Брав хабарі за місця на столичних ярмарках – начальнику управління КМДА повідомлено про підозру

1741 0
Посадовець брав з підприємців по 500 доларів щоквартально
Фото: КМП

Фото: КМП

 
Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру керівнику одного з управлінь КМДА за фактом одержання неправомірної вигоди за надання місць на столичних ярмарках (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомила столична прокуратура
 
Згідно з матеріалами слідства, керівник управління, який одночасно займає посаду заступника начальника одного з Департаментів КМДА, розробив корупційну схему видачі дозволів на встановлення додаткових торгівельних місць на ярмарках в м. Києві.
 
Так, за місце на торгівельній площадці у центральних районах столиці фермери та підприємці повинні були сплачувати 500 дол. щоквартально, а у подальшому 150 дол. щомісячно. У разі ж відмови сплачувати ці кошти для реалізаторів продукції створювалися штучні перешкоди в роботі на території столиці.
 
За результатами розслідування та на підставі отриманих доказів начальнику управління повідомили про підозру.
Крім того, у ході проведених обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваного, а також осіб, які можуть бути причетні до вказаної корупційної схеми, правоохоронці вилучили документацію, що пов’язана з ярмарковими заходами та «чорнові» записи.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Нагадаємо, 20 лютого правоохоронні органи провели обшук в управлінні торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва, а також в комунальному підприємстві «Світоч». Причиною обшуків стали підозри стосовно деяких посадовців, які ймовірно мали на меті отримати неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США за ухвалення ряду рішень, пов’язаних з їх професійною діяльністю. Фігурантів відсторонили від посад на час слідства.
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!