5 Головних новин. Карантин до 31 жовтня та ділянки у Винниках, які надали учасникам АТО, продають в Olx

1899 0
Найважливіше за 26 серпня.
Фото: Nico Benedickt for Unsplash

Фото: Nico Benedickt for Unsplash

1. Карантинні обмеження через пандемію Covid-19 триватимуть в Україні до 31 жовтня. Відповідне рішення сьогодні, 26 серпня, ухвалив Кабінет міністрів.

Під час сьогоднішнього засідання уряд також посилив карантинні обмеження у зеленій зоні. Львівщина ж перебуває у помаранчевій зоні небезпеки.

Читайте також: День Незалежності і запитання, на яке не знайшлося відповіді

Окрым того, Уряд України закрив кордони для іноземців терміном на 30 днів. Таке рішення ухвалено сьогодні, 26 серпня, з ініціативи Міністерства внутрішніх справ. Така ініціатива зумовлена зростанням кількості хворих на Covid-19 в Україні.

2. В області зафіксували 171 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 26 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 13 560 випадків. За весь період карантину одужали 3 955 людей (плюс 84), померли – 367 (плюс 3).

Лабораторні центри провели 1 203 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 520.

В Україні за добу 1 670 нових хворих на Covid-19. Разом – 110 085 особи. Вилікувалися – 53 454 (плюс 584), а померло 2 354 (плюс 36).

Читайте також: Площа Коліївщини. Частинка cтарого Львова, яку скоро осучаснять

3. Вісімнадцять ділянок у Винниках, які виділили учасникам АТО, виставили на продаж за 540 тисяч доларів. На сайті Olx.ua опублікували оголошення про продаж земельної ділянки площею понад гектар біля Винниківського озера за 540 тисяч доларів. Територія складається з 18 ділянок по 6 соток.

Місце розташування та опис повністю збігається з даними ділянок, які два місяці тому Львівська ОДА надала у власність 18 учасникам АТО та рідним.

4. У Львові обіцяють збільшити кількість громадського транспорту із вересня. Сьогодні у Львові курсують 536 одиниць громадського транспорту, а з 1 вересня на маршрути вийде 634. Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Читайте також: Уряд призначив нового керівника Укрзалізниці

5. Два університети Львова ввійшли до Топ-10 найпопулярніших вишів за кількістю заяв абітурієнтів. Львівський національний університет імені Івана Франка та Національний університет «Львівська політехніка» ввійшли до ТОП-10 найпопулярніших вишів за кількістю поданих абітурієнтами заяв. Про це йдеться в рейтингу, що опублікувала сьогодні, 26 серпня, пресслужба Міністверсва освіти і науки України.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!