Чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу чи надзвичайних ситуацій

2168 0
Для того, щоб з’ясувати як Львів готується до ймовірної загрози та обговорити можливості міста і області в організації тероборони Тvoemisto.tv у п’ятницю 10 грудня, о 15.00 організовує публічну дискусію.
Фото:defence-ua.com

Фото:defence-ua.com

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня – на початку лютого 2022 року. Наприкінці листопада Львівська міська рада розпочала переформатовувати міське управління надзвичайних ситуацій, аби воно займалося і теробороною. Також депутати закликали міського голову напрацювати комплексну програми з тероборони.

Тим часом, з 1 січня вступає у дію закон про національний спротив. Він передбачає формування батальйонів тероборони. Йдеться, зокрема, й про залучення цивільного населення до військової справи, а також про навчання людей задля злагодженої поведінки під час загрози.

Читайте також: Львову потрібно 3,5 млн на облаштування батальйону тероборони за новими стандартами

Для того, щоб з’ясувати, що змінить новий закон про національний спротив з 1 січня, як Львів готується до ймовірної загрози і які є можливості міста і області в організації тероборони, Тvoemisto.tv сьогодні, 10 грудня, о 15.00, організовує публічну дискусію не тему «Чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу чи надзвичайних ситуацій».

Участь у дискусії візьмуть:

  • Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради;
  • Олександр Кошель, командир батальйону територіальної оборони міста Львова;
  • Микола Курус, керівник відділу оборонної роботи департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА;
  • Олександр Поронюк, полковник запасу, військовий журналіст;
  • Ігор Шолтис, депутат Львівської міської ради, ветеран АТО.

 

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Дискусію модеруватиме керівник медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко. Тvoemisto.tv транслюватиме дискусію на своєму сайті, на Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv підготувало інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком про те, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, а також про те, чи можлива ескалація конфлікту з боку Росії.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!