7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2112 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 25 червня по 1 липня.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

CityLife

Цього тижня у Львові обговорювали напад на табір ромів під Львовом, хто до цього був причетний та яке покарання за це отримав. А також випадок із пасажирами рейсу Мілан-Львів, які понад добу не могли вилетіти з Італії.

Львів посів останнє місце в рейтингу найдорожчих міст для іноземних працівників. У Львові представники лівих організацій провели марш проти расизму.

Ремонти та реставрації, будівництво

Також міська рада затвердили Комплексну стратегію озеленення міста. У центрі Львова встановили статуетку вроцлавського гнома. Вже відомо, як виглядатиме скульптура українським бійцям Листопадового Чину.

Транспорт

На Личаківський демонтують острівець безпеки. Окрім того, у Львові тимчасово ліквідували тролейбус №10. Тим часом велодоріжки стануть обов’язковими при проектуванні і реконструкцій доріг. А вулиці Черемшини та Котика знову стануть односторонніми.

Освіта, здоров’я та бізнес

У відремонтованому Львівському перинатальному центрі народилася перша дитина. А Львів конкуруватиме за звання молодіжної столиці Європи.

Окрім того, в Україні з’явилася гаряча лінія для вступників у виш. МОН оновило систему подачі вступних документів задля захисту персональних даних.

Tvoemisto.tv підготувало інструкцію, як подати документи на бакалаврат та магістратуру.

Точка зору: колонки

Чому треба зберегти острівець безпеки на Личаківській

Якщо з перехрестя Личаківської, Мучної та Котика забрати острівець безпеки, як це планують зробити, то ця ділянка перетвориться на дуже небезпечну як для пішоходів, так і для водіїв.

Наче на безлюдному острові. Як львів’яни в Італії чекали на літак додому

Десятки пасажирів провели день в аеропорту «Бергамо», не маючи інформації про причини затримки і перспективи вильоту до Львова.

Ультраправі і тверезі. Чому у Львові за погромом ромів бачать «руку Москви»

Праві радикали в Галичині взяли на озброєння псевдонауку про тверезість, що виникла в Росії під гаслом про здоровий спосіб життя, і легко знаходили аудиторію в навчальних закладах чи у спортивних клубах.

Напад на ромів. Ми самі довели до цієї ситуації і маємо нести відповідальність

Виникає питання – хто накрутив підлітків і повів їх за собою громити табір ромів.

Що має бути в бебі-боксі від Уряду

Щодо деяких елементів із пакунка малюка виникають запитання, чи справді вони настільки необхідні новонародженим.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Немає публіки – немає істерики. Поради психолога та педіатра ­­як зрозуміти свою дитину

Чи потрібен Львову приватний пологовий будинок

Посуньтесь, щоб музика сіла поруч. Олексій Коган про джаз і життя

Вудка заміст риби. Що таке соціальний бізнес і чому ним займаються у Львові 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!