Через протести поляків на кордоні сповільнився рух

1393 0
Громадян, які планують перетин українсько-польського кордону, просять врахувати цю інформацію.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 3 лютого, у пунктах пропуску на кордоні з Польщею на Львівщині збільшилась кількість транспорту. Крім того, спостерігається уповільнення пропуску вантажівок в обох напрямках. Причиною є протести на території Польщі.

Джерело: Державна прикордонна служба України

За словами представників польської прикордонної варти, сьогодні на під’їзних дорогах до пунктів пропуску «Корчова – Краківець», «Медика – Шегині», «Хребене – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин» заплановано проведення акцій протесту мешканцями прилеглих до кордону населених пунктів Польщі. 

«Станом на сьогодні пропускні операції у пунктах пропуску «Корчова – Краківець» та «Медика – Шегині» здійснюються ритмічно, пункти пропуску функціонують у звичайному режимі», – йдеться в повідомленні.

Відтак у пункті пропуску «Хребене – Рава-Руська» зберігається збільшення кількості вантажівок, які очікують на виїзд до Польщі. Також прикордонники зазначили, що у пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» відбувається сповільнення пропуску транспорту в обох напрямках. Проте черга перед пунктом пропуску  суттєво не збільшилась.

Нагадаємо, що ще вчора у Державній прикордонній службі України попереджали про можливі затримки у перетині українсько-польського кордону через заплановані акції протесту. Як повідомило видання AgroPolska, протестують фермери. Причина в тому, що українське зерно нібито обвалило внутрішні ціни в Польщі, і вони змушені працювати собі у збиток.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!