Боялися і просили не дивитися в очі. «Азовець» розповів про полон в окупантів

7677 0
У полон, каже боєць, здаватися не хотів, але був змушений виконати наказ.
Скріншот з відео

Скріншот з відео

Визволений з полону боєць полку «Азов» Дмитро Усіченко на псевдо «Вишня» розповів, що російські медики боялися дивитися в очі полоненим «азовцям». Про це він сказав під час інтерв'ю, яке опублікували на YouTube-каналі ССО АЗОВ.

За його словами, медики просили не дивитися їм в очі. 

«Я питаю: чого? А вона: «Не дивися мені в очі, дивись униз кудись». Вони боялися «Азова», — згадує боєць.

Читайте також: «Дивилися, як на воїнів». Прикордонник із «Азовсталі» розповів про перебування в російському полоні

Зазначимо, що азовець був одним з добровольців, які здійснили рейд із Києва в оточений Маріуполь. Він усвідомлював ситуацію та готувався до того, що «їде в один кінець, але братам потрібна була допомога».

Перше, що він побачив у Маріуполі, — труп чоловіка на лавці, біля якого гуляла жінка з візочком, а поруч грали у футбол діти. Потім він зустрів контужених дітей, які блукали містом у пошуках води. «Азовець» пояснив, що контузію видавав особливий погляд – «скляні» очі.

Читайте також: Україна звільнила з полону ще 144 військових, більшість з них – захисники «Азовсталі»

Він розповів, що поранення дістав у перші півтори години боїв. Після короткотривалого лікування повернувся у стрій — і знову був поранений. У полон, каже боєць, здаватися не хотів, але був змушений виконати наказ. 

Нагадаємо, 29 червня, Україна у межах чергового обміну визволила з полону російських окупантів ще 144 військовослужбовців, зокрема, 95 оборонців «Азовсталі», серед яких – 43 військовослужбовці полку «Азов». 

Додамо, що Україна також повернула тіла 46 полеглих українських воїнів, з них 21 – захисники «Азовсталі».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!