Новини
  • #Врятуй_Максима. Оперативна  інформація про порятунок хлопця. Оновлюється #Врятуй_Максима. Оперативна інформація про порятунок хлопця. Оновлюється Нині у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» чекають на відповідь австрійської клініки, яка так і не повідомила остаточно, чи готова прийняти Максима Стасіва на лікування. Як розповіла Tvoemisto.tv лікар-анестезіолог Віра Приймакова, нині у лікарні вже розглядають як запасний варіант клініку у Німеччині.
  • Рік без Кузьми. Відверта розмова співака про гідність та країну. Відео Рік без Кузьми. Відверта розмова співака про гідність та країну. Відео Сьогодні, 2 лютого, минає рівно рік відтоді, як трагічно загинув Андрій Кузьменко («Кузьма»), лідер гурту «Скрябін». Українці пам’ятають його глибокі тексти, чуттєві пісні та мудрі слова. Tvoemisto.tv пропонує разом пригадати улюбленця мільйонів та переглянути відеоуривки з бізнес-сніданку «BreakWest» у Львові, під час якого Андрій поділився своїми міркуваннями про Україну, її злободенні проблеми та майбутнє.
  • Як львів Як львів'янка стала наймолодшою учасницею Форуму у Давосі На цьогорічному Економічному форумі у Давосі наймолодшою учасницею стала 23-річна львів’янка Лілія Боровець. Спеціально для Tvoemisto.tv дівчина розповіла про те, як потрапила на Форум та як збирається застосовувати здобутий досвід.
  • В Україні ліквідовують жеки. Як львів В Україні ліквідовують жеки. Як львів'янам створити ОСББ? «Стань господарем свого будинку» – така загальноміська кампанія стартує у Львові. У кожному районі міста організують спеціальні навчання, під час яких львів’ян поінформують про усі переваги ОСББ і про те, як правильно ним керувати.
  • Пити чи не пити? У Львові створили горнятко, яке визначає якість води Пити чи не пити? У Львові створили горнятко, яке визначає якість води Львів’яни Антон Скрипник та Роман Савченко створили горнятко, що визначає якість води, рахує калорії та дезінфікує воду. Співзасновники стартапу – «H2OMetr» познайомились під час навчання на програмі MS in Technology Management у Львівській бізнес-школі УКУ. Саме тут вони зрозуміли, що разом можуть бути ефективною командою. І скористалися шансом створити разом інноваційний продукт, який водночас став їхнім дипломним проектом у LvBS та спільним бізнесом. Отож, що таке «H2OMetr» та «Travel Cup» – читайте далі.
  • Пішов у вічність відомий львівський оператор. Де попрощатися? Пішов у вічність відомий львівський оператор. Де попрощатися? 28 січня помер львівський оператор, режисер, автор відеофільмів, музичних кліпів, телепостановок Борис Ухов. 27 січня цього року Борису Ухову виповнилося 50 років.
  • Із лютого мобільні оператори України підвищуватимуть абонплату Із лютого мобільні оператори України підвищуватимуть абонплату В Україні мобільні оператори зараз активно переглядають тарифи, а деякі вже виставили абонентам нові ціни.
  • 5 порад, що допоможуть полюбити понеділки 5 порад, що допоможуть полюбити понеділки Понеділок – найважчий день тижня, до вихідних – ціла вічність і всяке таке. Але насправді понеділки можна полюбити. Як – дає поради експерт зі стрес-менеджменту.
  • Волонтерів та благодійників Львова запрошують до участі у конкурсі Волонтерів та благодійників Львова запрошують до участі у конкурсі Триває збір заявок на участь у Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2015» – єдиному загальнонаціональному проекті з пошуку та відзначення кращих українських благодійників і найефективніших доброчинних ініціатив. Організатором конкурсу є Асоціація благодійників України.
  • Лєрка-волонтерка: історія одинадцятирічної львів’янки Лєрка-волонтерка: історія одинадцятирічної львів’янки Півроку зі своїх одинадцяти львівська школярка Лєра щосуботи навідує мешканців Геріатричного пансіонату. Дівчинка пам’ятає їх не за іменами, а за історіями, які привели цих людей у будинок престарілих. Вона збирає гроші, на які купує дідусям та бабусям газети лише для того, щоб бачити, як ті усміхаються. Журналісти Tvoemisto.tv розпитали Лєру та її маму, з чого все почалося.
  • У Львові обрали найкращих гімнасток. Фото У Львові обрали найкращих гімнасток. Фото У неділю, 24 січня. У Львові відбулися змагання за Кубок Львівської області з художньої гімнастики. Гімнастки змагалися за програмою майстрів спорту та кандидатів у майстри спорту в особистій програмі.
  • 25 січня – Тетянин день. П’ять фактів про великомученицю 25 січня – Тетянин день. П’ять фактів про великомученицю 25 січня православні християни молитовно вшановують святу великомученицю Тетяну.
  • Папа Римський Франциск благословив соціальні мережі та Інтернет Папа Римський Франциск благословив соціальні мережі та Інтернет Папа Римський зробив заяву про інтернет і соціальні мережі, після зустрічі з главою Apple Тімом Куком у Ватикані.
  • Сьогодні Грицьку Чубаю виповнилося б 67. П’ять споминів про генія слова Сьогодні Грицьку Чубаю виповнилося б 67. П’ять споминів про генія слова Григорій Чубай – непересічна постать в українській культурі та ще одне сумне ім'я серед геніїв, які пішли на світанку свого життя і творчого розквіту. Його поезія справила великий вплив на «самоусвідомлення» плеяди вісімдесятників. Пропонуємо вам кілька спогадів про Грицька Чубая від особистостей, які його знали, любили та шанували.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовні семінари з водного туризму Львів’ян запрошують на безкоштовні семінари з водного туризму У Львові розпочинають серію семінарів із техніки водного туризму (рівень початковий-середній). Усіх зацікавлених запрошують до участі. Перше безкоштовне заняття відбудеться у суботу, 30 січня.
  • Сьогодні українці відзначають День Соборності. 5 фактів про свято Сьогодні українці відзначають День Соборності. 5 фактів про свято День Соборності – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Пропонуємо вам кілька фактів про важливий день для України та українців.
  • Посол США поділився враженнями про візит до Львова Посол США поділився враженнями про візит до Львова Джеффрі Пайєтт 8-й Надзвичайний і повноважний посол США в Україні цьогріч уперше відвідав Львів на різдвяні свята. Враження від питомо українських звичаїв та засніженого Міста Лева дипломат описав на блозі.
  • Іноземці Твого Міста: Росіянин про те, чому у Львові, як у Москві Іноземці Твого Міста: Росіянин про те, чому у Львові, як у Москві Слава "бандерівського лігвища" часто відлякує росіян перед візитом до Львова. Втім з Іваном Яковиною все навпаки. Журналіст, арабіст за освітою, залишив Москву і згодом проміняв Київ на Львів. Тут він почуває себе, як у Європі, і не претендує на інтеграцію в українське суспільство. Іван Яковина розповів Tvoemisto.tv, чому у Львові краще, ніж в Києві, як реагувати на місцеву церкву Московського патріархату та чому він не говорить українською.
  • Сьогодні –  Водохрещення та Богоявлення. 10 фактів про свято Сьогодні – Водохрещення та Богоявлення. 10 фактів про свято Богоявлення, яке в народі називають ще Водохрещенням, за Юліанським календарем відзначають 19 січня (6 січня – за Григоріанським), воно завершує цикл Різдвяних свят.
  • Сьогодні – друга Свята вечеря. 7 традицій святкування Сьогодні – друга Свята вечеря. 7 традицій святкування У переддень Водохреща, 18 січня, християни східного обряду святкують «Голодну кутю», або другий Святий вечір. Увесь цей день віруючі не споживають їжу – постять, й тільки після того як зійде вечірня зоря, сідають вечеряти. Пропонуємо цікаві факти з традиції святкування українцями Надвечір’я Богоявлення.
  • Львів’ян запрошують на загальноміське освячення води. Де і Коли? Львів’ян запрошують на загальноміське освячення води. Де і Коли? Завтра, 19 січня, в день свята Богоявлення Господнього, на площі Ринок у Львові о 14:00 годині розпочнеться чин загальноміського освячення води, за участю духовенства різних християнських конфесій міста. Цього року, відповідно до графіка, освячення очолить Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви.
  • Українські біатлоністки завоювали золото в естафеті у Рупольдингу Українські біатлоністки завоювали золото в естафеті у Рупольдингу Збірна України з біатлону тріумфувала у жіночій естафеті під час п'ятого етапу Кубка світу у німецькому Рупольдингу. У драматичній гонці українки зуміли втримати першість і стати переможцями.
  • Три кроки, що допоможуть самоорганізуватись Три кроки, що допоможуть самоорганізуватись У вашій голові щодня роїться безліч думок? Дізнайтеся, як упорядкувати їх максимально продуктивно, скориставшись порадами Михая Чиксентмихаї – основоположника теорії потоку, або, як її ще називають, теорії оптимального переживання. Вони допоможуть вам насолоджуватися всіма справами, які ви виконуєте, та встигати все заплановане.
  • Лижні курорти неподалік Львова: траси, витяги, особливості Лижні курорти неподалік Львова: траси, витяги, особливості Новорічно-різдвяні свята вже добігають кінця, та лижний сезон у розпалі. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про те, де на Львівщині можна покататись на лижах.
  • Нині – День Василія Великого. Цікаві факти про святого Нині – День Василія Великого. Цікаві факти про святого «А що другий празник – Святого Василя», – співають в українській колядці, маючи на увазі 14 січня. Святитель Василій Великий, поряд з Миколаєм Чудотворцем, здавна користувався особливим шануванням у середовищі українського народу. Пам'ять про святого Василя Християнська Церква вшановує 14 січня та 12 лютого.
  • 13 хитрощів від науковців, що зроблять вас привабливішими 13 хитрощів від науковців, що зроблять вас привабливішими Людина, що виглядає привабливо, має більше шансів на успіх, легше знайомиться із людьми і почувається впевненіше. Пропонуємо 13 доведених науковцями способів виглядати привабливіше.
  • Нині – Щедрий вечір, Меланки та Старий Новий рік. 7 фактів про традиції цього дня Нині – Щедрий вечір, Меланки та Старий Новий рік. 7 фактів про традиції цього дня За тиждень після коляди, напередодні Нового Року (за старим стилем) українці святкують Щедрий Вечір. За християнським календарем – це день преподобної Меланії. У народній традиції обидва свята об'єднались, тож тепер ми маємо Щедрий Вечір або свято Меланки. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про цей день, який має свою історію та свої унікальні традиції.
  • Сьогодні 103 роки з дня народження Василя Кука. 8 фактів з життя «останнього бандерівця» Сьогодні 103 роки з дня народження Василя Кука. 8 фактів з життя «останнього бандерівця» 11 січня виповнюється 103 роки з дня народження генерела-хорунжого, головнокомандувача УПА з 1950 року (після загибелі Романа Шухевича) Василя Кука. Його ще називали «останній бандерівець». Пропонуємо 8 фактів з життя головнокомандувача УПА.
  • Сьогодні – Всесвітній день «Дякую»: 5 пісень та відео про вдячність Сьогодні – Всесвітній день «Дякую»: 5 пісень та відео про вдячність Сьогодні, 11 січня, людство відзначає «найввічливіше» свято року – Усесвітній день слова «Дякую». Пропонуємо вам п’ять відеороликів від українських виконавців, у яких це приємне і, без сумніву, вічне слово кожен раз звучить по-особливому й передає різні емоції.
  • Родина Твого міста: Піаністи Драгани Родина Твого міста: Піаністи Драгани Кожен, хто хоча б іноді навідується до львівської філармонії, знає, як тепло зустрічає наша публіка подружній дует піаністів Мирослава Драгана та Оксани Рапіти. Їхній син Андрій Драган також піаніст, і його виступи чули на багатьох сценах Європи. Прізвище Драган знають і львівські художники, випускники львівського коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені І. Труша, адже саме там батько пана Мирослава Тарас Драган викладав за своєю унікальною методикою мистецькі дисципліни. І навіть ті, хто жодним чином не причетний до мистецтва, проїжджали, можливо, колись вулицею Драгана у Сихівському районі. Вулицю названо на честьще одного члена родини – талановитий український мистецтвознавець Михайло Драган. Спеціально для TvoeMisto – розмова з музичним подружжям Мирославом Драганом і Оксаною Рапітою.
  • 5 тез Блаженішого Любомира Гузара про жінку в Україні та її особливу місію 5 тез Блаженішого Любомира Гузара про жінку в Україні та її особливу місію У День Собру Пресвятої Богородиці і св. Йосифа Обручника Блаженіший Любомир Гузар виступив з проповіддю про церкву, Пресвяту Богородицю, про жінку в церкві та в державі, а також про особливу місії жінки – материнство. Пропонуємо вашій увазі 5 тез з його проповіді
  • Міграційна служба України спростила процес оформлення закордонного паспорта Міграційна служба України спростила процес оформлення закордонного паспорта Міграційна служба України спростила оформлення закордонного паспорта. Про це йдеться у повідомленні служби. Очікується, що дане рішення прискорить внутрішні процеси оформлення документів.
  • Twitter блокує українських блогерів. Як не дати себе забанити? Twitter блокує українських блогерів. Як не дати себе забанити? Після змін правил для користувачів соціальної мережі Twitter, які набрали чинності кілька тижнів тому, було заблоковано кілька сотень українських акаунтів. Серед них багато популярних з десятками і навіть сотнями тисяч фоловерів.
  • Різдвяний флешмоб: українці публікують в соцмережах фото у вишиванках Різдвяний флешмоб: українці публікують в соцмережах фото у вишиванках На Святвечір чимало українських сімей зібралися разом, аби зустріти Різдво у родинному колі. Соціальні мережі почали рясніти фотографіями українців у вишиванках. Львів’яни також активно підтримали цей своєрідний святковий та патріотичний флешмоб.
  • Рецепти на Різдво: солодощі та гостинці для колядників Рецепти на Різдво: солодощі та гостинці для колядників Колядники несуть в домівку побажання добра, достатку, здоров'я і миру. За таку добру справу їм прийнято дякувати від душі: монетою, дорослим - чаркою, а дітям - домашніми солодощами, на кшталт «Пташок» або пряників-«Миколайчиків». Пропонуємо рецепти на Різдво, які прикрасять не тільки святковий стіл, а й стануть гарною «дякою» гостям за коляду.
  • Сьогодні – день народження Василя Стуса. 10 фактів з життя письменника Сьогодні – день народження Василя Стуса. 10 фактів з життя письменника 6 січня Василю Стусу мало б виповнитися 78 років. Українці знають його не лише як дисидента, а й цікавого, талановитого поета, якого радянська система згноїла у своїх концтаборах. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, яким було життя поета та чому його боялась комуністична влада.
  • Як святкували Різдво у Львові з часів заснування міста Як святкували Різдво у Львові з часів заснування міста Перші ялинки з'явились у львівських домівках ще за часів австрійського короля Йозефа ІІ, проте тільки через сто років стали дійсно популярним атрибутом. Цьому факту ми також можемо завдячувати новонародженій принцесі. Про історію й традиції святкування Різдва, а також про те, чому у Львові в Радянські часи ніхто нічого не міг заборонити, розповів Tvoemisto.tv науковий працівник Львівського історичного музею Ярослав Бишкевич.
  • Як українці вітали один одного раніше: 7 різдвяних ретро-листівок Як українці вітали один одного раніше: 7 різдвяних ретро-листівок Пропонуємо вам добірку старих листівок, якими раніше вітали українці один одного зі святом Різдва Христового.
  • Львів’янка Марія Музичук – третя в оновленому рейтингу ФІДЕ Львів’янка Марія Музичук – третя в оновленому рейтингу ФІДЕ У жіночому рейтингу Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) на початку 2016 року чинна чемпіонка світу Марія Музичук займає третє місце, а її старша сестра Анна замикає ТОП-6. Лідирує у жіночому рейтингу китаянка Хоу Іфань, яка випереджає Хампі Конеру з Індії, – повідомили у прес-службі ЛОДА.
  • Створено рейтинг регіонів за рівнем енергозбереження. На якому місці Львівщина? Створено рейтинг регіонів за рівнем енергозбереження. На якому місці Львівщина? Харківська, Івано-Франківська та Вінницька області потрапили у трійку найкращих за рівнем розвитку відновлюваної енергетики та енергозбереження у січні-вересні 2015 року. Львівщина опинилася на шостому місці.
  • Сьогодні – річниця народження Степана Бандери. 15 фактів про провідника ОУН Сьогодні – річниця народження Степана Бандери. 15 фактів про провідника ОУН Сьогодні, 1 січня, у Львові відбудуться урочистості з нагоди відзначення 107-ї річниці від дня народження голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери. Пропонуємо вам 15 цікавих фактів про видатного політичного діяча.
  • Місія здійсненна: коли Львів позбудеться маршруток Місія здійсненна: коли Львів позбудеться маршруток Які вулиці у Львові відремонтують у 2016-му, коли у місті маршрутки повністю замінять автобусами, як львів’янам домогтися ремонту своєї вулиці та хто відповідає за пошкоджену дорогу внаслідок будівництва нових будинків Tvoemisto.tv розповів начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець.
  • У Львові експерти розповіли про користь хліба У Львові експерти розповіли про користь хліба Хліба багато не буває та хліб всьому голова. Ми вживаємо його щодня, та знаємо про нього не так вже й багато. Саме тому ПАТ "Концерн Хлібпром" спростовує найпоширеніші міфи про хліб. На запитання про основний продукт харчування та його властивості 24 грудня відповідали дієтолог та експерти компанії.
  • Іноземці Твого міста: Еквадорець, який популяризує освіту у Львові Іноземці Твого міста: Еквадорець, який популяризує освіту у Львові Габрієль Алехандро Трейес приїхав в Україну одразу після закінчення еквадорської школи. На відміну від більшості іноземних студентів, він не покинув країну назавжди, а показав, що тут можна і варто починати власну справу. Сьогодні Габрієль – успішний підприємець, який допомагає еквадорцям вчитися в різних містах Америки та Європи, зокрема у Львові. Він поділився з Tvoemisto.tv, навіщо ремонтував львівські гуртожитки, як освіта в Україні відкриває можливості для іноземців та що у Львові нагадує йому про рідний дім.
  • Українцям пропонують надіслати листівки сім Українцям пропонують надіслати листівки сім'ям загиблих воїнів АТО Сайт допомоги «Небесна гвардія» збирає вітальні листівки для сімей загиблих воїнів АТО. Відповідне оголошення фонд розмістив на сторінці у мережі Facebook.
  • Син чи дитина. Чому хлопчик – «бажаніша» дитина, аніж дівчинка Син чи дитина. Чому хлопчик – «бажаніша» дитина, аніж дівчинка Чимало українців за інерцією вірять, що краще народити хлопчика. Навіть зараз батькам, які виховують лише дівчаток, друзі та знайомі не рідко висловлюють співчуття, а незнайомці доволі часто визначають стать немовляти як чоловічу, навіть попри рожеві кольори, квіточки та бантики на вбранні. Чому досі в українському суспільстві на підсвідомому рівні хлопчики бажаніші від дівчат, – розповідає Оксана Кісь, яка вже понад 20 років вивчає жіночі та гендерні питання в українській історії.
  • А чому б не перенести? Львів’яни, які двічі відзначать Різдво А чому б не перенести? Львів’яни, які двічі відзначать Різдво Сьогодні у всіх католиків та в деяких православних країнах відзначається свято Різдва Ісуса Христа. Українці ж, дотримуючись юліанського календаря, це свято відзначатимуть лише через два тижні - 7 січня. Однак зараз тривають розмови про те, аби перейти на григоріанський календар та відзначати Різдво 25 грудня. Tvoemisto.tv розпитало у родини львів'ян, які двічі святкують Різдво, звідки в них у родині така традиція, чим католицьке святкування відрізняється від православного та чому поляки на Святвечір не готують пампухів.
  • Два закордонні паспорти: кому і для чого можна їх отримати Два закордонні паспорти: кому і для чого можна їх отримати Чинне законодавство дозволяє мати громадянам України 2 закордонних паспорти, але не більше. Пропонуємо дізнатися, у яких випадках громадянам України дозволено отримати два документи.
  • Сьогодні християни західного обряду відзначають Різдво. 6 фактів про свято Сьогодні християни західного обряду відзначають Різдво. 6 фактів про свято Сьогодні, 25 грудня, католики і протестанти усього світу святкують Різдво. Цей день – спогад про диво народження у Віфлеємі Сина Божого Ісуса Христа. Пропонуємо 6 фактів про особливості цього свята у християн західного обряду.
  • На прощу зі Львова: найвизначніша католицька святиня України На прощу зі Львова: найвизначніша католицька святиня України Марійський (тобто присвячений Пресвятій Богородиці) духовний центр у Зарваниці є однією з найвизначніших католицьких святинь світу і. Із усіх святих куточків України Зарваниця збирає щороку найбільше прочан, кількість яких іноді сягала й 2-х мільйонів паломників. Пропонуємо вам унікальні факти про Зарваницю.
  • Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг
Львівська залізниця запровадила продаж квитків на зимовий ретро-потяг Зважаючи на численні прохання та звернення пасажирів, залізничники до складу зимового ретро-потяга додали ще два вагони, тож тепер їх курсуватиме вже чотири, та організували продаж квитків.
  • 7 тез Любомира Гузара напередодні Різдва про мир та прощення 7 тез Любомира Гузара напередодні Різдва про мир та прощення Блаженніший Любомир Гузар розповів про те, як українцям вистояти у тяжкі часи, де брати віру та сили, як послужити миру. Пропонуємо сім тез з його інтерв’ю.
  • Місто мрії: що найбільше дивує киян після переїзду до Львова Місто мрії: що найбільше дивує киян після переїзду до Львова Гарна архітектура, спокійний ритм життя та повсюдно українська – приблизно так виглядає перелік речей, які змушують киян переїхати до Львова. Журналісти Tvoemisto.tv розпитали колишніх мешканців столиці: ресторанного критика Аврору Огородник, шеф-кухаря «Citadel Inn» Євгена Сушка і художницею-волонтерку Олену Малашенко, про те, чим Львів відрізняється від Києва та чому тут жити краще.
  •  У двох храмах Львова відкриють «Двері божого милосердя» У двох храмах Львова відкриють «Двері божого милосердя» В Українській Греко-Католицькій Церкві започатковано Надзвичайний Ювілейний рік Божого милосердя. У цей час Святіший Отець закликає вірних до покаяння та отримання відпусту гріхів через прийняття Святих Тайн та здійснення паломництва до Святих дверей. У Львові «Двері божого милосердя» діють у двох храмах.
  • Портрет львівського айтішника: кожен третій не був за кордоном. Інфографіка Портрет львівського айтішника: кожен третій не був за кордоном. Інфографіка У Львові працює приблизно 15 тисяч «айтішників». Пропонуємо вам ознайомитися з результатами дослідження та дізнатися, скільки заробляють працівники ІТ-сфери у Львові, на що відкладають гроші, чим переймаються та яким є їхній соціальний портрет.
  • Для львів’ян відкрили тренажерний майданчик під відкритим небом. Оновлено Для львів’ян відкрили тренажерний майданчик під відкритим небом. Оновлено На дитячому спортмайданчику по вулиці Йосипа Сліпого, 33 відкрили спеціалізований тренажерний майданчик під відкритим небом. Повправлятись на майданчику можуть і дорослі, і діти.
  • Сьогодні – храмове свято у трьох церквах Львова. Розклад богослужінь Сьогодні – храмове свято у трьох церквах Львова. Розклад богослужінь Християнські Церкви східного обряду відзначають 22 грудня свято Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною. Цей празник. започаткований у V столітті, особливо поширився у VIII столітті. Саме тоді святий Андрій Критський укладає службу для празника, а Георгій Нікомедійський та Йоан Евбейський величають його у своїх проповідях.
  • Андрій Павлишин: Львів став культурною столицею не від доброго життя Андрій Павлишин: Львів став культурною столицею не від доброго життя Андрій Павлишин у дитинстві тікав із тісної львівської квартири до музеїв та бібліотек. Історик за фахом, згодом він переклав десятки книжок польських авторів та став співзасновником Форуму Видавців. Перекладач розповідає про те, як виглядає справжній інтелектуальний Львів.
  • В Україні з’явиться перший завод із виготовлення сонячних батарей В Україні з’явиться перший завод із виготовлення сонячних батарей В Олександрії Кіровоградської області будують унікальний завод, на якому робитимуть органічні сонячні батареї, а також зведуть сонячну електростанцію.
  • Що потрібно знати про хліб? Що потрібно знати про хліб? Що ви знаєте про хліб? А що потрібно знати та на що варто звертати увагу при виборі хлібної продукції? «Концерн Хлібпром» (ТМ «Хлібна хата» і «Вінницяхліб») запрошує всіх перевірити свою обізнаність на тему хліба у Інтернеті.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!