5 Головних новин. Інцидент із бригадою «швидкої допомоги» у Львові та судитимуть групу, яка вирубувала ліси

2702 0
Найважливіше за 28 червня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Коли в Україні дозволять оздоровчі дитячі табори. Дитячі табори не відкриватимуть щонайменше до 31 липня. «Треба звернути увагу на цифри коронавірусної хвороби, яка є кількість нових випадків, госпіталізованих, тих, хто помирають від хвороби, тоді буде легше зрозуміти, чому ми не дозволяємо працювати дитячим оздоровчим таборам», – прокоментував міністр охорони здоров’я Степанов.

Читайте також: Україна вперше без урочистостей святкує День Конституції

2. На Львівщині зафіксували 173 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 28 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 5 117 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 741 людей, померли – 137.

За вчорашню добу лабораторні центри у Львові провели 576 ПЛР-тестів. З нових проб – 153 інфікованих. У холодильнику залишаються 1800 проб для дослідження.

В Україні за добу 917 нових хворих на Covid-19. Разом – 42 982 особи. Вилікувалися – 18 934 (плюс 233), а померло 1 129 (плюс 19).

Читайте також: У МОЗ відповіли, чому в інших країнах подолали коронавірус швидше

3. Розбиті ліки і стрес. У Львові стався інцидент із бригадою «швидкої допомоги». Сьогодні вночі відбувся конфлікт із бригадою швидкої допомоги, яка виїхала на виклик на вулицю Княгині Ольги. Молодики, які імовірно перебували у стані алкогольного сп’яніння, понищили майно медиків, а потім ще почали розхитувати автомобіль «швидкої».

Поліція склала на учасників конфлікту з медиками «швидкої» протоколи за трьома статтями.

4. На Львівщині судитимуть злочинну групу, яка вирубала лісу на понад мільйон гривень. Слідчі встановили, що організована злочинна група з лютого по березень 2020 року здійснювала незаконну вирубку дерев породи дуб та в подальшому продавала її фізичним особам-підприємцям. Внаслідок такої діяльності, повідомляють у ДБР, державі заподіяна шкода на суму понад 1 200 000 гривень.

Читайте також: В Україні немає сценарію стримування пошесті та три міфи Covid-19. Висновки тижня, що минув

5. На Львівщині планують провести маршрут через еколокацію ведмежого притулку «Домажир», що біля Львова. «Спільно із громадською організацією «Клуб велотуристів друзів природи «РУХ» та ведмежим притулком Домажир провели виїзну нараду щодо оновлення веломаршруту 490, зокрема, найближча робота вестиметься на відтинку Львів – Брюховичі – Домажир», – повідомили в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

Гарного Вам вечора! 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!