30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 2

19060 0
До Нового Року та Різдвяних свят залишилось зовсім мало. Саме час купувати подарунки, складати святкове меню та прикрашати оселю. Аби трішки урізноманітнити святкові приготування, Tvoemisto.tv продовжує рекомендувати вам фільми, які, попри все, створять святковий настрій.

1. «Диво на 34-й вулиці», 1994.

Країна: США. Жанр: фентезі, драма, сімейний. У головних ролях: Річард Аттенборо, Елізабет Перкінс, Ділан МакДермотт. Режисер: Ліс Мейфілд. Тривалість: 114 хв.

Маленькі діти щиро вірять в чудеса і завжди чекають найчарівнішого свята в році. А шестирічна Сюзан, у якої немає тата, не вірить, що Санта Клаус – справжній чарівник. Мама давним-давно відкрила дівчинці його «секрет». І хоча Сюзан, як і всі діти, складає свій Різдвяний список для Санти, вона не розраховує отримати бажані подарунки в житті: новий будинок, тата і маленького братика. Однак диво відбувається після зустрічі з Санта Клаусом у великому нью-йоркському універмазі «Коул». Сюзан розуміє: Санта справжній, і її заповітні мрії обов’язково збудуться.

2. «Щасливого Різдва», 2005.

Країна: Німеччина, Франція, Великобританія, Норвегія, Бельгія, Румунія. Жанр: драма, історичний, музичний, романтичний, воєнний. У головних ролях: Даніель Брюль, Дайан Крюгер, Бенно Фюрманн. Режисер: Крістіан Каріон . Тривалість: 116 хв.

Напередодні Різдва 1914 року четверо людей пережили незабутнє. Шотландський священик, французький лейтенант, німецький тенор і його кохана опинилися в самому серці спонтанного братерства, що виникло між траншеями німців, англійців і французів. Рушниці були залишені на дні окопів, а самі солдати й офіцери вийшли назустріч один одному, щоб обмінятися сигаретами, розділити шоколад і побажати один одному: “Щасливого Різдва!»

3. «Різдвяний будиночок», 2008.

Країна: США, Канада. Жанр:драма, сімейний. У головних ролях: Джаред Падалекі, Марша Гай Нарден, Пітер Отул. Режисер: Майкл Кампус. Тривалість: 105 хв.

Це біографічна стрічка, присвячена одному із найвідоміших художників сучасності Томасу Кінкейду. Майбутньому художнику добитися визнання і всесвітньої популярності допомогло нещастя – його мама ледь не втратила свого будинку. Щоб допомогти мамі розрахуватися з боргами, молодий художник береться за пензель і фарби.

 

4. «Листи до М.», 2011.

Країна:Польща. Жанр:романтична комедія. У головних ролях: Мацей Штур, Рома Гасьоровська,Томаш Кароляк . Режисер:Митя Окорн. Тривалість: 112 хв.

Чого нині світу бракує? Кохання, п’янкого кохання! Різні люди, різні долі, різні проблеми. Але невловимо дороги головних героїв перетинаються. Бо прагнуть вони одного: кохати і бути коханими, бути комусь потрібними. І те, що дія фільму розгортається у переддень Різдва символізує, мабуть, диво, яке не може не трапитися. І кожен з дійових осіб знайде те, чого він прагне. Бо на світ з’явиться Той, Що Приносить Любов. 

 

5. «Різдвяна історія», 2007.

Країна:Фінляндія. Жанр: фентезі, казка, драма, сімейний. У головних ролях: Ханну-Пекка Бйоркман, Отто Густавссон, Карі Ваананен . Режисер: Юха Вуолійокі. Тривалість: 77 хв.

Давним-давно в Лапландії хлопчик на ім’я Ніколас у результаті аварії втратив усю свою родину. Добрі селяни вирішили виховувати хлопчика почергово. Відтоді раз на рік, на Різдво, хлопчик переїжджав у новий будинок.

 

 

6. «Ельф», 2006

Країна: США, Німеччина. Жанр: фентезі, мелодрама, комедія, сімейний. У головних ролях: Вілл Феррелл, Джеймс Каан, Боб Ньюхарт. Режисер: Джон Фавро. Тривалість: 97 хв.

Історія про те, як маленький хлопчик випадково потрапив до ельфів Санта-клауса, що живуть на Північному полюсі… Добрі ельфи взяли малюка на виховання. З часом він підріс настільки, що став для них тягарем і, врешті-решт, вирішує відправитися до Нью-Йорка у пошуках свого батька і місця в житті. Проте життя Бадді у великому місті виявилося не таким солодким, як він припускав. Його батько виявився скнарою, а восьмилітній зведений брат взагалі не вірить в Санту. Навіть сніговики в Нью-Йорку виявилися не дуже доброзичливі. Власне вони, навіть не розмовляли. Найгірше те, що всі забули дійсне значення Різдва і Бадді вирішує застосувати на практиці все те, чому його учили ельфи, заради порятунку цього світлого свята в Нью-Йорку і у всьому світі.

 

7. «Чотири Різдва», 2008.

Країна:США, Німеччина. Жанр: комедія, сімейний. У головних ролях: Вінс Вон, Різ Уізерспун. Режисер: Сет Гордон. Тривалість: 84 хв.

Закохана парочка, Кейті і Бред, хочуть привітати на Різдво своїх батьків. Тут простим дзвіночком не звільнишся, молоді люди мають намір поїхати до батьків, обійняти їх, подарувати подарунки. Але тут все ускладнюється тим, що батьки і хлопця і дівчини в розлученні, тому за один день їм необхідно встигнути в чотири різних, віддалений один від одного місця. «Чотири Різдва» – добродушна комедія, яка, безсумнівно, змусить Вас посміхнутися. Гра акторів Вінса Вона і Різ Уізерспун дуже хороша, та й сюжет самого фільму досить оригінальний: головні герої хочуть дізнатися про себе більше, познайомившись з батьками. У фільмі розкривається не тільки різдвяна тема, але і загальна проблема «батьків і дітей».

8. «Мільйон на Різдво», 2007.

Країна:США, Канада. Жанр: комедія, сімейний. У головних ролях: Патрік Суейзі, Кармен Електра, Метт'ю Найт. Режисер:  Джеймс Орр. Тривалість: 94 хв.

Батько сімейства і троє його дітей переїхали з Лос-Анджелеса в Едмонтон. Тут у них немає ні грошей, ні друзів, ні різдвяного духу. Так трапилося, що їх мати не зможе прилетіти вчасно, тому різдвяні покупки доведеться робити без неї. І настрій починає бути більш Різдвяним, коли 12-річний Брайан і його 6-річна сестра Мері знаходять в одному з магазинів величезну кількість грошей. Ось тут і починаються пригоди. 

 

9. «Ласкаво просимо, або Сусідам вхід заборонено», 2006.

Країна:США. Жанр: комедія, сімейний. У головних ролях: Денні Де Віто, Мартін Бродерік, Крістін Девіс. Режисер: Джон Вайтсел. Тривалість: 83 хв.

У маленькому північноамериканському містечку напередодні Різдва якраз оголошувати військовий стан: один з жителів вирішив прикрасити свій будинок ілюмінацією, яку було б можна бачити з космосу. Це не припало до душі селянам і особливо його найближчому сусідові.

 

10. «Різдвяний вечір Бастера і Чонсі», 1998.

Країна:США, Канада. Жанр: анімація, комедія, сімейний. Ролі озвучували:Марі Осмонд, Том Арнольд, Джудіт Блейзет. Режисер:Баз Поатмкін. Тривалість: 47 хв.

Одного разу двоє бешкетних мишенят вирішили, що вони – найбільші в світі музиканти. Але з цим не погодилася власниця магазину, де вони оселилися, і ось на шляху двох безтурботних друзів з’являється страшний котище Теббі. Він зовсім не любить музику, але ще більше йому не подобаються миші. Але хіба можна, щоб у ніч під Різдво обійшлося без музики, танців і чарівництва?!

Читайте також: 10 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 1

Підготувала Ірина Скіць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!