Новини
  • Як уникнути грабежу при використанні банкомату. Інфографіка Як уникнути грабежу при використанні банкомату. Інфографіка Національний банк України радить українцям бути уважними при знятті готівки в банкоматах, оскільки саме ця фінансова операція найчастіше привертає увагу шахраїв.
  • Люди Твого міста: Ігор Копчик про Ван Гога та урвища Львова Люди Твого міста: Ігор Копчик про Ван Гога та урвища Львова Майстерня львівського художника Ігоря Копчика заповнена картинами, книгами та металевими статуетками. Надворі – гіпсові кліше для майбутніх виробів. Він єдиний у Львові професійно витискає на шкірі складні сюжетні композиції. Його роботи дарували Івану Павлу ІІ та Білу Клінтону, але Ігор Копчик планував стати чемпіоном світу з боксу. Майстер розповідає про те, де у Львові він почувається щасливим.
  • У Карпатах випав сніг. Фото У Карпатах випав сніг. Фото На вихідних високогірні райони Карпат замело снігом. Також почав падати сніг у «Буковелі», проте вкрити землю він на цей час ще не встиг.
  • В Україні з’явився онлайн-кінотеатр з легальними фільмами. Де переглянути? В Україні з’явився онлайн-кінотеатр з легальними фільмами. Де переглянути? Власники файлообмінника FS.to спільно з асоціацією з управління аудіовізуальними правами «Арма-Україна» запускають онлайн-кінотеатр з легальним контентом. Працюватиме він на домені FS.ua.
  • Як українцям економити на продуктах. 20 порад. Інфографіка Як українцям економити на продуктах. 20 порад. Інфографіка Пропонуємо вам інфографіку з практичними порадами, які допоможуть заощадити до 30% сімейного бюджету на місяць.
  • Понад 10 львів’янок увійшли до сотні найвпливовіших жінок України: імена Понад 10 львів’янок увійшли до сотні найвпливовіших жінок України: імена До рейтингу 100 найвпливовіших жінок України, який уклав журнал «Фокус», потрапило 11 львів'янок. Більшість із них зараз є (або принаймні донедавна були) політиками. До «десятки» лідерів увійшла лише одна львів’янка.
  • Із біопаспортом буде легше потрапити до країн Євросоюзу
Із біопаспортом буде легше потрапити до країн Євросоюзу Власники біометричних паспортів будуть спокійно і вільно перетинати кордон. Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні, 13 листопада, виступаючи у Верховній Раді і пояснив, як працюватиме безвізовий режим із Євросоюзом.
  • Іноземці Твого міста. Беатріче Белявців: Багато львів’ян виїжджають до Литви Іноземці Твого міста. Беатріче Белявців: Багато львів’ян виїжджають до Литви Про те, що Беатріче Белявців не корінна львів’янка, можна здогадатися хіба що з її італійського імені... й все одно помилитися. Відповідальний секретар Почесного консульства Литовської Республіки у Львові, литовка за походженням, за сумісництвом – директор ПО «Східноєвропейське співробітництво», володіє українською без акценту. Беатріче добре знає, що таке євроінтеграція, а ще вона розповіла Tvoemisto.tv, чому зі Львова емігрують медики та що є спільного між Львовом та Вільнюсом.
  • Куди українцям найпростіше оформити шенген-візи? ТОП-5 країн Куди українцям найпростіше оформити шенген-візи? ТОП-5 країн Пропонуємо вам перелік п’яти країн, в які оформити пакет візових документів можна без зайвих проблем. Перелік оприлюднили у сюжеті програми "Сніданок з 1+1".
  • Що варто знати про головний храм УГКЦ? 10 цікавих фактів Що варто знати про головний храм УГКЦ? 10 цікавих фактів 2005 року проголошено перенесення осідку Глави УГКЦ зі Львова до Києва. Саме у столиці розташовано головний храм УГКЦ, який прагне відвідати кожен греко-католик світу. Пропонуємо вам 10 фактів про цю святиню святих – Патріарший собор Воскресіння Христового.
  • Де та коли у Львові відбудеться матч за світову шахову корону Де та коли у Львові відбудеться матч за світову шахову корону 1 березня 2016 року у місті Львові розпочнеться Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • Львів’ян запрошують придбати продукти за цінами виробника Львів’ян запрошують придбати продукти за цінами виробника У суботу, 14 листопада, відбудуться святкові ярмарки «Добрі традиції Галичини». Учасниками ярмарок будуть сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, кооперативи, суб’єкти малого та мікропідприємства, виробники органічної продукції та підприємства харчової промисловості. Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз.
  • Друга рідна. Як львівські іноземці вивчили українську. Відео Друга рідна. Як львівські іноземці вивчили українську. Відео Сьогодні, 9 листопада, українці і не тільки відзначають День української писемності та мови. Напередодні свята іноземці, що мешкають у Львові, спеціально для Tvoemisto.tv розповіли, чому саме вони вирішили вчити українську, що їм у цьому допомогло і чому ця складна на їх погляд мова так швидко стала для них рідною.
  • Facebook «покаже» фотографії незрячим Facebook «покаже» фотографії незрячим Компанія Facebook розповіла про свою роботу над штучним інтелектом, який дозволить програмному забезпеченню описувати фотографії для сліпих людей. Генеральний директор Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) розповідає про цю технологію на своїй сторінці в соціальній мережі.
  • Сьогодні День української мови: 10 корисних порад із правопису Сьогодні День української мови: 10 корисних порад із правопису Сьогодні, 9 листопада, ми відзначаємо День української мови та писемності. Пропонуємо вам десять картинок, які нагадають важливі правила та допоможуть володіти рідною мовою досконаліше.
  • З’явилось унікальне відео України, зняте з висоти пташиного польоту З’явилось унікальне відео України, зняте з висоти пташиного польоту У мережі з’явилося відео українських міст, зняте з висоти пташиного польоту. Після публікації на Youtube, ролик одразу отримав велику кількість поширень в соціальних мережах: всього за добу відео подивилися майже півмільйона людей.
  • Кава по-львівськи: три унікальні рецепти Кава по-львівськи: три унікальні рецепти Кажуть, що у Львові навіть вулиці пахнуть кавою, оскільки тут її готують ледь не всюди. Проте, в такому різноманітті кавових рецептів найважче знайти щось особливе. Tvoemisto.tv дізналося три унікальні рецепти кави, які готують та подають тільки у Львові.
  • З’явився рейтинг країн, найкомфортніших для життя. На якому місці Україна? З’явився рейтинг країн, найкомфортніших для життя. На якому місці Україна? Міжнародна дослідницька організація Legatum Institute оприлюднила дані свого щорічного дослідження добробуту в різних країнах світу (Legatum Prosperity Index). Цього разу переможцем в рейтингу стала Норвегія. У першій двадцятці – 13 європейських країн.
  • (Не)пересічні львів (Не)пересічні львів'яни: арт-керівник у Львівській майстерні пряників Дарина Фурманюк – арт-керівник у Львівській майстерні пряників «Юрашки». Тут готують солодощі та розмальовують їх різноманітними кольорами. Дарина розповіла, як почала малювати, чому опинилась у Львові та як солодкі пряники впливають на настрій людей.
  • Історична будівля Львова, звідки вперше в Україні під’єдналися до інтернету Історична будівля Львова, звідки вперше в Україні під’єдналися до інтернету Львів надзвичайно багатий пам’ятками архітектури, фактично у ньому їх зосереджено найбільше серед всіх українських міст. Є більш та менш відомі споруди, але майже кожен будинок, особливо в історичному центрі міста та навколо нього, має свою цікаву історію. Однією з менш відомих будов є колишній інтернат для позамісцевих учнів львівських гімназій, розташований у місцевості Софіївка, що називався Дім імені Тадеуша Костюшка.
  • Аваков не зустрінеться із львівським активістом у суді: деталі Аваков не зустрінеться із львівським активістом у суді: деталі Міністерство внутрішніх справ, яке очолює Арсен Аваков, відкликало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення суду, яке зобов’язало міністра вести державну діяльність українською мовою, а МВС продублювати державною мовою виступи чиновника. Тому призначене на 9 листопада судове засідання не відбудеться. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив помічник судді Львівського апеляційного суду Максим Бризицький.
  • У Львові проведуть турнір з водного поло, присвячений Шептицькому У Львові проведуть турнір з водного поло, присвячений Шептицькому З 10 по 12 листопада у Львові триватиме Всеукраїнський турнір із водного поло серед юнаків 2004 року народження. У змаганнях візьме участь також і команда зі Львова. про це повідомили організатори турніру.
  • Як заощадити на опаленні будинку: 7 порад Як заощадити на опаленні будинку: 7 порад Цієї осені та зими країнцям варто замислитись над заходами економії. У зимовий період найбільш витратним для сімейного бюджету є опалення. Пропонуємо вам низку порад, яким чином можна заощадити на опаленні будинку.
  • У Львові протестують футбольні фанати. Фото У Львові протестують футбольні фанати. Фото Сьогодні, 4 листопада, львівські вболівальники вдруге перекрили дорогу на вулиці Стрийській, яка веде до стадіону «Арена Львів». Таким чином вони протестують проти схеми продажу квитків на матч плей-офф кваліфікації Євро-2016 Україна – Словенія. Дорогу також перекривали у вівторок, 3 листопада.
  • Скільки українців користуються інтернетом: результати дослідження Скільки українців користуються інтернетом: результати дослідження Дослідницька компанія InMind в серпні-вересні провела дослідження української аудиторії інтернету, і нарахувала 12,9 мільйонів інтернет-користувачів, які хоча б раз на місяць користуються мережею.
  • Вирушаємо до Ватикану: 10 унікальних фактів про Апостольську Столицю Вирушаємо до Ватикану: 10 унікальних фактів про Апостольську Столицю Чому Ватикан повинен стати однією з найважливіших локацій під час відвідин Риму? Які святі місця ви зможете побачити? Пропонуємо дізнатися найцікавіше про величний центр Католицької Церкви - Ватикан.
  • ТОП-3 автентичних кав’ярень Львова ТОП-3 автентичних кав’ярень Львова Львів відомий багатьма кав’ярнями, кожна із яких має свої особливості. Tvoemisto.tv пропонує підбірку закладів, що мають унікальну історію, традиції і неповторний дух.
  • Чи з’єднає Львів і Перемишль новий поїзд? Чи з’єднає Львів і Перемишль новий поїзд? В грудні цього року планується відновлення міжнародного залізничного сполучення між Львовом та Перемишлем. Так, на маршруті курсуватиме рейковий автобус польського виробництва Pesa 620M.
  • У Львові 2016-тий оголосили роком Грушевського та Франка У Львові 2016-тий оголосили роком Грушевського та Франка Львівська облрада проголосила 2016 рік на Львівщині Роком українського письменника Івана Франка та Роком українського історика, громадського та політичного діяча Михайла Грушевського. Відповідні рішення депутати прийняли на сесії 3 листопада.
  • У Львові пройде фестиваль «Jazz Bez»: програма, знижки У Львові пройде фестиваль «Jazz Bez»: програма, знижки Ювілейний цього року фестиваль «Jazz Bez», що триватиме з 3 по 12 грудня у Львові та ще 15 культурних осередках України та Польщі, надає 50% знижки для студентів та працівників закладів культури. Пропонуємо вам також програму заходів у рамках фестивалю.
  • Українці зняли унікальний ролик про один день із життя Карпат. Відео Українці зняли унікальний ролик про один день із життя Карпат. Відео Відео під назвою «Один день в Карпатах» відзняли на вершині гори Піп Іван. На зйомку витратили лише один день, але в трихвилинному ролику авторам вдалося передати всю красу Карпатських вершин.
  • Чим можна замінити одноразові пакети: 4 альтернативи Чим можна замінити одноразові пакети: 4 альтернативи В Україні можуть заборонити виробництво, використання, ввезення та розповсюдження полімерних пакетів. Це станеться, якщо Верховна Рада України проголосує за відповідний проект закону, який було подано на розгляд депутатів. Пропонуємо вам чотири альтернативи використанню поліетиленових пакетів.
  • Як правильно обирати навушники: 5 корисних порад Як правильно обирати навушники: 5 корисних порад Коли приходить момент обирати навушники, то ми зазвичай радимося з продавцями-консультантами. Пропонуємо вам кілька фактів, про які, можливо, вам не розкажуть у магазинах.
  • Львів’ян кличуть спробувати свої сили в каякінгу на Дністрі	Львів’ян кличуть спробувати свої сили в каякінгу на Дністрі У неділю, 1 листопада, львів’ян запрошують на навчально-тренувальний збір по каякінгу на річці Дністер біля села Березина. Участь безкоштовна. Попередній досвід необов’язковий.
  • Чи знають львів Чи знають львів'яни своїх сусідів? Результати дослідження Інститут міста, в рамках проекту «Громади в дії», провів дослідження соціальних контактів та доступності до спільних просторів у Львові. Дослідження проводилося у березні-квітні 2015 року та охопило 2000 респондентів віком від 18 років. Опитування здійснювалося методом анкетування.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: у мандрівку замками «Золотої підкови» Куди поїхати на вихідні зі Львова: у мандрівку замками «Золотої підкови» Якщо подивитися на замки у Львівській області на відстані понад 200 км згори, то вони складаються в дугу, що дуже нагадує підкову. Споруди так званої «Золотої Підкови» вважають найграндіознішою замковою спадщиною, що залишилася в Галичині. Головними об’єктами цього маршруту є замки в Олеську, Підгірцях та Золочеві. Tvoemisto.tv пропонує охочим до нових вражень та емоцій проїхатись за цим маршрутом на прийдешніх вихідних і насолодитись особливою енергетикою та теплими осінніми барвами цих місць.
  • ТОП-5 локацій для осінніх прогулянок у Львові ТОП-5 локацій для осінніх прогулянок у Львові Аби відчути красу осіннього Львова, не обов’язково їхати далеко за місто. Достатньо знайти час на невелику пішу прогулянку та запросити з собою того, хто зробить таку мандрівку особливою. Tvoemisto.tv пропонує п’ять локацій під відкритим небом, де ви зможете поспілкуватися з осінню.
  • До Львова привезуть одну з найважливіших чудодійних святинь. Розклад богослужінь До Львова привезуть одну з найважливіших чудодійних святинь. Розклад богослужінь 5-7 листопада 2015-го року у Львові перебуватиме Плащаниця Пресвятої Богородиці – чудодійна ікона, яка зберігається в Старому місті в Єрусалимі, у Гефсиманському подвір’ї, що навпроти Храму Гробу Господнього.
  • Люди Твого міста: Оксана Муха про зцілення піснею та дух Львова Люди Твого міста: Оксана Муха про зцілення піснею та дух Львова Оксану Муху часто порівнюють із Квіткою Цісик, помічаючи у цих двох жінках чимало спільного. Співачка не заперечує і навіть називає Квітку своєю наставницею, але каже, що мусить проторувати і власний шлях. Оксана Муха переконана: у складні для країни часи не варто забувати про фестивалі й концерти, а культурне життя Львова треба представляти не лише «салом й пампухами». Співачка розповіла Tvoemisto.tv, як вона відчуває пісню, яку особливу рису мають українці та чому ніколи й нізащо не покине рідного міста.
  • У Соборi Юра львів’янам тлумачитимуть лiтургiйнi обряди У Соборi Юра львів’янам тлумачитимуть лiтургiйнi обряди В Архикатедральному соборi Юра вiдправлятимуть Службу Божу, пiд час якої будуть тлумачити лiтургiйнi обряди i традиції. Перша подібна літургія відбудеться вже завтра, 29 жовтня, о 18:00.
  • У Львові встановили пам’ятник Герою АТО Віктору Гурняку. Відео У Львові встановили пам’ятник Герою АТО Віктору Гурняку. Відео У Львові відкрили та освятили пам’ятний знак загиблому бійцеві батальйону «Айдар», пластунові та фотокореспонденту Віктору Гурняку. На могилі героя встановили бронзову фотокамеру, на якій символічно вирізьбили кадр з останнього знімка, зробленого Віктором.
  • Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою У холодну погоду найприємніше закутатися в теплий плед і, не поспішаючи, насолоджуватися смаком і ароматом зігріваючого напою. Це може бути чай, кава або смачний коктейль. Tvoemisto.tv зібрало найпопулярніші напої, щоб зробити вашу осінь теплішою.
  • Іноземці Твого Міста: Ларс Вестб’єрг про те, чому львів’яни багатші за данців Іноземці Твого Міста: Ларс Вестб’єрг про те, чому львів’яни багатші за данців Президент Данської Бізнес Асоціації як ніхто знає, як ведеться іноземним інвесторам у Львові. Майже 13 років корінний данець Ларс Вестб’єрг управляє компанією, консультує іноземних бізнесменів про те, як безпечно працювати в Україні, та займається благодійністю. Йому подобається романтичний Львів, але дратують «Лади» на дорогах. Він порівнює Україну з Данією та пояснює, чому українці багатші, і чому у Львові немає парку розваг.
  • Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво Чому в Україні паломництво називають прощею, хто вперше пішов у молитовну ходу і чому інколи вони можуть стати кориснішими ніж звичайна відпустка? Пропонуємо дізнатися більше про мандрівки святими місцями.
  • 7 правил, що  зроблять життя яскравішим 7 правил, що зроблять життя яскравішим Існує безліч способів прожити життя і тут не існує правильних чи не правильних. Тим не менше, деякі з нас вірять у життя, сповнене пристрасті, життя, яке ніколи не буває нудним, закляклим, а навпаки, дарує відчуття схвилювання та натхнення. Без пристрасті, воно здається безглуздим та буденним. Якщо ви вірите в те, що аби жити – вам потрібно стимулювати почуття, відчуття, набиратися досвіду і ніколи не нудьгувати, то ось вам 6 правил, за якими ви маєте жити.
  • Три поради, як побороти осінню самотність Три поради, як побороти осінню самотність Люди часто почувається самотніми із невідомих причин. І це гостро відчутно в холодний період осені. Що викликає це непостійне відчуття смутку і як його побороти? Tvoemisto.tv переклало з TED думки та поради психолога Гая Уінча.
  • Львів Львів'ян запрошують на презентацію книжки військового капелана У вівторок, 27 жовтня, в Львові відбудеться презентація книги «Соняхи. Духовність на час війни» військового капелана Андрія Зелінського. Книга є даниною пам’яті автора тим, загиблим в АТО, кого він знав особисто.
  • Родичі Героїв Небесної Сотні закликали українців голосувати чесно. Відео Родичі Героїв Небесної Сотні закликали українців голосувати чесно. Відео У мережі з’явився соціальний ролик із зверненням родичів Героїв Небесної Сотні до виборців України напередодні місцевих виборів. Відео створив «Центр соціальних проектів «Хочу жити».
  • Український розробник показав ескізи наддешевої теплової станції Український розробник показав ескізи наддешевої теплової станції Винахідник із Миргорода поділився кресленнями, за якими він створював найбільшу в Україні сонячну станцію. Вона призначена для виробництва тепла з сонячної енергії, причому вода без проблем нагрівається до температури кипіння навіть у люті морози.
  • Сьогодні Україна переходить на зимовий час Сьогодні Україна переходить на зимовий час Згідно з постановою Кабінету Міністрів, на території України 25 жовтня скасують літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.
  • Львів’янка стала найсильнішою боксеркою України Львів’янка стала найсильнішою боксеркою України За титул найсильнішої боксерки України змагалися понад 180 спортсменок. Перемогу здобула львів’янка Вікторія Вірт. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • ГО «Розвиток Громади» в Україні створюють свято краси для особливих жінок. Фото ГО «Розвиток Громади» в Україні створюють свято краси для особливих жінок. Фото Для жінок з порушеннями опорно-рухового апарату вперше в Україні було створено свято грації та краси. У рамках соціального проекту «Жіночність без границь» ГО «Розвиток Громади» у кількох містах України відбулися святкові події для особливих жінок, чию красу потрібно правильно розпізнати.
  • ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові Осінь у Львові вже перейшла свій екватор, залишивши у минулому багато теплих днів та приємних емоцій. Однак на львів’ян ще чекає чимало заходів, які допоможуть зробити цю пору року насиченою та цікавою. Tvoemisto.tv створило для вас підбірку особливих й атмосферних подій у Львові, які ви ще встигнете відвідати цієї осені.
  • Львів Львів'янам нагадують про перехід потягів на зимовий час Із 25 жовтня в Україні відбудеться перехід на зимовий час, тому відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується з урахуванням цього переходу. Про це повідомляють у прес-службі Укрзалізниці.
  • Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні У місті Винники, що біля Львова, відкрили стелу пам’яті Героїв Небесної Сотні в обителі чоловічого монастиря св. Зиновія. Освячення відбулось у день свята Покрови та Захисника України.
  • У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць Ремонтні роботи у Львові з покращення стану тротуарів і дорожнього покриття тривають у всіх районах міста, – інформують у прес-служба ЛМР.
  • Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів У шаховому Гран-прі Монако чемпіонка світу з шахів львів`янка Марія Музичук посіла друге місце на престижних змаганнях з шахів, які вчора завершились у Монте-Карло, – інформують у Львівському обласному відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.
  • Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів Вона творить свою поезію із трьох років, хоча нині вважає, що справді писати почала лише після двадцяти, критично дивиться на власні вірші і не уявляє свого життя без літератури. Українська поетеса, есеїстка, перекладачка, літературний критик та літературознавиця розповіла Tvoemisto.tv про Львів, Форум видавців як майданчик творення смислів, масову літературу та книжки на війні.
  • Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Близько 70 кілограм рогозу, півроку підготовки, місяці плетіння, майже 60 км шляху – і авторські вироби подружжя Муринів можна було побачити на одному з етно-фестивалів у Львові. Пропонуємо вам атмосферні фото, що демонструють, як ремесло перетворюється на мистецтво.
  • Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому Він – учасник АТО, однак не вважає себе героєм. Майже десять місяців своєї служби провів на передовій. 14 жовтня, коли в Україні відзначається День захисника, вважає своїм святом. Львів'янин Іван Гаврилко розповів Tvoemisto.tv про мобілізацію, проблеми в армії, Героїв, які там рятують життя, а також те, як живеться учасникам бойових дій після повернення до «нормального» життя.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!