Новини
  • «Різдвяне радіо»: родом зі Львова «Різдвяне радіо»: родом зі Львова Класична музика, бамкання годинника на ратуші та святковий настрій – інтернет-радіостанція «Різдвяне радіо» вже сьомий рік поспіль радує слухачів своїми ефірами. Керівник львівської компанії MJoy Multimedia, яка створює «Різдвяне», Роман Заяць розповів Tvoemisto.tv про особливості цьогорічного сезону, вибір пісень і різдвяну атмосферу.
  • Сьогодні – День Миколая Чудотворця. 8 цікавих фактів про святого Сьогодні – День Миколая Чудотворця. 8 цікавих фактів про святого 19 грудня православні люди всього світу відзначають день святого Миколая Чудотворця. За народними повір’ями, саме в цей день Миколай Чудотворець спускався на землю з небес і обходив весь світ, допомагаючи знедоленим і відновлюючи справедливість. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про святого та його день.
  • Україна виконала всі умови для скасування віз з ЄС Україна виконала всі умови для скасування віз з ЄС Європейська комісія в п’ятницю остаточно ухвалила шостий звіт з виконання Україною вимог Плану дії візової лібералізації, де зазначила, що Україна виконала всі встановлені критерії. Нині документ готується до публікації.
  • Що українці найчастіше шукають в інтернеті. Результати дослідження Що українці найчастіше шукають в інтернеті. Результати дослідження «Новини Донецька», «50 відтінків сірого» і «Жанна Фріске» стали найпопулярнішими запитами українських користувачів в рейтингу запитів Zeitgeist компанії Google за 2015 рік.
  • Свята наближаються: що подарувати на Миколая? Свята наближаються: що подарувати на Миколая? Зовсім скоро, 19 грудня, ми святкуватимемо День Святого Миколая. В цей день, як відомо, прийнято дарувати подарунки усім, хто Вам не байдужий. То що ж подарувати на Миколая, щоб цей день став для Ваших рідних і близьких незабутнім та сповненим приємних емоцій?
  • Іноземці Твого міста: француз, без якого не поїде трамвай на Сихів Іноземці Твого міста: француз, без якого не поїде трамвай на Сихів П’єр-Ів Тесьє не зовсім відповідає стереотипному образу француза. Та й сам каже, що приїхав зі Сходу. Тепер він говорить українським суржиком і почуває себе у Львові як вдома. Інженер за освітою П’єр-Ів працював у Монголії та багатьох країнах колишнього СРСР, тому нічим не здивований і краще розуміє тутешню ситуацію. Що спільного між французом і трамваями на Сихів? Чому Львів прогресивніший за міста Західної Європи і скільки ще чекати на тотальні зміни? Про це все розповів Tvoemisto.tv француз П’єр-Ів, який більше п’яти років живе у Львові.
  • Сьогодні – свято Андрія Первозванного. 5 згадок про апостола Сьогодні – свято Андрія Первозванного. 5 згадок про апостола 13 грудня Церква вшановує святого Андрія Первозваного, одного з 12 найближчих апостолів Христових. Він з’єднав своїми стопами Святу Землю та Київські пагорби, ще в далекому І столітті принісши сюди світло Євангелія та благословення Спасителя. Пропонуємо 5 згадок про учня Христа.
  • Збірна України отримала суперників на Євро-2016 Збірна України отримала суперників на Євро-2016 Сьогодні, 12 грудня, у Парижі відбулося жеребкування фінальної стадії Чемпіонату Європи з футболу, який наступного року відбудеться у Франції. Відтак збірна Україна отримала суперників, з якими зіграє на футбольному форумі.
  • До Львова привезуть мироточивий образ Богородиці. Розклад богослужінь До Львова привезуть мироточивий образ Богородиці. Розклад богослужінь Встановлять мироточивий образ у неділю, 13 грудня, об 11:00 у церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул. Антонича, 5). Святиня перебуватиме у храмі до 3 січня 2016 року.
  • 6 способів позбутися зимової хандри за допомогою книжок 6 способів позбутися зимової хандри за допомогою книжок З настанням зими ми часто відчуваємо уповільнення життя, намагаємося компенсувати брак сонячного світла вітаміном D і настільними лампами. І якщо грудень минає в очікуванні свят, то з їх завершенням і поверненням до звичного способу життя у нас псується настрій. Але є спосіб уникнути зимової нудьги – організувати своє дозвілля так, щоб не занурюватися у меланхолію з усіма іншими.
  • Як недорого відпочити на Різдвяні свята в Європі? 7 маршрутів Як недорого відпочити на Різдвяні свята в Європі? 7 маршрутів Бракує нових вражень? Ви вже давно мрієте відчути колорит Різдва та Нового року в Європі, та завжди бракує коштів? Команда порталу 1001idea.info пропонує кілька варіантів недорогих подорожей зимовою Європою.
  • Що має побачити кожен львів’янин: середньовічний замок у мініатюрі Що має побачити кожен львів’янин: середньовічний замок у мініатюрі Tvoemisto.tv продовжує розповідати про цікаві об'єкти Львова, де варто неодмінно побувати. Сьогодні пропонуємо 7 фактів про своєрідний середньовічний замок в мініатюрі – дім архітектора Юзефа Сосновського.
  • У Львові школярів запрошують на спільні майстер-класи із незрячими У Львові школярів запрошують на спільні майстер-класи із незрячими Громадська організація «Інститут українських студій» у Львові організовує для дітей із вадами зору заняття та майстер-класи. Нині для того, аби вони були максимально інклюзивними і дієвими, ГО запрошує долучатись школярів. Про це Tvoemisto.tv розповів активіст «Інституту українських студій» Роман Боренько.
  • Велосипедист зі Львова здобув медаль кубка світу у Новій Зеландії Велосипедист зі Львова здобув медаль кубка світу у Новій Зеландії Львів'янин Роман Гладиш виборов бронзову медаль у перегонах скретч на етапі Кубка світу з велотреку.
  • У Львові очільник ОДА склав повноваження депутата облради У Львові очільник ОДА склав повноваження депутата облради Про це Голова ЛОДА Олег Синютка повідомляє на своїй сторінці у Facebook.
  • Двоє українських спортсменів здобули європейські чемпіонства. Деталі Двоє українських спортсменів здобули європейські чемпіонства. Деталі 5 грудня одразу обоє українських спортсменів – плавець Андрій Говоров та боксер Олег Єфимович стали чемпіонами Європи.
  • 8 фактів про переробку сміття у Львові та світі 8 фактів про переробку сміття у Львові та світі Близько 1000 тон сміття щодня вивозять відповідні компанії з вулиць Львова. Журналіст Tvoemisto.tv побував на зустрічі «Вся правда про сортування та переробку сміття у Львові». Пропонуємо вам кілька важливих фактів про те, який подальший шлях сміття, чому його важливо сортувати та як вирішують цю проблему у Львові.
  • (Не)пересічні львів’яни: Сихівські фрірайдери (Не)пересічні львів’яни: Сихівські фрірайдери Чудернацькі для звичайної людини слова «трейл», «дроп», «волрайд», «степ ап», «даунхіл» входять у повсякденну лексику сьогоднішніх героїв спецпроекту «(Не)пересічні львів’яни». Фрірайдери, як вони самі себе кличуть, розповіли Tvoemisto.tv про те, чим особливий їхній стиль катання, яким має бути хороший «байк» та наскільки зручний Львів для потреб велосипедистів.
  • Сьогодні – Введення Пресвятої Богородиці. 6 фактів про свято Сьогодні – Введення Пресвятої Богородиці. 6 фактів про свято Сьогодні, 4 грудня, Православна Церква урочисто згадує Введення в храм Пресвятої Богородиці. Пропонуємо 6 фактів про свято.
  • Тарас Прохасько розповів у Львові про «свого» читача, натхнення та дитячі книжки Тарас Прохасько розповів у Львові про «свого» читача, натхнення та дитячі книжки «Література буває правдивою», − так письменник Тарас Прохасько розпочав презентацію своєї останньої книги з «кротячої епопеї» у львівській книгарні «Є». На його думку, правдивість літератури вимірюється життєвими ситуаціями, що описані в творах. Автор розповів про написання нової дитячої книги та про те, чому польський письменник Анджей Стасюк йому близький. А також поділився роздумами про те, які регіональні відмінності між східною та західною аудиторією.
  • Щоб кожен день був щасливим: 6 практичних порад Щоб кожен день був щасливим: 6 практичних порад Більшість людей постійно перебувають в гонитві за щастям, очікуючи, що коли вони здійснять пункти «1», «2», «3», то вони стануть щасливими. Але, насправді, щастя – це процес, ми повинні пізнавати і приймати його щодня, здійснюючи звичайні речі, які приносять нам радість. Ось 6 способів зробити кожен день щасливішим.
  • Данія й Ісландія спростили процедуру оформлення шенгенських віз для українців Данія й Ісландія спростили процедуру оформлення шенгенських віз для українців Із 1 грудня Данія й Ісландія спростили процедуру оформлення шенгенських віз для громадян України, повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.
  • Львів’ян запрошують на молитовну зустріч із Владикою Венедиктом Львів’ян запрошують на молитовну зустріч із Владикою Венедиктом У неділю, 13 грудня, львів’ян запрошують на останню у цьому році щомісячну молитву миру у стилі Тезе. Молитовна зустріч відбудеться у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові, початок – о 15:00 год.
  • Канада видаватиме українцям багаторазові візи на 10 років Канада видаватиме українцям багаторазові візи на 10 років Посол Канади в Україні Роман Ващук заявляє, що його країна вже почала впроваджувати видачу українцям багаторазових віз терміном дії на 10 років.
  • Іноземці Твого міста: Блез Малаба про оперу та расизм у Львові Іноземці Твого міста: Блез Малаба про оперу та расизм у Львові Вихідець з ДР Конго Блез Малаба переїхав до Львова п’ять років тому. Тут він вступив на факультет міжнародних відносин ЛНУ імені Івана Франка. Щоправда, навчання для Блеза – не єдина справа, якою він займається в Україні. Хлопець професійно захопився класичним співом. Малаба брав участь у численних змаганнях (зокрема, Міжнародний музичний конкурс імені Миколи Лисенка та «Голос країни-3») та потрапив у фінал одного з найпрестижніших конкурсів з оперного співу у світі – «BBC Cardiff singer of the Word». Спеціально для Tvoemisto.tv уродженець Демократичної Республіки Конго розповів про свої «львівські» роки і оперний досвід.
  • Марк Зархін: У Львові діє принцип "кум-кум", а не "win-win" Марк Зархін: У Львові діє принцип "кум-кум", а не "win-win" Ресторатор Марк Зархін один із тих, хто був причетний до розробки концепції розвитку Львова, а зараз втілює її у життя. На Lviv Smart City Day він розповів про те, що слід зробити, аби у місті стало більше представників креативного класу, про зміну свідомості львів’ян та як має виглядати Львів у 2025 році.
  • Де у світі найдешевше та найдорожче таксі? Інфографіка Де у світі найдешевше та найдорожче таксі? Інфографіка Пропонуємо вам інфографіку, у якій підібрані міста з найдешевшими та найбільш дорогими тарифами на таксі.
  • "Юрашки": у Львові з’явились нестандартні цікаві сувеніри "Юрашки": у Львові з’явились нестандартні цікаві сувеніри Якщо Львів уявити великим сувеніром, то це була б або велика пачка ароматної кави, або велетенська плитка смачного шоколаду. Проте, віднедавна, - це ще й казковий медово-імбирний пряник. Адже атмосферна майстерня пряників "Юрашки" вже стала своєрідною візитівкою Львова.
  • Що дивитись дитині: 6  добрих мультфільмів українською мовою. Відео Що дивитись дитині: 6 добрих мультфільмів українською мовою. Відео Пропонуємо вам добірку мультфільмів українською мовою, які навчать діток бути справедливими, добрими, безкорисними, допомагати один одному, а також любити оточуючих та себе.
  • Чого чекати українським науковцям: 10 нововведень у сфері науки. Чого чекати українським науковцям: 10 нововведень у сфері науки. 26 листопада Верховна рада України ухвалила закон «Про наукову та науково-технічну діяльність». Сам закон сформували на основі проекту, який підготували в Міністерстві освіти і науки, але значною мірою доповнили його трьома альтернативними законопроектами, а також пропозиціями від наукової спільноти. Які зміни він привнесе та чи стане українська наука розвиватись краще?
  • Як змінилося ставлення українців до Голодомору 32-33 років. Інфографіка Як змінилося ставлення українців до Голодомору 32-33 років. Інфографіка Твердження, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу поділяють більшість опитаних мешканців усіх без виключення регіонів. Про це повідомляють у Соціологічній групі «Рейнтинг».
  • У Львові пішов у вічність Михайло Хусківадзе. 6 фактів про спортсмена У Львові пішов у вічність Михайло Хусківадзе. 6 фактів про спортсмена 25 листопада на 96-му році життя відійшла у вічність легендарна постать львівського спорту, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, провідний тренер паралімпійської збірної команди України зі стрільби з лука, львів’янин Михайло Кронідович Хусківадзе. Про це повідомила заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба. Пропонуємо 6 фактів про видатного спортсмена.
  • Львів’ян кличуть почитати Живу Книгу Львів’ян кличуть почитати Живу Книгу 29 листопада у Львові проведуть незвичні читання під назвою «Жива Бібліотека». В ролі живих книг виступлять п’ятеро успішних мешканців міста, які належать до вразливих соціальних груп.
  • Українці переграли композицію Adele народними інструментами. Відео Українці переграли композицію Adele народними інструментами. Відео Українці представили інструментальну версію пісні «Hello» британської співачки Adele. Записану наживо музичну імпровізацію музиканти презентували до виходу третього сольного альбому співачки.
  • Львівська акція до дня святого Миколая стала всеукраїнською. Як долучитися? Львівська акція до дня святого Миколая стала всеукраїнською. Як долучитися? До соціального флешмобу «Я допомагаю святому Миколаю. А ти?» долучились громадські активісти з усієї України. Львів’ян також запрошують допомогти виконати побажання дітей-сиріт.
  • Іноземці Твого міста: Катажина Лоза про «польський Львів» Іноземці Твого міста: Катажина Лоза про «польський Львів» «Хочу поділитися тим містом, якого більше не існує, а також сучасним, якого Ви не знаєте. Мене звуть Катажина Лоза. Я родом із Варшави, але саме тут, у Львові, народилася заново», – такими словами корінна полька, екскурсовод представляє себе на власному сайті про Львів. До цього міста у неї особливі сентименти, і не тільки тому, що вона любить архітектуру. Tvoemisto.tv дізналося, що спільного між полькою Катажиною та українськими Карпатами, яку книгу екскурсовод пише про Львів та що має зближувати поляків та львів’ян.
  • Крим у Львові: три заклади кримськотатарської кухні Крим у Львові: три заклади кримськотатарської кухні У Львові працюють три заклади, де можна скуштувати кримськотатарську їжу, два з них мають однакову назву «Бахчисарай», проте принципово різні концепції. Де саме у Львові можна скуштувати юфакаш та каву без води – читайте у матеріалі tvoemisto.tv.
  • Як навчитися заощаджувати гроші. 7 порад Як навчитися заощаджувати гроші. 7 порад Навчитися відкладати гроші – заповітне бажання багатьох людей, яке часом зовсім непросто втілити в життя. Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть підійти до заощаджень більш свідомо та розумно.
  • ТОП-7 фото із засніжених гірськолижних курортів у Карпатах ТОП-7 фото із засніжених гірськолижних курортів у Карпатах На вихідних у Карпатах розпочалась справжнісінька зима. На втіху поціновувачам лижного відпочинку і всім, хто любить гори взимку, пропонуємо 7 фото із веб-камер популярних курортів.
  • Люди Твого міста: Ігор Балинський про Львів медійний і Львів релігійний Люди Твого міста: Ігор Балинський про Львів медійний і Львів релігійний Нині Ігор Балинський очолює унікальний освітній центр – Школу журналістики УКУ, має у домашній бібліотеці понад три тисячі книжок і з усмішкою пригадує свої перші творчі спроби в армійській газеті. Його знають як редактора інтернет-видань «Zik» та «Zaxid.net», за що у вузьких колах охрестили «батьком львівської журналістики». Спеціально для Tvoemisto.tv викладач, що не втомлюється вчитися й сам, розповів про те, як опинився у Львові і чим сьогодні для нього є це місто.
  • Напиши лист політв’язню: адреси українців у російських тюрмах Напиши лист політв’язню: адреси українців у російських тюрмах Нині, коли Україна підбиває підсумки другою річниці Євромайдану, четверо українців і досі перебувають у російському ув’язненні. Декотрим вже «визначили міру покарання», а дехто – продовжує чекати на вирок. Пропонуємо адреси Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченко та Геннадія Афанасьєва, що перебувають у тюрмах та СІЗО Російської федерації, щоб хоч словом підтримати їх складних умовах.
  • Які авто  зможуть не проходити техогляд в Україні. Перелік Які авто зможуть не проходити техогляд в Україні. Перелік Із 2019 року в Україну повернуть обов’язковий техогляд легкових машин. Він буде проходити раз на два роки. Але не всі власники автомобілів будуть зобов’язані їхати на станції техогляду.
  • В Україні планують створити Поліцейську академію В Україні планують створити Поліцейську академію Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе обіцяє створити в Україні поліцейську академію. Шанс вступити в поліцейську академію матиме кожен, хто хоче стати поліцейським.
  • Угоду про асоціацію України з ЄС ратифікували всі країни Угоду про асоціацію України з ЄС ратифікували всі країни Брюссельський Парламент ратифікував Угоду про Асоціацію з Україною. Про хороші новини із Бельгії у своєму Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.
  • Сьогодні – Собор архистратига Михаїла. 5 фактів про святого Сьогодні – Собор архистратига Михаїла. 5 фактів про святого Днем святого Михайла скорочено називають Собор святого архістратига Михаїла, який відзначають 21 листопада.
  • Львів Львів'яни можуть проголосувати за книгу року онлайн. Як долучитися? Щороку інтернет-спільнота книголюбів обирає найкращі новинки року. Зараз триває фінальний раунд голосування за 2015 рік.
  • У Польщі відкриють виставку львівських підземних скарбів У Польщі відкриють виставку львівських підземних скарбів В Археологічному музеї Кракова відкрили виставку «Врятовані скарби підземного Львова». На експозиції представлено майже п'ятсот предметів, якими у давні часи щодня користувались львів'яни.
  • Львів’ян запрошують на ювілейний концерт композитора Єгора Грушина Львів’ян запрошують на ювілейний концерт композитора Єгора Грушина 20 листопада в Львівській обласній філармонії львів’яни та гості міста зможуть відвідати Великий концерт львівського композитора Єгора Грушина, присвячений 5-річчю творчості.
  • Українцям дозволять оформляти субсидії «заднім числом» Українцям дозволять оформляти субсидії «заднім числом» Українцям, які звернулися за субсидіями протягом двох місяців з початку опалювального сезону, компенсація на послуги ЖКГ буде нараховуватися з початку сезону. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.
  • Інспектор поліції зі Львова здивувала співочим талантом. Відео Інспектор поліції зі Львова здивувала співочим талантом. Відео У минулому шкільна вчителька музики із села на Львівщині стала поліцейським і вражає українців вокальними здібностями.
  • Кому в Україні підвищили пенсії Кому в Україні підвищили пенсії Кабінет міністрів України підвищив пенсії інвалідам третьої групи загального захворювання, а також допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.
  • У Львові відійшов у вічність Роман Стельмащук. 5 фактів про музикознавця У Львові відійшов у вічність Роман Стельмащук. 5 фактів про музикознавця У ніч на 20 листопада у Львові помер відомий львівський музикознавець, незмінний промотор фестивалю давньої музики у Львові Роман Стельмащук.
  • У Львові зіграють дитячі футбольні командами України та Польщі У Львові зіграють дитячі футбольні командами України та Польщі Із 20 по 24 листопада у нашому місті відбудеться футбольний турнір за участю дитячих команд України та Польщі. Турнір проводять в рамках реалізації українсько-польського дитячого благодійного проекту «Здорове майбутнє».
  • Львів Львів'ян запрошують допомогти прихистити безпритульних собак Львівське комунальне підприємство «Лев» розпочало інформаційну кампанію «Прихистіть» головною метою якої є допомогти знайти нових господарів для безпритульних собак.
  • На Львівщині розпочали ремонт траси Броди-Червоноград На Львівщині розпочали ремонт траси Броди-Червоноград Сьогодні, 19 листопада, на автомобільній трасі Т-14-10 Броди-Червоноград розпочали ремонт дороги.
  • (Не)пересічні львів’яни: спортивний хореограф (Не)пересічні львів’яни: спортивний хореограф Володимир Правдивий випадково потрапив до хореографічного класу, а тепер виховує ідеальні лінії у львівських гімнасток. Після двадцяти двох років роботи солістом балету він перейшов до спортивних залів інституту фізкультури та середніх шкіл. Тепер згадує власні лінощі, пояснює, чому не можна поспішати і засуджує «вкусовщину».
  • Львів’ян кличуть на відкритий турнір з більярду. Програма Львів’ян кличуть на відкритий турнір з більярду. Програма З 20 до 22 листопада у Львові відбуватиметься непересічна спортивна подія – відкритий міжнародний турнір з більярдного спорту «Lviv Open», присвячений пам’яті Романа Коваля. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • 7 фактів про місце, яке має відвідати кожна християнка 7 фактів про місце, яке має відвідати кожна християнка У Вифлеємі знаходиться Святиня материнства, яка має назву Молочний грот. Її визнають і вшановують християни всіх конфесій. Дівчата та жінки з усього світу їдуть сюди, щоб попросити про ласку материнства, зцілення від недугу непліддя, щасливе народження діток. Чимало випадків таких чудесних зцілень підтвердила спеціальна комісія з Ватикану. Пропонуємо вам 7 фактів про святиню, про яку у своїх творах писав також Марк Твен.
  • Що має побачити кожен львів Що має побачити кожен львів'янин: обсерваторія Львівської політехніки Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 7 фактів про міський осередок «зоряної науки» – обсерваторію «Львівської політехніки».
  • Стало відомо, коли буде створено зону вільної торгівлі України з Євросоюзом Стало відомо, коли буде створено зону вільної торгівлі України з Євросоюзом Європейський Союз повідомив про свою готовність до зони вільної торгівлі з Україною. Такий запис з’явився у facebook-cторінці Президента України Петра Порошенка.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!