30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 3

10599 0
Новорічно-різдвяні свята вже на носі, але якщо відповідного настрою у вас ще немає, ми пропонуємо переглянути один із запропонованих нами фільмів. Кожен з них – це історія про щось веселе, добре, позитивне, що у цей час так нам потрібне.
Фото: tamagotchilife.com

Фото: tamagotchilife.com

Переглянути 1 частину та 2 частину списку.

1. Все, що я хочу на Різдво (All I Want for Christmas).

Рік: 1991. Країна: США. Режисер: Роберт Ліберман. У головних ролях: Харлі Джейн Козак, Джеймі Шерідан, Ітен Ембрі.

Двоє дітей з Нью-Йорка, Ітон і його молодша сестра Хеллі, намагаються поєднати своїх батьків, Кетрін і Майкла О'Феллон, які розлучились. Перша перешкода на шляху до здійснення їх цілі наречений Кетрін – Тоні Боєр. Але, незважаючи на всі труднощі, щоправда, не без допомоги Санта Клауса, їм все вдається. Адже в Різдво всі мрії обов'язково збуваються ...

2. Грінч – викрадач Різдва (How the Grinch Stole Christmas).

Рік: 2000. Країна: США, Німеччина. Режисер: Рон Ховард. У головних ролях: Джим Керрі, Тейлор Момсен, Джефрі Тембор, Крістін Баранскі.

Чоловічок на ім’я Грінч весь зелений і волохатий, ніхто його не любив. Одного разу Грінч образився на всіх і пішов жити на самоті. Сидів там в своїй печері і злився на весь світ. Найбільше Грінч ненавидів Різдво. Кожне Різдво ставало для зеленого відлюдника страшними тортурами. І ось одного разу злий житель гори вирішив покінчити з цим святом раз і назавжди. Поки безтурботні люди солодко спали в предсвяткову ніч, Грінч вирішив вкрасти у городян їх Різдво.

3. Різдвяне чудо Джонатана Тумі (The Christmas Miracle of Jonathan Toomey).

Рік: 2007. Країна: Великобританія. Режисер: Білл Кларк. У головних ролях: Том Беренджер, Джоелі Річардсон, Аран Белл, Томас Бріггс.

Різдвяна історія про кохання, спокуту і, насамперед, надії. Хлопчик знайшов віру в себе після того, як почав займатися різьбою по дереву.

4. Я буду дома до Різдва (I’ll Be Home for Christmas).

Рік: 1998. Країна: США, Канада. Режисер: Арлін Санфорд. У головних ролях: Джонатан Тейлор Томас, Джессіка Біл, Адам Лаворна, Гері Коул.

Джейку Уілкінсон, егоїстичному, хитрому і пронирливому студенту коледжу світить нелегка справа – він повинен встигнути додому до Різдвяного вечера, або втратити розкішний автомобіль, який пообіцяв йому батько. І коли до терміну залишаються лічені години, Джейк раптом прокидається посеред пустелі, без грошей і надій, в костюмі Санта-Клауса!

І тому він летить, повзе, пливе, скаче, пробирається і навіть викрадає сани, аби встигнути додому. Але його неймовірна подорож перетворюється на безупинну комедію, коли сотні диваків намагаються попросити у Санта-Клауса виконати їх нереальні бажання. І чим ближче Джейк до будинку, тим ближче йому стає зрозумілим справжній сенс Різдва.

5. Я бачив, як мама цілувала Санта Клауса (I Saw Mommy Kissing Santa Claus).

Рік: 2002. Країна: США, Німеччина. Режисер: Джон Шеппірд. У головних ролях: Конні Селлекка, Ділан Спроус, Корбін Бернсен, Коул Спроус, Ерік Джейкобс.

Джастін – чудовий хлопчик. Він дуже любить маму і тата. Але одного разу, напередодні Різдва, Джастін стає свідком сварки батьків, а потім бачить, як його мама цілується з... Санта-Клаусом. З цієї хвилини, всі дідусі в червоних кожухах з великими білими бородами, живі та штучні, оголошуються «поза законом». Джастін дуже тямущий хлопчик і добре знає, що Санта приходить тільки до хороших дітей. А раз так, то потрібно терміново стати найгіршим, щоб і духу його тут не було!

6. Секретна служба Санта-Клауса (Arthur Christmas).

Рік: 2011. Країна: Великобританія, США. Режисер: Сара Сміт, Беррі Кук. У головних ролях: Джеймс МакЕвой, Х'ю Лорі, Білл Найі, Джим Бродбент, Імелда Стонтон.

Фільм привідкриває завісу таємниці над тим, яким чином Санта-Клаусу вдається розвезти подарунки всім дітям на Землі всього за одну ніч.

7. 8 жінок (8 femmes).

Рік: 2001. Країна: Франція, Італія. Режисер: Франсуа Озон. У головних ролях: Даніель Дарині, Катрін Деньов, Ізабель Юппер, Еммануель Беар, Фанні Ардан, Вірджинія Ледоєн, Людівін Саньє, Фірміні Рішар, Домінік Ламюр.

Занесене снігом французьке село. В будинку збирається сім'я, аби зустріти Різдво, але свято не відбудеться, бо господар будинку – убитий. 8 жінок, близьких до господаря починають розслідування. Кожна з них під підозрою. У кожної є мотив для вбивства. День розслідування відкриває багато сімейних таємниць, які були під сімома замками.

8. Санта на продаж (Rare Exports). 

Рік: 2010. Країна: Фінляндія, Норвегія, Франція, Швеція. Режисер: Ялмара Хеландер. У головних ролях: Онні Томміла, Йорма Томміла, Томмі Корпела, Рауно Джавонен, Пер Крістіан Еллефсен.

Це фільм для тих, хто думає, що він вже не вірить в Санта Клауса. Далеко в засніжених горах Лапландії, в ущелині на глибині 486 метрів виявили знахідку, надійно укриту від всіх. Тепер прийшов час відкрити її світові...

9. Різдвяні канікули (National Lampoon’s Christmas Vacation).

Рік: 1989. Країна: США. Режисер: Джерімайя С. Чечік. У головних ролях: Чеві Чейз, Беверлі Д'Анджело, Джульєтт Льюїс, Джонні Галецкі, Джон Рендольф, Дайан Ледд.

У будинку Грізволдів святкують Різдво. Час, коли дарують подарунки, звучать гімни, радісно мерехтять вогники різдвяної ялинки... Різдво – прекрасний час для Кларка Грізволда і його сім'ї. Кларк - це стихійне лихо, яке може обрушитися на вас в будь-який момент. Тепер Кларк хоче будь-що-будь влаштувати своїй сім'ї «найвеселіше старомодне сімейне свято Різдва з усіх, які були, є і будуть». У це важко повірити, поки ви не побачите все на власні очі. 25000 лампочок на даху будинку і вибухаючий індик на столі!

10.  Ноель (Noel).

Рік: 2004. Країна: США, Канада. Режисер: Чазз Пальмінтері. У головних ролях: Сьюзен Сарандон, Пол Уокер, Пенелопа Крус, Алан Аркін, Маркус Томас.

Різдво в Нью-Йорку – найкраща пора року. По всьому місту запалюються тисячі різдвяних ялинок, які створюють відчуття спокою і щастя. Однак для деяких людей цього недостатньо. Вони чекають чогось неймовірного, чарівного, щоб відволіктися від повсякденних турбот і важких спогадів... Красуня Ніна (Пенелопа Крус) незабаром має вийти за поліцейського Майка (Пол Уокер), але після чергового нападу ревнощів дівчина йде від нього. Приїхавши до своїх родичів, вона зустрічається з Розою (Сьюзан Сарандон), у якої не складаються стосунки з чоловіками. У Майка – свої проблеми у вигляді дідуся Арті. Всі ці зустрічі міняють життя героїв, в результаті вони розуміють, чого хочуть від життя. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!