інформацію про родинне коріння. Пропонуємо 13 перевірених ресурсів джерел та ресурсів, які стануть у нагоді при пошуку предків.
  • #Врятувати_Максима: коли підлітка оперуватимуть індійські лікарі #Врятувати_Максима: коли підлітка оперуватимуть індійські лікарі Українські лікарі, що полетіли до Індії услід за Максимом Стасівом, обговорили із індійськими колегами, як лікуватимуть підлітка.
  • Дружина президента запросила Романа Кисляка на «Обід Гідності» Дружина президента запросила Романа Кисляка на «Обід Гідності» Марина Порошенко висловила своє обурення щодо випадку, коли у Львові з ресторану офіціант вигнав хворого на ДЦП чоловіка, через те, що видався йому підозрілим. Дружина президента підтримала суспільний осуд такого ставлення до людей з обмеженими можливостями. Про це йдеться в записі-зверненні Марини Порошенко до українців, викладеному на сторінці Фонду Порошенка у Facebook.
  • Кошти на лікування Ділі українці зібрали менше, ніж за тиждень Кошти на лікування Ділі українці зібрали менше, ніж за тиждень Колишній учасник гурту ТНМК, а нині – сольний музикант та продюсер гурту Astarta Едуард «Діля» Приступа нещодавно повідомив про свою недугу і зізнався, що потребує фінансової допомоги для лікування. Друзі музиканта та його прихильники менше, аніж за тиждень. зібрали потрібну суму. Про це він повідомляє у дописі на сторінці у Facebook.
  • В Україні планують змінити порядок оплати «комуналки»: деталі В Україні планують змінити порядок оплати «комуналки»: деталі Із1 січня 2017 року Україні не буде єдиних комунальних тарифів навіть на рівні областей. У кожному будинку розмір оплати за отримані послуги буде визначатися на загальних зборах мешканців. Нововведення передбачено Законом №1581-д «Про житлово-комунальні послуги», прийнятим Верховною Радою України в першому читанні.
  • Отець Степан Сус про те, як визначити життєві орієнтири Отець Степан Сус про те, як визначити життєві орієнтири Нещодавно у Львівській бізнес-школі УКУ отець Степан став спікером на бізнес-сніданку. З управлінцями говорили про війну, процеси євроінтеграції та лідерство. Пропонуємо дізнатися про те, як, на думку настоятеля Гарнізонного храму свв. апп. Петра та Павла, визначити правильні орієнтири.
  • Робота для львів’ян у галузі міжнародного співробітництва. Як податися? Робота для львів’ян у галузі міжнародного співробітництва. Як податися? У департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської обласної державної адміністрації оголошують відбір кандидатів на вакантні посади.
  • Від ІТ до мистецтва: 45 нових безкоштовних курсів від Coursera Від ІТ до мистецтва: 45 нових безкоштовних курсів від Coursera Coursera – один з найвідоміших онлайн-сервісів навчання та дистанційної освіти, запустив 45 нових курсів, які можна пройти безкоштовно. Тематика нових спеціалізацій надзвичайно різноманітна: від бізнес-англійської та програмування додатків для Android до фотографії та графічного дизайну.
  • Школу мистецтв Єльського університету очолила українка Школу мистецтв Єльського університету очолила українка Уперше за 152-річну історію Школи мистецтв Єльського університету деканом стала жінка. Відтепер один із головних навчальних закладів світу очолюватиме українка Марта Кузьма.
  • У Львові збирають крупи для військових. Куди приносити? У Львові збирають крупи для військових. Куди приносити? Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує круп для приготування солодких каш для військових. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook.
  • «Краків для львів’ян»: як потрапити на вихідні до Польщі «Краків для львів’ян»: як потрапити на вихідні до Польщі 13-14 лютого до Львова завітають учасники проекту «Вікенд для закоханих». Цього року проект розширив свої кордони і тепер участь у ньому бере польський Краків. А вже навесні цього року до Кракова на вихідні матимуть нагоду потрапити і львів’яни.
  • Станцію прокату велосипедів на площі Ринок перенесуть Станцію прокату велосипедів на площі Ринок перенесуть На прохання багатьох львів’ян розташування станції муніципального прокату велосипедів на площі Ринок дещо змінять.
  • Безкоштовні курси англійської від Британської Ради. Де зареєструватись? Безкоштовні курси англійської від Британської Ради. Де зареєструватись? Із нагоди Року англійської мови в Україні Британська Рада дарує можливість безкоштовно покращити рівень володіння англійською мовою у рамках курсу LearnEnglish Pathways. Отримають таку можливість перші 500 українців, які заповнять аплікаційну форму.
  • Зі Львова до святого Валентина за день. Маршрут для закоханих Зі Львова до святого Валентина за день. Маршрут для закоханих 14 лютого закохані усього світу вшановуватимуть пам’ять і проситимуть заступництва у святого Валентина. Львів’яни теж можуть приклонитися до мощей святого, адже їх частка зберігається в одному із храмів Самбора. Tvoemisto.tv пропонує дізнатися про те, як можна здійснити паломництво за один день.
  • Як у Львові зустрічали Китайський Новий рік. 7 фото Як у Львові зустрічали Китайський Новий рік. 7 фото У Львові зустріли Китайський Новий рік. Родзинкою святкування стали хода вогняних драконів та велике лазер-шоу. Пропонуємо переглянути, як це було.
  • Чому в Україні з прилавків зникнуть коньяк та шампанське Чому в Україні з прилавків зникнуть коньяк та шампанське Скоро з прилавків магазинів пропадуть вітчизняні шампанське, коньяк, херес, портвейн, кагор, мадера, токай, марсель, малага і кальвадос.
  • Борис Ґудзяк про необхідність вміти слухати, любити та сміятися Борис Ґудзяк про необхідність вміти слухати, любити та сміятися Владика Борис (Ґудзяк), єпископ УГКЦ та президент УКУ розповів про те, чому українцям важливо навчитися слухати ближніх, який потенціал перед нами відкриває почуття любові та чому потрібно сміятися
  • Львів’ян закликають допомогти братам, що постраждали в ДТП Львів’ян закликають допомогти братам, що постраждали в ДТП Нещодавно у Львові трапилась ДТП, у якій постраждали хлопчики-брати віком 8-ми і 9-ти років. Львів’яни закликають не бути байдужими і допомогти сім’ї фінансово, адже діти й досі перебувають у лікарні. Про це Tvoemisto.tv розповів керівник спільноти «Варта 1» Ігор Зінкевич.
  • Де у Львові поїсти «на ходу»: концептуальні заклади вуличної  їжі Де у Львові поїсти «на ходу»: концептуальні заклади вуличної їжі Перекушувати «на ходу» можна з користю – головне правильно обрати місце. Tvoemisto.tv дізналося, де у Львові є заклади вуличної їжі, й обрали концептуальні заклади, які представляють принципово різні кухні: бельгійські вафлі, круасани, млинці, хот-доги та традиційну для львів’ян каву.
  • Іноземці Твого Міста: Іспанський фотограф, що став львівським волонтером Іноземці Твого Міста: Іспанський фотограф, що став львівським волонтером Хуан Мора – не просто фотограф, який любить Львів. Іспанець аргентинського походження добре знайомий з українськими реаліями під час війни, а тому не може залишатись осторонь. Більшість свого часу він присвячує волонтерській роботі, та жалкує, що як іноземець не може боротися разом з українцями. Хуан поділився з Tvoemisto.tv, що свого часу робив у Косово та Боснії і що думає про каталонський сепаратизм. Це історія туриста, який вирішив назавжди залишитися у Львові, й тепер виконує свій обов’язок перед Україною.
  • Забужко розпочала флешмоб на підтримку української мови Забужко розпочала флешмоб на підтримку української мови Українська письменниця Оксана Забужко розпочала флешмоб на підтримку автентичних українських слів, на що її наштовхнув випадок у супермаркеті. Про це вона повідомляє у дописі на Facebook.
  • Львівські волонтери потребують продуктів для сухих борщів Львівські волонтери потребують продуктів для сухих борщів Кулінарний цех Ініціативної групи «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» потребує деяких продуктів, зокрема для пр. готування сухих борщів. Про це волонтери повідомляють на сторінці у Facebook
  • Львів’ян запрошують на зустріч з Папою Римським до Кракова Львів’ян запрошують на зустріч з Папою Римським до Кракова Цьогоріч у польському Кракові відбудеться Світовий день молоді – зустріч Папи Римського Франциска з молоддю з усього світу. Львів’ян запрошують зголошуватися на цю зустріч.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!