7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1717 1
Пропонуємо пригадати, як у Львові минув тиждень із 16 по 22 грудня.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

CityLife

У Львові відкриють першу професійну школу фігурного катання. Пластуни передали Львову Віфлеємський вогонь. Водночам Верховна рада ухвалила закон про «Пласт» із правками президента, але грошей пластуни не отримають.

 У львівському парку культури регулярно крадуть дерева, тому їх пофарбували у «некрасиві кольори». Також до Львова приїздив Блаженніший Святослав. Окрім цього, у Львові цього тижня урочисто відкрили головну ялинку міста і почали продавати ялинки. У Львові протестували медсестри та вимагали виплати зарплат.

Ремонти, рестраврації, будівництво

Tvoemisto.tv з’ясувало, коли біля автовокзалу відкриють вулицю Вернадського. Олександр Одинець очолив департамент житлового господарства та інфраструктури. А на перехресті Стрийської – Сахарова планують реорганізувати рух. Також із наступного тижня вулицю Курмановича відкриють для проїзду.

Транспорт

У Львові визначили компанію, яка впроваджуватиме е-квиток у транспорті. На Зеленій тролейбус №24 наїхав на пішохода. А експрес від залізничного вокзалу до аеропорту курсуватиме у Львові ще рік.

Освіта, здоров’я та бізнес

Лікарка з Львівщини стала найкращою сімейною лікаркою року в Україні. Департамент охорони здоров’я ЛОДА тимчасово очолив Андрій Васько. А львівська лікарня швидкої допомоги отримала новий томограф. Окрім цього, Tvoemisto.tv з’ясувало, коли у школах Львова розпочнуться зимові канікули. Графік.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Міграційна служба планує дозволити українцям подвійне громадянство. Львів’янин став лауреатом премії «Світло справедливості». Також УКУ зібрало рекордні 13 млн на щорічному благодійному вечорі. Окрім цього, Leopolis Jazz Fest оголосив першого хедлайнера. Українцям дозволять самостійно обирати банк для отримання зарплат. Львів побив температурний рекорд за останні 30 років. У Львові квітне калина, а ліщина випустила сережки. Пояснюємо, що це означає.

Точка зору: колонки

Днями керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що «УЗ» готова за рік збудувати євроколію з Мостиська-2 до станції «Скнилів». Член правління ГО «Лінія102.Юа» та позаштатний радник голови ЛОДА Віктор Гальчинський розповідає, що розмови про євроколію тривають вже близько десяти років і аналізує, чи справді нам потрібна євроколія до Скнилова. 

Спецпроєкти та спецтеми Твого міста

Про що насправді йдеться у Законі «Про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)» -Tvoemisto.tv з’ясовувало під час ток-шоу «Наші реформи», на якому були консультант з питань лісів, старший науковий співробітник НЛТУ Дмитро Карабчук та Ярослав Целень – перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Також керівниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко в межах проєкту «Наші реформи» розповіла Tvoemisto.tv, як відповідно до історико-архітектурного опорного плану регулюватимуть будівництво, зокрема, в центральній частині міста та які колізії можуть виникнути із забудовами, дозвіл на які видавав виконком.



Читайте також:
22 Грудня, 2019 21:44
Avant Loans Ми - група з фінансової підтримки, яка займається міжнародними фінансами на будь-яку суму банківських інструментів. Наші послуги швидкі та надійні. позики є
затверджено протягом 24-48 годин після успішної заявки. Ми пропонуємо кредити від
мінімальний діапазон від 2000 до максимум 50 мільйонів доларів з доступною процентною ставкою 3% та позикою
тривалістю від 1 до 25 років для повернення позики. Мета групи Avant - надати Вам відмінні професійні фінансові послуги.
Якщо ви потребуєте позики, будь ласка, зв'яжіться з нами.
Надішліть нам електронною поштою: [email protected]
Надішліть нам електронну пошту через; [email protected]
Whatsapp +1 (409) 2062954
З повагою
Avant Group
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!