7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1719 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати разом, як у Львові минув тиждень з 6 по 12 травня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Частині Львова відключили гарячу воду через гідравлічні випробування. На проспекті Чорновола, 67б знесли незаконну забудову. Команда Львівської кінокомісії припиняє роботу через юридичний перехід на баланс КУ «Міський Палац культури імені Гната Хоткевича». У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відновили реставрацію фресок XVIII ст.

Адміністрація парку культури вирішила тимчасово призупинити програму «Подаруй парку дерево» через вандалізм. Кабінет Міністрів України призначив львівського адвоката Сергія Верланова головою Державної податкової служби. «ЛКП» Лев розшукує власників собаки, яка хвора на сказ, для запобігання зараження небезпечним захворюванням. 11 та 12 травня у Львові відбувався щорічний фестиваль «Флюгери Львова», який цього року змінив формат. Маємо атмосферні фото. А в пунктах пропуску Львівської митниці ДФС «Шегині», «Краковець» та «Рава – Руська» відкрили кімнати матері і дитини.

Транспорт

Українська авіакомпанія «Мотор Січ» скасувала після 10 травня авіарейс Київ – Львів – Ужгород. Управління транспорту Львівської міськради оголосило конкурс на визначення перевізників на 14 міських маршрутів. Шість із них змінять маршрути руху. Оскільки після запровадження е-квитка пільгові посвідчення для проїзду не діятимуть, пільговикам необхідно бути в Єдиному реєстрі, щоб потім отримати спеціальну картку для проїзду. Міністерство інфраструктури України пропонує з 2022 року відновити обов’язковий технічний огляд автомобілів.

Пропонуємо ознайомитися з розкладом та вартістю квитків усіх потягів, які курсують через Львів за кордон. У Львові запрацюють чотири радари TruCam для вимірювання швидкості.

Будівництво, ремонти та реставрації

На вулиці Вітовського планують збудувати апарт-готель. У Стрийському парку на вулиці Уласа Самчука, 16 під приводом реконструкції фірма-власник зруйнувала історичну пам’ятку. Будівництво меморіального комплексу Героїв Небесної сотні, який зводять у Львові на вулиці Кривоноса, подорожчало на майже 8 млн грн.

З 8 травня закрили для проїзду транспорту ще одну частину вул. Замарстинівської на відрізку від вул. Липинського до вул. Заводська. На Високому Замку призупинили реставрацію та консервацію руїн. Львівське комунальне «АТП-1» збудує на вулиці Вернадського неподалік автовокзалу нову базу для відстоювання автобусів. Будівлі колишнього Львівського заводу телеграфної апаратури на вулиці Смаль-Стоцького, 13 реконструюють під нові корпуси для медцентру Святої Параскеви. На вулиці Липинського поблизу кільця з проспектом Чорновола збудували острівець безпеки.

Бізнес

Компанія «Енергопарк Яворів» може отримати кредит від ЄБРР на будівництво другої черги Яворівської сонячної електростанції потужністю 36 МВт. Великодній ярмарок працюватиме ще тиждень. ПриватБанк запустив безкоштовні грошові перекази в Україну з Польщі разом з онлайн сервісом PayUkraine та MasterCard. Національний банк України надав статус міжнародної внутрішньодержавній платіжній системі «ЛЕО».

Освіта, медицина

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підписав контракт на закупівлю 10 автомобілів швидкої допомоги. На вулиці Залізничній, 7 у Львові збудують приватний дитсадок на 40 місць.

Благодійність, корисності і цікавинки

6 травня в Україні вперше відзначили День піхоти. Львів’янка Христина Погранична виборола срібну медаль на етапі Кубка світу з художньої гімнастики. Борис Ґудзяк став лауреатом нагороди американського католицького Університету Нотр-Дам. Пояснюємо, як українці можуть відключитися від центрального опалення. Тим часом у Карпатах випав сніг.

У шкільних Facebook-групах Львова та різних чатах почали поширювати інформацію про смерть хлопчика від напою «Тархун». Пояснюємо, чому це фейк. Кабінет Міністрів схвалив указ президента, яким в Україні запроваджують святкування Дня батька. Львів’ян закликають долучитися до заквітчування балконів та фасадів будинків. Підготували підбірку найбільших музичних подій, які можна відвідати у Львові та поблизу нього з травня по серпень. Оксана Муха стала Заслуженою артисткою України. Пропонуємо підбірку оглядових майданчиків міста, звідки відкриваються найкращі панорами Львова.

Спецпроекти «Твого міста»

З’ясували, які варіанти страхової медицини пропонують львів’янам, на яких умовах, скільки це коштує та як налагоджена співпраця страховиків із медзакладами. Відомий офтальмолог та почесний Амбасадор Львова Ігор Новицький в інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів про рівень підготовки українських лікарів, наукових туристів та особливості своїх винаходів.

Також пропонуємо чергову мандрівку Нетуристичним Львовом, що охоплює ще одну цікаву частину історичного району Новий Світ — територію, обмежену сучасними вулицями Степана Бандери, Сахарова, Княгині Ольги, Героїв УПА та залізничною колією Львів — Чернівці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!