Чому львівське вугілля не можуть продавати для електростанцій на Сході?

3187 0
Львівське вугілля не врятує енергетичну ситуацію в Україні, тому що воно абсолютно не годиться для електростанцій на Cході, каже директор з економіки та фінансів ДП «Львіввугілля» Олександр Горовий.
Фото: transkarpatia.net

Фото: transkarpatia.net

Про це він повідомив в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему «Видобуток львівського вугілля та забезпечення ним електростанцій».

«У нас - «газове» вугілля, «жирне» вугілля. Різниця полягає в калорійності вугілля: за однакових обсягів спалювання виділяється різна кількість тепла, яка і впливає на ефективність. Що калорійніше вугілля, то менше його треба. Але котли на теплових електростанціях не є універсальними. Тобто, розробляючи Львівсько-Волинський басейн, будувалися електростанції Добротвір і Ладижин. Їхнє обладнання запрограмоване на те вугілля, яке є тут у нас», – пояснив він.

Читайте також: Де сьогодні у Львові відключать світло? Адреси

Натомість на шахтах Донбасу вели видобуток вугілля марки «антрацит». Калорійність цього вугілля є меншою. Проте везти львівське «калорійне» вугілля туди немає змісту – воно не підійде: «Це – як двигун на бензин або ж на дизель в автомобілі. Щось зробити можна, але чи варто», – каже енергетик.

За його словами, зараз ДП «Львіввугілля» перевиконує план видобутку вугілля, проте це не допоможе уникнути кризи в енергетиці, каже він.

Аби вийти з ситуації та не відключати світло українцям через брак вугілля для роботи електростанцій, на думку Олександра Горового, треба збільшити виробництво електроенергії на інших електростанціях.

Нагадаємо, у Львові продовжують хаотично вимикати світло. Це пов’язано з впровадженням аварійних графіків вимкнення від понеділка, 1 грудня. У тих районах міста, де споживання електроенергії перевищує норму, світло вимикають, щоб привести енергосистему в баланс.

Читайте також: Відключення світла у Львові можуть припинити 5 грудня


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!