5 млн гривень на парк Франка і температурні рекорди у Львові. Головне за добу

2144 0
Усе, на що ви могли не звернути уваги, або що могли проспати.
unsplash.com/Conner Baker

unsplash.com/Conner Baker

Знову протести. Під стіни львівської ратуші прийшли мешканці Рясного. Вони із плакатами пікетували міську раду, вимагали виконати обіцянки: відремонтувати дорогу, каналізувати район та налагодити транспортне сполучення.

Десяток мешканців району прийшли під стіни міської ради перед засіданням сесії, сподіваючись, що депутати виділять кошти, і почнуть вирішувати проблеми району, який є територією Львова.

Пів мільйона на покрівлю зупинки. На ремонт павільйону на зупинці «Головна Пошта», що між вулицями Коперника та Дорошенка, який постраждав від буревію, потрібно пів мільйона гривень. Коли саме відремонтують перекриття, не відомо. Загалом під час буревіїв у Галицькому районі постраждало чимало дахів, ремонту потребують покрівлі на понад 15 будинках.

Температурні рекорди повертаються. У Львові знову прогнозують до 34 градусів тепла. 9 липня очікують вдень 29 – 34 градусів тепла, 10, 11 та 12 липня температура становитиме від 26 до 31° тепла. Місцями можливий короткочасний дощ.

А температура вночі у ці дні буде на рівні 13-18° тепла.

Заборонити реклами тютюну. У Львові пропонують прибрати з вітрин засоби для куріння, тютюнові вироби, сигарети, аби вплинути на ситуацію із збільшенням кількості курців серед молоді. Громадські організації зазначають, що у Львові є понад 120 закладів, у яких дозволяють куріння або розміщена реклама тютюнових виробів, а неподалік від майже 75% львівських шкіл розташовані одна чи кілька точок продажу тютюнових виробів.

Фрески Гарнізонного храму. У Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11, завершують реставрувати фрески Франциска Екштайна. Завершити усі реставраційні роботи планують до грудня цього року.

Фрески, які є у Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла, майже 300 років тому виконав художник Франциск Екштайн (1739-1740 рр.). Вони – єдина робота цього художника, що збереглася у Львові.

5 млн грн для парку Франка. У Львові інвестор виділить 5 мільйонів гривень на реконструкцію парку імені Івана Франка. З ним уже підписують угоду. За ці кошти у парку планують облаштувати доріжки, оскільки там велика їхня кількість, і багато з них у поганому стані.

Перекриття руху. Із суботи, 10 липня, для продовження робіт у межах проєкту реконструкції вул. Бандери у Львові розпочнуть заміну всіх комунікацій на перехрестях з вул. Антоновича і вул. Героїв УПА. На час ремонту ці перехрестя перекриють для руху, через що деякий громадський транспорт курсуватиме зі змінами, 2а не курсуватиме зовсім, а також запровадять додатковий маршрут.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!