Американське видання розповіло історію львівського борця за українську мову

1852 0
Американське видання «Newsweek» розповіло своїм читачам історію львів’янина Романа Матиса, який визначився з головною метою свого життя – боротьбою з російською мовою в українському суспільстві.

Про це повідомляє Galnet із посиланням на 24smi. «Три роки тому, задовго до того, як в Україні почалася війна, Роман Матис робив покупки в бутіку «Tommy Hilfiger» в центрі Львова, коли продавець запропонував йому картку постійного покупця. Коли Матис прочитав реєстраційну форму, він звернув увагу на те, що вона російською мовою», – мовиться в статті.

Тоді Роман Матис вирішив створити громадський рух з викорінення російської мови в Україні. Українець створив НКО «И так поймут». Активіст вважає, що міжнародні компанії, які працюють у країнах колишнього СРСР, для економії грошей роблять інструкції та іншу атрибутику тільки російською мовою. Питання мови Роман Матис ставить на один рівень із державною безпекою.

Із оригіналом статті можете ознайомитись за посиланням.

Фото: rozmova.wordpress.com, fontsinuse.com, Facebook.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!